Ще спре ли Русия доставките на газ за Европа

Ако в ескалацията с Украйна Русия завърти кранчето с газ, Европа може да остане на тъмно и студено. Много хранилища са празни. В състояние ли са САЩ да компенсират недостига със свои доставки? Има ли и други алтернативи?

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За това пък хранилищата на ЛНГ в европа са пълни на 70% спрямо статията ви от преди 3 дена.

Ще спре ли Дойче веле да манипулира? Ще стане ли DW независима от САЩ. Ще стане ли собственика на ДВ-Германската държава свободна от САЩ ? ....

Както винаги СТАВА ДУМА ЗА ЕДНИ ПАРИ. (да ни ги вземата а не да ни ги дадат :) Урките плюят срещу Русия и крадът от количествата газ които минават през тях на запад. Така че ето го ОТГОВОРА на Русия. Ясен и прист ДА НЕ СЕ КРАДЕ И ЗЛОУПОТРЕБЯВА! Нашата цена на газа. Ами тя е функция на ....НАШАТА НЕЗАВИСИМОСТ И НА НАШАТА РИТОРИКА. В момента цената на газа за Германия е 270$/1000 м3 и те за това са СЪГЛАСНИ да продават на Урките по .... .ПАЗРНИ ЦЕНИ, от 1470$/1000 м3. Пита се кой губи и кой печели? ЗАЩО РУСИЯ ПОИСКА ОТ САЩ (?) БЪЛГАРИЯ ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ НАТО? Ама нали разбирате, че трябва да питате ТОЗИ КОЙТО ВЗЕМА РЕШЕНИЯТА, другите НЯМАТ ДУМАТА. И това трябва да ни светне лампата, ако има такава. И всичко по-горе се обяснява много просто с една хубава българска поговорка: Куче което не знае да лае вкарва вълка в кошарата . Така че НИЕ СМЕ СИ ВИНОВНИ ЗА ВСИЧКО. Нищо лично.

Как така Русия ще ни решава съдбата и ще ни казва с кого да се съюзяваме и къде да членуваме?Това показва и на срлепите,че Русия в лицето на сегашният си цар е нашият най голям враг и само и единствено НАТ ни спасява от още по тежко русофашистко робство= на виденовата зима и тотален колапс на държавата

Ама не ги ли е спряла вече? Тезци малоумници от американска гьобелсова радиоточка криеща се зад немското си име по колко плювни в минута публикуват?! И от какъв зор им ги препечатвате тук? Нали си имат сайт, който иска да се интоксикира да ходи там да си ги чете! Ай сиктир вече с лъжите на краварските правителствени медии!

Единствено през 2009 в Европа руската газ секна... но тогава украинците врътнаха кранчето, то и затова руснаците взеха да строят Северен поток 2 и се пробваха с Южен поток("Проектът( Южен поток) противоречи на националните ни интереси. Затова ние се обърнахме към Европейската комисия той да бъде спрян", каза в интервю за БНР посланикът на Украйна в България Микола Балтажи. )... А иначе още по времето на Рейгън САЩ се опита да санкционира тези които продаваха на СССР за строежа на руските газопроводи с идеята те никога да не заработят, та още от тогава е ясно че руснаците, независимо от пречките, си изпълнявата подписаните от тях договори;)

Русия спря газа през Украина в опит да изнуди Европа са изостави Украина. Сега се опитва отноно да изнудва,да поставя ултиматуми и очевидно си го навря през балтона отзад.Защото Европа няма да се остави да бъде изнудвана и вече взема мерки.Навярно следващата зима няма да има газова криза предизвикана от Москва защото ще има алтернатива.

"Защото Европа няма да се остави да бъде изнудвана и вече взема мерки." Точно така, нали затова Европа си построи СП2 и се отнесе благосклонно към Турски поток... дадоха сума ти и пари само и само да се откъснат от украинските зависимости, така че ако украинците пак се пробват вече има лостове с които европейците да смажат техните попълзновения-)

Има решение: САЩ да бомбандират руските газопроводи и петролопроводи. Ако им стиска :)

Няма защо - САЩ ще бомбардират Москва и Питер , за да извадят джуджето от бункера или да го погребат жито там

То това е мечтата на американското енергийно лоби. Ама няма тенденция да се случи.

А путинярска пPocuя една добра, добра .... охххх , разчувствах се и ми се отрони една сълза ....

ВИНАГИ Русия e използвала своите петролни и газови ресурси като политически инструмент за изнудване на чужди държави и налагане на свои интереси.

tonk11

Я дай пример?

Цената на газа за България, преди да се намеси "лошият" ЕС и пPocuя да свали цената ….

Изграждането на ненужния Турски поток/бивш Южен поток/, чиято цел е да постави Украйна на колене пред путинярският режим

пак акат... "ако Русия спре доставките на газ за Европа, тя сама ще си навреди, защото Москва има спешна нужда от приходи". - само като прочетеш това и ти става ясно какви са експерти....

не знае защо си мислят, че Русия само в Европа продава...

Да, да , знаем че "великата" пPocuя и на Марс доставя газ, знаем също , че американците не са стъпвали на Луната

Втори? Износът на Русия за Азия е в пъти по-голям като долари от този за Европа. Изобщо няма да им е трудно да си намерят клиенти след като спечелят войната

Газ трябва да има само за русофилите! Русофобите не щат руска хаз, искат да стоят на студено и тъмно! Да се впише в личната карта кой русофил, кой не, и само русофилите да получават газ! Също и ток от руските реактори на АЕЦ Козлодуй !

Бойко и Меркел ни докараха до тотална зависмост от Русия..... платноходки и газопроводи строиха и сега сме заложници.........

...само на задника си.

Ще компенсираме доставките от Чирен! Атлантическата солидарност преди всичко....

Ленчето-Кремчето не може ли да се завърти малко на някой от Терминалите за втечнен газ в Гърция. Насипен,, е - отчетът е труден!?

Русия нищо нама да спре! А щом гейропейците са такива приятели на укрите, да отидат на границата, да си купят газта и да си договарят транзита. Дааа.. Ама искат мужиците да им я докарат до гъза, както в Баумгартен. Мужиците там да се тепат с укрите- ние от това те губим. Миротворци, бе!!

Украйницте от 60 години насам прекарват газта и проблем с тях няма Бай ти Путлер иска да си възстановява СИВ, Вършавския договор и СССР..... прояие иаска и ти да си му роб ........

Скрий се, бе! ...сричащ...

Ти да не бачкаш на някой от крановете на Тръбата? Тия неща отдавна се промениха.

Както виждаме, БайДън яко се е захванал с ПОСТСЪВЕТСКИТЕ... Накрая да не ги бутне пак в СССРа?@??

А газовата криза през 2009?! Защо си мислиш че Германия с радост започна изритването на Украйна от тръбите които транзитират газ за Гермаия, защо точно Германия плати глоби на ЕС само и само да не зависи от Украйна и нейните шантави управници? Точно така защото никой не знае какво ще щукне на Украйна и дали заради нея пак цяла Европа няма да бъде на студено.

ама друг път, те са толкова закъсали за валута. Продрани гащници, размечтали се да са велики.

Ми, да!! Трябва ди си купят чист въздух за Сибир и бистра вОда за Байкал...зелено требе.

при война икономиката не може да работи нормално.

Ако НАТО започне война, Русия естественно, че ще спре доставките ...

пълен дебил.