След края на изключението на САЩ Русия обяви, че ще плаща външния си дълг в рубли

Погасяването на задълженията ще става в руска валута с възможност да се конвертира впоследствие в оригиналната валута посредством Националния разплащателен депозитар

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

РЕШЕНО Е ВЪВ ВАШИНГТОН Д.С. Русия вече не е част от Света.

Ама питаха ли Русия какво смята по въпорса, защото Путин ясно заяви, че свят без Русия няма да има. Русия държи пръста на ядреното копче, не знам на какво се надяват идиотите от Вашингтон.

Коя ли е тая държава дето ще приеме плащане в рубли, при положение, черупките не се приемат никъде другаде освен в Русия.

По време на война кой плаща каквито и за е дългове !!! Защо трябва да плащат и на кой !!!! На банкерите в сянка, които скубят всяка държава. Теглиш чертата и им казваш да го пишат с големи букви BED CREDIT ! and .... OUT OF THE SYSTEM А руснаците от 2023г. ще приемат в обръщение вече готовата нова рубла, която е обезпечена със злато и активи, а не прингираните хартийките от евро и долари. А вие стискайте евраците още докато кака Криста не ви ги отнеме в полза на световния глобален дълг, който всеки трябва да помогне. Добре дошли в новия прекрасен свят в който .... няма да притежавате нищо, но ще бъдете щастливи.

Русия не може да депозира НИКЪДЕ ИЗВЪН Русия златото си. Дори в Китай. Знаеш ли как се нарича: По вода газиш, жаден ходиш!

До Адвокат Какво означава BED CREDIT? Креватен кредит?

Пълна лудница, братчет - САЩ издава лиценз на Русия, да си плаща дълговете.

Руснаците имат една поговорка, която гласи: "Което куче ни е залаяло, все е побеснявало!"

Е ясно че си просто едно побесняло куче.

Ще последват Русия да плащат в нац. Валути.

Закриваме долара.

Не съм чувал до сега такова нещо, държава да изплаща международния си дълг с грубо-отпечатана тоалетна хартия. Но, може би САЩ имат дефицит от такава и са се решили на този ход.

Те и американците не бяха чували, та им дойде като гръм от ясно небе :)) Сега ще им се наложи да го преглътнат, ха ха ха ха!

ама и ти ще преглътнеш, като ти дойде много навътре и гълтането почне да те души.

Хаха, щом казваш! Явно имаш опит, така че няма да споря :))

По време на криза и пандемии тоалетната хартия е най-купуваната стока. Направи си сметката ЗАЩО! Да не бъдете, гладни, да не стоите на тъмно и студено и ... осрани ...

Представям си САЩ да кажат (ей така, както руснаците), от днес ще си плащаме дълга в ... биткойни, или виетнамски Донги, или венецуелски Боливари... Ще настъпи световен финансов крах. И ако не настъпи трета световна, то светът ще се върне към лъковете и стрелите и натуралната размяна: на ти един чувал картофи за една шубичка... В Мордор им дреме за света, ако могат да откраднат земята на някой свой съсед и да го опостушат, какво от това. Добре, че икономиката на руснаците е само 2% от световната, та няма да се отрози съществено, каквато и глупост да измислят руснаците.

Е те в момента едвам успяват в долари да си го плащат, а същевременно и без това нелепият им външен дълг, който целият БВП на планетата не може да обслужи продължава да нараства, тъй че никой няма да забележи особена разлика :)) Ама ти си представяй, представяй си :))

Ще помогне ли някой, 30 трилиона, как се пишеше? 3 с 13 нули след това, ли? Еей няма да ми стигне ширината на прозорчето, дето Дир-а ни отпуска да се гъбаркаме, хаха

камо щата Калифорния има 2,5 икономики колкото Рашастан. Руската икономика е колкото Ю. Корейската. При положение, че Ю. Корея си внася всички суровини.

Опа, американците пак успяха да си го сложат сами :)) Ей, не им върви с тази Русия и това е! :)))

да, те си го слагат сами, но аз лично на теб ще ти помогна и държейки те за ушите ще ти го сложа много навътре и до дъното на гърлото ти.

А, мерси, ама аз не си падам по подобни забавления. Пробвай с някой натовски генерал, т.е. генералка(?) Абе от тези транссексуалните натовски генерали, лесно ще намериш :))

Русняците почват да ме кефят. Само така срещу простотията!

Икономиката им ще живне. Голямо печатане ще падне. Ако намерят ефтина хартия. С рубли.

Че с тая инфлация в САЩ и ЕС, първи пенсионерите ше духат таратора?

Мустафа пак е изпуснала тролската си козяшка ферма. Я глей кво става само :)

Ти тамън идваш от мутрафонова и си в потрес , а троле ?

Какво се опита да кажеш?...

Русия има долари от продажбата на петрол и газ, има и сметка и банка, но не иска да ги харчи.... С тези пари финансира убийствата и кражбите и в Украйна

Русия официално е в дефолт!! Честито. Ще плащат в рубли, ама няма кой да им ги приема.

Ти глей ко става като се пръсне инфлационният балон до месец-два.

Още 2 дни, бре.... Падежа е на 27 Май

То и германците уж нямаше да плащат в рубли за газа, ама RWE вече намери цаката :))

Макар и глобален кърлеж, Американската Империя на Лъжата има "само" с 30 трилиона национален дълг към днешна дата. Сравнен с тях, руският от 80 млрд е просто хумористичен... Ей не се научиха тез русияни как се бърка в световната медена каца.

Като прибавиш, че наскоро им откраднаха $300 млд..???!!

Ами ще напредват. Трябва да крадат перални и печки от украинските домове, след като избият цивилните.

Имаме долари, но не може да ви платим във вашата валута, ми ще ползваме друга. Нека видим какъв ще е крайният резултат, според мен по-скоро пак ще прецакат Европа, защото газът вече е обвързан с рублата…

Ако ще и със сибирски шишарки да искат да си плащат заемите-в договора пише долари и евро. А Рашка-говняшка денги есть, доларов нет.

Ама ти прост ли? Рублата ще се обръща в необходимата валута. Не бъди чукча е само писател.

Колко беше американският държавен дълг? Май 1300 трилиона, не си спомням точно. Някой ще помогне ли?

30 трилиона за днес

Няма какво да им плащаш на тези дебили! Да си взимат от запорираните. До една две години доларът няма да струва хартията на която е напечатана. Китай леко и полека си прибира американският дълг, който към Китай е близо трилиона долара. След това американците няма да могат да им блокират парите и ще кушат патрони и джавелини.

По цял свят свирепства инициираната от САЩ инфлацията, а в Русия вдигат пенсиите с 10 процента.

И горивата са между 0.70, 0.80 лева.

Ами какво чакаш? Айде към Челябинск!

И инфлацията само за април е 11%.

Да се чуди човек на масовите реклами в руски медии, които предлагат гражданство в България.

участъци от страницата, която гледаш и са предназнчени за “динамични” реклами. Ако я гледаш от Унгария, ще предлага гражданство в Унгария :)

Аман от дивотиите на САЩ!!!

Ами Русия иска да си плати! САЩ не им дават. Инвеститорите да се оплачат в американското посолство! Това е демокрация по западни стандарти. Лицемерие и лъжи до край!

тъпаци. Съсипаха си държавата за едни ДНР и ЛНР

Всички руЗслямистански тролчета в Дир.ру да купуват ръбли за да повишат курса !!!

Господството на петро-долара свършва и взеха да хапят краварите. А скоро ще започнат и да видят. На китайски.

Имай предвид... ДА ВИЯТ.

Цялата тази игра с международните заплащания доведоха само до едно. Русия не е партньор с които трябва да имаш нещо общо. Сериозно си вредим на репутацията, ако нещо е останало от нея.

Защо орките се напъват да плащат заемите си в рубли, тоест в тоалетна хартия? Нали са много отворени и все грачат срещу Запада. Да спрат да плащат и това е. Ама не им стиска, големи са пъзлювци.

Рашия фалира. Тва е. Скоро п_уткин няма да го има. Сами ще си го ликвидират

Цялата тази игра с международните заплащаня доведоха само до едно. Запада не е партньор с които трябва да имаш нищо общо. Сериозно си вредим на репутацията, ако нещо е останало от нея.

Много си е добро. Всички си бачкат със запада, а виж с блатная не става. Аре бегай сега да лижеш митрофанката

Изразявам мнение. Аргументът? Явно имате опит с лизане на задници затова запово. Аз ще пропусна.

Фалит

Американците видяха, че със санкциите не могат да прецакат Русия и решиха ку*вачката да действат. Зор голем, ей. Ама накрая такова наиграване ще стане, че краварите ще вият на китайски език. От зор.

Чиба вата

В злато ще го плащате, никой няма да ви иска хартиите. А може и да не го плащате, затваряте се и дотам.

Райбев, мастиьо мръсна

В момента в,който Русия нападна Украйна с война за мен, тази държава ще потъне и разкъса в небитието. Била ядрена сила, но срещу нея ще застанат 4 ядрени сили. Били многобройни, 3 млн обучени в НАТО войници има без резерви. 140 млн срещу над 800 млн. Отиват в стената с главата напред. Не си плащат дълговете. Никой няма да им иска рублите и те ще кажат кой, няма да плащаме. Ще платят тройно. А ония бг продажби като Костадин , какво говори , просто пръйднах на неговите думи..ще е поредния излетял от парламента. Ако си вземе овцеможе и да му тръгне бизнеса.

Това с Гугле ли го преведе на БГ?

Абе, Бонгич, ти да не си завършил ХАРВАРД, че плещиш такива глупости и нищо не ти се разбира?

Не е Харвард и се извинявам за правописа. Просто системата на кирилица ми променя думите и като ги изпратя виждам, че не са правилно написани. Но благодаря за градивната критика относно неправилно написаните думи. А относно смисъла на скромното ми мнение е, че Русия върви срещу течението като пъстървите. Дали в НАТО има общо 3 млн обучени военни, можеш да ги изчислиш. Дали са 4 ядрени сили, също провери. Русия, ако стреля мислиш, че срещу нея няма да се изстрелят. Дано не стане. И защо тръгна срещу Украйна, а не срещу НАТО или САЩ?

Учудваме че Русия имат толкова нисък дълга към 80 млрд долара,че то една бълхария има към 35 млрд долара дълг.Значи направете сметка САЩ имат 30 трилиона кой е по закъсал според вас ?

Закъсал е тоя който не може да обслужва задълженията си. Противни на мнението на разни имбецили...

И кой е той?

За дълга на България, той е около 17.5 милиарда USD към момента. Разбирам че копейти ви трябват, ама все пак трябва да се лъже с мярка. Така че, А посмали манго.

Брутният външен дълг (частен и държавен) на България в края на януари 2022 г. възлиза на 41,675 млрд. евро, което е със 7,2% (2,790 млрд. евро) повече в сравнение с година по-рано. Справка : сnvestor.bg - данни он БНБ

Гейм Овър, но не за Русия, а за Долара и Еврото - очаква се след Русия, още 70 държави да Обяват Дефолт и да откажат да си плащат външният дълг в Долари!

Внимавай, че последния път когато тръбяхте за край на играта се разпадна СССР...

32 дни до дефолт ...Русия показва,че не разполага с нови сили,техника и жива сила .. 1.увеличи годините за военна служба. 2.Вади танкове от 1965 година 3.предлага мирно решение,бързо взимане на руски паспорти. 4.предлага рубли Русия умира ...

Му ха ха ха :)

Дай малко пауза на телевизията и медиите, увредили са мозъка ти.

с рубли винаги може да си купим газ а с долари си купихме самолети и два танкера дето ще има да ги почакаме

и Москвичи можем, може би. :)

използва Атомно Оръжие, нека да видим кой наистина е по-силен! стига жендр номера!!

Не знаех че че само Путин имал атомно оръжие, ти да видиш!

на Юаните и Рублите, Затлъстелите като Глигани, Западно Европейци и Американзи да му мислят!

и на тоалетната хартия, мхм. Ама пък звъчи гордо, Ерата на тоалетната хартия :)

Изобщо да плаща, като е затрупана с измислени санкции и запада конфискува руско имушество по зако ана мародерите?!?

САЩ вече не си иска обратно Доларите, знае че нямат Стойност!

Само като прочетох, че Русия има външен дълг от 2млрд. долара и направо ми се къса сърцето ! Те горките имат запорирани заради санкциите 650 млрд. долара, но според краварската логика не са техни, щото не могат да разполагат с тях , а в същото време трябва да извадят допълнително 2 млрд, за да си платят кредитите !? Ха ! Всъщност, като гледам курса на долара спрямо рублата , предсказанията, че ще се мине границата от 200 рубли за долар , нещо не се осъществяват ! От 140 рубли за долар в началото на войната, сега курса е под 60 рубли за долар ! Ха ! Относно външния дълг - този на краварите е 30. 012 трилиона долара, докато целия БВП е 20. 94 трилиона ! Не става дума за милиарди, а за трилиони ! Съжалявам, не съм икономист, но това не значи ли фалит на държавата ?

Не, не значи....хубаво е, че си писал, че и не си икономист и не става от теб такъв! Гледай си ракетите и пуките още малко, че вече свършвате!

След като Русия разполага със САРМАТ, може да плаща на когото си иска, както си иска и когато си иска! Защо? Защото САРМАТ е първата истинска АЕРО-КОСМИЧЕСКА МЕЖДУКОНТИНЕНТАЛНА РАКЕТА И СЛЕД НЕЯ НАСТЪПВА ЗЛОВЕЩА ТИШИНА ! Тя се изстрелва вертикално до Стратосферата (от на старогръцки: στρατός – „войска“ и σφαῖρα – „кълбо“, „сфера“) която е слой от земната атмосфера, разположена на височина между 11 и 50 km. След това тя лети в безвъздушно пространство, без съпротивление, след което пада гравитационно и поразява практически всяка точка от земната повърхност, понеже е неуязвима от противоракетните наземни системи. По НАТОвската класификация се обозначава като САТАНА-2, понеже на гъза на Сатаната било написано "След мен настъпва Убийствено спокойствие и Нечувана тишина !!!!!"

буууум, един един СЮРМЕК....видЕхме ги безаналоговите,пълна трагедия!

Не е проблема в Сармата, наборе. Щом срещу рубли можеш да получиш и нефт и газ, какво те бърка! Получаваш рублите и си купуваш енергоносители. Войната няма да е вечна, я.

И москва били американска колония, но го крият.

на Премиершата, даже и АфроАмерикански Затворник, се Засрами от нейните Татуси! Много Канадски Отпадък, много нещо!!

Ха-ха-ха, дори САЩ вече не си искат напечатаните хартийки - доларите, а предпочитат да им се плаща във валута с реално покритие - рублата!

Ето ви рубли да си плащате газа а не да превеждате евро и гадните руснаци да ви цакат в курса

След като се разплати Русия може пак обезцени рублата... Това са предимствата сам да си контролираш валутата.

Е те за това.....няма да има разплащане и фалит, капиш???

Путин се оказа най-големия играч, всъщност той е в съвсем друга лига. Та значи ако вие сте кредитор имате две възможности - или да приемете плащането в рубли или да пиете една студена вода. Кое ще изберете. Това кравари, евротолерасти и подобие се оказаха много тъпи. И както се очакваше започнаха да си плащат в рубли, по схемата на Русия. Нямам думи. Да се чуди човек защо налагат санкции, като после се чудят как да ги заобикалят. Палячовци

Еммм, не е така, щот кат фалира матушка, следващите 20 години ги отпиши и да свърши войната утре! Отделно застрахователите ще си вземат парите от блокираните....и така матушка ще е и на бита и е*бана и платила!!! Играч та дрънка!