САЩ отпускат 55 млрд. долара на Африка през следващите 3 години

Ангажиментът на Вашингтон да инвестира в страните от африканския континент е сравнително голям спрямо други държави, заяви съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан

Обратно в новината

Коментари - САЩ отпускат 55 млрд. долара на Африка през следващите 3 години | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Отпускали" те... Напечатани зелени хартийки срещу реални ресурси и човешки труд... Мамини душици златни...

Значи се надяват да откраднат от там поне 550 млрд.

И нека купуването на ресурси, започне сега! Богати страни на суровини, как да ги оставиш да се развиват самостоятелно!?

Купуването е както в подпомагана ганюландия.

То купуването на ресурси и сега си върви, бе тъпак. Пък нали и в САЩ "няма" производство. За какво са им ресурси? Китай е окупирал 70% от Африка ма те се развивали самостоятелно... Путлерастката идиотия няма край.

Gugnelid

Тъпак е баща ти, щото вярва, че е заплодил майка ти с пръст и се е родил бивол като теб.

Американофила и геронтофил ДаДа пак се изака във форума. Целува ли портрета на Байдън и на Христо Бойкикиев тая сутрин, а козяче? Там накъдето Байдън е тръгнал, Путин и Си се връщат. Китай от над десетилети инвестира в редица африкански страни посредством строителство на заводи, жп.линии, пътища, създаване на смесени дружества с местните правителства. Русия пък изпраща тук-там вагнеровци и си прави военноморски и снабдителни бази. Интересно САЩ с кои очи ще ходят в Африка при положение, че те разбиха Либия, а с тяхна подкрепа франчулята изакаха едни големи кафяви купчини в Мали, Чад и няколко други страни и сега руснаците чистят там. САЩ съсипаха най-развитата африканска държава ЮАР и инсталираха Мандела на власт там. Маймуните лесно може да ги купиш ама не са толкова тъпи колкото си мислят в Белия дом.

Откриват нови континенти.

От Африка ли ще набират наемници за Украйна?

Споко от тези 55 милиарда САЩ ще откраднат 50 . Другите ще отидат за оръжие и ЛГБТ НПО-та

Но цялата сума ще се води на Африка. Монетарно заробване се нарича. Опитват се да избутат Китай от Африка.

Те и за Украйна отпускат,но за какво. Та Африканците да имат едно на ум

да попитам само , къдесе намира тази държава Африка? Или бай Данчо си купува континент?

Кой то си има Печатница за Хартия в случая отпечатва колкото си иска долари и подпомага Африца или Демокрацията , разбира се помоща никога не е безплатна, защото като не върнеш парите продаваш държавата или част от нея и така. Така че доста хитро помагане, печаташ нещо което на практика никой в света не знае каква му е стойността и има ли изобщо такава и реално без пари или труд получаваш държавни или частни блага, ресурси, суровини, бизнеси , правителства и т.н. Федералния резерв и печатницата на САЩ са 100% часна собственост на няколко фамилиии от над 100 години и Държавата САЩ включително е подвалстна на тях

Поредния тъпак плямпащ простоти. Федералния резерв за 2020 година има печалба от 98 милиарда долара и от тях 93 милиарда влизат в държавната хазна, а не в някакви имагинерни частни 100% части собственици.

То хубу да има печалба ФЕД ама кога е правен одит да се види кво има и кво няма в баланса.!

За оръжие и ваксини, нали.

Африка ги мрази,буре с барут,което ще се насочи срещу Запада,който ги експлоатираше и унижаваше.За това ще им дават пари.В Африка има държави с младо население растящо,ще де опитат да ги купят и заробят,защото Китай вече инвестира там и си сътрудничи с тях.Африканците ако имат мозък ще си го върнат за униженията и говрата с тях,ако нямат,ще тънат винаги в бедност и поколенията им ще робуват

А бункерния гном от самая мАгуча, дето била най-богатата на ресурси в света колко отпусна ?

Бай Дън отпусни и на мен няколко милиарда, ще ги изпера и ще цепим. Тия американците не спряха да си пръскат парите наляво, надясно, а в тяхната кочина е пълно с неуредици.

Така е. Хората мислят за целият свят, а не само за собствени олигарси и пожизнени царе, като примерно Руслямска държава.

Gugnelid

Нищо не дават Хамериканците, друже - всичко е на принципа "даваме заеми, парите стоят при нас, вие ги харчите за наши фирми и наши проекти и плащате за това с ресурсите си". Изпитана рецепта, много пъти вече е сработвала!