Коментари - След борсов срив: "Креди сюис" тегли кредит от 50 млрд. франка от централната банка | Бизнес.dir.bg
назад

След борсов срив: "Креди сюис" тегли кредит от 50 млрд. франка от централната банка

Това са решителни мерки за укрепване на банката, заяви генералният ѝ директор Улрих Кьорнер

Обратно в новината
| Редактор : Лилия Чалева

Коментари - След борсов срив: "Креди сюис" тегли кредит от 50 млрд. франка от централната банка | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

обръщат ги в рубли и злато. хе-хе

Надежди овчи ....

А беше само една бензиностанцийка с ракетки, налЕ, тъпоумник храрвардски.

Банката "Креди сюис" (Credit Suisse) е швейцарска банка, ще рече банка извън ЕС и Еврозоната. Защо е нужно да се помпат страхове за някакви проблеми с банки извън средата от която зависи живота на българите ?! По същата логика, може да почнем да се "притесняваме" от проблемни банки в Япония, Корея, Австралия и т.н.

На акциите по никакъв начин не е свързана с компанията и състоянието и. Компанията си е получила парите от ИПО, всичко друго е вторичен пазар

спестил ви е определението - задна дупка на днешната човешка цивилизация - това е просташка пРоссия днес

И в тоалетна хартия:) От това по-сигурна инвестиция по време на криза, здраве му кажи, нали помниш началото на ковида?:)

Отиде в канала еврейската измама наречена долар. Никой не иска тази хартия повече. Време е Китай да поеме лидерството на планетата.

Защото ако български физически и юридически лица имат значителни инвестиции в акции на Crediit Suisse и банката изгърми може да изгърмят и те.

Това е директорът на Кредит Суис: fnlondon.com/articles/mistranslated-i-split-my-time-as-pippa-and-philip-20171002

Проблема си е техен. Да не 6а си кътали паричките там. Никой не ги е карал насила.

Шило

Хич не са свързани. Ама хич. То, затова се сриват акциите на борсите на предимно успешни компании! Е, акциите са част от капитала на дружеството и акционерите притежават част от акционерното дружество, ама това е друга тема.

Шило

А първо виж, как са свързани банковите системи по света, па тогава пак се включи! То и през 2008 год., при срива на американските банки не би трябвало по твоята логика да го усетим, ама....

За тези които "инвестират" в ракийка, салатка, биричка и кюфтенца, непосредствена заплаха няма

Как така няма връзка? Акциите би трябвало да са индикатор за управлението на банката. Да поясня - става въпрос за управлението на парите, които са над лимитите гарантирани от държавата. Т.е. лошо управление - по-висок риск за тези пари... но както разбираме, а и както са ти промили мозъка, цената на акциите са си там просто някакви чисълца.. хей така, да има да си раздават бонуси. Не, че в последно време и централните банки не ни го демонстрират, като спасяват дори и надлимитните депозити.. тъй че може и да си прав, но не е за добро това, да знайш.

Най-големите акционери в Суиз банк (арабите) отказаха да наливат повече пари в продънената банка! Тече масово теглене на депозити от богати клиенти,близо 200 млрд само последното тримесечие. И всичко това заради блокираните Руски авоари и недоверието в банките крадци!

Това, че не е българска съвсем не означава, че български институционални инвеститори не могат да имат инвестиции там или други свързани, т.е. Куролация, дет вика простия киро..

Внимавай какво си пожелаваш! Всъщност азиатците са много зли.

А не искали.. пише че не не можело чисто регултивно. :)) Т.е. европейците хем не дават на акционерите да ги изкупят, хем "не искат" данъкоплатците да ги спасяват. Лоши времена дойдоха, лоши..

Глупости. Долърът си е стабилен. Ма ти си дръж парите в рубли.

Евракис, братчето ми е моята световна валута ;)

Санкциите действат. Продънената западна система на обучение създаде дебилни мозъци. Само с омраза към различните икономика не се управлява. Жалко, че и в България приеха западния начин на обучение. Загуба на цели генерации мозъци.

Цъфнал и вързал евроджендър отсекъде

Ооо, какъв срив! Каква катастрофа! Каква радост за малоумните русофилски ватенки и орки. Вчера швецарския франк се е сринал от 1.02 на 1.01 към Евро. Руския политически елит дали успя да си изтегли децата оттам?

Хахахах евала за информацията!

Сега разбрахте ли колко е "силен" и "стабилен" западния свят? Една голяма, голяма пунта мара! :)))

Капитализма бавно, но сигурно се саморазрушава.

Закъсали са някакви провинциални банки, като Креди суис. Важното е, че левът е най-стабилната европейска валута, както казва Костадин Евразийски. Хубаво че, че както казва финансист-Трътка Асан Халка, България е финансово стабилна и има мощен икономически ръст , както и неизчерпаеми финансови резерви от близо 1/3 от краткосрочния заем на една банка. Ние сме си добре, не слушайте финансисти, които са под нивото на Асан Халка и не разбират нищо - те само насаждат страх, за да не гласувате за Олигофрена и Халката. Гласувайте за ПП - всичко е наред, няма притеснения, ще увеличим 100 пъти пенсиите и инфлацията с 2000%, индустрията е в неописуем възход, земеделските производители искат да благодарят за условията в които са им създадени за да фалират. стотици земеделци се заклеват да не посадят и един стрък жито, защото ще докарат с кораби украинско жито срещу снаряди от нашите заводи. всеки ден ще има нови цени на всичко, всеки ден ще се взимат круси мерки и ще се дават интервюта за нови заводи за космически совалки в Трън, за изкуствен интелект в Радомир и за 3D крави в Хасково. Светът вече е изумен от мощта на държавата и скоро Креди суис ще премести централата си в Добрич, за да потърси тих пристан от финансовата буря, защото парите обичат тишината. ББР ще финансира малки и средни предприятия в Швейцария, защото цъфти и има педесе кила злато. Хубаво е, че сме най-добре от всички и във всичко и няма никаква криза.

Това е конспирация на гнилия запад за да се откраднат парите на Руския елит

А авоарите на Романови ??? :-)

И си обърши лигите !

Аз притежавам десетки левове! Десетки! Търся съвет за инвестиране.

Мозъка ти е загнил май на теб ватенкооооо

Комунизма вече рухна братле. Не доживееш да рухне капитализъма

Нека вземе дълг от свободния пазар що от швейцарската централна банка? Нали сми пазарна икономика. Ква държава

Без съмнение тези решителни мерки ще укрепят Креди Сюис...

Хм, два дни мълчание и сега някаква "маловажна" новина, че най-важната за сащ банка закъсва и тегли кредити ? Ама наистина ли фалшивата западна демокрация си повярва, че като не съобщава по новините за фалитите на други банки в сащ - реалността ще се изкриви и хората няма да си търсят парите там ? Наистина ли си повярваха, че медиите са по-силни от реалността, та наливат милиарди в тях, за да лъжат обществото, вместо да наливат пари към работещите хора ? Сериозно ли ? Тотален провал на запада във всяко отношение - и здравно с ковида, и военно с уСрайна и финансово с банките ! а какво трябваше да очакваме, след като западняците допуснаха да ги управляват жени и колебаещи се относно пола си индивиди - истерии, дребнавост, скандали и ... провал !

Е харпацумянчо ти го каза - не в една кошница, за десет лева купуваш злато, за още десет диаманти, третите десет в акции, четвъртите десет в държавни облигации, а петите за бира ! Имай впредвид ,че петата е единствената "инвестиция", която ще усетиш реално, първите четири ще отидат за да хранят такива като хампарцумянчо ...

Ще напечатаме малко франкове и отново сме върхът! Да са здрави будалите...

Вчера на площад Славейков в София ми дадоха изумителна брошура - научна разработка на ПП, ДБ и НПО-та, как и защо били поскъпнали яйцата и как Великото обединение щяло да бутне цената с петнаЕСЕ процента:)))))))))))) Идиокрацията е велико движение:)))))))))) Значи......щели да инвестират в българско земеделие и милиони български кокошки да започнат да снасят яйца и само за няколко години щели да съборят цената на яйцата с петнаЕСЕ процента:))) Не само това - щели да никнат малки мандри навсякъде, даже в Младост-2 и Младост-3 в София, щели да гледат телета и прасета хиляди животновъди и така щяло било да стане много евтино само за 20-30 години:))))))))))))))))))) Аз не си запазих този нАучен труд-брошура, но според мен всеки, който иска да се упражнява в брошури за идиоти, може да предложи в офиса на Кирчо/ като си изчака на опащшката от НПО-та/ своята революционна визия как да бутне цената на нещо, само в три стъпки и пет картинки за дебили:)))))))))))))) Предполагам ПП и Дб са изпратили брошурка и за оздравяването на Креди суис, но мога само да гадая, дали от банката ще изпълнят цветната им програмка:)))))))))))))))))))

Само нещо не чувам сороспята напоследък с техен цитат “Запада си живее висок стандарт и не усеща кризата” :-).

от 200 млрд. франка и 2 лева. Мъка. хе-хе

Много добре, много добре. Браво! Днес ша мина от там, а дано ми дадат и на мене такава брошура, ще си турна в рамка!

Цунамито идва и към България да обобщим: 1- Начело на БНБ е същият оръфляк ,който бе начело на Жан Виденовият Рестарт чак до по дребните чиновници като Даниела Бобева и компания. 2-Начело на дърбжавата са отниово урудуите на БКП начело с прецедент , служебни БКП безотговорници 3-Финансов министър е абсолютно БКП инфаснтилно прасе без какпа финансово икономическо опит говорещо за скъсване на борда и фиксираният курс. 4-Външни фактори на които Борда няма да издържи Колко да е трудно да се сетите какво СЛЕДВА ЗА вАС у какво ви готви комунистическо еврейската 'Промяна 'тикана от Зионист-Комунист и генерал на Моссад!

Давайте, продължавайте да подкрепяте войната в Европа. Сами си го причинявате.

не разбирам от такиви работи да ви иба

Препоръчвам да си вземеш пуканки. Седи и гледай. Шоуто тепърва започва.

каква криза те го ни. Ресторантите пълни. спа хотелите пълни той криза сънува

Много нещо. С много от корпорациите май е същата работа. Халал.

И по улиците на Париж едно чисто, чисто ;-).