Ще има ли паралелна валута в еврозоната?

Икономисти от МВФ и ЕЦБ предлагат въвеждането на такса за плащане в брой

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

“....Ето защо находчивите икономисти от МВФ и ЕЦБ наскоро представиха идеята си за облагане със специален данък на паричните средства в брой....“ Да- в еврозоната можете да си правите, каквито си експерименти искате, но в ЕС държавите, които не сме в еврозоната, можем само да ви се надсмиваме:) А ако и ние влезем в еврозоната, на секундата подавам иск до СЕС срещу ЕЦБ- ха да видим кой кого- кой е СОБСТВЕНИКЪТ на парите в брой и има ли той право да си ги харчи, както си иска, особено, ако е доказал безспорно законният им произход, както и за нарушаване на правата на потребителите и за неравноправни и дискриминационни клаузи на този вид договорни правоотношения:)

Това е тъпо и затова може да стане.Банките искат притежателите на кеш да им плащат разходите.Притежателите на депозити обаче също ще са прекарани и в резултат и едните и другите ще прецакат банкерите от което пък ще пострадат кредитополучателите,а най-големият кредитополучател е бизнеса и той ще разори банките,заедно с депозитарите.Ще се образуват в различните страни зад граница емигрантски банки,които ще работят с измислени валути ,като на същия принцип ще ги продават на нуждаещите се техни метрополии в резултат световния финансов безпорядък ще бъде пълен с непредвидими последствия.Финансите са икономика на истината.Колкото повече мърдаш от нея ,проникването е по-дълбоко.Тупик,с непоносима болка-Камбоджа,само,че в световен мащаб.Добре,че света има четири посоки! Йес!Даа...Да!

Задайте си само един въпрос- с чии капитали работи една банка- със собствени или с привлечени и ако клинетите й решат, могат ли да съсипят тази банка- напр. ако тръгнат критично голяма група вложители да теглят едновременно своите депозити от същата банка:):):)

клинетите- т.е. клиентите й- грешка на клавиатурата....

Тези дни куриерът ми пусна писмо, че за клиентите, които ми плащат наложен платеж с карта, а не в брой, ще ме таксуват +0.5%, заради таксите на банките. Така че - дерзайте, минете на картови плащания, банките само това и чакат, защото после нищо не може да ги спре да ви праснат не 25 лв годишна такса за кредитна карта, а направо 500, че и % от транзакцията. Н крайна сметка - вече нямате избор. А когато един ден Ви блокират сметките, независимо по каква причина, ще Ви питам как ще обжалвате, при положение, че не можете да платите на адвоката или дори да си платите таксата, защото няма с какво!

И каква стана тя? Да имаш собствена национална валута ще излезе по-добър вариант? Затова ли всички са се разбързали да въвеждат еврото и да затриват лева?

Сегашното ни фискално състояние е пълен абсурд. Направо се чудя как България оцелява финансово. Ние сме в хроничен недоимък на пари за болниците, учителите, пенсионерите, полицията, армията,-а бе дантел марка сме и това се дължи двойната парична система. От друга страна, пък ако се откажем от валутния борд, пропадаме безвъзвратно, тъй като руската агентура е буквално на всички нива. Левът в момента е като "Троянско конче" за българската икономика. Колкото по-бързо се освободим от левчетата, толкова по-добре за обикновените хората и толкова по-зле за нашите и чужди мафиоти олигарси. Европа не иска да се лиши от облагодетелственото си положение спрямо нас. Ще изчезнат и различните такси и комисионни при обмяна на левове в евро и обратното. На "Ченч-бюрата" и мошенниците "магураджии" ще им секне далаверата. Накратко, ползите от въвеждането на еврото са много.

Ама много си тъппппп

Аз само едно не мога да разбера. Като банките толкова много искат хората да нямат депозити, откъде ще вземат пари да плащат за жилищни кредити или понеже всичко ще е електронно ще могат да си надуват балона колкото си искат. Или пък просто не ги кефи, че трябва да охраняват някакви пари и искат хората да си плащат за това? Нещо не са го измислили май много много.

Когато ти отпускат кредит, ти получаваш нов депозит, който не покрит с нищо. Това са просто цифри в компютъра на банката. Този депозит ти го прехвърляш на продавача и получаваш жилището. Продавачът се превръща в спестител на този депозит, а не ти. Така че, проблемът какво ще прави по-нататък с него си е негов, а не на кредитополучателя.

когато си поиска ДЪРЖАВАТА ЧРЕЗ БАНКОВИТЕ РАЗБОЙНИЦИ (ПИРАТИ) ДА СЛОЖИ "РЪКА" НА ВСИЧКИТЕ ВИ "ЕЛЕКТРОННИ" (А това е ЛЕСНО!!!) СПЕСТЯВАНИЯ по "метода" (разбирай МОШЕНИЧЕСТВАТА) на обикновените ХАКЕРИ !!! НИЩО НОВО НЯМА (под небето на големите разбойници-банки) !!! ХОДЙ после и "доказвай" , ЧЕ СИ ИМАЛ ПАРИ (МАТЕРИАЛНИ БАНКНОТИ) !!!

Авторът на тази статия нито е цитирал оригиналната публикация, нито я е обяснил правилно. Кешът си е кеш и на него не може да бъде написано от кога е притежание на този който го използва. Идеята е при тегленето на кеш от банката да се прилага обменен курс равен на негативния лихвен процент. Т.е имаш 100 евро депозит, лихвата е -5%, значи ако искаш да ги изтеглиш получаваш 95 евро. Това означава, че колкото по-рано ги изтеглиш, толкова по-добре, защото ако престоят две години в банката при лихва -5%, тогава ще изгубиш 10 евро вместо 5. Разбира се, ако лихвата през това време не се вдигне, а какво ще направи централната банка с лихвения процент не се знае. Тъй като всеки получава заплатата си по банков път а за разплащането в кеш има таван, това означава че ако си изтеглиш парите веднага, първоначалнта загуба ти е гарантирана. Ако обаче ги похарчиш веднага, тогава не. Само че за какво да ги похарчиш, като имот не може да си купиш с месечна заплата, а храна няма как да складираш ? За нов телефон всеки месец ли ? Най-вероятно тогава хората ще си обърнат парите в благородни метали, цената на които ще хвръкне до небесата, защото депозитите са виртуални пари без покритие с реални ресурси, а плод на безкрайна кредитна политика.

Още в началото на 2000та американците пуснаха подобен слух в банковите среди. Искаха да направят още един долър който да не може да се носи в брой. Ужким да се борят против нарко парите. Но реално да следят всеки. Та и тука така. Много пари се крият. Аз не живея в България но там където живея за 2018 изкарах малко над 320хл. евро и не съм платил 1 цент данък :-) а трябваше! Но няма как да ме хванат...за сега. С тази нова схема ще е по трудно да се скриеш. Преди да ме съдите, разберете че проблема с плащането на данък е сложен. Често когато нямаш пари или си го закъсал, държавата не помага с нищо а това което дава е обидно и толкова малко че не върши никаква работа. Когато ти е трудно и се опитваш да направиш бизнес, риска си е 100% твой...държавата не поема риск. Ако успееш обаче, иска 50% или повече процента. Ако не успееш, може и да ти метне колкото за къшче хляб и толкоз. Да не говорим че издържиш хора, политици и политически решения за който не си гласувам, не искаш а често и никой не те е питал! Мен никой не ме е питал дали искам имигранти от афганистан и пакистан тука и не виждам защо аз трябва да им давам пари. Да, държавата е един пакт от хора които са съгласни заедно да живеят и за това би трябвало да си плащат данъците. Но системата е счупена и не работи...за това и много хора си крият парите както и където могът. Аз например НИКОГА не бих дал пари за мръсната и долна Мутра от Банкя да ми ги открадне с накакъв проект и да си ги сложи в частната сметка в Близкият Изток ИЛИ от мойте пари да си сипва бензин в самолета за да ходи и да ни изглага и да взима очевидно лоши решения за България....или за на Цецо закуските или за когото и да е парламента (без значение от коя партия). Има някои държави, където съм живял и съм си плащал - ако не с кеф то поне не ме е било много яд. Една такава страна беше Швейцария където завърших и после малко поработих там. После обаче нито в Англия, нито в Русия, нито в Гърция имах желание да плащам данъци и съм правил всичко да скрия възможно най много без никакви угризения. А те какво искат да направят сега? Искат да измислят начин да ти взимат всичките пари и после с тях да си правят каквото си поискат. Да си взимат каквито си искат решения и да финансират тези решения както намерат за добре. А ти, ще можеш да "гласуваш" за 1 от 2-3 идиота които ще ти покажат по телевизията веднъж на 4-5г. Да ама, не...мерси! Ако ще плащам, ще трябва да сме слушате, ако не искате да ме слушате, няма да плащам.

другата валута в европа е рублата, но никой не я ползва

купувайте биткойни докато са евтини!

От абсолютно несвързаните и объркани доводи и заключения от тази статия, става ясно е, че ни гласят електронния банков концлагер. И ако има несъгласни с тези тези, те ще бъдат обявени за нищо неразбиращи.

Иоан 13;16 и принуждаваше всички човеци да им се тури белега на звяра на челото или на десницата,за да не може никой да купува или продава ,освен оня който носи белега на името на звяра ,тук е нужно мъдрости нека всеки сметне числото на звяра ,защото то е число на човек,а числото е 666

Налагане на "шведският" модел и премахване на парите в кеш ?!? Не случайно само шведите са го въвели и държат на него . Те и на други неща много държат от типа на повсеместно джендърство , пълно обезличаване на индивида и абсолютно всичко негово да е достояние на властта . Нещо като развит комунизъм по шведски ?

И защо трябва да има 2 цени, а не примерно 5% кешбек в картите? Тия верно ли са предложили такава идиотия?

ТЕ СА СИ ИДИОТИ... И крадци, и мошеници. пак искат некой друг да им плати масрафа. обаче, ак 47 е най-сигурната валута. и валутеин курс.

за да останат цените същите

Банкерското лоби яко натиска за 100% безкасови плащания. Левите пишмандемократи управялващи Европа са съгласни, защото са болшевики и искат да контролират всичко и всеки. Оруел ряпа да яде.