Саудитци смятат да правят най-голямата ферма в България и да изнасят за Залива

Подготвя се общ проект с държавното "Ел Би Булгарикум", а готовата продукция ще е най-вече за Персийския залив. Рияд проявява интерес и към ново карго летище и индустриална зона у нас

Обратно в новината

Коментари - Саудитци смятат да правят най-голямата ферма в България и да изнасят за Залива | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И чаршафите ни почнаха. Супер.

Не вярвам да стане - местните "бизнесмени" Димитър Зоров, Димитър Маджаров и Димитър Минев дали ще позволят да стане?

Такива посещения и представяне на реални проекти е чудесна новина и възможност за България. Надявам се търговските ни аташета и посолствата да работят добре, защото така ще си променим и върнем държавата на прилично място в Европа. Имаме възможности много.

Има още какво да се доразпродава драги…. тази страна яка много…..

ужасно е това което правят , уникални посредственици, все едно Бойко който разруши кремиковци за да продава земята на Катарци, тея па ще продават плодородната земя на Други араби, когато се знае че притежанието на плодородна земя е най големия ресурс днес, знаеше се и преди 30 години, но умишлено унищожаваха производство и стопнаство за да могат днес гордо да го продават УНИКАЛНИ предатели и Раде е долен предател, ако не беше предател нямаше как да расте до генерал

Инвестиция в 200К вагона гюбре на прага на икономическа депресия е брилянтна идея от слабоумният БГ елит и означава катастрофа и за тях за страната за бизнесите за всички тук ще остане само гюбрето и смрадтта ,която ще се носи по цяла София ако тези камилари навлезнат да стоят своя комплекс. Това ще срине цените на всичко в държавата ,защото изграждането на такава ферма и инфраструктура изисква строителни материали икакво ли не да не говоря че такова ударно потребление ще потопи в инфлация всичко и цените ако сега скачат по х2 ще скочас с х30 х100 х200 и ще ви потопи в бедност камиларите не дават 1 стотинка за вас .Горите ви ще бъдат превърнати в обори за техните храви земите за пасища на техните говеда (подобни на вам комунистите) За вас ще остане гюбрето.

Пуснете ме от затвора и ме направете гедин енерален меринджей кмет на Северо Запада. Гарантирам Ви и работна ръка ще има и фермата ще свети и 200 000 крави ще бъдат лъснати,окъпани и подредени като кукли.

Колонизирането продължава.

Се прави овос. И ако плащат данъци в България и всичко е модерно и екологично защо не.

Кои ще им плаща вредните емисии?Ами ако болест луда крава.

Това е една доста притеснителна новина. Арабите не се интересуват от пазене на природата. Този мач е игран вече на доста места. Примерно купуват земя в САЩ, почват да изпомпват подземни води и всичко наоколо почва да прилича на пустиня за по-малко от 10 години. Има примери и от други страни... Това са 190 000 глави добитък на едно място! Тежко им на хората, които живеят в радиус 50 км и жалко за нашата все още красива държава.

Тези глави добитък се оказва, че ние НЕ можем да си ги гледаме сами и да продадем млекото или по-добре млечните поизведения. Требва ни някой началник. В случая началници ще са арабите, а гледачите на кравите познай...! Да не си мислиш, че ще дойдат араби да ринат ла...та на кравите!

Стоянчо като се договорихте със саудитците да правите най-голямата ферма на балканите не ти ли хрумна, че няма кой да работи в нея. В "Ел Би Булгарикум" всички са селяни, но нито един не е виждал мотика и крава, а ти с тези грандомански проекти майче настъпи мотиката.

Ще се използват само природните условия за стартиране на селскостопанско производство, друг ефект на страната няма да има. Не трябва обаче да се забравя, че такива опити преди време инициирани от чуждестранни инвеститори завършиха с пълно фиаско заради невъзможността да се затвори суровинно цикъла на производство, съпротивата на всякакви местни криминални структури и нежеланието за подкрепа на централно ниво.

Една фирма от пустинята има повече крави от ефро-атнтическа България, колко ли от тях са само виртуални за субсидии, егати и резила. По времето на соца бяха над 1 млн само държавните и още близо 200 000 частни, нямаше селски двор без 1-2, че и повече.

Е нали не е имало нищо частно по времето на соца? Освен това сравнението за бр крави е тъпо, защото: 1. саудитска арабия е с население 38,4мил или около 6 пъти повече от нас 2. БВП на глава от населението е 2пъти и повече по-висок от нашия Да, пустинята е някаква пречка в говедовъдството, прави го твърде скъпо и да, затова инвестират при нас. Защото имаме трева и сме сравнително бедна държава.

Ице а кой ще скубе тревата за животните.

Нормално е те да направят стопанство, защото местните структури в страната нямат такъв капацитет, внасят се и работници, най-вероятно от далечния изток за обслужване на процеса. Осигуряват си военна подкрепа, за да не унищожи и запали местната мафия стопанството им и нещата тръгват.

Тая новина е пълен Булшит. Пазара на млечни и месни продукти при арабите е доста наситен. Помните ли бойко, като танциваше със саби и той щеше да прави ферми за овце и кози. Квото стана тогава, ще стане и сега.

и трансфер на Роналдо в Левски.Иначе кур кисело млеко

тука остават само говната и мижави заплати

Абе не е така. Икономическите принципи си работят и тях никой не може да ги подчини. Всяка чуждестранна инвестиция са свежи пари, които чрез мултипликатора се завъртат в икономиката. Ако лела Пена се е съгласила да работи в арабската ферма за 1000лв заплата (примерно) то лела Пена и толкова не е взимала преди. Заплатите както и всичко останало са функция на търсене и предлагане. Ако заплатите бяха високи арабите нямаше да искат да инвестират при нас. Всяко нещо по реда си

Ралотага е че искат сирИнИ ама там не могат да подквасват

вижте са ние сме си виновни, чакаме да ни кажат от какво имат нужда, а не предлагаме ние. Примерно дайте да направим децка болница ще ви лекуваме децата, дайте да ви произвждаме ефтини лекарства, ИТ/сектор ще ви програмираме, ... нещо умно, а тук ум патки пасе, той и затова се изнесе ...

"УМ" използвай друго име. Като ти гледам правописа - това име не е за теб

Като гледам какво е масовото качество на млечните продукти в България леле мале. Или за тях ще е добре а пък българите кучета ги яли. Мизерници...

Има боклучаво сирене и кашкавал, не защото не можем да произвеждаме по-добро, а защото има търсене за най-евтиното и гадно. Такива са ни пенсиите. Иначе ако погледнем обективно (най-хубавите) български млечни продукти са от най-добрите в целия свят. Дори се правят всякакви италиански и френски сирена за износ... то от къде мислиш стана популярно "Made in EU" Специално, мисля че държавната компания ЕЛ Би прави хубаво кис мляко, кашкавал и т.н

Като не искате руснаци, ето ви по-големи демократи!

Чия собственост и на чие име ще бъде земята и бизнеса? ИМа ли глоби от ЕК за вредни емисии от метан и крави и ако има такива, България като ги плаща, ще се покрива ли тази глоба от арабите?

Ние като не можем и знаеме само да рушим и крадем ще го правят арабите

Значи трябва да си затворим централите на въглища и да ставаме кравари на арабите. Тъкмо ще има работа за висококвалифицираните енергетици и като останем без ток, ще се топлим като горим фъшкии. Пък, че т.н. "въглероден отпечатък" на няколкостотин крави е по-голям от този на тецовете, това няма да го броим. Не защото не можем, а защото ни е забранено най-демократично от т.н. ни партньори.

За чий са ни затрябвали саудитци за производство на млечни продукти?

Щото никой друг неще да инвестира, а и освен инвестицията тия ти дават и пазара на продукцият, нещо което не се намира лесно по принцип

Щото вече сме по-евтина работна ръка и от африканците.

Г-н министре, отново в Южна България ли. В Североизтока има 2 летища и огромни площи за индустриални зони.

Ама май няма много хора.

Не се притеснявай и в южна България няма да стане.

Е,то всичко хубаво,ама от къде ще намерят кравари в България?

Хахахах. Карго Летище, Ферми за 200к Крави. - Тия ни вземат за канарчета. Ако саудитците направят такава Инвестиция в БГ-то, само труда за изграждането ще е от Българи, всичко останало ще си е тяхно. И Краварите и камилите, които ще отглеждат заедно с обслужващия персонал. Ще си направят мандра и кладница, за да са сигурни че Асан не ги цака с топла бира. Колкото до Карго летище в БГ-то е просто невероятно ъпа идея, при положение че имаме излаз на Море.

Голям специлист излезе и ти както почти всички пишещи всички. Никъде в статията не пишат какъв обем и кавко ще произвеждат в бг. Елби првят кисело, прясно мляко, сирене и кашкавал(по мое мнение един от най-добрите в страната). Ако изнасят мляко, кораб не им върши работа, заради срока на годност.

Аз не съм специалист, но сигурно заглавието ме е подлъгало - Саудитци искат да направят най-голямата ферма в България. За Елби съм съгласен -една от малкото фирми, които изпълняват по БДС. Сега да се обоснова за Кадрите. В БГ-то кадърните хора не достигат. От Общи работници до лекари и ядрени физици. Ако положението беше добре, пенсионерите щяха да си гледат старините на спокойствие, а не да продавар зарзават по ъглите или да работят за да могат да оцелеят. Колкото до направата на Карго летище - това е няква илюзия.