САЩ и Франция ще построят 4 ядрени блока на площадките в Козлодуй и Белене

Еленко Божков каза, че ще бъдат използвани двата руски реактора, като АЕЦ "Белене" ще върви по-напред от изграждането на 7-ми и 8-ми в АЕЦ "Козлодуй" (2035 г. и 2045 г.)

Обратно в новината

Коментари - САЩ и Франция ще построят 4 ядрени блока на площадките в Козлодуй и Белене | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Уестингхаус ≈ ТРИ фалита, дела за финансови машинации, 4 недостроени блока в САЩ, 4 зарязани в ЕС, огромното оакване във Фукишима, голяма покрита авария в чешката АЕЦ Темелин с некачествените им касети, средно тежка авария в чешката Кръшко със същите касети ... просто КРАСОТА.

Ех Еленко Еленко, - дебела главо! Какъв, " експерт" си ти! Реактора да не ти е Казан за ракия, че който му хрумне да го монтира!

Шило

И изведнъж, зелените ще харесат ядрената енергия, а либерастите ще се съгласят да се плаща!

Тоя Еленко се докопа най-после до власт и започна да ръси мозък, пусто в чутурата му Таков дзвер липсва.

Разпалване наа войни за да върви пропагандата, през това време рекет и кражби в туземните територии. Бойко каза, че нямало смисъл от гьола, сега гьола внезапно придоби смисъл.

А четирите малки реактора на АЕЦ "Козлодуй" ?

Докога този нерез ще се прави на експерт? Очевидно ядрени централи не са необходими в бъдещата турска провинция...

......в тази област на енергетиката се събраха най-големите лаици. Десет години си играятна има-нема и харчат милиарди за фалшивите си идеи.Явно социализма се оказа по-честен с народа и добре, че имахме 5 реактора за да могат идиотите да затрият половината и сега да лъжат, че нямаме нужда от енергия, но имаме нужда от АЕЦ, които "ще се строят" за сметка на сульо и пульо. Но няма такива. Капитализма е пари, пари и за сметка на чичо. И колкото се отлага струва повече. Е сега остана "идиоти" идеолози да се упражняват свободно според "вятъра" и мечтите за комисионни в милиони. Няма вече опит, традиции и програми. Има жажда за пари и измами. Мечтайте за "светлото бъдеще"

КВО СИА, НЕМА ДА ИМА РУСКИ КОЧИНИ ЛИ? бАХ МАА МУ. МИ ДОБРЕ.

Мършо с коса като свинска четина Еленко ти си боклук

Ще строят техни централи на наша земя и ще ни продават тока на космически цени. Ще си прибират печалбата, а най вероятно и данъци няма да плащат в България. Отработеното гориво със сигурност ще остава в България. Честита до ни е диверсификацията

Новината за допълнителни ядрени блокове звучи страхотно на фона на засилващата се енергийна криза. Ама като видиш сроковете за които говорят става ясно евтиния пиар на Радевото правителство. 2045???

10 години за два реактора, и още 10 години за другите два, и това ми било запад

Съгласни ли сте България да е опитна площадка за опити с Ядрени реактори от САЩ. Уестингхаус е компания която многократно фалира и смени собственици. ........... Зелен палец ...Съгласен съм Червен....Несъм съгласен

Всичко друго, освен руското, е пълен боклук на безбожни цени. По-добре изобщо да не строим нови блокове, докато не минем в руската орбита на влияние отново. Това, че Уестинхаус ще ни продава означава, це цената на произвеждания ток ще скочи в пъти, ако изобщо се стигне до производство, защото американците не се славят като коректни партньори. Пример-Ф16. Вземат се пари на зелено, после се преподписва договора за още пари пак на зелено и не се знае, дали и децата. И ще дочакат тия Ф16. За козлодуй казват 2045 година. Пишете е 2145 та.

Айде стига тролски глупости и руски легенди! Франция има построени повече блокове на АЕЦ от Русия и познай - няма аварии (прочети статистиката защото не вярваш на това)! Факт е че до този момент има само един завършен АР1000 но той е в Китай и е претърпял доста модификации, иначе Уестингхаус също има повече построени блокове от Русия - Уестингхаус е само "шапката" производителя на реакторите е Хитачи или Тошиба!

35 години не можаха да построят двата блока! Имаше 2 реактора, продадоха ги и закупиха нови 2!! Това е уникална тъпотия в света! Няма и няма да има друг такъв случай по света! По-калпави и продажни политици от българските няма, по-калпави избиратели от българските няма! И сега за да се сложат на САЩ са готови да ни смъкнат кожите от гърба! Нямам достатъчно думи, за да изразя възмущението си.

Евро- възможности : всеки идва , строи у нас, подли ни продава собствения ток на 5 - торни цени. Те оправиха франция и фащ, та идват и за нас. Трагедия. ;)

Всеки идва и иска да е посредник, а други да строят ;) ама и те не знаят, че трябва да строят и какво да бъде

Във всеки случай са светлинни години пред любимата ви руска кочина, която и от тая сфера краде от тези държави!

Докато "хихикахме", Руснаците пуснаха централата в Чехия, усилено строят в Турция, а ние си "хихикаме"!

А дали знаеш руснаците с коя чужда фирма строят централите ?!

Чакай ти франсетата да ти построчт, те на себе си строят реактор вече от 92 год. и от 3 милиарда цената му стана 23 и не му се вивда края

EDF управлява над 40 реактора във Франция и 8 във Великобритания ... Не знам кой друг в Западна Европа е по-подготвен от тях.

Провери цената на електроенергията във Франция и тогава кажи кой колко е подготвен. Защото малко хора ще могат да си позволят такива суми: https://bg.globalpetrolprices.com/France/ https://bg.globalpetrolprices.com/Bulgaria/ В момента цената за бизнеса е безумна, но там е безбожна.

Служебното правителство да не си прескача сянката !Золумите ,които направи са равни на тези направени от Борисов ,К.Петков ....стига ....занулихте страната ни !Марионетки !

Колониалната политиката на САЩ провеждана чрез местните марионетки! Спират ни енергетиката, сигурния и евтин източник и ни карат да подпишем договор с които да се задължим да даваме нограничено количество пари на САЩ! Как може да подписваш договор в които си единствено поемаш задължения да плащаш и то БЕЗ ДА ТИ КАЖАТ ЦЕНА! Ще подпишем, подковен със закон (с US компания без един успешен действащ реактор по света) и ПОСЛЕ щели да ни кажат ПРОГНОЗНА ЦЕНА!!?

Брък в руското гъзенце!

Малоумник... руснаците си взеха почти готовите чехски реактори предназначени за Белене без пари и те отдавна работят в Русия. От своя страна ни продадогха два техни реактора за 600 млн които сега стоят и ръждясват... Прави не още две а още три централи ако искаш...викай и канадците от Канду...Ще пръднеш на руския гуй... Нагласи 50 млрд да плащаш и дерзай...

...по-скоро в нашето ...

Много показателно джендър русофобите все мечтаят да бъркат по гъзета :)

Белене, ако беше довършен до сега щеше 3 пъти да си е избил парите. Великия вожд и крадливите калинки ни довършиха. И Господ да дойде само може да подпише смъртния акт на България.

Да питам сериозно - ти сериозно ли искаш ГЕРБ да беше построил АЕЦ?! Ама сериозно??!!!! Имайки предвид как строят!? Сериозно питам, не се шегувам

Този път искаме да знаем реалната цена на това споразумение- какво печелим ние с нашата безумно рискова позиция- руски реактори- френска технология-американско гориво. Кой какви гаранции дава, къде отива отработеното гориво и КОЛКО СТРУВА, а не да ми говорят за много добра цена

Следващото ембарго към Русия ще е ядрената енергетика

Няма шанс. Ще останат на много тъмно.

руските боклуци

Важното е да не е руска технология

Стига сте си играли! Мама ви долна. Отивайте в Русия и САЩ довършете Белене. Сключете договор и за отпадъка! Отпадъкът е много важен

Пореден грабеж на българите с явното съдействие на майкопродавците политици. Някой да е чувал и виждал завършена, работеща и безопасна ядрена централа, построена от американци или франсета през последните 15 години? НЯМА! Ще плащат само поколения българи за обещание. Отново!

и за руските? Но всъщност руски 100% НЯМА - електрониката и управлението са на Сименс и т.н. - неруски!

И това ще стане, и това ще стане, някога, но не сега...

Защо всички непопулярни и антибългарски решения, които имат дългосрочни последици, се подписват от временни служебни правителства, чиято политическа отговорност е размита и неясна? И защо, когато става дума за американски проекти у нас, първо плащаме безалтернативно, без реални тендери и много скъпо, а отсреща - нито ангажименти за срокове, качество и конкурентни цени? Дали това са решения на суверена държава, или само заблуда за балъците на една територия?

Не си прав! Решението за спиране на Белене се подписа от редовно правителство.

Малоумни идиоти, кой ще ги плаща! Те няма да са даром за черните ни очи. Няшите двата нови в България да ги хвърляме ли!

Да беше прочел статията малоумна деменцио ?

Някъде да прочетохте следното - отработеното атомно гориво ще се съхранява в ... ? Подозирам че България ще стане Депо за Ядрени Отпадъци от Франция и САЩ ? Всеки може да построи АЕЦ и да доставя Гориво , проблема е отпадъка . Нито един от БГ експертите НЕ повдигна тази тема - явно са пробити .

Датчаните правят по 20 милиарда на година от продажба на вятърни технологии , инсталирали са 160 гигавата мощности по света ще рече колкото 320 атомни реактора по половин гигават . Навсякъде в белите държави бягат от атомна енергия , минават на слънце , вятър , вода. Китай са първи в тази област . Тук мунчовците ще ни натбутват още 4 цъкащи радиоактивни бомби и уран за 20 поколения . Отвращава ме българската нация, срамувам се от нея.

Хем ограничен, хем приказваш глупости...

Никой в Западна Европа не мисли да отваря нови ядрени мощности. Едниствено Франция, но тя е ядрена сила и поддържа такива технологии и бизнес. Гърция , Италия, Австрия , Ирландия Испания, Италия , Португалия въобще нямат ядрени мощности , всички останали в Западна Европа затварят ядрени реактори , Германия затвори 20 централи. Единствените места , където могат да пробият атомните фирми са корумпета от Източна Европа, най -отпред с България с четири реактора ,! . И това се прави от служебно правителство , което е назначено да взема решения по текущи въпроси , но прие енергийна стратегия за 30 години и взима стратегически решения за 50 години, без да представлява никой освен корумпета в енергийния бизнес.

Кривоустата Кунева ще дойде бясна и ще ви напъха по един голям страп на всеки дръзнал да строи такова нещо!

Много отдавна трябваше да скъсаме примката на мАсква, ама много идиоти в тая пуста България …

Трай бе разбирача..от всичко разбира бе...и от енергетика....да е...б..а мидилите Ви да е.б..а продажни.....няма да гледа интересите на държавата си ще слугува и ще л...апа американския само и само да му плащат....майка си за ...курв///а ще прдаде само и само да му платят..

Пълни глупости ,американците никога нищо не строят ,те само грабят

Троловете руски Нямат кинти за закуски Мамицата им проклета По големи к*рви са от лозановата Николета Защо комунизма няма да се върне: 1. Никой от ръководството на бсп не се вози в руска кола. 2. Няма руски комбайни. 3. Няма руски трактори. 4. Няма руски автобуси. 5. Няма руски влакове. 6. Няма руски компютри. 7. Няма руски монитори. 8. Няма руски телевизори. 9. Няма руски перални. Няма нищо руско. Има глупаци които все още гласуват за бсп САЩ уверено заявиха, че скоро ще бъде готов вируса срещу тъпите русофили. Той нямало да атакува мозъка, защото русофилите такъв НАПЪЛНО ОТСЪСТВА. Вот как пашет свиноферма кремлеботов - нацистов и проститутов : https://www.instagram.com/p/B8bVJuQF33t/?igshid=ybeq1l6q70v2 Проруските идиоти Тънат в лайна Живеят в лайна Вярват в лайна В главите си Имат лайна Яжте лайна Лайнари

Леле, какви простотии...

Знаем, че майка ти е била онодена безброй пъти от лоши руси, не е нужно да го правиш достояние на целия дир.

То и американски няма. Има само изработени в комунистически Китай! А що се отнася до ядрена енергетика няма американски работещи реактори по света, а еталон са руските

Бюлетина № 1 е моя избор !

Помня години, когато ние си ги строяхме блоковете! А сега сме вече унищожени от евро-атлантизма. Той ни унищожи селското стопанство. Той ни унищожи промишлеността. Той ни унищожи българската банкова и финансова система. Той ни унищожи енергетиката. Той ни унищожи здравеопазването. Той ни унищожи образованието. Той ни унищожи спорта и в частност футбола. (Гледахте ли вчера мача?) Той ни унищожи населението. Заради едни банани си разсипахме подредената държава!

На теб пък кой ти иска мнението за футбола и бананите

С помощта на корумпирани те ни политици. Само че няма още един хайдук в затвора.

5 и 6 блок в Козлодуй могат да построят 8 атомни блока в България до 2050 година! Необходимо е държавата да изкупува на 150 лв за Мвт/ч тока. За 30 години могат да правят ток с печалба 70 милиарда лева.

6 атомни блока трябват до 2045 година. Два за колите на ток, два за Заместване на въглещарките и два да заместят 4 и 6 блок в Козлодуй

Еленко бълнува, мокри сънища го гонят. Нямаме нужда, просто, от нови ядрени блокове.

Колите ще са на ток и отоплението също с термопомпи

Някой русофил умник що не отвори интернет и да види колко атомни централи има в сащ и франция и да сравни колко има в Русия.Когато види май ще се плесне по кухата кратуна която ръси само бисери

А към тия в Русия да броим ли и построените от Русия в други държави или да не ги броим?

САЩ и Франция са построили двойно повече по света от Русия

САЩ (805,3 млрд. kWh/год), работят 99 ядрени реактора (19,7% от произведената електроенергия). Франция (384 млрд. kWh/год), работят 58 ядрени реактора (72,3% от произведената електроенергия). Китай (210,5 млрд. kWh/год), работят 39 ядрени реактора (3,6% от произведената електроенергия). Русия (179,7 млрд. kWh/год), работят 32 ядрени реактора (17,1% от произведената електроенергия). Южна Корея (154,3 млрд. kWh/год), работят 25 ядрени реактора (30,3% от произведената електроенергия). Канада (97,4 млрд. kWh/год), работят 19 ядрени реактора (15,6% от произведената електроенергия). Украйна (81 млрд. kWh/год), работят 15 ядрени реактора (52,3% от произведената електроенергия). Германия (80,1 млрд. kWh/год), работят 8 ядрени реактора (13,1% от произведената електроенергия). Великобритания (65,1 млрд. kWh/год), работят 15 ядрени реактора (20,4% от произведената електроенергия). Швеция (60,6 млрд. kWh/год), работят 10 ядрени реактора (40,0% от произведената електроенергия).

И ако може да ти светне нещо в кухата лейка ...да русофилите сме много и вие , които мразите миналото, славянството, християнството, мразите и себе си. И няма как да успеете в полите ви замисли. Ревете сега срещу Русия, но като ви изгладнеят задниците, друга песен ще запеете.

А някой умник като теб да прочете колко са в изправност.

Къде може да се купят акции за АР 1000

Тия боклуци са за трепане.

Имаме два завода в Радомир и Мартен, там ще се изготвят модулите за АР 1000 за цяла Европа

А нещо за цена, съхранение на отработено гориво.... Това липсва във възторга на писанието.

най тънките цени, в контейнери за 400 години

От 2035 година ще се продават само електрически МПС в Европа. До тогава 4 блока трябва да работят

Вярваш ли го? Аз не. И ЕС не. Бъдещето е във водорода, на електричките модата им ще отмине бързо.

Цената за 4 блока ще е 25 милиарда евро, при цена на тока от 8 цента ще се изплатят за 12 години.

В САЩ в момента се строят два реактора АР 1000/във "Вогтл 3 и 4" - https://www.powermag.com/vogtle-expansion-cost-jumps-again-in-service-dates-set-for-2023/?itm_source=parsely-api/, които струват 34 млрд. долара! Същите искат да строят като 7 и 8 блок на АЕЦ Козлодуй, но ако изобщо стигнат до строителство и пускане в експлоатация/след 15-20 год./ Инвестицията ще стане поне 40 млрд. долара!!! КОЙ ще ги плати?!? - Радев, министъра, Е. Божков...Относно АЕЦ Белене - Инвестицията с френско участие ще е поне 30 млрд. евро за 2 ядрени блока в Белене! Франция в момента строят "Фламанвил - 3" - https://www.nsenergybusiness.com/news/edf-flamanville-3-reactor-news-jan-2022/, който струва 13,2 млрд. евро! КОЙ ще ги плати?!? - Радев, министъра, Е. Божков...

Инвестициите ще са частни. Веднага ще купя акции