Съветът на ЕС утвърди решението за доброволно намаляване на потреблението на газ с 15%

Решението предвижда възможността Съветът да обяви "тревога в ЕС" по отношение на газовите доставки, при което изискването за намалено потребление на синьото гориво ще стане задължително

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези се побъркаха.. И ако се падне по-студена зима какво ще правим?! Ама пука ли им?

Тази история вече прилича на казарма. Доброволно ще се мие плаца.

ПАК ДВОЕН СТАНДАРТ!!!!!ЗАЩО ИСПАНИЯ ЩЕ СЪКРАЩАВА САМО 7/СЕДЕМ/ ПРОЦЕНТА??????САМО 7/СЕДЕМ/ЗАЩО????ЗАЩО????ЗАЩО???

Ами защото има топки. А на Асенчо топки не са му трябвали. Като избирате да стоите и датъркате дивана вместо да гласувате, така ще е.

Само сами си направиха това.С обвиняват Путин.Идиоти.

"Доброволно" :))))))))

енергиен локдаун. "развитият" свят не изпада в енергийна криза. изпада в абстиненция, подобно на алкохолик или по-скоро наркоман. между другото преди да угасят уличните лампи дали ще цъкнат огромните рекламни надписи и лога или те ще са последни.. да не си помисли някой, че случайно сме в рецесия..

без мен

Джендерасите и либерастите няма ли да се къпят. Май не харесват хигиената и мразят топлината

Ще се къпят един път в седмицата с дъждовна вода

Хайде за неразбралите - съветът на Европа е нещо като министерски съвет на ЕС и щом той доброволно прави нещо, значи че няма никаква принуда да го прави и може и да не го прави. Правенето на нещо от министър се състои в издаването на заповед, за която нищо не пречи да е на доброволни начала като инициатива на министъра. Какво неясно има? По добре мислете вие как да пестите и да се вместите във въпросните 15 процента!

Той съвсем доброволно налага санкции на Унгария.

Интересна логика, ограничаваш нещо, от което имаш нужда, нещо на дебилизъм отива

Като нямаш пари, спираш климатика и прекарваш повече време под одеялото. Газ няма докато не дойде от другаде. Никой не желае руския газ и с това да финансира империята на Путлер

Ти май си евродебил. На Путин ще му накривят шапката. Сега газта гони двете хилядарки, това са почти 300% повече отколкото преди тъпите европейски санкции. Ако поне малко мозък в главата си и не си пропускал математика в училище, в което силно се съмнявам, ще съомееш да направиш сметката. Макар, че едва ли с този промит пилешки мозък това е по силна задача за теб.

Заради ЕС , марионетката на САЩ, ЦЕНАТА на ГАЗА се УВЕЛИЧИ 3 ПЪТИ. И сега Слугинажа ще ме кара ДА ИКОНОМИСВАМ - ДОБРОВОЛНО или ЗАДЪЛЖИТЕЛНО?!? ... Кой излъга, че ЕС е ИКОНОМИЧЕСКИ съюз?!

Имало ли е някакво гласуване и как са гласували българите ?

Все по-малко я разбирам "демокрацията", особенно тая на ЕС. Този отказ доброволен ли е или принудителен или доброволно-принудителен. Пазарната икономика и свободният пазар явно отлетяха при другите утопии.

Доброволен е. Само санкциите за неспазване са задължителни.

Доброзорлем

доброволно със закон. Всички са равни , ама някои са по-равни. Ей Оруел се върти в гроба с бясна скорост...

Съветът на ЕС да до ти-ри -рам.

Такова своеволно решение могат да наложат ако съюза има общи доставки на газ и ги плаща с общ бюджет! Но сега всяка страна се спасява с газ от където намери и си го къта за себе си - от къде на къде ще налагат как да се ползва? В този Брюксел има ли някой, който мисли?

ЕС да си ЕВПМ. Ще си пърдя на 100% от нуждите си.

Четете заглавието само: Решение за доброволно !!! намаляване на потреблението на газ с 15%. Що ма, Минке, с 15% само?!

Мафията нарежда на държавите да се откажат доброволно.

Икономията е майка на мизерията.

Какви са ни на нас тези, че да ни казват какво и от кого да купуваме ? Гинеколожки и филоложки, тъпи патки.

Какви завършени идиоти са в ЕС. Трябва да се махаме по-бързо, тези ни влачат към дъното.

Много ербап бяха еврогейците,като налагаха санкции на Русия,сега май им се дръпна гувното.

Икономията е майка на мизерията.

0х15%=0. Местя го! Веднага изпълних евродирективата.

От 50 % пидали толкова Сър. Зъбят се а накрая опират с рев до вазелина.

Е, че ние тук в България ще имаме избори зимата, може би не само едни, ще бъде интересно кой какво ще обещава на фона на студените радиатори примерно. На фона на реалността ще трябват конкретни действия, интересни времена се очертават.

Който е беден ще пести.

Стадото овце обявило че от днес нататък ще се стрижат сами.

а чиновниците зашо не си намалят заплатите с 15 % в името на тяхната сигурност

Хахаха...и как тревога бе, евродиванета? Нали санкции налагахте, Путин щяхте да смажете, руската икономика да унищожавате? Хак да ви е, като слушкате и изпълнявате всичко на задокеанския памперс. Налагайте си сега ограничения, режете си клона, на който стоите с американския ръждив трион. Не е важно, че на зима ще сте на студено и тъмно. Важно е да се чувствате свободни и независими от Русия. Тъпи европейци. А Путин си печели тройно, прави си срещи с Ердоган и ви гледа сеира. Ама трябва да ви отреже цялата газ, торове, метали и зърно, че да ви дойде акъла на промитите ви сороски мозъци.

доброволно по заповед на Лайнен.

Пак Русия им виновна… а реално сами си режат клона, на който стоят.

Съвета????? А кои са там ??? Испанец с халюцинации Германка с краката нагоре И четете внимателно!!!!!! ПЕЕЕРС¡!!! това ли е съвет????

Нямаме място в ес, няма смисъл и никаква полза за българите. Всеки следващ ден, в които все още сме членове на ес, е пагубен за всички нас. Бъдете разумни, и мислете, и връщайки се 15 години назад, откакто сме в ес, някой може ли да спомене поне едно решение, което да е в полза на България. Аз не виждам нито едно, макар че, едва ли, съм най умния и разумен човек

Днес утвърдих решение съседката доброволно да ми пусне

Съветът на ЕС мноооого да внимава какво прави, че ще го настигне дългата ръка на народния гняв.

Еврогейският диктат и фашизъм писна на всички нормални и средно интелигентни хора, само дебилното стадо овце още им ръкопляскат и плюят по тоталитаризма, който е под носа им, но дебилно го наричат демокрация...

Професор срещнал студент, който има изпит при него на следващи ден и го пита: - Как е, как е, колега? Учихте ли за изпита? Ще го вземете ли? - Ще го взема, ще го взема! - уверено отговаря студентът. - Вие ше го вземете, но аз дали ще ви го дам... Изводът: решението дали ЕС ще намали потреблението на газ с 15 или със 100% изобщо не зависи от някаква мнима комисийка.

Его си Фашагите ! Носила ни карат да мрем ! Една проста Акошерка ни умъртвява , вместо да ни съживява ! Време е да се пребираме в България , а ЕС да се саморазпусне и точка !

Ако не е доброволно пестене, става насилствено. 99%. От геювете не са нощували на температури род 10 градуса. Скоро и това ще стане. Резултата обаче ще е потресаващ. Сега е топло

Но не е доброволно а от немотия

След наложените санкции насочени към РФ сега е ред за санкции към населението на ЕС и двете неща са под давление на краварите обаче.

Това че руснаците са виновни за тая работа как да го разбирам? То е все едно аз да не купувам хляб от кварталния магазин на по-ниска цена, а да ходя на другия край на селото и да купувам на по-висока (защото сме скарани с магазинера). И да се сърдя на магазинера на кварталния магазин?

Днес утвърдих мнението си че в ЕС не са наред с главите.

Лъха на тоталитаризъм от запад определено.

Ама съгласни сме с всичко. Обещаваме. Нямаме възражения... ;) Вервайте ни

Съветът на ЕС утвърди решението за доброволно намаляване - е в този съюз на психари членуваме и нашите управници се кълнят в него !!!