Северна Македония може да се включи в проекта за АЕЦ Белене

В момента се правят анализи, след което Скопие ше информира обществеността за предприетите стъпки

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво точно ще инвестира, голия си гъз ли???....там на р. Вардар да си я построят а ние ще участваме с чайниците и ще точим после евтин ток...ей ма тва макетата са като конски мухи...нагли цървулани...

Северна Македония да се включи в проекта като го построи на река Вардар а ние ще се включим там с реакторите. Тогава да ги питам макетата кон боб яде ли?

Цялата далавера е с какви ядрени пръчки ще работят реакторите защото американските работят с техните си пръчки и не могат с руските а и охлаждането е различно.

Така е , в рамките на шегата ние ще вземем от македонците "чамови" пръчки за по-евтино. В рамките на сериозното,смятате ли ,че някога въобще ще има АЕЦ Белене,след като преди 8 г енергийният гигант RWE се отказа от своите 49% в централата и изчезна яко дим.

В момента 6 реактора в Украйна работят с гориво от Уестингхаус, като единият работи от 13 години.

Северна Македония може да се включи в проекта за АЕЦ Белене А кой ще плаща,щото камдидати да се включат в проекта много,но не като инвеститори,а като доставчици.

Е, сега вече работата ще се оправи и нещата ще тръгнат. Ще се оправи, ама утре сутринта и то малко по-раничко! Докато Борисов и ГЕРБ са на власт, АЕЦ"Белене" няма да има. Това е двеста процента сигурно! Защо? По две причини. 1. Борисов, ГЕРБ и всички "десни-седесарски" формирования по принцип са против строежа на АЕЦ"Белене". Аз лично не правя никаква разлика между ГЕРБ и това, което е останало от бившото СДС. Все СДС! Няма разлика. Вижте хората, вижте идеологията, вижте и кой с кого се коалира и ще видите, че е така. 2. Борисов е намерил езуитски начин да се представи като човек, който е за АЕЦ"Белене", но така е "ЗА", че централата никога да не се построи. ТОЙ ОТХВЪРЛЯ ДЪРЖАВНИТЕ ГАРАНЦИИ И ДЪРЖАВНОТО УЧАСТИЕ С 51% В СТРОЕЖА НА ЦЕНТРАЛАТА! ТОЙ Е ЗА ЧАСТНО ФИНАНСИРАНЕ И ЧАСТНА АЕЦ! Това е малоумна теза, защото става дума за атомна централа, а не за завод за цукала. Такова чудо, като "Частна АЕЦ" няма никъде по света. Няма как държавата България да се откаже от контрола върху такова предприятие.

Аз съм за нов АЕЦ. АЕЦ построен от инвеститорите и продаващ тока си на свободния пазар. Против съм за АЕЦ построен от държавата, подарен на "наши" хора, продаващ евтиния ток навън а ние дето ще го платим, да духаме супата. За съжаление обаче, за Белене се предлага единствено втория вариант.

всъщност е пълно с частни ядрени реактори. В САЩ, Япония, Корея

тя и северна корея може да се включи, трябва им обогатен уран

заблудените братчеди :) АЕЦ Белене е с напукана площадка... нищо не става там... някой няма ли даим обясни, че това българо-руска далвера за усвояване на кинти от номенклатурни кланове... кой ще си осатви леба така... ако могат 100 години още ще го "строят"....

Кога ще дойде хубавият ден, когато 3 милиарда от активите на НЕК ще трябва да се отпишат и ще трябва да се намерят виновни ?!

Ами нали са далече от земетресението. Чакат България да плати на Русия.

Макетата хем знаят че АЕЦ Белене един голям Гьол за 3 милиарда.. Пълен с жаби.. .. Хем се натискат да си хвърлят парите в него!?!? Също и Руснаци, Французи и Китай и!?!? ... Аз вярвам на този човек Бойко Борисов.???

Твоят мозък е като на жаба

Пъргав.

Натискат се щото жабешките бутчета поскъпнали много а не тока!!!

Те или американците след тях, за да имат пълен контрол над дебелите балкански глави. Докъде стигнахме, продавахме на всички на Балканите, сега не можем да си платим тока. Госпожа Йес и тези с с дебелите портофели зад нея сигурно си пеят " а мне всьо равно" на английски...

тези с копейките не можете ....

И ще я прекръстим от "Белене", на "Първа Македонска" !

Белене беше национален обект, а стана обект на подигравки!

Дядо Тошо построи АЕЦ"Козлодуй" и започна строежа на АЕЦ"Белене". Умен е бил, сетил се е,че един ден ще трябва да има заместваща мощност на АЕЦ"Козлодуй". За 30 години "демокрация" некадърността е толкова голяма, че нищо не са направили! Само празни приказки! Колко време трябва да мине, за да разбере българина, че тези не могат да градят?! Те могат само да рушат.

или на свободата на словото?

"ше информира " ли?

Му-ха-ха-ха. Жалка държавица. Видяла жабата, че подковават коня и вдигнала крак.....„

То хубаво ще се включи, ама ще плаща ли по 30 ст/кВтч или иска като сега по 9-10 ст, пък ние да плащаме разликата?

Що пък 30 ст.?! Туй троловете скоро и 2 лв. ще напишете!

седнем и да просим милостиня ...стига с тая ннеоправдана гордост !

Спрете да пълните гушити на руснаците че станахте за смях