САЩ се обявиха и срещу "Турски поток"

Не трябва да позволяваме повече на Кремъл да използва енергията като оръжие, призова Вашингтон

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каквото е казал Вашингтон - това е станало. Провалената Российка Путкина само ще ближе газови рани и ще свиква с болката и изолацията. Кой идиот си мисли, че Свободния ни проспериращ свят ще се остави в мародерските, крадливи ръце на уродливото, кремълско джудже. Сори отпадъци, вървим си напред и всеки ден живеем все по-богато и по-щастливо. За разлика от Кочината на Злото и Лъжата - Российка Путкина.

Втечнения газ е изгоден само за САЩ, като ТЕЦовете, които ни пробутват ток на двойна цена и сега се чудиме как да ги разкараме.

Абе тия кравари няма ли да престанат да се бутат във всичко?

Давайте валутата на нас, а не на тях.;)

Що за коментари глупаво защитаващи ЕДИН доставчик Русия да продължава да ни снабдява само тя с Газ?! Ей,че ЛАКЕИ, които залебват десетилетия от тази конюктура. Време е да се шамароса тази схема и ще стане! Жалко,че след Сталинската инвазия 44г до сега Русия ни ОГРАБВА с лекота,оправдавайки я,че те това е друго нема. Да нема оти така под ботуша руски не ни дават. А и нашите руски ЛАКЕИ продажни ни държат под руски ботуш. България винаги беше във фалит през Соца и продължава под руското ограбване да е последна в ЕС. Към промяна и освобождение от този НАЙ,НАЙ- АГРЕСИВЕН САТРАП РУСИЯ и НЕЙНАТА ВЪРХУШКА !!!!!!!!!

тия ги разправяй в кръчмата, тук става въпрос за цени, качество, надеждност, обем и т.н. мухлясалата царевица, дето ни я докараха с кораби от Америка вече я видяхме

Бай Тръмп Турция нали е член на НАТО бе

Тия ингилизи ще ме уморят от смях :)))))))

За Бога братя, купувайте от Америка, не от Русия

Сащ кое ,несе сещам не изпокзват за оръжие.

какво лошо има в това стоката да бъде доставяна от продавача директно на купувача, при това по два различни маршрута които намаляват размера на транзитните такси които купувача плаща... упс, май тия които реват срещу реските потоци от това ги боли най-много.

Понеже стана модерно да се използва думата диверсификация, всъщност какво означава тя: „Инвестиционна стратегия за намаляване на риска - например инвестиция в различни видове бизнес“. В случая, говорейки за доставки на газ от различни източници, следва да се обърне внимание, че важното е не само различния доставчик, но и различния начин за транзитиране на стоката. Изграждането на един газопровод и доставка дори и от различни производители, води до определена степен на зависимост. В нашия случай, един доставчик чрез Турски поток, без наличие на друга възможност за транзитиране, ни прави зависими от цената на която ще ни бъде предложената стоката, т.е. обезсмисля се дали газта е руска или от трети страни. Изграждането ( което не се случи ) на терминали в Бургас и/или Варна и доставка чрез танкери биха намалили тази зависимост.

Все едно да се разведеш с жена си с която всичко е нормално, за да не си зависим. И да си намериш няколко шантонерки, на които да плащаш огромни пари, за да си диверсифициран.

Да нека се помисли и за диверсификация и на защитата на НАТО и на оръжията на САЩ, които доста яростно насила налагат

Хамерикански тъпизни ... Да продават скъпия си газ на Полша и Украйна. Литва беше първа и вече фалира

Само 40 коментара за 2 часа? Путин е много разочарован от болгарские матросовци.

Важното е, че ти си тук да радваш соросоидните си господари и да обслужваш "тръбата"...

Това е "пазарна икономика" по американски. Няма да купувате евтин газ защото ставате зависими, а ще купувате от нас скъп газ, за да сте свободни. Такава гавра с интересите на народите нямаше и при СССР.

Говорим за борсови стоки, респективно за пазар и търговия. САЩ имат вече изграден терминал в Полша, следва подобен и в Гърция. Защо няма изграден терминал в Бургас ? Още преди години различни фирми се опитваха да изградят такъв и не само там, но и във Варна, но не им се получи. Вчера Теменужка се пудреше за доставки от Иран, преди нея Бойко за подобни от Азърбайджан и т.н. При хаоптичните мисли на управляващите, няма как да се получи икономически изгодно за страната решение.

Schilo

Е, решен им е проблема на поляците и украинците. Ще имат газ на аванта, или на символични цени. Упс, забравих, че цената на газа за укрите преди месец скочи с 25%.

Проектите бяха за доставки през Черно море от Русия, Грузия и т.н.

Schilo

не бе, човек, авно не си ме разбрал. Нека да има терминали. Ако наистина може да се пренася газ през Босфора, нека да има. Не ти опонирам. Казвам само, че поляците и украинците няма да имат проблеми да си купуват спокойно американски газ. Явно цените не ги интересуват.

Защото си тъп и необразован, и глупак! ПРЕЗ БОСФОРА Е ЗАБРАНЕНО да се превозва газ!

Кой ти говори за американска газ ? Между другото през Босфора се транзитира газ ?

ви не е вярно.Правилата за регулиране на трафика през Проливите са в сила от 1999 година, като са изменяни през 2012 и през 2018 година но никога не е имало забрана за преминаването на газовози през Босфора и Дараданелите. Газовозите преминават през Босфора и Дарданелите като турците искат този тип кораби да използват услугите на пилот и са съпровождани от влекачи.

Помня как Буш-младши хленчеше в Белия Дом. Призоваваше Китай и Индия да карат по-малко коли за да има петрол за щатите.

К сожалению тръбите в Задунайска Губерния са конструктивно така направени, че по тях да може да тече единствено и само оригинална руска, православна, истинската газ. Краварското менте ще се самозапали в праведен огън ако само се докосне до болгарска трубка. Ние даваме нса загуба 20 години енергия на Задунайска Губерния, а кравариуте трябва да им плащат отгоре, за да взимат гадната им шиста.

всеки глупав ход на американците ще бъде платен от българите. От догодина започваме ние да плащаме транзитна такса на Турция. Това автоматично ще вдигне цената на газа с 15-20%. Освен това транзита през България спира за всички държави, постъпленията от този транзит в бюджета ще спрат и финансовата дупка ще трябва да бъде запълнена под формата на по високи днъци. Меркел ни забрани да участваме в южен поток, а тя самата построи северен поток и сега газа за австрия и северна италия и сърбия ще минава през Германия.

Няма да плащаме по-скъпо през Турски поток! Сега започнахме да плащаме по-скъпо, защото Украйна вдигна таксите два пъти!

Schilo

Възможно е. Освен през Украйна, газа минава и през Молдова и Румъния. Таксите и на тези държави са калкулирани в цената. Ама като се сетя, че можехме да получаваме, а не да даваме, ми се доповръща.

Малко са 15-20%. Поне със 150-200% го предвиждаме със Вальо.

Schilo

Добре де, уж янките могат да доставят на по-ниска стойност, щото уж себестойността на газа в бутилки била по-ниска от тази на руския газ. Ами да дойдат на европейския пазар и да поставят нещата на пазарна основа. Що ги е шубе от конкуренция? Не можаха да се озъбят на руснаците, сега натискат съюзниците си. Що? Не, че Орбан няма да сложи резолюция " към дело" на това изказване, ама все пак?

Голям майтап си! Все едно в България да сложиш Бойко на конкурентен принцип! Вземи се скрий! Това, което е разрешено на Боговете, не е разрешено за простосмъртните, ако ме разбираш, а ти ме разбираш!

Само една подлога може да си мисли, че той е "простосмъртен" а мутрите са богове. Не се ли обединим с Унгария, Чехия, Австрия и т.н. срещу мутрите от сащ, ще ни крадат още повече.

Следното от Bloomberg - The full-cost based breakeven price of U.S. LNG supplies to Europe stands now at $6 to $7.50 per million British thermal units. That compares with $3.50 to $4 for Russia’s pipeline gas based on Gazprom’s current taxation. Цена в американски втечнен газ пристигнал в Европа - $6 - $7.50 за mBTU, в сравнение с цената на руския газ от тръбопроводите $3.50 - $4 за mBTU. НИКОГА АМЕРИКАНСКИЯ ВТЕЧНЕН ГАЗ НЕ Е БИЛ ПО-ЕВТИН ОТ КОЙТО И ДА БИЛО ГАЗ ДОСТАВЕН С ТРЪБОПРОВОДИ ДО ЕВРОПЕЙСКИТЕ КОНСУМАТОРИ - НИТО ОТ РУСКИЯ, НИТО ОТ НОРВЕЖКИЯ, АЛЖИРСКИЯ, ЛИБИЙСКИЯ. ТОВА ЧЕ ЦЕНАТА НА АМЕРИКАНСКИЯ ВТЕЧНЕН ГАЗ ПРОДАВАН НА ТЕРМИНАЛ НА ИЗТОЧНОТО КРАЙБРЕЖИЕ НА САЩ Е ПО-НИСКА ОТ ТАЗИ НА РУСКИЯ ГАЗ НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ПО-НИСКА КОГАТО ДОСТИГНЕ ДО КОНСУМАТОРА В ЕВРОПА.

Schilo

Благодаря, ама дано да го прочетат тези, които не го вярват. И да го разберат.

Че ще купуваме от САЩ е ясно, обаче какво става с любимата Украйна? Ще я заобикаляме ли?

И защо трябва да се купува точно втечнения газ от САЩ, не може ли да е от Катар, Иран, Саудитска Арабия, Алжир? ... Руснаците били ползвали енергията като оръжие, а те горките американци никога не го ползват шъ знайте? Да припомним на света как техния бивш президент Обама политически понижи цените на нефта с една единствена цел - да нанесе щета на Русия, а то се оказа че покрай Русия основната щета я понесе западния петро-газов бизнес, та чак и шистовото газово производство в САЩ почти беше умряло защото се оказа неефективно заради по-големите разходи за добив. САЩ и Великобритания, от време на време и Франция към тях, водят в действителност най-мащабната енергийна война с останалия свят от близо 30 години - война на демократически ценности и износ на демокрация по техен модел, ръце окъпани в петрол и много кръв.

Schilo

Янките си вземат с оръжие тези енергийни източници.

Ами и Сауди Араби пострада! Вече мислят да въвеждат ДОД, и ДДС!

Schilo

Що ли ги е страх янките от пазарната икономика?

Schilo

явно, задокеанските подлоги не са за пазарна икономика.

Само не разбирама, защо още се зверим на САЩ, след като ще изпълним точно желанията им. Роптахте срещу 2% военни разходи, договорени от Плевнята, ама вече са си факт!

От соментарите се вижда, че руснаците имат извънреден добив на "втечнен газ"!!! Въпреки допълнителните обработки по втечняване, транспорт през океана и отново превръщане в газообразна фаза, доставките от САЩ ще излязат на по-ниска стойност от руските!!! Пак греда за империята!!! Конкуренцията движи прогреса, а монопола създава диктатура на олигархията!!!

Schilo

Сериозно?

На тъпото vvv1970 - следното от Bloomberg - The full-cost based breakeven price of U.S. LNG supplies to Europe stands now at $6 to $7.50 per million British thermal units. That compares with $3.50 to $4 for Russia’s pipeline gas based on Gazprom’s current taxation. Цена в американски втечнен газ пристигнал в Европа - $6 - $7.50 за mBTU, в сравнение с цената на руския газ от тръбопроводите $3.50 - $4 за mBTU. Ходи си блъскай главо о стено, барем ти дойде мозък в чутурата.

Американците извършват голяма подлост, защото всички знаят, че руският газ се доставя в Германия, но това не пречи на немците да си го поръчват и ползват, а американците нищо не казват на немците. Американчето не отправя призива си в Берлин, а го прави в Будапеща, където няма нищо общо с Турски поток. Всъщност турците си имат един газопровод и сега прокарват втори. Само, че американците нищо не казват и на турците, а се грижат това да стигне до нас българите, които поне се заредихме с тръби и можем да получим скоро и от гърците. След като стана ясно, че американците искат да доставят метан в ЕС, то изявлението не е нищо повече от болен лобизъм и нелоялна конкуренция, на която трябва да се вържат всички, защото руснаците са лоши. Те, че са кьопави, такива са, но не са толкова черни, колкото американците говорят, за да продават газ. Американците имат възможност да спрат танкери в Бургас и да зареждат брега с метан, но не го правят. Значи не е до политическа причина, а до чисто икономически аргументи. Просто американците искат да правят експанзия в Европа с газ и петрол, но нямат база на нито едно място. Дори и Турци им се изплъзна.

Естествено че е икономическа изгода. Поляци и украинци са против Северен поток 2, за да не ги заобикалят и така потокът през тях ще намалее, и ще загубят тези бъдещи печалби.

ФАЩ да се еват в гъ зъ. Никой не ги бръсне за слива тия нагли помияри. Всеки ги рита по нахалната муцуна.

До 10 години всичко, което може да се изсмуче от шистите в САЩ ще бъде изсмукано. И природата им отровена. Какво ще правят унгарците, ако се откажат от руския газ?

Пък Лукойл 20 години работи на загуба в България, само и само да имаме ние газ и нефт. От залъка си късат Милер и Златев, за да може неблагодарниците задунайци да вегетират.

Предната година твърдяха, че са платили 32 милиарда лева данъци за 17 години. Може да въртят някакви трикове, но все пак плащат.

0 стотинки данък печалба за 20 години. Плащат само ДДС, но някак си така по принуда. На загуба работят иначе.

мани. Живи да ги оплачеш заради лишенията.

А, интересно, визитата на този прошляк, какво е?! Укрепване на Дедовия, може би?!... :-D

Тавариши, под тази новина трябва да ударим минимум 1000 коментара, за да разберат краварите, че курица не птица и Европанаша.

Не яжте от тяхната луканка! Тяхната луканка мирише на ... комунизъм. Яжте от нашата луканка, тя е демократична луканка, чиста от икономически и геополитически интереси. Нека демократичния свят каже НЕ на комунистическата луканка.

Ще диверсифицирате газ, но само от Нас. Ние казахме - Хау! Щот тва е най-демо(но)кратичната газ на света!

ха ха ха ха хаааа

Краварите газ пикаят и ще я продават на поляците и другите им подлоги в ЕГС!!!

хахахаха!!!:-)))) т.нар. "американци", които са всъщност нелегални имигранти, избили кореняците американци... с леко геноцидче. та теа палячовци, връват наляво и дясно из планетата Земя и казват на всеки кво да прави? иначе кво? ако не се изпълнят "препоръките" им, ше ли ни затрият и назе? или просто "федералният" им резерв, само името подсказва, че има нящо общо с държавата сащ, не се подвеждайте, "федералният" резерв е 100% ЧАСТНА КОМПАНИЯ, ше спре да изпраща кинти ли? потърсете отговора на въпросът: КОЙ СЪЗДАВА ПАРИТЕ? като намерите отговора (ше ви е трудно - тая информация я няма никъде и само по косвени връзки може и да попаднете на нещо ценно), ше разберете КОЙ Е АБСОЛЮТНИЯТ ГОСПОДАР. защо абсолютен? защото, ако се случи да сте от хората които ползват пари, начи сте 100% зависим от СОБСТВЕНИКА НА ПАРИТЕ. само да ви открехна. парите в джебевете ви и в смешните ви банкови сметки НЕ СА ВАШИ! ТЕ СА НАЗАЕМ. ъхъ. точно така: НАЗАЕМ. ама и това ви го спестяват... ха-ха-ха:-))))

утро ру. ? Как е хавата днес у вас ? Стопляте ни с вашата грижа за българския народ, особено с цените на горивата на Лукойл ! Лек ден и не се напъвайте много.

Как си, научи ли се вече да броиш до две?