Саудитска Арабия с мегапроект в туристическия сектор

Курортът Кидия е с площ от 334 квадратни километра, което го прави два пъти и половина по-голям от "Дисни уърлд"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

при тия с халатите и без пари да ме канят няма да отида

Какво правим с говорителите в хотелите, които ми пускат езим по никое време? Аз съм турист. Няма нужда да ми се казва, че съм ислямска държава, като ми кънти в стаята воят на имама. И какво значи, че не мога да съм с къси панталони, когато навън камък се пука?! Мюсюлманските страни имат още много да учат за туризма.

Друго си е да слушаш Азис и Лепа Брена ,нали? :)

Защо всички се надпреварват да ходят на почивки в Дубай, в синайските курорти и прочие? Там има прекалено много ислям, т. е. твърде много назадничави правила и забрани относно облеклото, поведението и т. нат. Алкохолът, ако изобщо го има, е безбожно скъп и трябва да караш до летището, за да пиеш една бира. Ако сте двама мъже без жени, не ви допускат до бара на Шератон, защото ви мислят за гейове. Ако сте пък две жени, могат и да ви арестуват. Единствените забележителности там са джамиите, където не пускат неверници и ги гледаш отвън. Значи или седиш в затворените им комплекси или пазаруваш по моловете. Скука. Не, благодаря!

Ти сигурен/сигурна ли си,че наистина пишеш за Дубай и останалите синайски курорти? Много странни спомени.На мен нищо подобно не ми се е случвало.Вероятно и на милиони други,щом продължават да са толкова посетени.