Коментари - Шалапатова: При въвеждане на еврото доходи и пенсии ще се преизчислят в полза на хората | Бизнес.dir.bg
назад

Шалапатова: При въвеждане на еврото доходи и пенсии ще се преизчислят в полза на хората

Ще предложим на парламента законодателни промени за по-адекватна пенсионна система, обяви министърът на труда и социалната политика

Обратно в новината
| Редактор : Надежда Христова

Коментари - Шалапатова: При въвеждане на еврото доходи и пенсии ще се преизчислят в полза на хората | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за съжаление политиците не ги интересуват хората да , ще ми пенсионери които вярват че ще вземат 900 евро после ще реват Българио за тебе те умряхя... Само че България няма да я има после

ще ревем всички дружно но ще е късно

Минималната пенсия от 523,04, която сега получават повечето пенсионери на колко евро ще се закръгли, а има ли в ЕС с такива пенсии и с цени у нас, които у нас са дори по-високи от ЕС, примерно водата стана 6лв/м3???

Държавата потънала в дългове,тая обеснява колко е добро финансовото и състояние.Тая трябва да я бием с камъни....

Ще лъжат, като има хора невежи. Споря със съсед —пенсионер, който вярва, че пенсията му от 900 лв щяла да стане 900 евро! И няма убеждаване! Ами пояснете точно колко ще станат пенсиите и заплатите- лева към евро!

При въвеждане на еврото ще има Гърция 2.0 само че в по-лош вариант ...

Сложете подзаглавие на статията - платена публикация.

въздух под налягане.Тая измислената надмина Кирето по лъжи.Хэръ разберете чрез еврозоната и еврото ще довършат родината като ни направят втора Гърция-с над 176 на сто дълг към БВП и така ще ни фалират като икиномика и нация.Тази соросоидка да отива при бай Ставри-чакат я.

Лъже. Всяка малка икономика, която е приоела евроото, е затлачена и без перпсективи, което целта на големия капитал - да смуче от много малки на максимум. Чехия, Дания, Швеция, Полша, Унгария - вървят допбре. Не приемат еврото. Словакия, Гърция, Словения, Португалия и други малки - или големи драми, или повече не ги чуваме - живеят в килийката, в която им кажат и не мърдат. Валутата има политика на банката и тази политика не е само валутен курс, както се опитват да ни излъжат купени предатели. Еврото обслужва само най-големия капитал и останалите губят идентичността и способността да са икономически годни нации. Факт. Тази жена е поредната, която лъже. Платени са. САЩ желаят да вкарат ощше държави в мрежата за шарани, която е ЕС. Дори Германия вече в срутена. САЩ извличат всичко, до което се докопат в момента. Валутата е начин за принуда, ако друг тия владее. Ако не е твое управлението, тя е като бокай на краката. Искат да включат зайче в кръвносната система на слон - кръв много, но кръвта ситага там, където трябва, само ако имаш пулса, който ти трябва за твоя размер и за оня момент, в който си. Зайчето вече става придатъчна органелка на слона и престава да може да е зайче. И никога няма да стане слон. Това са еврейски инженеринги на обществото, каквито бяха и социалистическите - всички авторство на еврейски изчадия и все финансирани от САЩ. Аз лично смятам, че ЕС и НАТО са инициирани с една и съща идея, по едно и също време. Поне за НАТО първият главен секретар на това измислено в САЩ нещо формулира целта му така (има го в интернет): Целта на НАТО е: Русия вън, Германия на колене, САЩ вътре. Моля погледнете новините и кажете не е ли (временно) постигната целта на НАТО? Ха сега кажете като добра ли ви се вижда за развитието на ЕС? Да робитм за САЩ, които са даже нация без корен? Това е авантюра с лошо протичане и очакван много лош край. САЩ са държава на хора с рисков манталитет, хора авантюристи. Това е образът на анцията и до неотдавна ги крепеше християнската вяра, която взеха със себе си от майка си Европа. Откакто сеотказаха от християнството, почна рязко падение - моралът прави обшществата, не технологиите. Ето още едно доказателство сега - САЩ. Не бива да приемаме еврото, то днес е капан за скапаняци без отговорно политическо лидерство. ЕС е свърнал към неофашизъм, хора. Левът работи добре за нас под борд. Авторът на борда даже ни казва да не приемаме еврото сега! Неофашистчета, платени от САщ ни набутват. Преди беше трудно да влезеш в ЕС, сега САЩ посочват кой ще влезе! Това е безумие. Това е пълно безумие. Гледам хората да ползват като аргумент: ами като не тои харесва, иди да живееш в Русия! На мен ми харесва да живея в България или в ЕВропа и не ми харесва, когато някой се опитва да ме заблуди кое е добре за мястото, където живея. Тук Русия няма много общо, освен че САЩ ни продават газ на тройна цена. Аз искам чист от фашизъм и суверенрн ЕС, не роб на САЩ.!!!

ще си останат същите като числа, обаче вече ще са в евро...

..правилно, и ще получат към пенсия 260 евро допълнително 23-25 евроцента......ама честно...... браво......

Ако в България има малко неадекватни и много неадекватни неща (адекватни неща няма) то едно от много НЕадекватните са размера на пенсиите ! Незнам в кой век живее тая госпожа и дали живее в нашата реалност на редовият пенсионер , но при тия цени и инфлация ако и дадем една средна пенсия едва ли ще докара до следващата пенсия без да погладува.

...сег, как ще доживее до другата пенсия с 350-370 евра ако си плати сметките и лекарствата......тези живеят трудно с 5-6 х. евра месечно........

То е трудно да обясниш на човек който взима 4-ри цифрена заплата как човек може да живее с 3-ри цифрена пенсия и оня първият да ти повярва. Оня ден по новините говореха че всеки 5-ти българин бил енергийно беден ?! После почнах да се чудя , на мен ли ми куца математиката или на тия които ги цитираха по новините след като 2 милиона и 100 000 са само пенсионерите 80% от които живеят в лишения и към тях като прибавим инвалидите , трайно безработните , семейства с един родител , многодетни семейства и тн. това ще да е поне 2 милиона и половина т.е поне 40-50% от населението. Тъ пак се връщаме към началото с невярващият на оцеляващият...

Левът е последния бастион на сиверенитета на България! Който печата парите, той управялва държавата! Няма никакво съмнение, че след приемане на еврото, държавата ни може да се счита за закрита и да бъде обявена официлано за провинция на глолобалистите и техните корпорации.

То, па, една държава... Век и половина мъки да си играем на държава - стига толкова. Да подаваме искане да минем към Гърция и Румъния на две половини, че накрая ще минем зорлем към Турция целите.

Докато ние гледаме театро за някакви вятърни перки в морето в Турция строят Атомни централи а накрая ще ни продават същият тоя ток който ще произвеждат там , защото един ден ще осъмнем с мисълта че без базови мощности от АЕЦ вносът на ток на поразителни цени ще е единствената алтернатива а от там нататък който мое си го позволи а който неможе на свещи...ако не са поскъпнали и те

Той е по-евтин защото плащаме измислени и абсолютно непазарни квоти, не защото релано нашият ток е скъп!

Нищо си й няма на държавата. Достатъчно ирдена, безопасна и с чудесен климат! Само мрънкатае, а не осъзнавате какво имаме реално. Държавата ни е в топ 50 по стандарт на живот и сигурно с един от най-добрите климати, които са възможни. На практика имаме всичко за добър живот.

Достатъчно уредена?! Ей, убитак, много са ти ниски критериите, бе... Столицата стана гето и половината население е в нея, а провинцията е зарязана на произвола и на феодалите. Ти в някаква паралелна вселена ли живееш или си си обикновен луд? Снощи се прибирах пеша и пред подлеза имаше две полицейски коли и един бус на криминална лаборатория. Светиха с фенери, умуваха и ме помолиха да слизам отляво по стълбите, за де не съм бил тъпчил уликите. Явни улики не видях и май всичко беше проформа. Нещо коментираха, че били търсили някво портмоне, ама не ги питах кво е станало, щото ми е все тая и избягвам контакти с "органите", като ги знам какво представляват. Около Билите тук вече има поне по един настанил се бездомник, който си е направил удобства от картон, държи си "вещи", крещи на въздуха, проси и т.н. В подлеците все по-често виждам матраци със спални чували и т.н. А на паркинга между колите и блока ни се беше настанила с цялата си "покъщнина" една от кварталните луди. Уредено като Скид Роу и главните улици на Фили - ха, ха, ха. Да си в топ 50 (т.е. на към 50-ти) в свят, дето няма и 200 държави общо, от които стотина са провалени и даже за сравнение не стават, е все едно ти да си в топ 30 (т.е. трийсти) в клас от 30 ученика в помощно училище.

Да одстатъчно е уредена държавата! Това, че си се прибирал пеша и си бил спокоен, че няма да имаш никакви проблеми не е никак малко. :-) Вече дори в Западна Европа не могат да с епохвалят с такъв комфорт. Даже и полиция си видял. Е вече САЩ ги дефънднаха и съкратиха и я хвана липсата. Можете само да се оплаквате, ама не вдявате елемтарни неща!

Прибирам се пеша, щото съм бабанка и за капак - с пистолет на кръста...

....УВАЖАЕМИ ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ,СЪПИ СЪОТЕЧЕСТВЕНИЦИ, ПОЗВОЛЕТЕ МИ ДА ИЗПЪЛНА ПРИЯТНОТО ПОРЪЧЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ КОМУНИСТИ И ДА ОБАВА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ ЗА ЗАКРИТА....ЧЕСТИТО!!!

Абсолютно! Доходи и пенсии ще се преизчислят в полза на хората, осигурителната тежест ще е в полза на бюджета, а цените - в полза на търговците. Изобщо, само ползи виждам дотук.

“ Важно е да се каже, че вместо да се поддават на фалшиви новини, хората трябва да използват адекватни източници на информация, посочи тя.” …. и кои са тези източници, бре тъпопатова??? Тези, дето искате да опапате 12млрд. от буфера на валутния борд ли??? Много сте надеждни,да…

Тая излъга, че няма пари за Коледни а имало. Или и нейната сила е на парапета? Щяла да ограничава парите в плик. И как? Щяхте да махнете тавана на пенсиите - излъгаха/а това е стимул човек да се осигурява на реалния доход/. Не сте за този пост.

Левът е надценен. Като гътнат борта и приберат резерва, може да се окажем двойно по-бедни само за един ден...

Не е ясно. Левът е надценен, обаче еврото - хептен. Що мислиш ни дърпат с всичка сила в еврозоната? Кой дърпа насила на хубаво място?

Тя отбеляза, че при влизане в еврозоната кредитите и депозитите ще се преизчислят автоматично, докато доходите, социалните пенсии, по думите ѝ, ще се преизчислят в полза на хората, по пътя им към отвъдното !!!

САМО НЕ КАЗВА ПО КАКЪВ КУРС ЩЕ СЕ ПРЕИЗЧИСЛЯВАТ.ТОВА ,ЧЕ ЩЕ СТАВА АВТОМАТИЧНО И БАБА МИ ГО ЗНАЕ.НЯМА ВСЕКИ ДА ХОДИ ДА ПОДАВ АМОЛБА ДА МУ ПРЕИЗЧИСЛЯВАТ.ТОЛКОВА ТЪПА МИСИРКАНЕ СЪМ ВИЖДАЛ.АКО НЕ МОЖЕ ДА ПИШЕ ДА ДАДЕ НА НЯКОЙ ПО-ГРАМОТЕН ДА Й ГО НАПИШЕ ИЗЯВЛЕНИЕТО.

ха ха ха, и вълкът - сит, и агнето - цяло...... Това е интересно, но дълбоко лъжливо. В полза на кои хора - многото или малкото????

Тея защо си мислят, че хората им вярват?

Госпожа НПО успива народа. По противна пача нямаше ли ?

На парапета сме най-силни.