САЩ заплашиха Франция с мита за $2,4 млрд. заради дигиталния данък

Допълнителните мита ще са в размер до 100 процента за някои френски стоки

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така и трябва, тия франсета трябва да се пошляпват от време на време "Дигитален данък'' ?! Гаси идиотщината

Tръмп си мисли че съюзът с Европа вече не е съществен за САЩ.

Изобщо не е дискриминиращ френския данък, а направо си е символичен. Трябва да е много повече от това.

Нема лабаво! При Тръмп

Що така глоби и данъци, да им продадат още няколко от проектите за самолети които ние купихме. Колкото до САЩ = за тях само добро или нищо. Утре дори селяндурите от Тексас ще са наясно, че има по-голямо... после ще искат да глобят софиянци. Дигиталните права са още по-смешни от стандартните крад-за-2 патенти. То е цяла индустрия базирана на лъжи и порнография, основаваща се на възможността да ПЛАТИШ за патента. Те плащат ли на примерно Питагор, че без неговата теорема нямаше да има половината модерен свят?

В отношенията межу Европа и Европейския съюз, а и вътре в него, започваме да наблюдаваме същите грешкки, които доведоха и до разпада на Варшавския договор. Докато тогава ни замазваха очите как всички сме равни, за всеки беше ясно, че има и "по-равни". Сега никой не ни замазва очите че сме равни, но очевидно средната класа изчезва в Западния свят. Това западняка го усеща. Но колкото и да ми харесва глобализирания свят - да си пътуваш където поискаш, да купуваш каквото поискаш, да живееш където поискаш, то вече глобализацията излиза от мода. Щатите с тази икономическа политика на Тръмп определено вдигат икономиката си на крака. Но с цената на все по-развалени отношения със Западна Европа. Вече се наблюдава отрито несъгласие между Щатите и Франция. Щом Макрон нарече НАТО - организация в мозъчна смърт значи можете да си представите за какво става въпрос. А от мозъчна смърт не се излиза, само органите се даряват на друг. Рад вам ли се? Не, защото световна икономика и ред в разпад, неминуемо води и до нашия разпад. А ние и без това нито сме цъфнали нито вързали.

В ЕС и в НАТО освен САЩ единствените неокупирани от САЩ държави са Франция и Великобритания. То за последната отношенията и със САЩ винаги са били по-важни, отколкото с Европа и там отношенията са по-друг. Има един съюз (не знам дали е правилната дума) "Пет очи". В него влизат САЩ, Великобритания, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Той обединява разузнавателните им служби и на практика това са държави, които имат пълно доверие помежду си и една на друга интересите си никога не накърняват. Затова Франция е единствената държава в Европейския съюз, която си защитава интересите, ако САЩ ги пренебрегне. На Великобритания не и се случва, окупираните не смеят да реагират.

първо почваш с "освен САЩ единствените неокупирани от САЩ държави са Франция и Великобритания." а накрая " На Великобритания не и се случва, окупираните не смеят да реагират." Я първо се виж накъде си с главата, че май не те слуша и тогава се опитай да пишеш неща за ЕС и НАТО, които между другото изобщо не са работа на путкински трол!

тоя дето му е един микрон пред България се прави на мъж, ама пред US си е обикновен джендър оженил се за баба си

Как точно вдигат икономиката на крака?

политиката на Тръмп няма нищо общо с растежа в САЩ. Да не кажа, че малко му тури прът, ама това е спор за експертите.

Дааа, ситуацията в западния свят заприлича на буркан с паяци. Започват да се изяждат едни други. Защото лакомията им стана огромна и вече малка плячка като Сърбия или Либия не им е достатъчна, а на Русия и Китай не смеят да се сдавят. Не смеят и с Иран, защото преди шест години, когато вече почти бяха решили да го нападнат, Председателят на Генералния щаб на Китайската Народно-освободителна Армия заяви "Китай няма да се поколебае, да започне световна война в защита на Иран". Защо е така? Защото в голям студ (не е рядко явление) доставките на гориво от Русия могат да имат проблем. При криза доставките от Венецуела, Нигерия, Либия и Мексико могат да бъдат блокирани от флота на САЩ, Арабските държави при натиск от САЩ биха отказали да снабдяват Китай. Иран е достатъчно близо флота и авиацията на Поднебесната да охраняват танкерите и реално при зимна криза това е единственият сигурен доставчик на въглеводороди за икономиката и въоръжените сили на Китай. Унищожаването на Иран би направило Поднебесната лесна плячка. Така, че днес САЩ ще глобят Франция, утре Корея, другиден Германия (фолксваген вече го глобяват поне два пъти), тойота глобиха и т.н..

Е голям лидер ,почти колкото нашия.

Аз бих ги наредил по величие така: 1. ББ 2. Чингиз хан 3. Тамерлан 4. Александър Велики ........ ДТ е доста по-надолу от тази плеяда.

Когато става дума ЕС да ни защити за визите и да наложи визи на американците щото такива са правилата в ЕС европейците се ослушаха и не било продуктивно...., а сега когато франсетата са на пангара барем да видят какво е да те изоставят... Няма как да захвърлиш България и още 3-4 членки с визи пък сега да се бият за Франция- ще я изоставят и нея..., а иначе има логика щото правят пари в ЕС , а плащат данъци на Аруба...

Тунто за Кукуриго както се очакваше

тая дума не се пише с "й" дори на руски. И си пропуснал едно "с".. язък ти за русофилството, като не си научил майчиният си език.

Мисля, че е крайно време Стария свят да въведе реципрочни мерки срещу самоназначилият се цветовен жандарм и да го постави на мястото му. Китай вече даде пример как се прави...

бе? Забийте го в дърт ата вми рисана кифла на на баба му Бриджит още за Коледа, а пък жилетките ще го довършат през Януари.

бай тръмп най великият президент за всички времена

и всички земни кълбета!