САЩ налагат мита на европейски стоки за 7,5 млрд. долара

Това става след решение на администрацията на президента Доналд Тръмп

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Според мен целта е повишаване на цените на стоките и услугите и обедняване на населението, и то не само в Америка, а и в Европа. Това е само оправдание за по-големи печалби на корпорациите. Един цирк, който разиграва Тръмп и Европа...

Турция пука Курдите в суверена Сирия и завзема територии, а САЩ налагат санкции на Европа. Вероятно защото не само те са продавали оръжие на Турция и сега ги е яд, че нямат монопол по продажбите и върху двете страни на конфликта.

"Всяка държава, която консумира повече, отколкото произвежда, има търговски дефицит"!!! Откакто САЩ наложиха мита на китайските стоки, търговският им дефицит с Китай наистина започна да спада, НО с всички останали държави продължава сериозно да нараства. Към момента вече е почти 900 милиарда. Какъв е извода? Ами докато ядете повече от колкото произвеждате, дефицит ще има. И то все по-голям.

Справедливост по американски - ако не им играеш по гайдата, ще ти обявят ембарго или налагат мита. И някои им се прехласват и величаят тея капути до небесата.

такива са правилата на СТО.

САЩ се изживяват като световен страж, а мнозина от нашите дупедавци им се възхищават и възхваляват. Щели да налагат санкции, ембарга, заслужават на тях да не им се обръща внимание и игнорира щатския долар, както сториха Русия и Турция, които търгуват помежду си в националните си валути.

Ако искаш да имаш ''стандарта'' на Русия и Турция - давай. Откажи се от долара и си плащай в монголски тугрици или рубли.

Сега ЕС да възстанови търговията с Русия.

Помечтай си.... после продължи да подсмърчаш. Търгувайте си там братските народи турци и руснаци. Европа е гадна, не ви трябва. Рублите обръщайте в турски лири и се къпете в благодат.

О, колко либерално! Да живее свободния пазар... Оказава се, че янките не могат да бъдат конкуренция на никого и в нито една област без да оказват натиск. Следващия ход е да пратят 6 флот ли...

Пропадна ми бизнесът с шит на скара за Кравария!

есчето да вземе пример от Турция. Действието е равно на противодействието - основен принцип във физиката и явно - политиката. Ердоганя им се озъби - и изведнъж му дойдоха на крака, санкциите паднаха и пак са си свидни дружки.

Северна Корея пасти да яде. Смешници!

евро атлантическите ценности:)

а какви са твоите ценности ганьо, освен сития търбух?

ми то евроатлантическите ценности точно това изповядват бе : )))) сит търбух и биг брадър

мма иначе санкций срещу турция.хахахах