Шефът на АПИ: 100 км от проверените пътища трябва да се ремонтират - ще струва 500 млн. лв.

Трябва да направим подробен анализ за това какви материали са вложени, заяви инж. Венцислав Ангелов

Обратно в новината

Коментари - Шефът на АПИ: 100 км от проверените пътища трябва да се ремонтират - ще струва 500 млн. лв. | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

крденето продължава , що не ги потърсят парите за ремонт от тия дето са строили некачествено ????

Георги Георгиев: КПКОНПИ да установи дали спестените пари от асфалт са отишли в джобовете на политици Несвършената докрай работа доведе до спекулации "Трябваше да бъдат направени повече ядки и да ни бъдат показани повече от тях, за да няма сега твърдения, че има и други ядки, в които асфалтът отговаря на проектните изисквания, но министър Иван Шишков не иска да ги покаже. Несвършената докрай работа доведе до спекулации. Министърът трябваше да излезе доста по-подготвен, когато показва тази ядка. По закон има минимален брой ядки, които трябва да се направят на определена квадратура, за да бъдат признати, когато се стигне до прокуратура и съд". Това каза инженер Георги Георгиев, депутат в последните 4 парламента, член на комисиите по регионално развитие в тях, предава БНР. "Ин хаус" продължава, въпреки че стана ясно, че е в нарушение на Закона за обществените поръчки и в нарушение на Закона за устройство на територията. Бизнесменът Велико Желев каза пред журналисти, които заведе на Лот 1 от АМ "Хемус", където им каза, че има проведен търг и неговата фирма е избрана. Само че "Автомагистрали" ЕАД няма право да провежда този търг, тъй като тя е избрана точно заради "ин хаус" като държавна фирма строител. Да, има търг, но той е в нарушение на закона, защото има разлика между търг и обществена поръчка", обясни инж. Георгиев. Той подчерта, че Желев е заявил, че строят чрез договор за доставка на материали и договор за наем на механизация: "В сигнала, който аз подадох до главния прокурор (преди време), подадох и договори за наем на персонал - има и такива договори, но всички ги крият и се правят, че не съществуват. Сумата от тези три договора показва как се строи с три отделни договора, но се строи. Това са привидни договори и те са нищожни. Тъй като са нищожни, не трябва да бъде плащано по тях. Но по тях има разплащания и затова подадох сигнал до Иван Гешев, заради действията на служебния министър на регионалното развитие. И през февруари е имало плащане. Министър Шишков, който говори за гаранция и ходи и взема ядки от Северната тангента (2015 г.), където е изтекъл и гаранционният срок, и срокът по счетоводството, в който трябва да се пазят фактурите за покупка на материалите, за да се сравнят с т.нар. актове 12, където се записва количеството. Същият министър Шишков за Лот 1 плаща на фирма, която по документи не се води, че строи, и тя не носи никаква гаранция по Наредба 2". Георги Георгиев изтъкна, че Европейската прокуратура разследва случаи след 2017 г. Според него трябва да се запитаме защо в пътното строителство се разследват частните фирми, а не разследват държавната администрация и министър, зам.-министър, шеф на АПИ и т.н. "Това, което нас ни вълнува, е дали спестените пари от асфалта са отишли в джобовете на политици. Това е работа на КПКОНПИ", посочи бившият депутат.

BIRD: Велико Желев притежава 10 апартамента в Дубай 60 МЛН. от "Хемус" ПОТЪНАХА... Думите на Рашков се ПОТВЪРЖДАВАТ: "За мен не е тайна къде са отишли милионите от аферата “Хемус” и с интерес наблюдавам хора, които следят моите думи и действия, за да решат дали да не стегнат куфарите за Дубай."

Феновете на Бойко се опънат да го защитават. било по добре дефектни магистрали отколкото никакви Интересно. Взе едно някой да насилие жена ви и да каже че по добре секс насила, отколкото никакъв секс. Не 80%, ами 100% от българите Сме дебили

Скандалът със санирането също ще бъде ЧУДОВИЩЕН . Европейски пари влизат в джобовете на бивши държавни чиновници които сега ходят с папионки по ресторанти и тържества , но ще дойде време да понесат отговорност . Хората отппускащи парични средства от европейската централа , ако разберат как се санира в България и видят какви материали се използват ще се хванат за главата . - Това е катастрофа ! Опомнете се ! Борисов всичко знае какво се случва но си трае . Както си траеше и за митницата .

Скандалът е чудовищен. Още от самото начало клептоманската псевдопартия ГЕРБ, българското етническо крило на ДПС, намери идеалната формула за присвояване на бюджетни средства: строежа на магистрали. Там няма на практика никакъв контрол (КОЙ да ги контролира - АПИ?! Дето Бойко ги назначава и уволнява?!) и е КУЧЕ ВЛАЧИ. След като теглят отгоре един ТЪНЪК и МЕК, след като Бойко пререже лентата, Лилето изпъчи мощна гръд, оркестърът засвири и местният кмет ги покани на софрата - кой ще ти мери колко е дебел асфалтът, от какво е изджуркан, колко пъти е минавал валякът и какво има отдолу - инертни материали, боклук от непостроените сметища, китайски джапанки от Илиянци или стари вестници?! Затова “магистралите” му се нагърчват като юфка, по тях се образуват първо коловози, после по-големи хлътвания, после дупки, кръпки, дупки в кръпките, нови кръпки и т.н. И от всяка кръпка 30% отново, като швейцарски часовник, отиват в чекмеджето. ТОЗИ ГРАБЕЖ НЕ БИВА ДА ОСТАНЕ БЕЗНАКАЗАН!

Тъп си бат Венци, тъп си. Повечето нямате и най-малка представя как се строят пътища, ама лаете, та се не трае. И като не е бат ти Бойко? Ти ли ще ги строиш? Фирмите са едни и същи, то не се създават, като софтурени стартъпи. Хоп - пътностроителна фирма. Дай два валяка и газ. И що ще пестя от асфлата каза? Щото видиш ли е най-отгоре :)

Сега вместо да се строят калпави магистрали, "поправят" старите. Просто защото така е много по-лесно да се окраде всичко вложено. Преди поне се правеха някакви, па дори некачествени. Типично за лакомите комундета.

Борисов да върне пачките и кюлчетата и да доплати. Тогава може да каже, че ТОЙ Е построил магистралите :)

при Своге герберастките магистрали строители бяха сложили в самия асфалт смлян варовик, който при дъжд образува хлъзгав слой като сапунена вода и в резултат - 22 загинали. За да може Трейс да си напълни гушата и да захрани чекмеджето.

Мале, мале. Как има лъсват кражбите на герберастите - 500 млн са 5 детски болници бе. Вместо болници тия пари са отишли в чекмеджето.

Всичко в пътните фирми (които са 98 % на ГЕРБ-ДПС) е необратимо компрометирано. Те вече просто не могат да работят по друг начин. Всичко трябва да се претупа, колкото да се пререже лентата на обекта предизборно. После... Каквото стане. Обикновено става едно и също. След не повече от година всичко започва да се разпада.

Магистрала Струма, за да я открие Бойко Мухобойко, строителите работеха денонощно, бяха преуморени и го караха през просото, даже отводнителните канавки не бяха направили ....резултата....след един месец затвориха магистралата за ремонт!!!

Точно вчера видях билборд на гербаджиите, на който пишеше “За стабилна България. Отново”. Да, ако има такива тъ паци все още след толкова години, нека гласуват за тях. Отново. За да може да продължим да сме най-голямата тиня в Европа, изцедена от разни про сти депутати, които не ги интересува абсолютно нищо друго освен да крадат. “Отново”

ЯКО КРАДЕНЕ ИМА, АМА ТО НЕ ДАМО ТАМ

И това няма да помогне на вдигнатият юмрук на мафията , и неговите кировци и асенчовки !!! Хората си искат Бойко

РАЯ ПОКОРНА.

Простите хора.

От проверените пътища са за ремонт. А колко км.пътища са проверени?Да не се окаже 100 от 100 са за ремонт?

Излиза че проверките се правят, не за да влезе някои в затвора, а за да се усвояват още пари. 5милиона за километър ремонт не е ли малко скъпо.

Браво! Един да мисли с главата си. Естествено, че всичко е за ПАРИ. Няма значение кой идва на власт, от сега си се подгтовят сцената. Заради предните трябват 500млн, после заради тях ще трябват още 1млрд. и т.н. Просто ви го казват, не че нещо ново...

"Кълнем се, много още можем да крадем.".

Никъде не може да се срещне такова безобразно мародерство извършено в съучастие на управляващи, опозиция, медии, правоприлагане и всичко други, но не и обезкостеният ни народец. Неграмотни мерзавци снабдили се с " докюменти" за образование..... трябва да цитирам Антон Страшимиров- за това,че са клали народа си...... или и той вече е забранен или поне забравен. Един вагон келеши хвърлиха в забравата не само официално признатите български творци, но и занемарените от комунистите,като Пеньо Пенев. Ама, отрочетата им кви са гиздави а? Боклуци начурмолени! Ако, я видиш до себе си заранта в леглото без да се е гримосала, ще помислиш,че снощи си онождал кьораво бабенце бракувано от Плас Пигал.

Тези, които са я строили, гаанция нямат ли, да плащат ви ееа майката?!?!

Точно вчера видях билборд на гербаджиите, на който пишеше “За стабилна България. Отново”. Да, ако има такива тъ паци все още след толкова години, нека гласуват за тях. Отново. За да може да продължим да сме най-голямата тиня в Европа, изцедена от разни прости депутати., които не ги интересува абсолютно нищо друго освен да крадат. “Отново”

Има само Дебили в България и Прости Путки.

ИМА ГИ, С ЛОПАТА ДА ГИ РИНЕШ, НАМЪРДА И В АДМИНИСТРАЦИИТЕ, ЩЕ ВЗЕМАТ ДОБРИ ПЕНСИЙКИ.

И пак няма раирани. Нито от преди, нито от сега "асфалтиращите".

А този шеф, колко служители на АПИ уволни за неопражнен контрол? Според мен - нито един... Цялото АПИ е такова блато, че повече няма на къде. Едва ли има човек, на който му се е на;ожило да контактува със служители от АПИ, на който да не му се е искало да се гръмне, за да не се мъчи.

Тези 500 милиона да ги вземат от откраднатите стотици милиарди в чекмеджетата на ГЕРБ.

Шайката ГРОБ-сДС-ДпС откраднаха милионите за стадионите и магистралите и сега имаме неизползваеми стадионите в Пловдив и рушащи се некачествени "магистрали"!!!! Шайкаджиите Бай СУДЖУК, Ахмед Джолан, Нанков, Аврамова и Велико - в ПАНДЕЛАТА!!!

Цитат от Нар. събрание: Ние(БСП) поемаме ВИНАТА с мезе.

И защо да ги плати държавата? Има нарушен договор - прокуратурата за какво е? Или тя пази Чекмеджето с кюлчетата?

БОЙКО ТИ ЛИ СИ? ЗА ЕДИН ПРИЯТЕЛ ПИТАМ.

След 10 години мутротиквенски гра(д)Бежи в страната няма нито една свястна улица, път,магистрала, площад, тротоар, дори бордюр! За сметка на това стотина-двеста човека имат чекмеджета, миски и къщи в Барселона.

досега само говорите за ремонти, но и един такъв не сте направили, а в същото време милиони потънаха в джобовете на шарлатаните от пп+дб и служебните на радев

Това за потъналите милиони Севда ли ви го каза?

Моткайте се още и не започвайте ремонтите. Цената ще скочи още нагоре и после ще крещите КОРУПЦИЯЯЯЯЯ.

Айде вече да има някой вкаран в затвора ?! Или поне някой глобен, или поне да си направи ремонта за собствена сметка ?!? Що все ние трябва да плащаме ?!!!

Ами хващайте го льольото дето ги е стройл да си ги ремонтира, преди да е излетял в Дубай.

5млн за км ремонт ехооо тия ако трябва нов път да построят колко ще струва.

А щеше да излезе по-евтино да платим куршума на Мутрата...

"Това ще струва на държавата около 500 млн. лева" И защо държавата (т.е. ние) трябва да плащаме КРАЖБИТЕ на некадърните корумпирани фирми? Договори нямате ли? В тези договори няма ли клаузи за НЕУСТОЙКА или ГЛОБИ при неизпълнение на договора? Ако няма такива клаузи, КОЙ е подписвал подобни келяви договори?

Няма отговорни. Това е проблема на държавата.

Вземе ги от тези, които са ги строили !

И защо да ги плати държавата? Има нарушен договор - прокуратурата за какво е? Или тя пази Чекмеджето с кюлчетата?

То вместо да правиш нещо , търсиш кусури, типично по нашенски.

Гербава подлога, нали ? В коя администрация са те нагласили да папкаш,без да правиш нищо?

Колко магарешки uq на метър квадратен. Ногу курбанджийска цена.

В нормалните държави, при неизпълнение на договора се плащат солени ГЛОБИ! Првителството да съобщи, с колко са глобени фирмите (не)изпълнители! Освен това тези некадърни и корумпирани фирми трябва да бъдат изхвърлени от бъдещи обществени поръчки! При обществени поръчки трябва да се въведе правило, фирмите да имат поне 10 г. опит и да не са наказвани

“Чест и почит” вашият мил Бойко

Гласувайте за Герп, Дпс, Бсп, Пп! Масово - със затворени очи и дълбоко замразен мозък!

обаче бай-ти-бойко и сие с джипарите - пропуснаха да се включат в инспекциите по качество сега, нали ... размотаваха си шкембаците само в началото, докато фърчаха авансите за леки и ,,тънки" материали - и в този ред на мисли, само да попитам - има ли активен шофьор, който е гласувал за ББ ?

"Това ще струва на държавата около 500 млн. лева" И защо държавата (т.е. ние) трябва да плащаме КРАЖБИТЕ на некадърните корумпирани фирми? Договори нямате ли? В тези договори няма ли клаузи за НЕУСТОЙКА или ГЛОБИ при неизпълнение на договора? Ако няма такива клаузи, КОЙ е подписвал подобни келяви договори?

В България не може да правиш честен бизнес, не може да крадеш! Плюл съм на тая орисия!

Най големият бизнес в България от 2007 до днес е да се крадат 50% от европейските пари. Това е смисъла на съществуването на партия ГЕРБ и целта на нейният лидер Бойо Борисов ( СИК ) . Най печелившия бизнес е застрахователният с 75% марж на печалбата. Но на мутрите това не им бе достатъчно, станаха политици за да прилапат милиардите от Европа. Това не са пътища, това са емитация на пътища.

Политицте по света (особено по-учените) днес се изживяват като Пророци, т.е. " ние ЩЕ направим...", "ние ЩЕ увеличим доходите..", "ние ЩЕ преборим корупцията..". това са като наш Киро, Ристю и тн; Но, възможно само в БГ, има тъпигьози, които не предричат бъдеще, а се фалят с "успехи" в миналото, като наш Бойчу от Банки: "Аз ви построих магистрали за чудо и приказ, само за няколко млрд.." Да оставим на страна, че не е "строил" той, ама отиват контролольори, копаят, мерят.. ми то асфалта го нема..отдолу сгур, отгоре - само асфалтова замазка...

Вчера се пребирах от Одрин към Стара Загора по магистрала Марица около 20 часа вечерат. Участъкът който се направи последната година по време на ПП и служебните правителства изглежда по коренно различен начин от участъкът който направи ГЕРБ и Бойко Борисов. Имаше много табели , много котешки очички, двойна мантенела, черен асфалт, отлчина маркировка и на разклоненията светещи стълбове. Почувствах се като в Европа !!! Този участък свърши след около 20 км и навлязохме в участъка на Бойко Борисов и ГЕРБ. Няма табели, асфалта на крупки и вълни, отляво единична мантенела, без котешки очи, отдясно ....никаква мантинела , маркировката се виждаше много, много слабо, после заваля дъжд и маркивроката спря да се вижда изобщо. Аз стигам до извода , че Европа е дали пари за тези магистрали, но 50% от парите на Европа са били откраднати от Бойко Борисов и шайката около него. И този същият ни говори колко много бил построил. Е, няма такъв наглец. Стигнах до извода че наистина трябва главен прокурор ако искаме промяна, за да арестуват и осъдят един такъв крадец, министър , за да знаят другите след него какво ги очаква. ТУК няма контрол на свършеното. Извършват се чудовишни престъпления и кражби и всеки знае че е недосегаем. Ето това ни различава от заадните държави. Ние съзнание нямаме, но защо нямаме прокурори и съдебна власт ? И всъщност една държава без съдебна власт и прокурори, държава ли е изобщо ?

Така е,Кики освен от парапети,разбира и от магистрали!!! Може и баща му Петко да е свършил тая работа....

Забрававяш нещо много важно ПП НЯМАТ И 1 КИЛОМЕТЪР ПОСТРОЕНА МАГИСТРАЛА!

Това ли хвана от целият текст малоумник с два пръста чело ? Написал съм ПП или служебните правителства. Понеже си прост като ренде, ше ти го напиша по простичко. Магистралата от 20 км където е топ , не е построена от ГЕРБ и Бойко Борисов. Сега стана ли ти ясно какво исках да кажа мутро крадлива.

Добре че ГЕРБ ви направи пътища иначе още щяхте да карате по селските канавки.

Хехе така ли бе боклук.Още малко и на тебе да ти благодарим лично не щеш ли.Я чукни в Гугъл виж за същия период колко км магистрали са построени в Полша Хърватия или Унгария с евро пари мухльо.Че и на всичкото отгоре некачествени.

Това е упорката на ГЕРб. Парите за пътища са от Европа, не са от ГЕРБ. ГЕРБ открадна 50% от тях и затова пътищата ни са без маркировка, без котешки очи, без осветление на разклоненията, без двойни мантинели или мантинели изобщо отдясно, без асфалт както е предписание от 28 см а е от 15 см. ГЕРБ окраде пътищата на България. Не ги е построил.

За Чекмеджан е важно да стане депутат с имунитет.

Абе важното е да няма виновни.Размахват се едни числа стотици милиони милиарди и какво от това богата държава.