Сенатът на САЩ одобри повишаването на тавана на държавния дълг

Очаква се американският президент Джо Байдън да подпише закона бързо

Обратно в новината

Коментари - Сенатът на САЩ одобри повишаването на тавана на държавния дълг | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

оопс дядо Джо пак падна :) https://youtu.be/I5x9tmHoCxk

Официално в САЩ има 53 милиона емигранти. Колко е истинската бройка - никой не знае. Емигрант е човек, който трайно е уседнал в дадена държава, но не се е раждал там. Средно 1 емигрант вкарва в щатската икономика около 10 000 долара при влизането си в страната. Емигранти са не само латиносите, които идват с около 500$, но и сравнително богати хора от цял свят. Т.е само от емигрантите САЩ са получили 0,5 трилиона $ - пари, които са изкарани с кървав труд някъде извън щатите и наготово влизат в икономиката на щатите. Страшна икономика, страшно нещо! Земята на неограничените възможности.... някой американец да папа вашите пари.

дошло , е време да си платят живота на вересия финансиран от цял свят чрез грабежите им

ФАЩ са овлаадели изкуството да живеят за чужда сметка. Наопример авансово платените от нас ефки, които може и да не видим, освен на хартия. Не случайно са разпрострели из целия свят 800 военни бази. Отвсякъде цицат и крадат нефти и други полезни изкопаеми. Затова горивата им са евтини. Експлоатират евтината работна ръка на мигрантите от Латинска Америка. Източват мозъци от цял свят - Индия, Китай и др. Но краят им се вижда - все повече страни се отказват от долара като валута за разплащане.

Взимат ни златото и ползените изкопаеми за 1.5%. Взеха ни милиарди, за самолети, които няма да получим. Искат да ни вземат милиарди за АЕЦ, който няма да се прострои.

САЩ чакат Русия да бъде разрушена, че да могат да си попълнят дефицитите с прирдни ресурси и качествени хора които да работя за тях

Кво им пука? Печатницата е тяхна.

Всяка година от десетилетия насам родните русофилистици тръпнат в очакване на бленувания фалит на САЩ и само месец по-късно разбират колко са били тъпи и прости! И така до следващата година...... Това е поредното доказателство че простотията на русофилите е безкрайна и циклична!!!!

Само дето този дълг го плащаш ти и цялата ти рода ....ама като не си учил така е . Плащай и се радвай

Дори да не се бяха разбрали за дълга, САЩ нямаше да изпадне в неплатежоспособност, защото Байдън щеше сам да вдигне тавана, позовавайки се на 14 им поправка в конституцията. Но това е почти невъзможно. Всички представители в двете камамари имат инвестиции тук и там и изпадането в неплатежоспособност щеше да доведе до големи загуби за самите тях. Така че, изобщо не очаквах друго развитие. Поради споменатата лична причина за всеки на власт там, ще я карат така до пълен крах. Театрото си го биваше обаче

двете ка̀мари

Използването на 14-ата поправка би позволило на Байдън да отдалечи Конгреса от проблема с държавния дълг, тъй като така той поема пълната икономическа власт за определено време. Това, обаче, ще доведе до конституционна криза, тъй като Камарата на представителите (с мнозинството на републиканците) има правото да обсъжда и гласува най-важните бюджетни и икономически въпроси. При подобен казус, освен че е възможна сериозна политическа ескалация, но може да се стигне и да импийчмънт (принудително отстраняване от длъжност) на Байдън преди края на първия му мандат, който приключва на 20 януари 2025 година. Той обяви, че ще се кандидатира за втори мандат, но след импийчмънт това става невъзможно.

Напълно.

3 май 2023 Президентът на САЩ Джо Байдън няма да преговаря с републиканците относно тавана на американския дълг, подчерта говорителката на Белия дом Карин-Жан Пиер Републиканската опозиция трябва да гласува за вдигането на тавана на дълга безусловно, подчерта говорителката на Белия дом. 2 юни 2023 Сенатът на САЩ одобри днес с 63 на 36 гласа повишаването на тавана на държавния дълг, предаде Асошиейтед прес. Той отбеляза, че постигнатите преди това договорености с републиканците за повишаването на дълга са компромисни, но по думите му те ще позволят да бъде избегнато изпадането на страната му в неплатежоспособност. "На преговори никой не получава това, което иска", констатира американският президент. Ако по време на пандемията дългът за САЩ беше почти безплатен (0.25-0.5%), сега лихвата на Фед доближава 5%, а това означава, че новият дълг ще бъде много скъп, почти 10 пъти повече. Относно "цената на дълга". За последното тримесечие на 2022 г. лихвените плащания достигнаха 213 милиарда долара, което е ръст от 42% на годишна база. За цялата 2022 г. обслужването на дълга представлява около 8% от всички бюджетни разходи, сочат данните на Министерството на финансите на САЩ. Истината е, че за 16 години дългът се е увеличавал 15 пъти (като се изключи 2015 година) - от 10.7 трилиона долара до 31.5 трилиона или близо три пъти. През последните 10 години Вашингтон харчи 1 трилион долара повече всяка година, отколкото събира като приходи. Това принуждава Министерството на финансите да взема заеми, за да компенсира разликата, заради което и публичният дълг продължава да нараства. Бюджетът предвижда над 1 трилион дефицит всяка година през следващите 10 години, дори ако Байдън успее да наложи по-високи данъци и мерки за намаляване на разходите. Общият дълг на САЩ ще нарасне до близо 110 процента от годишния БВП през 2033 г. - число, което съперничи на върховете, достигнати по време на мобилизацията в страната през Втората световна война В Европейския съюз, съгласно т.нар. критерии от Маастрихт, за стабилно се счита ниво на публичния дълг, когато представлява не повече от 60% от брутния вътрешен продукт (БВП).

От бързане се спъна и падна.

Честита ни допълнителна инфляция...

На всеки гражданин на САЩ се падат по 95 000 долара от този дълг.

Отгоре върху дълга, който 80% от хората там имат към някой или някоя институция.

Като нямаш намерение да плащаш е лесно.

Затова ще спрат, да им дават, понеже БРИКС готви обща основна валута. Тогава никой няма да иска долари и няма да им дава кредити. Затова те ще направят война. Не трябва да участваме.

Около 80 държави се очаква да се присъединят към BRICS след въвеждането на тяхната валута и незнайко колко банки да се присъединят към BRICS PAY Тогава ще започнат драмите при долара

Пирамидката ще гръмне по-нататък. Честито на печелившите.

Това ще се отрази на всички ни и то много лошо.

На БРИКС няма да се отрази лошо.

Не бих бил толкова наивен. Останалия свят все още ще използва долара и сблъсъка ще е жесток. Търговските войни ще доведат почти до спиране на международната търговия, която дори в момента е в криза заради редица санакции. Двадесетина държави в момента са под някакви икономически санкции или ембарго. Това са повече от 10% от държавите по света. Само си представи, какво ще стане, когато BRICS заработи наистина като алтернатива. Това означава и още военни конфликти. А война се води с кредити. Общо взето, касапницата ще е по всички нива и измерения. А ние няма да сменим лагера поради много проста причина. Имаме дългове към лоялни на долара институции и финансови организации и това означава, че сме в ръцете им.

Ще рефинансираме дълга с пари от БРИКС.

Ма, разбира се! СЛед това ще ни спретнат едно хубаво майданче

А желаещи да ви дадат намерихте ли? Че ние не смогваме, толкова можем

Теглете нов дълг да си платите лихвите по стария че бяхте улетели от всякъде. Нещастници

Накратко - кредитните милиардери си разрешиха сами на себе си да теглят още кредити и да трупат още дългове, за да живеят луксозно на гърба на ограбените ! Ето това е най-голямата евроатлантическа ценност - нали !

САЩ имат интерес от ядрена война, единственото решение на проблема им

Има още едно. Хиперинфлация на американския долар.

Само за завода за специални стомани в Дебелт, завода в Радомир, машиностроителния завод в Русе, модернизациията на химкомбината в Димитровград и много други заводи имахме този дълг. А след 1989 г. те дори не бяха пуснати в експлоатация.

Това е капитализма.И нас това ни чака.На 10.Ноември България имаше 10 милиарда дълг ,но инвенстиран в заводи ,язовири ,електроника.Тогава СДС обяви трета национална катастрофа. Но ,САШ има от къде да ги вземе.Те печатът долъри.Налагат санкции.Ние с голият си задник ,какво ще правим

Да не искаш да кажеш дилър, братчед?

Не че повишиха "тавана"... просто го премахнаха!

Само световна война може да им реши проблема!

Най-сетне! Мечтали ли сме някога?

"Голяма победа" - тези почти 32 трилиона щ.д. са само емитирания дълг по облигации. А общият дълг на САЩ изобщо не го споменават. Той вклюючва дълговете на домакинствата, отделните щати, общините и пр. Този дълг възлиза на повече от 96 трилиона долара. Дупе да им е яко на американците.

И защо на американците, като целият останал свят им го плаща?

Само студентските кредити са 1,78 трилиона общо. При кредитните карти още почти един трилион… А се очаква основната лихва да се вдигне още

Само забележете кой разрешава вдигането на тавана на дълга сaмите богоизбрани Сатанински Античовешки Щати !!! Че от това по -голяма доминация имали? Все едно аз да дължа на банката пари и сам да определям колко още тя да ми отпусне ако не мога да ги върна е значи аз управлявам самата банка!!! От кога и къде по света, длъжника сам решава да връща или не ??? Аааа, отговорът е : ОТ 50 ГОДИНИ НАСАМ !!!

Да не те задължава някой да копиваш американски облигации.

За САЩ не важат, изглежда, финансовите правила.

И така до безкрай ли?

Идва дигиталния долар, а с това и края на остатъка от свобода и ппава за клетиту американски граждани.

Виждам,че отново "демократичните компетенти" са налазили да обясняват за рублата......Не бе уродливи умове,иде реч за "манната" финансова наречена долар.....Иде реч за "демократа" президент и за това,как се подържа на изкуствено дишане една отдавна фалирала държава,изкупена ведно с плебса от "добрия капитал" от когото такива като вас лелеят в захлас.....31 трилиона за повечето от нас не значи нищо,но всъщност означава озаконен подържан фалит и зависимост от която няма изход.....Да живее "демокрацията" и нейните верни влъхви.......

Аз съм добре. Ти как си?

Сащ имат дълга а имат 7 самолетоносача и 14 подводници а китай нямат дълг ама имат 1 советски самолетоносач като Кузя и две атомни подводници пак советски.Как става това а ми май Катай няма ноу хау което се оказва май основното за да ти отпуснат пари.Шиенето на прашки не е ноу хау.

2 самолетоносача , отделно имат 12 атомни подводници ( по официални данни ). Ама важното е да лапаме на Кирчо и Кокорчо + САЩ.

2 самолетоносача укряински и 12 подводници от които 10 дизелови

44 дизелови , но ОК , продължаваите да го лигавите на САЩ.

Бегом всички русофили да си обърнете доларите в рубли и юани! .... Аааа да, забравих, че вие нямате нито едно от трите!

след като киснеш по цял ден из форумите... Мама ли ти готви?

Да закрепим кочината на динени кори още малко!

Само Китайците и Японците да не си пидърсят парите с лихвите. Ще трябва да сменяме американското знаме на Капитолий с някакво друго.

Няма да си ги потърсят защото Америка им е най-важният партньор и пазар. Така че, и за тях е добре - за да продават това, което произвеждат.

Това - до време. По някое време вече сметката няма да излиза.

Само забележете кой разрешава вдигането на тавана на дълга сямите Сащ. Хаха че от това по голяма доминация имали? Все едно аз да дължа на банката пари и сам да определям колко още тя да ми отпусне ако не мога да ги върна е значи аз управлявам самата банка.

В Русия и в Китай кой решава? САЩ поне имат закойн, който не позволява на правителството да го прави когато му скимне.

Че кой отпуска кредити на русия

А защо решават те, вместо правителствата на "партньорите им"? Много заспал и праволинеен народ се е навъдил.

Сенатът на САЩ одобри повишаването на тавана на държавния дълг - аууу, каква изненада !!!

Да кажат: "Ами нема да си плащаме повече заплати!" и да се саморазпуснат! :)

И традиционно, най-възмутени от американската финансова политика са хората без пукната пара. Да им се чуди човек, какво се вълнуват толкова от съдбата на нещо дето го нямат, няма и да го имат. Поне рубли да имаха, те и това нямат.

Що не идеш да си играеш в пясъчника? Ако нещата се бяха развили по другия сценарии, щяхме да го отнесем всички. Толкова ли си тъп? Икономиката е глобална. Финансовата система още повече

Браво,сега ще има милиони за Украйна..наливайки,от пусто в празно..

Кое рублъчката ли ще замени долара.

Юана

И кой търгува с Юани хаха рушняците и никой друг

В нашето ченджбюро продават юани и аз си купих.

Ми купи си зад Юана не седи нищо освен Китайската КП дамо зяухави могат да си купят юани

Браво, както ме учеше чалгата през 90-те…. Дайте ни долари и марки, рублите и за задника ми посран не стават.

Нека да видим двете най силни икономики Сащ и Китай следващите Японция и Германция са далеч нъзад. А ми излиза че трябва да сменим Сащ и долара с Китай и Юана е как ще втане кой луд би търгувял с Юани хаха вижтр курса долар към Юан че то Юана е на нивото на Виетнамските донги което какво значи че Китай също се крепи на долара.Е щом двете най силни икономики в Света са на долар за какво си говорим. А ЕС къде е ами никъде крепи се на полу фалиралата германция и фялиралите Франция и Италианция

Вижте курса биткоин долар, десетки хиляди долари за едно биткоинче, веднага се вижда кое е по скъпо, долара или биткойна.

Да но биткойна се продава за долари а не за юоани.Тоест целият биткой се крепи пак на долара

Китай умишлено държи нисък курс на юана; това стимулира износа.

Да продаваш краставици на краставичаря, хладилници на ескимосите и кварцови печки в Сахара? Може американците продават напечатана амбалажна хартия на света, а срещу нея купуват чипове, злато, сребро, диаманти, произведения на изкуството, имоти. И разбира се много банани.

И до кога така ?

Говори се, че компромисът ще е за сметка на "помощта" за крайна..... Която ще секне или напълно или почти съвсем скоро......ахахаххахахахаахахахахааа

Kalin

Хартията на коуто ке печата тази валута е по скъпа от напечатааното.Това е истината и тази бомба тиктака въпроса е кога ще я пуснат да гръмне

След като по-рано се спъна и падна, Байдън си е ударил и главата на слизане от вертолета в Белия дом. Иглежда дойде момента, когато Камала Харис ще поеме ролята на кукла.

Поредната надежда на руските тролчета потъна в небитието. Мъка, мъка.

ПИПО

Този дълг на практика е неизплатим. До сега долара се крепеше заради непрестанните войни които САЩ водят и това, че е резервна световна валута. Но както на всяко едно нещо и на това му се вижда края. БРИКС спира да се разплаща в долари, Европа мина на евро и година след година хегемона потъва в клоаката която сам си изкопа. Войната в Украйна не е нищо друго освен война за долара. Държавите които не работят с долари се обявяват за "вражески". С цялата си наглост обявиха, че тези държави били заплашвали просперитета на американските граждани защото се отказват от долара. Още няколко години ще си вдигат тавана и накрая тоя таван, ще падне и ще се сгромоляса цялата им финансова пирамида.

Не тъпак фосега долара се крепеше на транзакциите със Сащ които няма да бъдат заменени с транзакции към Китай.Китай нямат нау хауто за нрщо сериозно произвеждат връзки за прашки нямат акъл за друго абтакива връзки за прашки и Тимбукту може да произвежда и скоро ще разкарат тъпите чайници.

ПИПО

Ъъъ....????

Дълга е изплатим и той се плаща регулярно. Американските държавни бонове (носителя на този дълг) са сред най-стабилните и гарантирани икономически инструменти на планетата ни. Задай си въпроса като е толкова неизплатим защо някой им го дава? Този дето им ги дава тези милиарди малоумен ли е? Всъщност именно това, че долара е световната валута е сред основните фактори, който непрестанно налага разширяване на този таван. Докато световната икономика расте и долара е основната световна валута, този таван переодично ще се налага да бъде вдиган. Като оставиш политическите спекулации на Путин на страна, БРИКС не е спрял да се разплаща в долари и няма перспектива това да се случи в близките 10-20 години. БРИКС прави опити помежду си да се разплащат не в долари. Проблема е че стокообмена помежду тях е незначителен сравнено със стокообмена им с други държави и на тях им трябват именно долари не рубли, юани, рупии. Обикновено когато хора като теб кажат БРИКС си представят нещо като ЕС само, че с други държави. Това въобще не е така, фактическите спогодби между тези държави се броят на пръстите на ръката ти, а Китай и Индия са в студена война от десетилетия, който периодично подновяват с бойни действия. Трудно ми е да си представя тези две държави да си стиснат ръцете и да пуснат обща валута. Да събират се веднъж годишно, плямпания и пожелания за светло бъдеще и до там. Само между другото знаеш ли колко от световния стокообмен се осъществява със сделки във валути на държави от БРИКС? Китай около 2%, останалите всички заедно под 1%. Нека поставя това в перспектива - Канадски долар 2%, Австралийски долар 3%. Толкова е силата на всички валути в БРИКС в момента, горе долу колкото на Австралийския долар. Сравнено с долар и евро са примерно професионални боксьори в свръх тежка категория, а БРИКС те са в аматьорската лига, а ако изкараш Китай от сметката, БРИКС са в аматьорската лига по бокс за момиченца до 12 годишна възраст, а само рублата дори в лигата за момиченца не се класира. Войната за Украйна не е война за долара. Световните парични резерви са около 70% в долари, 20% в Евро. Това няма да се промени от днес за вчера без значение какво именно ще се случи в Украйна. Действително конфликта в Украйна създаде прецедент Swift да бъде използван като оръжие. Това стресна не само държавите от БРИКС, но и всички здраво мислещи държави в света.

ПИПО

Колега, ама ти сериозно ли? Единствено по времето на Тръмп успяха, да си платят лихвите и да стигнат 2% дефицит. Що за идиотщини и откровени лъжи пишеш? Останалите ти нелепи писания дори няма да ги коментирам.

Липса на финансова дисциплина, както казват нашите умници, паравиш се на голям с чужди пари, това са янките!

Това било голяма победа за икономиката на САЩ?! Не случайно Кокорчо е завършил там.

Доларът отдавна вече е само обикновена артия, водеща едиснвтено и само до световна инфлация и съсипване спестяванията и живота на хората извън Краварника

Като е оникновена хартия що валутния курс е друг ? :)

Защото все още покупките на петрол се заплащат с долари.