Скоро в България: с чипове и електронни карти, без стикери, талончета и печати

Нови лични карти с чип, който ще улеснява достъпа до здравна и друга информация, електронни регистри и край на синия талон и трудовите книжки. Това са част от плановете на министър Божидар Божанов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изживява се като фейсЧук звезда и сам си поства "постиженията" и се хвали като прясно н@еб@на ученичка! Жалък комплексар и мижитурка!

Като намерение МНОГО ДОБРЕ, неясно е само КОЛКО ДЪЛГО е ЩЕ -то.

Повече от едно десетилетие имаха ГЕРБавите да сторят това , но уви ,бездарието и некомпетентноста не е малка За това не си избрахме тиквуня ,а искаме нормална държава

Лъжа! Подаваме си редовно декларации електронно, няма вече заверки на осигурителни книжки, има електронно банкиране, цялата информация за осигуряването може да се види електронно, също и данъчните задължения и пр. Тези юпита доста послъгват!

цитат за личните карти: "....Дали всички ще са длъжни да си ги сменят, също подлежи на преценка, но ако трябва, ще е за сметка на държавата.   ..." Ако това което пише е вярно то тогава това е минимум лъжа!? Защо? Първо защото личните карти са срочни т.е народа веднъж е платил с парите си за да си ги подмени и второ да кажеш че за да ти я подменят отново след като си я изкарал скоро за сметка на държавата е като да си я платиш втори път , защото парите ще дойдат от държавният бюджет т.е от данъците на народа. Така човека иска да каже на всеки че ще си плати още веднъж личната карта смао че през данъците :) Тия богопомазаните верно считат тоя народ за мноо просТ

* Всички лични карти за подмяна след изтекъл срок се сменят и всеки плаща за това като една група хора са си платили една сума за да ползват личната си карта за 10 години а други като пенсионерите след определена възраст картите им са безсрочни. Ако министъра иска да подмени моята лична карта изкарана преди по-малко от година то трябва първо да ми възтанови това което съм платил за тази лична карта + банковата такса чрез която съм превел на МВР парите за личната карта и тогава да ми извади нова лична карта за сметка на държавата което пак ще е със моите пари , но за да не платя два пъти парите за първата ще трябва да ми ги възтановят!

Да иде или да се лекува или поне да се наспи

Министре Божидаре, той и Томислав искаше нещо подобно... А бе, магарета, направете едно-едничко нещо, ама да работи бе!

4 години?!? Тези соросоиди, както са го подкарали няма да изкарат и 4 месеца!

Направо с Фейсбук профил да са вече, спестяването ще е още по-голямо. Джъст Кавали.

Колко ще струва на бедните пенсионери подмяната на личната карта ?

Информационно обслужване и вечните им издънки на всяка една система, вечно "хекери" ги атакуват. Казано е - със стари к-ви, нов бардак не се прави!

Браво! Смело напред! А администрацията може да бъде намалена безболезнено - пенсионират и не закриват бройката. И в момента е пълно с пенсионери.

е, че точно служителите преди и след пенсия вършат работата на повечето места из администрацията. Доста от младите там са въздух под налягане и с много претенции, а като виждаме какво е качеството на съвременното образование, ... няма светлина в тунела!

Крайно време беше. Аман всеки път като се качвам в колата да трябва да мъкна една пачка хартишки, талончета, касови бележки, отрязъци и н'ам кво си още отгоре на шарениите, дето са ми налепени по предното стъкло като в циганска колиба.