Сърбия преговаря за азерски газ, който ще доставя през България по две нови газови връзки

Газовият и петролният сектор в западната ни съседка са доминирани от руски суровини и компании

Обратно в новината

Коментари - Сърбия преговаря за азерски газ, който ще доставя през България по две нови газови връзки | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

" По думите й Сърбия ще поръча суров петрол от Ирак... Руската държавна компания „Роснефт” сключи сделка за извличане петрол от пет находища в Иракски Кюрдистан. Същата е ситуацията и с етикетчето"азерски" газ...който още не е под санкции;)

_stankow

В момента Сърбия внася 1.7 милиона тона въглища от България. Нещо нечувано в историята на въгледобива - лигнитни въглища да се изнасят, и то на сметка ! Но цените толкова са се вдигнали, толкова голям е дефицитът, че стана. От мини Марица-Изток с влакове до Дунава и оттам с шлепове до сръбските централи. Платили са си въглищата по цена "на място" и сами си организират превоза. Дотам сме я докарали ! Но това е добре за България, добре е за нашите миньори и енергетици ! А зелените талибани искаха да ни затворят мините ! Както ни затвориха реакторите. Сега ако беше готова АЕЦ Белене - за една зима щеше да се изплати. Добре, де, за три зими !

"Миналата седмица Гърция и България завършиха дългоотлаган газопровод, за който се надяват, че ще сложи край на европейската зависимост от руския газ." ами мислете малко - как може да напишете "ще сложи край на европейската зависимост от руския газ"

Тая на снимката много прилича на Ружа криптото

Ха-ха-ха -ха-ха! Даже и най-верният съюзник на ватенките гледа как да се освободи от руското енергийно робство!

Лепа Брена ли е тук джукестото?

Глупави сърби! Да имат осигурен, евтин и неограничен, най-хубав на света РУСКИ Газ, пък те сега като българите да търсят диверсификация! Къде са руските тролове да ги вразумят веднага?

То си се казва за какво за да изпълнят натиска от ЕС за диверсификация не само от Русия за сърбите е добре дошло защо не и азерския газ нищо не им пречи само че не са се отрязали като нас от газа с тях щото ще зимуват на свещи и студ