Коментари - Ще се превърне ли в новото модерно втора допълнителна почасова работа | Бизнес.dir.bg
назад

Ще се превърне ли в новото модерно втора допълнителна почасова работа

Сериозно желание за допълнителен доход и подходяща алтернатива на основната работа

Обратно в новината
| Автор : Бисер Кунчев

Коментари - Ще се превърне ли в новото модерно втора допълнителна почасова работа | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

в бедните държави работят даже и на 3 места

а за личен живот, семейство и деца - забрави! Роб до гроб...

Хората на запад гледат към четиридневна работна седмица, тия миризливи педерасти ме питат за втора работа?! Робите и господарите.

Много добро попадение! Точно това исках и аз да напиша.

Как ще гласуваш,а не какво пишеш!

Не е ли универсалното нормално да станеш с изгрева на слънцето, да поетеш час хартиен вестник широк формат, да хапнеш кифлички с боровинково сладко у съседката, след това към 10:30 да стартираш работа докъм 14 часа и после да се помоташ по магазините час-два. Към 17 най-късно се прибираш и започваш подготовка за вечерно гости/купон. Така виждам аз нормалното, а за конспираторите ми е през левия крачол.

да дремнеш половин-един час между 17 и 18 и после денят ти да започне все едно отново със свежи сили за купона или за културната вечер (театър, кинце, концерт)...

По времето на бай Тошо кой работеше на две и повече работи? Тези с по една работа ходеха всяка година на море или планина за две седмици с настаняване, нямаше клошари, никой не заключваше къщите си, ядяхме истински суджуци и кашкавал. Сега на две работи трябва, защото иначе няма банан.

Да, по времето на бай Тошо можеше да поработиш срещу политвиц в Белене. Салами да ядеш? Голям килипир, щом това е било най важното. Банани имаше и тогава. Каквото нямаше е възход и мотивация да направиш повече. Умните ги мачкаха, всичко да е на едно ниво. Е, и днес някои се опитват да затъпят народа, но който не иска има начин да се спаси.

Ял си ти на бай Тоша х..я .

Живеехме на първия етаж и заключвахме само ако вкъщи няма никого за повече от ден. Повреди се едната дръжка и погрешка дядо ми купи нов комплект с топка отвън - чак тогава ми се наложи да имам ключ. А когато не го носех - просто влизах през терасата :)) Баба ми и дядо ми бяха обикновени работници (шивачка и шлосер), нито са били партийни членове, нито секретари, но със заплатите си бяха изплатили 4-стаен апартамент, вила край града и лада много преди да се пенсионират. И дори помогнаха с половината сума за апартамента на родителите ми. Бананите бяха екзотика, но суджукът беше върховен.

трябва да работят по 16 часа на ден 7 дни в седмицата и заплатата трябва да му стига само за храна, дрехи и наем когато робът не може повече да работи, трябва да бъде убиван ето срещу това се бори Русия !!!

Всеки човек има нужда от справедливо заплащане на своят труд, от което може да се изхранва с качествена храна, качествени дрехи да може да си позволи, да може да издържа и изучи децата си, да може да си позволи качествено здравеопазване, да може да си позволи поне веднъж в годината да заведе семейството си на почивка и все ей такива нещица, дето са необходими за нормален живот. Ако след като получава справедливо заплащане за своят труд, което му осигурява всички тия неща, но иска да има нещо повече от това, то тогава е редно да мисли за допълнителна работа.

защо лаинари като Бил Геитс не работят !?

Заплащането е функция на добавената стойност, която произвеждаш. Ако заплащането ти е малко, то добавената ти стойност също е малка. Ако смяташ, че е несправедливо си правиш твоя фирма и си плащаш справедливо. Ей толкова е просто!

Имаме идея-казва му се робство. ОБАЧЕ И АЗ ИМАМ НОВИНА ЗА ТЕБ-РОБСТВОТО СВЪРШИ ДОРИ И В САЩ. Какво искаш? 18 часа работа и 6 часа сън? А за теб ли да работя?

И какво се оплаквате? Имате ли идея, че човек може да работи по много повече от 8 часа на ден? И знаете ли, че оптималното е около 17-18? Ако съкратите всякаквите там ходеници по заведения, виждания с роднини, ходене на спорт, безцелно седене у дома и цъкане на телефона, дългите вечери вкъщи, можете да направите това, уверявам ви! Ама не съм убеден, че искате... Свикнали сте си на 8 часа, да си глдате кефа, все да искате пари, ама да не съобразявате, че тия пари се дават срещу труд... Е, свърши се вече тая! Комунизма падна, ако някой не е разбрал, ами имам новина за него...

А знаеш ли че си идиот?

Я да сметнем. 9 часа на първата работа и 2 часа в път, станаха 11. Да опиташ да спиш 7 часа станаха 18. Тоест трябва да си робот за да идеш да работиш още поне 4 часа.

Американският модел на живот е такъв: Работиш на две места, а през почивния ден косиш геадинките на съседите за някой долар. Ами то има да се плащат кредити за къщата, за колата, за телевизора, в магазина за хранителни стоки и изобщо навсякъде, където се сетиш, + лихвите за банката, които по кредитна карта са 3% месечно и нагоре. А при просрочие и неплащане ти вземат всичко, оставят те по долни гащи... По този път вървим и ние.

Мангустите идват,трябва някой да ги храни все пак.

не