Северна Македония, Сърбия и Албания ще изградят 700 MW обща соларна централа

Това са решили лидерите на трите страни, които преименуваха инициативата си от "Мини Шенген" на "Отворени Балкани" и призоваха другите държави от региона да се присъединят

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

си пуснал брада.. Пораснал е.. Вече няма да лаже, да маже и да плюе зад гърба..

Сърбите поне имат външна политика, за разлика от нас. Този малък съюз, после ще се пренесе в ЕС (вече и в НАТО). Е, няма да е баш като Югославия, но не е и необходимо. Сърбия пак ще си има влияние в региона. Гърция и Румъния нямат причини да не се сработят с този съюз, а нас казуса Македония винаги ще би пречи. Историята може и да не се повтаря, но не спирам да се очудвам как се римува!

Сърбите не ходят до кенефа без разрешение от Москва.

зАйо къв е дребен и на заден план както винаги....ама никой не обича предателите дори тия които ги употребяват....

В Европа и особено на Балканите удобните за изграждане и експлоатация фотоволтаични паркове са с мощност 50-100-150 MW. Съсредоточаването на голяма мощност на едно място води след себе си построяване на системна подстанция и свързването и с подобаващи далекопроводи ВН към енергийната система на трите държави. Наличните далекопроводи не могат да поемат този товар. Фотоволтаиците работят през деня. Всяка държава ще трябва да компенсира безтоковата пауза с базови или върхови мощности. Там инвестициите са още по-големи. Парк от 700MW е по силите и възможностите на държави с огромни пустеещи площи в Северна Африка и Арабския полуостров.

А сега България да инициира проект за високоскоростен влак заедно с Гърция и Румъния, за тясно сътрудничество с приятелски балкански страни.

Най-добре да я кръстят "Нова Югославия" хахахахаха

Цървена звезда е по-подходящо.

ние пак сме аут, изолирани от всякъде, щото сме се надупили на американците и правим каквото те кажат

Ти си ми ясен.

Изолирани сме в Европейския съюз, а? Няма да ти кажа. че си тъпанар, не - би било невъзпитано.

Че ти си винаги надупен.