САЩ и Китай подписаха първата част от историческото търговско споразумение

Пекин се ангажира да купи стоки за около 200 милиарда долара за две години, митата на Вашингтон остават до втория договор

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Китай се ангажира да купи стоки от САЩ на стойност около 200 милиарда долара за две години, включително земеделски продукти за десетки милиарди долари." Да се чуди човек коя е комунистическа държава и коя пазарна. С комунистически методи САЩ пречи с огромни мита за пазара и задължава Китай да купува антипазарно нещо което не му трябва, само и само американските комунисти да освободят пазара от огромните мита.

300 млрд е договорената сума която Китай трябва да плато за газ през Силата на Сибир.... за 30 години.

Опит за забавяне на неизбежното е въпросното споразумение.От страна на Китай типична азиатска хитрост, позната и на нас, българите, от времето когато сме били в степите на централна Азия.Някои на запад от нас са го наричали коварство, когато сме им я прилагали.Хак им е:-)) От страна на Америка, отлагане на неотложимото, но поне няма се случи сега, когато идат избори и за Тръмп е важно да си осигури подкрепата А че след 2 години Китай ще е нагоре, а Щатите надолу е ясно, но с колко места предстои да видим.

Кога си бил в степите,бре,Пунчо! Изправи се,гледай на себе си на такъв,какъвто си-наследник на траки,славяни и десетки други племена и народи,минали през Балканите! Чети! Има изследвания на ДНК и антропологични! Това,че сме дошли от степите ни го натресоха руснаците,за да ни довършат!

Прабългарите може да идват от Памир, но Траки и Славяни са били винаги на тази територия. А те са били доста повече ит прабългарските емигранти от Азия.

С клаузата за 50 млрд земеделски продажби Тръмп си цементира вторият мандат. Фермерите от Средния Запад в САЩ изнасят около 16 млрд стока за Китай годишно, Тръмп им гарантира 50 за следващите 2 години.

Видя се кой е шефа.....

При неофициален дълг от 388 трилиона във всичките формати, това са около 2 копейки..

С измислени глупости и приказки за копейки ни става ясно че си руски прокажен помияр. Чиба! Вън!

А един друг президент на друга държава потроши огромни средства за да построи еднопосочен газопровод в Китай без китайците да са го искали и без възможност за диверсификация измъкване от китайският рекет .И вместо ,,позора на Газпром@ го кръсти ,,силата на Сибир”

Добре, разсмя ме:)))

Абе то си е за рев, ама то в Русия нищо не е като хората.

Китай, как го направиха? За 50 години постигнаха това което САЩ постигнаха за 200 години.

С помоща на САЩ главно и одтяналият цивилизован свят! Европа ,Япония,Южна Корея,Австралия,Канада

Не е това. Китай практикува най-прогресивния обществоно-политичиски строй в световната цивилизация. Там е силата му.

Бързо на лекар. На най-добрия.

Успех не означава само повече производство. Освен това има култура (музика, литература, филми), политическа демокрация, стандарт на живота. Е за някои може би това не е важно.

но демокрация. а не кривонаречена либерастия.

Тръмп постигна това което търсеше да оправи дефицита и да застави китайците да купуват стоки - тоест да са зависими от най големия си пазар,което може и рекет да се нарече ,но всъщност си е един вид търговски преговори...путинистите могат да пропуснат тази статия защото 200 милиарда долара гарантиран пазар с Китай и то само за конкретни стоки които Китай се дърпаше,за тях е невъзможен

Евала на китайците – подписал с ВИЦЕПРЕМИЕРА – така де показаха му "уважение" и добре, че не му изпратиха някой замесник министър все пак !

И така да е. Я Бойко да накара китайците да си оправят отрицателното салдо с нас. Пък нека ми изпратят дружинен председател ако искат за подписването.

Подписали са че Китай вече официално е номер 1 в световната икономика.

Едва ли !Номер едно са като световна фабрика.Но гехнологично са зад САЩ

Като Китай технологично са зад САЩ, защо американците не предложат на европейските страни да им изградят 5G мрежите при сравними с китайците или по-добри условия, вместо да се опитват да ги убеждават просто да не работят с Хуавей, защото било неблагоприятно за националната сигурност?

римляните и жълтите се разбраха.... азиатците ДГД под вода докато изсъхне. Късия .

хм...всъщност Китай печели в случая. Те са в огромна криза заради чумата по свинете..на практика този отрасъл го започват от начало...сега, но не и след две години имат нуждата от доставчик...именно на месо ,соя и газ предимно. Те така или иначе тези стоки щяха да ги купят от някой..много по практично е тези някои да са в блок,а не разхвърляни по цялото кълбо..

ти врачка ли си или обикновен П.?

Президентът Тръмп поправи за по малко от един мандат това което Обама и демократите успяха да съсипят за два мандата.

Какво е поправил ? Изнуди като международна мутра жълтите да купуват гмо соя на много високи цени за 50 млрд.

Щом са подписали, предполагам вече са намерили на кой да я препродават :) Китаец няма да се мине...