Симеон Дянков прогнозира въвеждане на еврото в България най-рано през януари 2026 г.

Според бившия финансов министър през първите девет месеца на годината инфлацията у нас ще бъде двуцифрена

Обратно в новината

Коментари - Симеон Дянков прогнозира въвеждане на еврото в България най-рано през януари 2026 г. | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

дянков се е превърнал в обикновено убит на престъпните парти и герб дпс бсп които се притесняват от еврото че няма да могат да си въртят техните чорбаджийски схеми аз ще бъдат контролирани отвънка

За прием на еврото се говори от 15 години и още нищо, няма да е скоро, може даже никога да не стане.

До тогава няма да има ЕС

България не трябва да влиза в еврозоната, докато държавите от еврозоната не започнат да изпълняват собствените си критерии за членство. Напр. за дълг от 60% БВП. В момента нито една държава от ЕЗ не изпълнява маастрихтския критерии за дълг. Т е. еврозоната е компрометиран валутен съюз.

Абе тоя още ли ме е в затвора с отнето имущество??? Някои още помним зимата на 2009 г. когато същия тоя "велик икономист" ни обясняваше как всички трябва да затегнем коланите и докато ни предлагаше постна пица в парламента същия тоя б....к и аверите му си гласуваха най-нагло 13-та заплата без да им мигне окото. Докато не спрат да говорят а да почнат да дават личен пример всичко което казват е без никакво значение и смисъл.

АМИ ТО ЕВРО–ТЕКЕЗЕСЕТО НЯМА ДА УСТИСКА ДО ТОГАВА !! ЩОМ И БАНКИТЕ ИЗКУПУВАТ ТРЕСКАВО ЗЛАТО !!??? ТЕЗИ 120 000 ЕВРОЧИНОВНИКА ИСКАТ САМО ДА ЛАПАТ ! НЯКАКВИ СЕЛТАЦИ ВЪВ УСРАЙНА ОПЛЕСКАХА НЕЩАТА ЗА ГОДИНИ НАПРЕД !! СЛАВА ЗА РУСКИТЕ ВОЙНИ !! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ !!

То по вашите "прогнози" и комунизмът щеше да е настъпил до 2000 година... Слушай какво ти казвам, твърде тъпи сте вие русофилите комунисти и пак няма да ви излязат сметките!!! :))

Шилo

Селтаците, дето оплескаха нещата в Украйна се наричат руснаци! Ако наистина искаш да живее България, не викай "Слава на руските войни", защото руските войни винаги са искали само едно нещо от България - да я завладеят. Уникално прости и неуки сте това русофилистиците!

На тоя трябва да му се забрани да се изказва даваше на хората постна пица а сега много знае

Какво разбира симеон от икономика и пари?! Не повече от един разносвач на пици.

"След около 5 години може би, 50 на 50 вероятност, няма и толкоз"

Хората скътали хартии в селските къщи, ама се оказало, че парите за 10 крави се оказали поари за половин кокошка. И то някиолко пъти. И в банка не помага. Вноски за "застраховка" на детето или внука, които са имали стойност на половин апартамент, порез "деморкацията" се оакза че струват колкото една баника (няма хипербола тук). И това се е случвало много пъти, И не само в България. Парите имат живот средно 20 години. После се обезценяват до степен да не си струва да ги пазиш. .... От друга страна кйубоя,м който е закопал сребърну доларе в ранчото си, е оставил на наследниците си все нещо. А земеделецът, който е засадил трайни насаждения и е облагородил ранчото си е оставил на наследниците си истинско състояние.

И да е 2046 още по добре

Референдум, докато средният доход в България не достигне 90 процента от средноевропейския, никакво евро. Лапачите лобисти и крадльовците от бюджета много им здраве, ако са живи към 2040г, може да им мине номера тогава.

Шилo

Връката е обратна. Първо трябва да въведем еврото, тогава да гоним средноевропейски доходи. Обратното е НЕВЪЗМОЖНО с този борд.

И защо връзката да е обратна и първо да трябва да приемем еврото? Обясни! Аз мисля, че каквото и да стане с евро и без евро все сме прецакани и обедняваме.

Дянков наговори доста противоречащи си неща. От което си направих извода, че внимава какви ги плещи. И повече мисли за трибуквието си, отколкото за това да информира хората нещо си. Едно се подразбра - голям шпек очаква поне до лятото. После стагнация.

а Правилният Посланник от Правилното Посолство кво рече?

Но што требаше да ни го казва ако и да е истина. Моеше просто да го каже и от килията без да излиза. Тие сите барабар с Велчеф и оноа плешивото с цайсите им е местото не пред стодентите да ги залъгват, а у кауша! Изредия ни се и ни опраиа за 800 дни, нали така беше обештало царчето докато си цуне с кака си имотите. Та да ги приберат на топло и вътре да размисляват връху межународното положение и фините прахови частици....

ами шебеците скачаха под сините знамена на смъртта за да затрият българия! вижте предателството колко е масово по тези земи! а стотици хиляди умряха по фронтове, по затвори и в ужасни услловия у дома за да я има тази българия! сега ще я изтрият от картата! все предатели ни уровляват!

Нали знаеш, защо сте най-изостанали в северозепада? Щото развитието става с акъл. Та, айде да си спестиш поученията, че от тях може само да докараме цяла България до вашето дередже. И един съвет, да си от северозапада, не е повод за гордост.

абе ще ни дозатрият измислената от германията през 1878г. държавица! стотици хиляди българи умряха за да я има България и нейния лев! само Фердинад1 затри над 200 000), а сега внука на Фединад 1 ще дозатрие измисленият ни суверенитет, а правнука му ще изтрие от картата и държавицата ни!

Кой я измисли? Щото тя е збирщайн федерация, ако не знаеш

Гледах го , какви глупости ръси " постната пица " Какво " евро " ЛЕВА , ЛЕВА си искам !!!! По селата старите хора не можели да си сменят парите под дюшеците ?!? На кого е " маша "

Тоя боклук!

През първите девет месецса инфлацията щяла да е двуцифрена.... Интересно каква ще е през вторите девет месеца и дали внимава, че сме във валутен борд? Пълен майтап!

обясни ли на прост български език причините, поради които Хърватия, Чехия, Дания, Унгария, Полша и Швеция не искат еврото и си ползват тяхната валута, въпреки, че от десетки години имат зелена светлина да го приемат? Както и защо само 6 от 27 те страни в ЕС са на плюс всяка година, а останалите тънат в дългове? Както и защо Гърция буквално фалира в момента е който прие еврото? Ама просто ми го обяснете като на прост човек от село, за къв чеп ми еврото, след като ми отговорите просто на горните въпроси?

си спомнят, че преди да приемат еврото кафето струвало 50 драхми, после станало 1 евро. Само че 1 евро се равнявало на 350 драхми, т.е кафето е поскъпнало седемкратно. Същото се случило и с почти всички стоки от първа необходимост.

Хърватия приеха еврото на 01.01.2023...

И сега горко плачат ,защото цените хукнаха на горе

Шилo

Това НЕ Е вярно! Нищо не е поскъпнало в Хърватия, имам бизнес там и ходя през няколко дни. Аман от такива, дето не са виждали друга държава през живота си, но непрекъснато обясняват колко е зле в другите държави!

Ся, некой ако е имал некакви резерви към Дянков докато беше финмин, сега предполагам са се сублимирали.

Задължително ли е да ни напомняте, че таковО генетично разумение съществува?’!? Явно бая пари ви бута.

пица от въздух!

Симоооо..макя ти йебем педер

Гоце и Сокола направиха Тиквата генерал. За една нощ. От старшина.

Карай си таксито, викай за некъв, но не плямпай глупости. Тиквата ти я вкара дотрониран помияр с КГБ

И двамата всъщност сте прави. ДС-КГБ генералът Бригадир Аспарухов го назначи в пранителството на Симеон, на когото водещ офицер, докато Симеон бе в Испания бе ДС-КГБ “едрият бизнесмен” и авер и земляк на Бригадира - Атанас Тилев (чието досие Бригадира открадна) А ДС доказаните доносници Доган и Гоце пък му дадоха на Мутрата генералските пагони, без този да има и 1 ден стаж като полицай! Затова и МВР, и държавата е на това дередже…

Това е ефекта от управлението на Мунчо и Киро Шоумена.

То тогава няма да има ЕворГейски съюз бе лольо

Тоя не беше ли руско мекере? Такива Ботьов ги е стрелял едно време

американско е

Ако ще остане валутния борд, по-добре да приемем еврото!

За първи път да ми харесаш! :-) Очевадно не сме готови за еврото, но явно ни натискат да ни прелапат! Влезем ли там - няма БГЕКЗИТ! Отнемат и последната независима част - валутата!

Има някаква лична изгода педала.

Това е твой личен провал. Искаш КДС да те подкрепя, ами тогава сърбай супата-кур еврозона, кур Шенген.

Все пак , ще има ли референдум за еврото , или не ? Щото , нали "Глас народен - глас божи" . Или не ?

Не, разбира се. Първо защото приемането на еврото е част от договора за присъединяване към ЕС, който вече е подписан и ние еднократно не може да променим. Второ, това е решение, за което е необходима сериозна макроикономическа подготовка, която народа не притежава, за да може да вземе такова решение. Така е при представителната демокрация, народът избира представители, които вземат такива решения.

Първо - такова условие никде не вписано с времеви граници! Може да изчакаме, както много други страни в ЕС, които не са приеали еврото! Второ - така наречените "представители" достатъчно много грешни решения са взели, защото го правят за свой интерес! Хората трябва да кажат! Стиге сте ги прекарвали с тъпите корумпирани водачи! Трето - Европа ще ни вкара в еврозоната, ако иска! Явно тя сега много иска - значи разбирай прекарва ни, очевидно е! А как ни прекарва - ами чети, нали си умен! :-)

Човек, осъзнай се - приели сме еврото преди 25 години! Това стана с въвеждането на валутния борд, след фалита на държавата/хиперинфлацията през 2007 се закотвихме към германската марка, а две години по-късно Германия като прие еврото се закотвихме за еврото! Т.е. 25 години нямаме собствената валута, съответно не можем да печатим пари когато ни притрябват, не можем да провеждаме монетарна политика. Ако искаш да вдигнеш пенсиите - трябва да имаш парите - или с ефективна икономика или със заем. Преди 2007 просто печатиш пари и ограбваш народа. Това което получаваш с имане на собствена валута единствно е кога да напечатиш повече пари а това е равнозначно на кога да ограбиш спестяванията на народа си. Сега ЦЕБ отговаря за цялата еврозона и няма как един човек тип Боко или Дебелия да реши да ти открадне парите!

Решението е въстановяване на Търновската Конституция, въскачване на трона на БГ на законния цар Симеон II Български и династията. Династията няма да ни предават на РФ или САЩ според зависи по простата причина че отговарят за наследството на отечеството си. Корупциятата ще стане бесмислена т.к. финансиите ще бъдат подчинени на династията.

Монархията по никакъв начин не пречи на корупцията, финансите не са подчинени на династията, а на правителството, ако не е абсолютна, разбира се. Корупция няма при свободен пазар!

Корупция има, когато има обществени средства и услуги. Също има вътрешнофирмени, в големите корпорации. Аз бях твърдо против монархията, но предвид че всяко правителство прави точно обратното на предходното, една монархия би дала някаква приемственост. Държавата да се движи в една основополагаща посока, без значение кой е на власт. Защото външна политика не се прави от днес за утре

До 2026 ЕС едва ли ще съществува

А дано! Ама надали .... :-(

Абе, Симеончо, ти що не си го въведеш а-на-лно?

В Италия бил в Щатите бил абе на Аруба е

Симеончо ние и сега сме в Борд и въпреки него парцаливият леф инфлира с тройни темпове , съпоставено с всички Европейски, Африкански и Азиатски икономии ,които не са помирисвали борд Никога.

Редовно ни осведомяват за мнението на Симон Постнопицев Аре нема нужда!

В Хърватска ги приеха-19%скок на цените на храните и 80 % на услугите. Честито!

То нас без да са на приели някаде имаме по голям скок на цените

Ако не си бяхте избрали Мунчо, Киро Шоумена и Кокорчо, сега щяхме да сме в Шенген и в Еврозоната. Това което последва след юмрука 2020 беше, 2 години хаос и безвремие, На кой беше нужно това, освен на един от дубай.

Ето това е . ГРОБ е престъпна организация. Не го ли разбрах те .

МАФИЯТА, Т.Е. ЧЕРВЕНАТА ДС-КГБ ГАЗОВО-ЕНЕРГИЙНА ХУННА, ПО ИЗВЕСТНА КАТО ОБРЪЧИТЕ- "КОЙ" : - НЕ ИСКА НИККАВО ЕВРО , А РУБЛИ ...ЗАЩОТО С ЕВРОТО ЩЕ ЗАГУБИ И П ОСЛЕДНАТА ВЪЗМОЖНОСТ ДА КРАДЕ "ТИХО", КАТО "УСВОЯВА" ПАРИТЕ ОТ ЕВРОПА ! ЗАТОВА МАФИЯТА УМИШЛЕНА НАДУ ИНФЛАЦИЯ, ДВА ПЪТИ ПО-ГОЛЯМА ОТ ТАЗИ В ЕС ...ЗА ДА ПРОВАЛИ ЕВРОТО2 - НЕ ИСКА "ШЕНГЕН" , ЗАЩОТО ТОГАВА ЩЕ БЪДЕ ПРИНУДЕН ДА ИЗРИТА ВСИЧКИ БЛЯДОВЕ ОТ БЪЛГАРИЯ , КОИТО Я ТРОВЯТ И УНИЩОЖАВТ С "БЛЯДСКИЯТ СИ ДЪХ ОТ СЕКТАТА "БЛЯДСКИ СВЯТ"" - НЕ ИСКА В МОМЕНТА НИКАКВО ПРАВИТЕЛСТВО И НАКОВА НЯМА ДА ИМА ДОКАТО ТРАЕ ВОЙНАТА, ЗАЩОТО НЕ ИСКА ДА НОСИ ОТГОВОРОСТ ЗА НИЩО ! ТЯ ЧАКА БЛЯДОВЕТЕ ДА БОДЕТЯ И ТЯ АВТОМАТИЧНО ДА КАЖЕ, ЧЕ ИЗЛИЗА ОТ НАТО И ЕС И СЕ ПЪХА В АЗИТСКАТА КЛОАКА В ЕВРОПА И В НАТО МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ ВСИЧКО ТОВА, ЗАТОВА ЛЕКА ПОЛЕКА СЕ ДИСТАНЦИРАТ ОТ КОЧИНАТА И НИКОГА НЯМА ДА И ДАД "ПЕПЕЛЯНКИ4, НИТО ЕВРО, НИТО ШЕНГЕН ...ДО ЩЕ Я СГРОМОЛЯС С НОВ "МАГНИТСКИ" ХОРА, БЯГАЙТЕ ОТ ТУК ДОКАТО ВСЕ ОЩЕ МОЖЕ ! БЯГАЙТЕ ОТ ТАЗИ ПОМИЙНА ЯМА ! СЕГА ГЕРМАНИЯ ДАВА ЛЕСНО ПАСПОРТИ - БЯГАЙ ОТ ТУК , ВКЛ. И ПЕНСИОНЕРИТЕ ! НЕКА МАФИЯТА ДА ПРОДЪЛЖИ ДА СЕ КЛАНЯ НА КОНЯ, ВМЕСТО ДА ГО РАЗРУШИ ...НЕКА ...ЩЕ СИ ОСТАНЕ САМА С КОНЯ, МНОГО СКОРО!*

Кои сте вие всички? Групата от четвърти километър ли?

валутния борд у нас е въведен на 01.07.1997г, а € /еврото/ се появява на 01.01.1999г. можем и без него! никой не е казал още при какъв курс ЕВеНТУАЛНО могат да ни го натресат някой ден, в никакъв случай 1€ : 1,96лв.това е голяма измама!

При създаването на валутния борд левът беше вързан за марката, а тя премина в Евро при курс 1,96. Валутен борд,където левът не е бил вързан към нищо няма и не е имало.

За цените няма никакво значение на какъв курс ще въведем еврото. :-) Това има значение само за обмяната на спестяванията. Могат да продават на каквито цени си искат. Никой не ги задължава да обръщат цените по "курса". :-)

Идеално. До тогава (2026) има огромна вероятност ЕС да се е разпаднал и съответно необходимостта от тази ГЛУПОСТ автоматично ще отпадне.

по плюсчетата на този "експерт" става ясно, че мурзилките пак са се активизирали в нета

Не мога да разбера защо медиите последователно предоставят трибуна на провалени професионално по некъдрност лица. Хората се палеха при тяхното управление. Нима не си спомняме че това е единствения министър на финансите в най новата история на Б,Г за който в софийските локали още се нослят се носят легенди, естествено потвърдени с назначения в МФ. Лично това лице щеше да пляска руснаците след това отиде да преподава в ВИУ в гр. Москва. Самия факт че именно това лице е пропагандатор на присъединяването на БГ към еврозоната вече е съмнително и следователно следва да се отложи за неопределено време.

...все пак имаме време за организация, за да излезем от ЕС! Аз искам държавата ни да бъде самостоятелна, да факт,че това много трудно и скъпо! Но тогава единствено можем да определяме с кой искаме да търгуваме и как да имаме самостоятелна парична политика.

Доста си си глупав

По начина на писане/изказване, не показвате повече капацитет от мен! Вие явно обичате да бъдем зависима държава! Жив и здрав да сте!

Изправени сме пред дилемата с кои бандити да сме. С тези преди океана или след океана.

Това не е дилема. БГ е една от най- старата държавност на европейския континент. Имаме достатъчно примери как да се справим с корупцията, с неграмотността, да създадем отбрана, използвайки територията да създадем икономика. Всичко е въпрос на себеуважение. Огромния проблем са шепа самозбравили се . Е ние прекрасно знаем какво да правим. Всичко е много ясно. А защо е възникнал бай Ганьо - либерала .......

Шилo

А когато изпълнявахме всички критерии и можехме моментално да влезем, Бойо заповяда на този миндил да не влизаме, за да угоди на руснаците. И сичкото ГЕРБ почна да плямпа едни глупости как не било сега момента, не било изгодно за България и тям подобни идиотизми...

До 2026 ЕС и еврото дали ще ги има? Икономист, анализатор Хазин в нтервю с бивш офицер от американското разузнаване Скот Ритър, прогнозира, че Европейският съюз ще изчезне от глобалната геополитическа карта. Глобалната тенденция за изоставяне на долара принуждава Съединените щати да мислят за разрушаването на Бретън-Уудската система. Според Хазин обаче, ако Вашингтон реши да направи това, те ще загубят важен инструмент за контрол над света.САЩ не искат да водят диалог с Брюксел и за това има причини. Вашингтон няма нужда от конкуренти и съперници, а ЕС е един. Това означава (според Съединените щати - бел. ред.), Европейският съюз трябва да бъде прекратен като икономическа сила.

Днес пи ли си хапчетата?

Шилo

Пак си чел измислиците на ПИК и БЛИЦ! Отдавна беше доказано, че офицер от американското разузнаване с име Скот Ритер не СЪЩЕСТВУВА! Ама ти като един типичен руслямист вярваш на всички глупости на руските хибридчици.

Едни от най-добрите астролози на България прогнозираха, че .... еврото няма да доживее да бъде въведено в БГ. Просто няма да съществува. Ще поживеем, ще видим чия прогноза ще познае ;)