Шефът на БНБ: Банковите сметки автоматично ще се преобразуват от лев в евро в деня на въвеждането му

Всички средства в лева по текущи, депозитни, спестовни и други сметки в банките и другите доставчици на платежни услуги ще бъдат преобразувани безплатно

Обратно в новината

Коментари - Шефът на БНБ: Банковите сметки автоматично ще се преобразуват от лев в евро в деня на въвеждането му | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Автоматично ,но по какъв курс

Това евро си го заврете отзад - не го щем.

Паралелно с приказките за еврото трябва да се обсъжда дата за напускане на ЕС за да се спре разграбването на държавата. Сега сме разграден двор повечето чужди фирми не плащат данъци в България. Грабежа е за милиарди заради членството ни ЕС.

'Айде бнб да не приема позиция, а да изготви изчерпателен анализ, който да споделят с народа.

Първо ще трябва да ни ги напълните защото иначе няма да има какво да преобразувате.

Значи по 1.95,5... и се свиват автоматично наполовина? Благодарско, Шефе! Ще го имаме предвид, ако сме тук дотогава...Да си жив и здрав, още малко да си подобриш бита и да посетиш още някоя дестинация лятос, че после се не знае знае ли се дори и за вас! Пък ако вземеш и да понаучиш нещо /никога не е късно/, еща си няма да имаш! Направо те взимат в "Чейз Манхатън Банк", тъй да си знайш!

Единственото сигурно нещо е, че дългът на България, от 25% става 105% от БВП, средния за Еврогея, автоматично ... в същото време, леко ще намалее дълга на Първенците: Италия, Испания, Ирландия, Франция ... Вас не ви искат в Шенген, само искат парите ви в Еврозоната! ... Туйто! Борда можем още утре да го махнем ... можем да го махнем на 5%, 10%, 15% ... бавно и сигурно ... можем да се вържем и към други фиатни валути частично ... можем и да се вържем към златото, лития и т.н. ... можем да правим каквото си искаме! Можем да въведем разплащане и с евро, освен Лева ... имаме свободата за това ... Влизането в Еврозоната е все едно роба сам да се жигоса и да си сложи пластмасов клипс с номерче на ухото, кротко да пасе трева и да чака касапина!

Те погребаха България, за левчето се разревали.

Най-голямата сила на една икономика в условията на капитализъм е да може да печата свои пари! Така тя има контрол върху своя дълг, ако знае какво прави разбира се. Въвеждането на еврото е краят на БГ като икономика и автономност поне за следващите 20 години.

Чудесна новина! Както и лихвите по кредитите! С нетърпение очаквам това да се случи!

Аз бих питал този г-син , БНБ банки ли е ? Ако да, защо се държи като чейндж бюро ? Каква е ролята на една банка ? Дали основната дейност е да взима валута и да я продава срещу % или нещо друго ? Имам още няколко въпроса , но за начало е достатъчно да чуя отговор на тези.

При заплата от над 20000 лв на месец, господин Радев му е през .....за това какво ще стане с народа.

Автоматично в криптоизмамниците.

Г-н Управител на БНБ, Имам само един въпрос към Вас - вие Управител на Българска народна банка ли сте или някакъв друг служител? Къде Ви е доклада за ползите и вредите от въвеждането на еврото в България? Къде е публичния диспут по тази тема, който трябваше да се води от специалисти - както противници така и привърженици на влизането ни в Еврозоната? Бихте ли се заклели в съда, че въвеждането на Еврото през 2024 г. в България е полезен и правилен ход за страната ни? И последно - с какъв аргумент бихте убедили обикновенните хора като мен, че въвеждането на еврото ще е полезен ход, точно сега за България? Благодаря.

В Еврозоната командват големите акули, които са задлъжнели до гуша. Т.е. с еврото ще обслужваме италианските, френските и германските дългове.

https://m.dir.bg/business/banki-i-finansi/balgariya-emitira-nov-vanshen-dalg-ot-eur1-5-mlrd-pri-golyam-investitorski-interes и всичко е един пъзел. Ако можеш да четеш внимателно, между редовете - ще си подредиш 'картинката' . Другите са на 'хранилка' при фалиралите 'хегемони'.

Една астроложка каза, че няма да приемем еврото.

Всичките тиквеници като тоя каун да се преобразуват в затвора!

Аз лично вече съм събрал около 300 подписа за РЕФЕРЕНДУМА и продължавам да работя срещу интересите на цялата купена и алчна до мозъка на костите си езврогейска паплач, банкови лихвари и проядени политици. Моля всеки, който мисли като мен да разпечата подписката, най-лесно от сайта на Възраждане, да събира подписи и да предава по указаните начини. Нека им сложим прът в колелетата и да им счупим спицте, а после и зъбите на референдума. Важно е! Направете го за децата си и за себе си.

Браво! Аз и семейството ми също събираме подписи срещу еврото! Успех братя и сестри!

Се разкарайте с това евро! Тъпанари.

Само така Евро и нищо друго-СУПЕР

Браво бе българи вие успешно закривате земята си наречена. БЪЛГАРИЯ НЕКА ДА ВИЕ ЧЕСТИТ РОДА ЧУЖДОЗЕМЦИ!!! БЪЛГАРИЯ ЩЕ ОСТАНЕ В МИНАЛОТО КАТО ЗЕМЯТА НА ХАНА НА ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ

Дрън дрън дрън, левът "геройски" умря в хиперинфлацията през 1996 - 1997 г. Откакто бе въведен валутен борд, имаме аватарче на еврото наречено Лев.

А цените по магазините ще паднат ли на половина? Ако стеува 10 лв, 5 евро ли ще бъде новата цена?

Теория-да. Защото имаш фиксиран курс. Но знаейки народопсихологията по нашите географски ширини, бай Ставри, кварталният магазинер примерно, изобщо няма да го е еня за курсове, ецб-то и други такива неща. Бай Ставри ще си закръгля нагоре без да му мигне окото

А ще му купуват ли на закръглени те цени стоката на бай Ставри??? А дали хитрецът бай Станри няма накрая да изхвърля развалена стока, щото е голям гявол???

Не се напрягай. Няма смисъл да се разправяш със скъсаняци, които нямат завършен 7ми клас. Наистина много кретени в нашата държава.

Тролетариатът няма никакви аргументи против приемане на еврото - затова използват познатата инфантилна практика: обиждай опонента, пък дано безпросветните да се "заловят" на безсмислената пропаганда. Дори си позволяват най-гнусно да хулят управителя на БНБ - хора, които нямат представа какво представлява валутна политика и управление на централна банка!

Има сериозни аргументи. България да има контрол върху икономиката на България например. Примерно в случай на голяма война или бедствие или икономически фалити и кризи, ако БНБ прецени че в този момент инфлацията и безработицата ще е по-високи с евро отколкото с независим лев, може просто да се направи. Друга причина е че не ни пуснаха в Шенген и Нидерландия каза че не вижда причина да ни пуска. Като не бързаме с еврото държим някакви карти, защото ЕС иска да поеме контрол върху икономиката и валутата в България. Ако покажем че сме охладнели заради отказа в Шенген, това вече е аргумент.

И още една причина. Хората в България не искат, защото знаят, че ще се вдигнат цените и защото не искат повече евро-интеграция засега. За да искаш евро-интеграция, трябва да ти харесва в Европа доста повече, а то има проблеми. И уж България е демократична държава, а изведнъж няма значение хората какво всъщност искат. Какъв е този дисонанс?

Лошо. БНБ отива в историята, националната ни валута - също. А с това и България нацяло престава да бъде суверенна държава. Жалко за всички, които са загинали във войните защитавайки родината си. Политиците трябва да бъдат изтрепани.

Левът и БНБ са в историята още от 1997 г. с въвеждането на борда.

Ти си долен лъжец!!! Левът ща надживее тези продажници и ще го бъде много след тебе и твоите подобни.

При конверсията, ще се наложи да се начисли банкова такса за "услугата". В новата валута, разбира се.

Написано е! Обмяната е безплатна!!!

Що вервате на идиоти?

Нема нужда, българският народ не иска еврото, къш!

Ти ли си българският народ бе, цървул? Ти си долен ватнишки трол!

Да, ТОЙ е българският народ! Не ти... ТОЙ е този, който държи на национален суверенитет и на националната идентичност. ТОЙ е и този, който НЕ желае мъжете да се женят за мъже, както се случва в мечтаната ви Обединена Европа. Още ще питаш ли, да ти насипя още?

Синът ти, зет да ти доведе, дано! Оръфляк!

Както е казал Меир Амшил Ваиер ( Rodshild ) “Дай ми да печатам парите на една нация , и не ме интересува кой прави законите “ “ Let me issue a nation’s money, and should care not who writes it’s laws “

Ами ние сме предоставили тази функция по емисията на парите ни на ЕЦБ с валутния борд. След 25 години ли се ли се сетихме, че нямаме собствена валута и че друг ни я "печата"?

Абе кво има да чакаме до 2024-а, я направо от понеделник да си го въвеждаме. Статии като тази по-скоро дразнят хората, отколкото да имат някаква информативна цел. До Докември тази година толкова много неща могат да се случат, че тези, които толкова лелеят за евро може да са на друг акъл тогава, ама де да видим. А и един американски президент е изрекъл една много хубава сентенция - "Не се тревожете за неща, които може никога да не се случат. Стойте на слънчева светлина!"

Тоя капут за чий чеп натиска толкова силно за шибаното им евро? Или и то се е подготвил да захлеби и после - посланник някъде в Централна Америка.

Я кажи, как си представяш, че шефа на Централната банка ще "захлеби" от смяната на валутата...???? Какво, ще бръкне в трезора...??? Наистина много дебили се навъдихте...

Поредният продажен и лъжлив боклук! Гледайте: 40 ПРИЧИНИ ДА НЕ ПРИЕМЕМ ЕВРОТО https://www.youtube.com/watch?v=_uCRJZxRDSg

Като гледам имаш 40 причини да получаваш рубли. Които след това обръщаш в евро разбира се.

Ако си получавал 1000 лв заплата , ще получаваш € 500. Ако си взел 1000 лв заем , ще плащаш € 1000 Много хитро . Целта е да унищожат най старата нация в Европа . Целта е да ни вкарат във финансово робство

Страшни сметки си направил, математиката ти кърти:)) Сигурно и ти ще поискаш референдум??? И на такъв неграмотник, сигурно аз трябва да си проверя съдбата???:)))

Идеално. Сметките ще се преобразуват от лева в евро. Цените само ще сменят знака отпред. Гледали сме го вече тоя филм. Толко ли не ви стана ясно, бедни народе. Ама вече явно сме минали критичния праг. Вече сме на доизживяване. Иначе не виждам защо не сме ги измели тия продажници в парламента и чиновници българоубийци

Де номинацията през 1999 г. Смяната на еврото е същата работа - технически акт, нищо друго.

Изроди долни, каква полза има народа от еврото. Спрете да смучете сиромашката кръв. Не се ли срамувате за няколко сребарника да поробвате още повече народа си.

Е как каква полза бе? То, чрез валутния борд еврото си е официална валута на България още при създаването си. По-скоро въпроса е каква полза има България от лева. Лева си е обикновенна хартийка без покритие. Никъде освен в България няма да ти го приемат. Или искаш да сме сме във валутен борд до безкрайност?

От 24.01 евросъюза благородно ни разрешава да влагаме брашно от хлебарки в пици, тесто, хляб и прочие, тъпото стадо усеща ли се изобщо как леко го мамят в кошарката на евроизвратеняците, ето ви клуб на богатите без енергетика, дъвчете инсекти но тоя тулуп ще продължи да нагъва пържоли :8

То е ясно - от шенгген ние имаме полза, а то еврото запада има полза. Първо ще издърпат резерва после ще ви набутат кредити за 100 години и накрая като приемат Украйна в еврозоната ще плащаме за възстановяване, разбира се солидарно.

Русия ще плаща за възстановяването на Украйна! Който чупи - купи!

Отиди ги накарай, левак.

Като толкова е хубаво да сме в евро ,Защо Ви е страх господа разбирачи от референдум .....

Щото при 80% дебили резултатите са непредсказуеми.

Защото е опасно неграмотни да определят съдбата на цял народ.

То по твойта логика, защо неграмотните гласуват на местни избори и за парламент ?

Защо пък да ни е страх.Въпросът не е в това,че за влизането в еврозоната ще плащаме всички,а не само тези,които искат еврото и мисля че трябва да бъдем питани затова.Дали искаме да ни приберат валутния резерв,дали искаме да плащаме чужди дългове и т.н..и т.н. Още много може да се напише. И доколкото знам от ЕС натискат управляващите и щом е така значи те имат полза ,а не ние. Видяхте презрителния тон,който използва ЕК за да каже за предоговарянето на плана за възстановяване.И щом е така довиждане.

Аха, имаш "пран за възстановяване", тоест някой ти дава едни пари!!! Ако не си в ЕС (което означава еврозоната) няма такива пари!!!

То към днешна дата и в шенген трябваше да сме ама не. Рибата в морето те тигана сложили. Айде подписка после референдум и левът си остава. Който иска евро нека си купи.

Абе те не ни искат в Шенген, ма ни искат в Еврозоната!?!? Нещо гнило има тук!!!

А мн интерсно ще бъде с кредитите, 8 % или 10 % в евро.

Лихвата ти се запазва същата!

Откъде накъде евро? Никой не го иска този евроатлатически боклук. Един ден, как ще излезем от еврозоната? Има ли механизъм?

Е те тука ви стяга чепика вас руските боклуци. Влезе ли България в Еврозоната, много по-трудно ще я заврете в задника на Путин.

Заплатите от 600 евро ще си останат 600 а хляба от2 лв става 2 евро те тва е бате....

Няма безплатни неща Още повече свързани с пари и банки

Започна масовата пропаганда, внушения и убеждения по всички медии за приемане на еврото. Въпреки, че управляващите знаят, че масово народа не иска да се раздели с българския лев. И че започна подписка за референдум/допитване до народа/ за това прословуто евро, което скоро няма да съществува. Така, както и ЕС е пред разпадане. И какво правим тогава? А, мушмороци алчни и продажни??? Сега се озъртат и ослушват дали българския народ няма да се надигне и както до сега всичко ще приема каквото му наложат, въпреки волята му. Поне може да се отложи във времето, докато се види изхода от войната на Русия срещу Запада. Но, крадците алчни бързат за да се нагушат и с последните милиарди пазени от валутния борд.

Кой ти е казал, че ще въвеждаме евро бе, боклук долен!

За кредитите. Там ще е голямата каша. Нито една система не е готова да превалутира и ще е голяма каша. Ако имате кредит отсега отидете и искайте да си видите погасителния план в евро.

Стар комунистически обичай е най глупавите да са на отговорни постове

В грешка си - това се случва само откак сме в "деМОРкрация"!

Не е в грешка. Само по държавните постове като едно време по-глупавите и лоялните калинки са на високи постове. В частна фирма не е така

Всички средства в лева по текущи, депозитни, спестовни и други сметки в банките и другите доставчици на платежни услуги ще бъдат преобразувани безплатно - тоест грабежът бил безплатен !!!

Безплатно сирене има само в капана за мишки.

Малееееее, як грабеж се е задал!