САЩ тласкат Русия към дефолт

По-всяка вероятност няма да бъде продължено важно изключение, срокът на което изтича на 25 май

Обратно в новината

Коментари - САЩ тласкат Русия към дефолт | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Работил съм с индийци. Не държат нищо освен злато. Никакви долари. Продавате фалшивите долари и Евро и трупайте злато. Докато има. Щото физическото злато е малко и като се закупи ситуацията няма за никакви пари. Купувайте сега предупредени сте.

Няма ли българска дума за "дефолт"?

Като гледам борсовите пазари в САЩ, криптото... може и някой да се съгласни да му платят в рубли... ще си превалутира в юани, после в нещо друго е може да загуби нещо.. н

От години се води яростна, неогласена война между Китай и Русия, които искат да върнат системата на съответствие на книжните пари на резерв в злато, от една страна и САЩ за коит това значи пълен фалит, защото парите им нямат покритие. Още ДеГол поиска да му се обменят доларите за злато, и лъсна истината. Долара няма покритие, държи се само на политическите машинации на САЩ

машинации е мако казано. Издържат се само и единствено от войни навсякъде по света. По големи измамници и лицемери плюс убийци от тях няма. Хайде и великобритания на второ място :))))

Чейндж бюро "ЧАЙ НА" ще ви обслужи! От Китай с любофф - Си Дзиннн Документа е за Белия дом с копие до ЕС.

Е какъв фалит е това, когато местен бабаит не дава на длъжника да се разплати с даващия заем ?

но само през собствените банки. А някой там не иска да плаща в евро и долари, защото иска да ги ползва да купува оръжие :)

До преди 7 седем дни 20 от най-големите енергийни компании в Европа бяха отворили сметки и плащаха енергоносители на Русия по начина по който Путин нарича плащане в рубли. През руски банки. Парите не могат да бъдат откраднати ("блокирани") защото физически седят при руснаците. За още толкова Русия продава петрол и газ и не само, но .... (голямата болка на ФАЩ) в йоани и рубли ! На това се крепи курса на рублата, който спрямо долара достигна нивата от няколко години преди войната (да не говорим за в момента посиращото се евро). Руснаците оръжие не купуват ! Те си го произвеждат ! И продават в чужбина каквото им остане. Ако го купуваха до сега да са свършили !

Аз чух и други работи по създаване на кротък хамстер а станало обратното. Почвам с нов ник щото ми го ползват. Представете си че фащките лаборатории заразят руснаците с вирус който да ги направи по кротки за да победят нацитата. А се получи обратното ,те стават супер активни и нацитата в срайна и в гейвропа барабар с фащ се молят да не ги пращат в лечебни курорти да ги лекуват от фантасмагориите им за расово превъзходство. Какво правим тогава,край на англосакския модел. Важно е да има мир по света.

си забравил пак.

не умират, защото дават възможност на паразитите да намерят оправдание за съществуването си.

Техническия дефолт не е дефолт. Ако имам в една банка доларова сметка и доларов кредит, който погасявам и, за който имам пари, но доларовата ми сметка бъде блокирана и не мога от нея вече да си погасявам кредита, въпреки че имам сметка в левове където имам необходимите пари ... как това се брои за дефолт? Това по-скоро мога да го оприлича на изнудване и кражба.

ако банката не е твоя и парите са блокирани те все едно не са твои. Трябва да ги преведеш през друга банка. Ама ти през нея искаш в рубли щото доларите ти трябват, за да си финансираш война. Е да ама другите не искат да им плащаш в рубли и, ако не платиш отиваш в съда. От там ти се конфискъ уват активите в чужди банки щото от твоите не можем понеже ни плашиш с ядренк бомби и така...... :)

финансово пиратсво. И оправданието за войната в Украйна не минава, защото това се случва от много години. Просто на англосаксите им трябва враг за да съществуват. Как да го създатат? Като крадат парите на Русия. Предния идиот президент се пробва с Китай. Видяхне какво стана. Няма чипове, няма коли няма нищо. Желязото нагоре медта нагоре. Сегашния идиот реши да се забавлява с Русия. Прогнозирам скорошно клякане и лицемерно сдобряване от немайкъде. Единствен друг вариант да се изпържим под гъбата....Да пази господ!

Някои все още не са разбрали, че долара вече не е световна валута.

рублата ли :) спал си на течение пак.

Доходът на Русия е по милиард на ден от газ и петрол. Дали не може да си плати вноските? Това с дефолата е все едно на някой с пълни джобове да му забраниш да си купи кафе с пари от тях и да му викаш че е фалирал. И като ги обявите в дефолт какво ще стане?

Ъхъ, само дето и разходите по спецобосрацията са почти толкова: 900 мил/ден.

Как заради САЩ ?!! Русия взема заем в евро или долари, не може да го изплаща в нещо друго... САЩ наопак са удължили срока за изплащане. Според заглавието на тази статия ще излезе ,че САЩ са виновни....а всъщност Русия си прави тънките сметки ...

Краварите ще се набутат яко ! Котай ще ги фалира окончателно Арабите са им били шута !!!

Не е зле да провериш къде са произведени оръжията им, и с чии самолети летят разните там Етихади и Емирати.

е и? каква е връзката?

Джо памперса да си избере коя банка ,ще ударят Сарматите.

"Външният държавен дълг на Русия, включително на държавните компании, възлиза на около $226 млрд. " Външният държавен дълг на сащ, възлиза на около $30 трилиона.

Е и? Каква е целта на това сравнение?! Знаете ли или ей така си пишете? Или е нещо комерсиално?

Те американците са си в чист дифолт от 2007-2008 насам. Само печатат гущери и ги пускат да плуват по света.

А Путин от къде ги взема рублите? Сигурно му ги пращат марсианците.

Рублата има много поголямо покритие от долара. На практика долара е истински колкото криптото в момента.

Вземи прочети за съвременната банкова система и за американския долар.....долара е една хартия подкрепена само от доверие в нея ...а вече и с заплахи за икономическо ембарго и санкции....а за по-малки страни и с военни действия...

Което е лошо за Москоявията е добро за България!

САЩ за големи, силни и богати и мачкат бедната страна от третия свят русия. Кеф!

"Бедната Русия", не знам колко е бедна като гледам негрите от гетата на Бронкс, има 6000 ядрени глави. Само три от тях са достатъчни да заличат от лицето на земята, например Британските острови. Ако всички в третия свят са такива, САЩ отдавна нямаше да ги има.

Всички страни на планетата мълчаливо гледат как Западът открадна 300 млрд. долара от валутния резерв на Русия и си правят съответните изводи! Неминуемо ще има отлив на капитали от западни банки и диверсификация на активи в нещо различно от долар. Това ще доведе до липса на доверие, напълно нормално следствие и като резултат нещата ще се върнат като бумераг по западняците! За финал и един цитат на Бисмарк по темата за парите и Руснаците. "Не очаквайте, че след като веднаж сте се възползвали от слабостта на Русия, ще получавате дивиденти вечно. Руснаците винаги ще дойдат за своите пари. И когато дойдат, не разчитайте на подписани от вас йезуитски споразумения, които уж да ви оправдават. Те не струват хартията, на която са написани. Затова си струва или да играете честно с руснаците, или да не играете изобщо"

+10000000000

Така е, освен това рускините, които се продават като булки по пощата на бензинджии и автомонтьори от средния запад в САЩ, сега ще се завърнат в богатата и просперираща русия. Абе, къде ви намират такива олигорени , бе? хахахаха

Написаното от 1234 е изказване на БИСМАРК по повод подобна ситуация в посрана (тогава) Европа, в която Кутузов е преминал с войски от изток на запад и от север на юг и обратно.

Никой нищо не е откраднал. След като се вразумят руснаците, те ще си получат парите, за да изплащат репарации на Украйна и трети потърпевши страни. Стига сте ревали.

Щото демократичните онбашии друго пишат. Например: "Starker Rubel trotz Sanktionen Vor dem Beginn von Russlands Angriffskrieg gegen die Ukraine stürzte der Rubel ins Bodenlose. Trotz der westlichen Sanktionen, die Russlands Wirtschaft schwächen sollten, ist der Kurs der russischen Währung aber nun so stark wie seit 2017 nicht mehr. Wie kann das sein?"

"Wie kann es sein? " Ziemlich einfach. Eine Rakete in einem Brüsseler Arsch.

Към, да ама не : сега е време русофилчетата да си обърнете спестяванията в рубли, ама бъдете съпричасни товарищи!!!!!!!

Нали рублата беше" валута на годината" пък както разбирам никой не я иска.......ха,ха ,хаааааа...

Владаят 1/5 от света и си мислят че всичко е тяхно. Самите кредитодатели не предоставят възможност на платеца да си плати. Защо кредитоискателя ще е виновен? Да вземе по-бързо останалия свят да се окопитва и да изхвърли зад новата желязна завеса злодеите. Нека си си живуркат в тяхната си реалност.

много важно и като обявят дефолт кво? накрая ще пият една студена вода и ще си търсят парите при американците

То и обратното е вярно, да видим кой ще гризне дръвцето. Не съм оптимист че САЩ и "цивилизаторите" ще са в състояние още дълго да поддържат илюзорните си финансови системи. Жалко че и ние сме се вързали за тях.

Не преди 100 г а през 1998г бе предишния дефолт на Россия.

Няма го Елцин вече!

ахаха, аемирканците не са толкова глупави. Нали предимно техни банки са се набълбукали с руски книжа. Да не говорим, че обемът от 40 милиоарда е смешен и дори дефоулт не би довел до нищо сериозно. По-скоро САЩ ще обявят дефоулт, защото дълга им мина 30 трилиона. Това са 30 000 милиарда. Тридесет хиляди милиарда. Е Русия е с 40 милиарда, или към хиляда пъти по-малък дълг.

Макропопулист Эбанутый, не знаеш какво е вътрешен дълг и какво е външен дълг, сука.

Ако сметнем и вътрешният към тези 30 става умопомрачително число. Това няма изплащане.

Руският президент Владимир Путин носи пълна отговорност за безсмислената и кървава война против Украйна. Ръководейки се от измислени мотиви за заплахи срещу Русия, държавният глава въвлече два съседни народа във война, в която няма да има победители, ще има само загубили. Решението на президента ще струва на страната ни изолация, бедност и връщане към 90-те години, с които Путин така обича да плаши руснаците. За повече от 20 години управление той се превърна в диктатор, който вярва в теориите за заговор и напълно е загубил връзка с реалността. Сега той лишава от бъдеще милиони руснаци и отнема живота на невинни украинци. Владимир Путин трябва незабавно да спре войната и да подаде оставка. Царят е гол Владимир Путин е във висшите ешелони на властта вече над 20 години. За това време той се превърна от легитимен и демократичен президент в архаичен, комплексиран и кървав диктатор. Параноята на президента наред с тоталното недоверие към околните го постави в зависимост от най-близкото му обкръжение - президентът не получава актуална информация, а се доверява на тази в папките, с които редовно манипулират мнението му. Държавният глава няма мобилен телефон и не влиза в Интернет - той е изостанал от реалността и се опитва да управлява страната със съветски методи, които са непригодни в наше време. За 20 години във властта Владимир Путин унищожи всички демократични институти, които руските граждани с такъв труд строяха от самото начало на съвременна Русия. В страната вече няма система за сдържане и противовес, в парламента няма опозиция, Съветът на федерациите отдавна е със статут на "дом за пенсионери" /макар че само преди 15 години все още можеше да блокира цели пакети закони, ако регионалните власти не са съгласни/, независимият съд е унищожен. Местната власт стана беззъба - без разрешение от президента ръководителите на региони, губернаторите и кметовете се страхуват дори пръст да мръднат, което ги превръща в мебели и затормозява вземането на решение по важни въпроси. За 20 години радикално се измени и президентството: отначало за изпълнение на обещанията на Путин му пречеше липсата на вертикал на властта, после - твърде кратките президентски мандати, после "ненужните дискусии в парламента", непонятните граждански свободи, независимите медии и "петата колона", накрая - конституцията, която беше пренаписана в спешен порядък, за да се угоди на президента, като бяха анулирани всички ограничения, и това даде на остаряващия държавен глава чувството, че е безалтернативен цар. Но реални успехи за тези 20 години нямаше. Толкова чаканата икономическа мощ и "нормален живот" на нивото на Португалия /именно към тази страна Владимир Путин скромно се ориентира в началото на своя президентско-царски път/ така и не бяха постигнати. Сега средно месечната "чиста" заплата на руснаците е една от най-ниските в Европа и отстъпва даже на най-бедната страна в ЕС - България. По ниво на номиналния БВП Русия за последните 10 години излетя от топ 10 на страните в света, като перспектива за подобрение няма. Колкото и да се опитват пропагандаторите да ни убедят в противното - БВП с викове, слюнки и вопли по телевизията не се вдига. Кой кого държи? Владимир Путин обича да повтаря, че "Западът няма изгода от силна Русия, той иска да ни държи". Проблемът е, че Русия никога не е била силна при Путин. Руската икономика така си и остана зависима от експорта на горива. Кардинални промени в нейната структура не настъпиха, колкото и руските власти да се опитват да жонглират с числата при пресмятането на приноса на различни отрасли. За 20 години Русия стана лидер само в един отрасъл - интернет банкирането, но не благодарение на президента, а на предприемача Олег Тинков, който не се уплаши публично да се противопостави на войната. Именно неговият талант и упоритост /и неговият екип/ създадоха една от най-добрите в света интернет банки, на чийто опит днес стъпват всички водещи световни финансови организации. Именно на Тинков руснаците трябва да благодарят, че могат да извършват всички банкови операции през смартфона си. Но какво получи Тинков за своята смелост и талант? Изгнание, обвинения в предателство и отнемане на бизнеса. Русия е лидер в още една сфера - по количество милиардери. Но кои са тези хора? Руски аналози на започналия от низините Джеф Безос или неодобрения за работа в KFC Джак Ма? Не, това са джудисти, спортисти, бивши силоваци и просто добри приятели на Владимир Путин. През 2017 г. съвкупното състояние на най-близките приятели на президента се оценяваше на над 24 млрд. долара. Съвпадение? Също толкова, колкото и фактът, че държавните компании бяха раздадени за управление на верни съратници на Путин - Алексей Милер /"Газпром"/, Герман Греф /Сбербанк/, Андрей Костин /ВТБ/, Игор Сечин /"Роснефт"/, Николай Токарев /"Транснефт"/, Сергей Чемезов /"Ростех"/. Също колкото е съвпадение липсата на сменяемост във властта, липсата на икономически ръст, перспективи и бъдеще в Русия, докато я управлява Владимир Путин. Руският естаблишмент е заплаха за Русия и руския народ. Това са бедност, нищета и проблеми, които са актуални само в страните от Третия свят - било епидемията от СПИН, за която руските власти се боят да говорят, или липсата на достъп до вътрешни тоалетни и централна канализация. В Русия има огромни запаси на газ и нефт, но 1/3 от руснаците все още не са виждали газ в своите домове. Русия е най-богатата страна в света, но руснаците са едни от най-бедните жители на планетата. Защо? Защото за Владимир Путин стремежът за попадане в учебниците по история в качеството му на "обединител на руските земи и защитник на традиционните ценности" се оказа по-важен от живота на руснаците. Проблемът е, че президентът затъна в историята и повлече и целия руски народ, без да се интересува от неговото мнение. В рамките на мистичната "денацификация" - термин, чийто смисъл не разбират даже подкрепящите агресията срещу Украйна руснаци - вече загинаха над 50 000 души. Около 20 000 от тях са руски военни, които за целия свят, а след известно време - и за гражданите на Русия, ще бъдат негодници и военнопрестъпници. Героизъм? Няма да станат? Те ще са нашата гордост? Тогава защо така упорито ги крият от техните майки, роднини, приятели? От всички останали руснаци? Защо техните лица се крият, ако "каузата ни е справедлива и защитаваме своята родина"? От какво се страхуват тези "герои"? Защо властта не изпраща тези "герои" с почести, а цинично ги крие или съвсем ги игнорира, правейки се, че нищо не знае за тяхната съдба? Защо Министерството на отбраната нагло лъже за използването на наборници във войната? Защо нагло лъже, че крайслерът "Москва" не е участвал в "специална операция"? Защо не може да отговори на бащата на вероятно загинал матрос каква е съдбата на неговия син? Това геройска участ ли е? Защо се запушват устите и се заплашват близките на "героите"? Защо те са принудени да се обръщат към украинските власти за информация за своите деца, мъже, бащи? Защо властите мълчат за "героите", попаднали в плен?

Никой не те чете, директно минус.

Русия има 600млрд, САЩ има 32 трилиона дълг. Русия е пред дефолти, а САЩ не е, нищо, че нямат и шанс да платят дълговете си. А Русия дава пари, но никой не ще да ги вземе. Дефолти се казва, когато не можеш да си платиш дълговете, защото нямаш пари. Тоя запад вече съвсем за нищо не става. Отделно, на основание какво международно право, някой ще ти краде парите и ще ти краде собствеността. Санкции може да обявява само ООН. Така всеки може да каже, че налага санкции на дадена държава и да й открадне парите, които са у него в момента. Просто България трябва да си прибере и злато и пари и да не допуска да има на Запад нищо свое, защото то твърде вероятно е да бъде откраднато. Западът доказа, че са обикновени крадци. За тях подписаните договори нямат значение. А що се отнася до Русия, тя има как да отговори. Нейните активи на запад са за около 400 млрд. Докато западните активи в Русия са около 900 млрд. Преди няколко дни Рено продаде бизнеса си в Русия за 2 рубли, ако не се лъжа. Що ли имам усещането, че отнетите 300 млрд от Русия ще струват на цивилизования Запад 600 млрд.

Ти да видиш! То и България даваше пари, ама русия не искА да ги вземе и като резултат ни спря газта. Е сега трябва ли да плача и да ми е жал за русия?

Не са 600 милиарда. Дълга на Русия е към 40 милиарда. 600 милиарда е общата задлъжнялост, включваща и частните дългове.

точно?.Щото Русия разполага с кешови валутни наличности повече от всякога срещу мизерни дългове/ практически никакви/

Блокирани от всякъде, да ли им дреме. Кредиторите няма да си получат парите не заради Путин, а заради Байдън и дружките му.

Всъщност, правилното заглавие е "Путиновата клика тласка Русия към дефолт"

точно?.Щото Русия разполага с кешови валутни наличности повече от всякога срещу мизерни дългове/ практически никакви/

Когато човек изчете статията докрай става ясно, че Русия има и други начини и средства да се разплати с всички, които са я кредитирали. Но заглавието е - уааау! Реално САЩ дискредитират себе си като нелоялен бизнес партньор. След като Русия не е нарушила нито един бизнес договор с тях, не е осъдена дефакто никъде да изплаща обезщетение на Украйна, САЩ и ЕС вземат самосиндикално решение да запорират сметките и без съд и присъда. Това е все едно да запорират сметките на съседа, защото е запалил колата на другия съсед, щото спал с жена му, без да има юридическо основание за това. Ако се случи нещо подобно, единственото, което бих си помислил за съседа ми рогоносец е, че може би и шефа на банката е спал с жена му :D. Та, нещо подобно и тук. В най-лошия случай развод, руснаците ще пият една студена вода за парите в западни банки, последните ще се дискредитират и ще се появи надеждна алтернатива. Извод: да изневеряваш е лошо, да запалиш колата на съседа наказуемо, но да си банков шеф те слага в позиция да правиш каквото си искаш. Въпросът е, до кога ще си шеф! А и ти имаш кола :D.

Радвайте се, 18г рускинчета ще се наемат за по 100лв като прислуга, перачки, чистачки и т.н. Аз бих взел три.

Най-вероятно ще вземеш три филипинки или тайландки, защото си скръндза

100 лв/час?

САЩ тласкат Русия да ги удари с атомната тояга. Може и да успеят да си го изпросят.

Викаш всички руснаци и техните слуги - т.е. ти ще ходите в рая скоро, а! БУАХХАХАХА

Защо само Русия, не може ли и всички останали?

Това не е дефолт, краварите колкото и да се натискат няма да се получи. Важното е, че дядката от белия старчески дом има над 75% неодобрение за водената от него политика по последни проучвания, та не се знае и там какво ще се случи.

ЗАЕМИ НЯМА ДА ВИДЯТ ДО 2100Г.!

Азовци се предадоха и Русия дава пари за дълговете си но не искат да ги приемат. Вече виждам западните новини идната седмица: Азов излезе от завода и напредва към Москва а Русия фалира. Само Западната мафия е способна да нарече бялото черно..

РУБЛАЯЦИ, ПАК ЩЕ С ЕФАЛИРВА, А?

Русия с "адските" санкции има вече повече валута в кеш от самите САЩ, но варута която на Русия не и трябва.С други думи: в банкрут са самите САЩ и там става страшно-бедност+ дефлация+ галопираща инфлация признати от самото МФ на САЩ

Тъй, тъй! Какво сега, да продаваме доларите докато са скъпи и да купуваме рубли ли?

БИТЕР КОМИЦИТЕ СИ!

Не може това да е дефолт. Няма как да ме вкарат в дефолт ако аз ти бутам пари в ръцете а ти не искаш да ги вземеш. Всичко може да е това, но не и дефолт.

Има обаче голямо значение, дали буташ американски или зимбабвийски долари, или пък рубли, на които цената се определя от руската централна банка, а не от пазара.

Предлагат и долар и евро и рубли. И 3-те имат бол! Това че другите не ги искат си е техен проблем.

И от кога рублите станаха пари! Сигурно от патриотичния възглас "Крим наш"!

Русия с "адските" санкции има вече повече валута в кеш от самите САЩ, но варута която на Русия не и трябва.С други думи: в банкрут са самите САЩ и там става страшно-бедност+ дефлация+ галопираща инфлация признати от самото МФ на САЩ

Ми иди в Русия да видиш да ли са пари.

От както рубата е вързана за газта. Т.е. можеш да си купиш продукт, който всички искат и ползват. Повечето страни се отказаха от златно обещетение на своите валути. Американците създадоха петродолара (който го бранят с не една и две войни в ОПЕК). Когато срещу валутата ти можеш да си купиш реални стоки, то тази валута има покритие.

НА РУБЛИТЕ ПАРИ ЛИ ВИКАШ? ДА ВЗЕМЕМ ТОГАВА ЗАПЛАТАТА В РУБЛИД А ТИ ДАВАМЕ,А?

Нещастнико..и в монглоски тугрици да ти плащат, пак ще си беден панелен плъх :-(

Аз ти бутам евраци в ръцете да ми доставиш газ по действащият ни договор, но ти не искаш евраците, защото търсиш причина, за да не ми продадеш газта, която сме договорили. Звучи ли ти познато?

Виждам тъпи празноглави краваропедераси злобно да врещят и коментират неща далечни от празните им кратуни и това е радост за душата!

Това е радост за робските душици на путиновите крепостни.

Всичко ще разпродадат и пак няма да избегнат фалита! Като им е толкова акъла...

на къде да я тласка , към възход ли?

Не бе не....санкциите не действали. Рушистката кочина обеднява с ударни темпове.

Във Украйна не воюва Украйна. Дори и на наивните им стана ясно

в Украине воюют русские Zасранцы и мародерстват. За тях Украйна е "КОРЕКОМ".

да бе , а за рассия червените

Четете: САЩ преустановяват приемането на дългови плащания, за да кажат, че Русия е изпаднала в дефолт. Равносилно е на това банката да откаже плащания по ипотечен кредит и да каже, че длъжникът не погасява задълженията си, но да не може да вземе къщата, върху която е ипотечния кредит.

И в крайна сметка ще го отнесе тоя дето има да получава пари по тоя дълг.

Тоя дето има да получава ще конфискува танкери с петрол и ще ги продава набързо на половин цена зада си събере парите

И как точно си го представяш това? Я да пробваш да конфискуваш танкера дето вози петрол баш за щатите! Или за Германия? Щото танкер с петрол си има куповач и съответно получател а не просто си се мота из моретата!

САЩ са блокирали над $900 МЛД руски пари в САЩ заради войната в Украйна. За първото плащане през март САЩ позволиха на Путю да ползва няколкостотин милиона от тези пари по първото плащане. Но след като Путю се заигра с ядрения Бутончик....Байдън му показа каубойски среден пръст - Русия ще си плаща дълговете с руски приходи обнулени в $$$. Извън Русия никой не работи с рубли, блядь.

от 10000 стратегически ядрени глави, Русия преработи през последните години 2000 за така натечения близък бой. Да видим колко американски пристанища ще праснат?

Не е ли обратното?