САЩ ще освободят още 15 милиона барела петрол от стратегическия си резерв

Този ход е последният транш от програмата, обявена през пролетта от американския президент

Обратно в новината

Коментари - САЩ ще освободят още 15 милиона барела петрол от стратегическия си резерв | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всичко приключва. Въпросът е да поизточат Европа до последно, преди да обявят Украйна за поделена.

Gugnelid

АМИН!

Тея смучат най-много природни блага от цялата Вселена. И то е така за кеф.

И ти искаш ама не можеш

Това е пиар за балаците - диода байден си прави реклама пуска стратегически резерв дето не стига и за ден. United States consumed an average of about 19.89 million barrels of petroleum per day, Обаче по проститите тука дето се хващат - пишат кат чели байден видиш ли ни е залил с петрол - начукал го на Путин и арабите. А всъшност ние си го сложихме сами

ти винаги си го слагаш сам

Ама ти си още с малка пишка или си без пишка от модерните. Отностно ориентацията ми - безумно съм влюбен и привлечен от женския пол.

Gugnelid

Въпросът е, че започват да изпитват недостиг и трябва да бъркат в резервите си. Иначе никой не казва, че тези резерви ще ги ползват с години.

Кой е най-големия търговски партньор на Саудитска Арабия. Русия ли? От къде си купуват цялата технология Саудитска Арабия? Сигурно пак е Русия! Норламлно да се съобразяват с тях и да ги слушат за всичко! ахахахахаха тъпи, копейкаджии!

Оказва се, че няма какво да купят с доларите си. А и те не са много Съгласно договора 90 процента от приходите, трябва да купуват американски ценни книжа. Другото да го харчат

Gugnelid

Да, ама това много малко хора го знаят. И че всъщност има и друга уговорка - за "харченето" приоритет винаги имат Хамерикански фирми, тоест парите пак там се въртят.

Китай е, не са те.

Аз мисля, че САЩ специално пак ще се отърват. Ще акостират в Саудитска Арабия и наоколо. Хич не им пука за общественото мнение, което винаги е с тях. Както вече твърдо казват, Русия сама си е взривила газопроводите и сега очакваме сами са си хвърлят атомна бомба в Москва

ПИПО

""рязкото покачване на цените, свързано с нахлуването на Русия в Украйна"" Човек ще си посмисли, че Украйна е основният происводител на нефт и че половин свят зависи от нея. Каквото и да се случи, каквото и да се напише винаги е свързано с "нахлуването на Русия в Украйна"

Gugnelid

Отлично извинение за инфлацията, докато в същото време никой не обелва и дума, че покрай КОВИД-истерията повечето правителства напечатаха парици за да "помогнат" на хората, надуха инфлацията и сега се чудят как да ги съберат обратно. Обаче не е удобно да се казват тези неща, сър!

Абсолютно. Покрай американските ковид простотии се случи всичко. Дано поне ускори създаването на истински ваксини и лекарства срещу сериозни болести. То е ясно, че лековерните се жертваха за науката и бъдещите поколения

Тук новините са д два дена назад… докъде изберат кое да преведат .. че да не мисли стадото

Горките копейкаджии... от 70-80 години чакат крахът и сриването на САЩ.... всеки божи ден повтарят ЕТО ВЕЧЕ КРАЙ с КРАВАРИТЕ :)))) Замалко да гу съжаля, но после се сещам, че мозъчетата са им колкото аспиринчета и подкрепят терориста Путлер... Айде приятно ви онаниране, копейкаджии! САЩ приключиха, следва световната хегемония на Путлер, Ким Чен и Саудитска Арабия! :)))

Gugnelid

Абе не си много далеч от истината. Ама я да те питам, като пишеш "крахът", по-официално ли започваш да звучиш или просто правилото за пълния член те затруднява?

продължавай да лъскаш бастуна :и не ме питай повече :)))

Gugnelid

Сам на себе си ли пишеш или жлъчта ти идва в повече?

Доказателство за функционалната неграмотност на путинистите - "Украинците в окупираните територии се били "самоопределили" като путинисти на незаконните референдуми - под дулото на автомати". До тук нормален човек може да общува, след това е невъзможно. Нямам други въпроси, отговорите на путинистите доказват безсмислието на кремълската пропаганда. Елементарна и затова безполезна! Лек ден - няма смисъл да се пише повече по темата, путинистите сами се "обезоръжават"!

Шило

Пак продължаваш с простотиите. Що не продължиш с това, да дадеш отговор за действията на укрите към разрушаване на Каховската дамба и кой ще понесе последиците?

Gugnelid

Лек ти ден и на теб, че очевидно имаш умствени затруднения и ти тежат.

Тлъстите години на Запада свършват. Надига се Изтокът. България ще е на възход. Ама друг път.

Саудитска Арабия влиза в БРИКС, чухте ли ? Краварите вият на умряло

Gugnelid

Има ли учудени?

Шило

Чеухме и прочетохме, ама тук тази новина не я тиражират.

Саудитска Арабия започва предоставяне на 10 милиарда фалшиви американски хартийки хуманитарна помощ за Украина

Путинистите се радват, когато Европа страда, сякаш те не са граждани на Европа. Логично е да се направи извод, че не се чувстват европейци. Те са путинисти. Но скоро ще бъдат разочаровани - на първо време в Херсон (окупационната администрация активно напуска града, заедно със семействата си). Разсъждават путинистите и за световната икономика - браво, макар и това да не им се отдава (мислят през призмата на кремълските опорки - нормално). България и Европа ще преодолее трудностите - доказателство: газът поевтинява, хранилищата са пълни (пророчествата путински няма как да се сбъднат)!

Шило

Да, има повод за радост, щото европееца е крайно време да изтрезнее и да види откъде идват бедите му. А колкото до Херсон- да има призив за евакуация, задари действията на укрите, насочени към взривяване на Каховската дамба и заливането на огромен брой населени места. Та, да питам, срещу кого воюва Киев? Срещу руснаците или срещу местните?

Защо Русия нападна Украина?

Украйна ще отвоява окупираните от Русия територии и ще възстанови териториалната си цялост (очевидно е, че воюва срещу окупаторите, за да защити суверинитета си - но е похвално, че путинист признава, че в Херсон са "свои" на украинците; браво - положителен пробив в мисленето)! Други въпроси?!

Шило

Ако и досега не си разбрал, няма шанс да разбереш и в бъдеще!

Шило

"Тати ще ми купи колело, ама друг път". Та те това е твоята работа, 123

На Шилото мисълта пак се загуби - нищо не се разбира!

Шило

123, какви са, те го показаха на референдума, не е моя работа да ги определям, при положение, че са се самоопределили. Ама я обясни, защо укрите, като ги имат за украинци целят, да ги наводнят, да унищожат домовете им, че и да ги поизбият?

Шило

Мисълта ми, 123, е на мястото си. Това, че потенциала ти е толкова, че не я разбираш, не е мой проблем

Добър въпрос но адреса е Москва-Кремъл-каПут-ин. Той избива мирното население всеки ден.

Щатите да освободят света от себе си е най добре

Да бе.Вместо това те освобождават мильони барели петрол и пречат на бизнеса на ,,братушкити”

Gugnelid

Заблуждаваш се, ФАЩ купуват петрол от Русия както никога досега. Въпросът е, че не става само с руски, трябва и друг.

При цялото повишаване цената на бензина в Щатите е по-ниска от в България.

,,братушки”

Шило

Или просто си имат петрол?

То и ний в България имаме находища на петрол и газ в Дунавската равнина и в морето.Ама ейговна имаме си и ,,братушки” които ни ,,убеждават” ,че нямаме

Шило

Ако имаше, отдавна Шелл, Бритиш петролиум и другите, които правиха проучванията, да ги експлоатират. Що не го правят?

Да щот се крият зад два океана.

целият свят се обърка и милиарди плащат за да паразитират тия изроди!

Паразитите от Русия гинат като псета в Укро…ландия.А на Владимир Владимирович и компания им блокираха стотици милиарди долари в американски и западни банки.С които вероятно ще възстановяват Украина след войната.Нигийсрам.Американцити

Щото арабите им биха шута. Новината е, че Китай рязко намалява износа на газ за Европа и щатите. Докато не мине зимата, няма сгъстен газ за Европа. Това са огромни количества. Щото Си мисли първо за хората си.

Ма Китай добива газ ли? Та и го изнася? Това е нещо ново наистина...

Шило

Изкупуват. Двата парахода на Киро бяха върната доставка за Китай

И като свърши резерва - какво правим? Отваряме запечатаните кладенци в Тексас?! А специалисти от къде ще се появят? Защо му бе на Байдън да спира петролопровода от Аляска? Гответе се за нови цени на бензина.

Шило

нещо, проблем с горивата ли имат?

Те имат с цените. Ние имаме с горивата.

Сега гледах сайта за в САЩ за цените на горивата по щати и national average prices. Ми той дизела в Калифорния си е направо 6.2$ за галон. Средно бензина е между 3.6$ и 4.3$ за галон - но това са си вече нелеки цени като се вземат в предвид разстоянията.

Какво стана Бе еврогейци, опашки за гориво, режим на тока, космически цени, невъзможност за плащане на ипотеки и заеми, АМЕРИКАНСКАТА МЕЧТА??? Ами нека и мИриканците вкусят от тяхната си демокрация, дето я налагат на другите държави !!! Слава Американу, слава Булгаристану, героям слава !!! АМИН !!!

САЩ да освободи европа и най-вече балканите от присъствието и влиянието си! Мерси предварително и с благодарност! За изпраюането вече сме накъсало цветя! Иначе... юе събираме камъни!

Идат избори в САЩ. При загуба на демократите, а то ако не измамят с броенето ще е голяма, ще му клъцнат на Бай Дън крилцата да изпрати света в ада. Зер човека ще мре, вижда се - защо да не е като принципа на Нерон : След мен и потоп....

Драмата на демократите не са тези избори, а следващите и по-следващите.

Тая фраза е на Луи XV-и

А какво стана тук с едни мърлячи дето не спряха “трите топора, свети Хаймарс, ала бала…, славните успехи на Киевския режим и страховитата военна помощ от САШшш…или чакаме цената на бинзина и дизела къмто 7-8 долара за барел и приказката свършва :-)

Съкращения…

Gugnelid

7-8 долара за барел? Мчи то ни й зле никак бре? Или си искал да напишеш "за галон"?

Струва ми се, че този път САЩ няма да издържат икономически, до като братска Русия се справя отлично в условията на икономически санкции.

Очевидно само санкциите ще оправят Русия. Мъдро изказване!

Ти Русия не я мисли. Ами мисли как да оправим България, че тия евроджендъри ни върнаха един век назад.

Ми радвай се тогава щом мислиш така. Поне до пълния разпад на Руската Педерация!!!

Ти кажи за ЕС и НАТО, че са ни по-близки…

Габровецизпратил сина си до съседа да му поиска теслата. - Тате, той каза, че нямал. - Да бе, намял! Има ама не му се дава, айде извади от шкафа нашата, че ми трябва. И САЩ така, не им се получи с арабския петрол и взема от собствения.

Ами на това се вика капитализъм. Явно габровци са добри капиталисти. Комунизмът затова се разпадна - щото всичко е общо, а държавното си е наше! Затова свършиха парите и край с НРБ и БКП!

Комунизъм е нямало. Социализма се разпадна заради номенклатурчиците - сегашни десни политици. Продажна сган, без идеи и идеали и пълна с егоизъм и алчност.

Така е, само че какво да го правят бедните, дето не могат да вз си взимат от съседа?

"комунизъма" не се разпадна, а го свалиха от запада, защото е по-добрия модел и разни мошеници и тарикати не могат да лъжат и крадат както при демокрацията

Опашки за гориво , режим на тока, космически цени, невъзможност за плащане на ипотеки и заеми,АМЕРИКАНСКАТА МЕЧТА!!!! Ами нека американците вкусят ат тяхната си демокрация дето я налагат на другите държави.

Ами вие русофилите май сте забравили американските сериали преди бразилския "Изаура"? Не помните ли "Далас", "Династия"? Забравихте ли емблематичния герой Джей Ар, петролен магнат от Тексас? Американците са подгизнали от петрол! Обаче си го пазят. Не го използват. За такива ситуации. В Тексас където боднеш с пръчка в земята, бликва петрол - черно злато!!! А Русия е просто една евтина бензиностанция... беше!!!

Оказа се, че двигателя на Европа се е зареждал от тая бензиностанция и сега е спрял. А на бензиностанцията се образува опашка….

Как мислят за нас , безплатен петрол от големия брат, Кире къде си идвай да продаваме!

Байдън остави САЩ без петролен резерв и без оръжие в складовете.

САЩ могат за отрицателно време да си запълнят резерва, а оръжия не им трябват за защита. Оръжия могат да дават на камикадзетата украинци и да ги ползват за пушено месо срещу Русия.

И защо тогава не го правят? А три пъти пращаха емисари до Саудитска Арабия да се жалват от намалените производства?

и от къде ще го напълнят? те ако можеха да го пълнят когато си искат нямаше сега да взимат от него, а за оръжията всеки знае, че американската икономика се крепи от оръжейния промишлен комплекс то и затова САЩ са постоянно във война с някой

Ама Русия не им пуска нефт, Венецуела не иска и да чуе за тях, ама щели да си запълнят резерва много бързо.

Всичко това е с напразната “надежда” цените да слязат докато се изстиска целия резерв - така както гледам - нека САЩ пращат още ПВО на Киев - ще падне цената на петрола - скоро…така каза един мармот който завива барела ;-).

последен транш? Няма проблем, както QE тата могат да са безкрайни, така ще пуснат и нов петролен QE.. както казват по-умните: https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2022-10-12/the-fed-did-print-oil-once-those-days-are-gone-l95jx9nh Може да се окаже, че дългогодишната (поредна) конспирация за петродолара ще се окаже вярна? САЩ имат само 400 млн барела още в резерва. А после?

после ще пратят 2 самолетоносача да "наберат" от някоя недемократична държава. Не ги мисли.

те останаха ли недемократизирани, ама с петрол? хо хо Струва ми се, че тоя филм с демократизирането приключи. Остават 400 млн резерв и после щели да минават на соларки.

Това със самолетоносачите май започна да става трудна работа - хиперзвукови ракети, туй-онуй - Иран защо мислиш че раздава дронове на РФ? ;-)

А после ще целуват гъза на Путин

"Демократите" вече се тресат от страх преди изборите.

По-изгодно ще е да демократизират Саудитска арабия.

Като Афганистан ли - пак ли ще тичаме по пистата да хванем последния С-5 ;-).

СА е въоръжена до зъби, при това не само с американско оръжие.

Да се удари СА е твърде опасно, а вероятно и ще доведе до много по-голяма война. СА е основен доставчик за Китай.

Ама тя войната си почна. Тоя път обаче не водят янките.