17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този стълб хем е частен - държавата казва "не ме занимавай", хем е задължителен =- пащаш си го като данък; хем не можеш да изтеглиш парите си в обозримо бъдеще, дори ако прецениш, че вложението ти е в опасност от зачезване.... Нито можеш да спреш да плащаш Нитоможеш да теглиш нито имаш държавна гаранция, че акои маш късмета да доживееш до пенсия нещо ще ти бъдеп латено И накрая - ако имаме хепиенд, ще вземаш по-малко пари от тези, които са се осигуявали само в НОИ.... Е, имаше ли как да нахендрят по-стабилно нв избирателя?

Поредната измама. Задължително събират и ползват парите на хората с години, а накрая им ги връщат, ама без печалбата, която са изкарали от тях. Кога ще има възможност от НОИ в частен фонд, а не обратното? И кога ще има възможност за наследяване на партидата в НОИ от наследници, че иначе 40 години вноски отиват на улицата, когато лицето почине?

По света има 2 модела - задължително държавно и пожелателно частно пенсионно осигуряване като в зависимост от държавата дали се води по-социална или по-капиталистическа едното или другото е преобладаващо. При нас измислиха новата дивотия със задължителното частно, за да акумулират един огромен финансов ресурс и да могат да си го ползват както преценят. Лично за мен е някакъв вид експеримент или здраво точене.

Това е данък в полза на частни лица. Таквиа данъци са изобилствали в СОманската империя - особено на гърба на раята.

Селячева съсипахте всичко;мотика трябва за теб и всички гербери.

Я пак . . . Няма пенсия нещо ми се стори. След такива умозаключения Сачева е ДЛЪЖНА да отмени незабавно всички удръжки за пенсия. Никакви вноски. Сега твърди за 20% обаче след няколко месеца ще твърди за 100% Впрочем какво мисли министъра на финансите по въпроса? Приемат се само два варианта: "Има пари за всички пенсии" "Няма пари за всички"

Тази най после да се скрие.Стига е лъгала народа.Времито ти свърши изпълни шепи грабиш.Плазмодий.

Тази най после да се скрие.Стига е лъгала народа.Времито ти свърши изпълни шепи грабиш.Плазмодий.

Тази най после да се скрие.Стига е лъгала народа.Времито ти свърши изпълни шепи грабиш.Плазмодий.

Като няма да получат, защо тези хора бяха задължени да плащат? Сега ли се сетихте, че няма да получат? Или 20 години трябваше да се хранят едни "бизмесмени"? Смешници! А аз мисля че никой няма да получи пенсия от тези мошеници. Докато лапат ще са отворковци, а като видят дебелия и се наложи да плащат, просто ще обявят фалит

Сачева е особено неприятно, гадно добиче в което няма нищо женствено и нежно. Срещу заплащане бих я нае... в гъ..., злобно и болезнено,

Ти ,какво?Да не би да си си го намразил, че ще го даваш на тая?Само ще й направиш удоволствие, пари няма да видиш.За това,един съвет, ако може-пази си го за някоя читава жена

В нормалните страни т.н. "пенсионни фондове" особено частните инвестират парите на своите клиенти в дълготрайни активи или инициативи например в строителство, в концесии, акции, злато, петрол и тн. Разбира се винаги има рискове когато инвестираш пари в нещо, но това се прави с мярка и носи доходност. В България някой да е чул частните пенсионни фондове да инвестират в нещо? Ми не и няма и да чуете, защото те НЕ инвестират парите, които получават и единствената им печалба е от лихви затова и доходността при тези фондове в България клони към 0 след разходите за персонал, данъци и тн. В същото време инфлацията яде тези пари, защото дали ще стоят в този фонд или вие ще си ги слагате под дюшека е едно и също само дето ако си ги държите под дюшека все пак са си във вашите ръце и са доказано ваши. Във фонда утре като се стопят или фалира и ще ви покажат среден пръст и ходете се оправяйте. Радикална промяна на пенсионната и здравната система са нужни от 30 години, но никоя партия не смее да извърши тези реформи понеже завинаги ще се прости с възможността да вземе властта за втори път и ще се нареди до Жан Виденов в историята на мразените. Там е заровено кучето. Неграмотното и недалновидно управление на публични средства у нас е с традиции и тези фондове само потвърждават това.

Разбира се, че ги инвестират - по закон някакъв процент от активите им е в ДЦК

Наивници,не разбрахте ли,че пенсиите в БГ се определят с постановления на Правителството,а не от вноските на осигурените?Ако осигуряването беше нещо хубаво,нямаше да се вредим от циганите да се осигуряваме-да сте видели такова чудо "осигурен циганин"?!

Идеята за Частните Пенсионни фондове е МНОГО ДОБРА . Но в България е побългарена .Тази частна ситема НЕ е Солидарна и Социална , има рискове за парите внесени там . По-тази причина в Развитите Страни има Закон - Това са пари дадени назаем на частни фирми и съответно можеш да ги изискваш обратно в Срок .Ако частния фонд не ти харесва , взимаш си парите и отиваш в друг , можеш да искаш на 30 годишна възраст да се пенсионираш за 10 години по 5 лева пенсия месечно , ако искаш си ги изтегляш и харчиш - оставаш без пенсия . В България Министър казва че трябва да дадем Гратисен Период за Частните Фонове ОЩЕ 20 години - това е Несериозно като изказване на Политик .

Идеята за Частните Пенсионни фондове по света никога не е била да са задължителни, т.е. ти преценяваш дали искаш да инвестираш парите си в тях или не. Отделно подлежат на драконовски регулации като финансови институции. При нас извращението е, че нито е по желание, нито някой ги контролира кой знае колко. Оттук по-скоро идеята в България е МНОГО ЛОША.

Тези частни фондове са тотална пирамида, но лошото е, че държавата ни задължава да им плащаме.

Натъпкаха гушите на частните пенсионни фондове, а на нас пенсионерите по йедна шака вуна за след изборите.

ВземАха парите и казАха "ЧЕ ВИДИМЕ". Пирамида, чиста пирамида с ДЪРЖАВНО УЧАСТИЕ.

Това казахте ли им го когато разделихте пенсионните стълбове? По сщия начин може да откажете да давате пенсии и от първия стълб. Да спрете и последните останки от здравнот обслужване. Да разкарате образованието. И най накрая да закриете и държавата. Тази втора пенсия е част от социалния договор подписан когато вие (политиците) решихте да промените пенсионния модел. Нарушавате договора а в същото време продължавате да се натискате за властта. #оставкасъдзатвор

Лошо Сачев, много лошо.

Сачева, овца такава.. отклонявате принудително готови пари в ръцете на частни интереси, които никой освен вас не е избирал. Това не е свободен пазар или честен бизнес, това е кражба!!!!

Gugnelid

Сачева, а има ли как да излъжете хората и да ги изгерберастчите отново?

всяка секунда - непрекъснато това мислим

Махнете я тази принудително наложена втора пенсия , вижда се ,че хората пак са измамени!!!

Gugnelid

Ще се види, ако при пенсиониране си поискаш парите накуп, а ти покажат среден пръст. Иначе защо да са измамени хората?

Пирамиди, фараони и балъци за милиарди. Куче влаче, рейс, диря няма няма хей.

Аз съм пенсионер и не ме интересува, интересува ги тези , които внасят, но не се знае ,какво ще получат при пенсиониране.