S&P предупреди за високи наказателни лихви по заеми и затегнато кредитиране

Лихвата по необслужвани кредити на компаниите в нефинансовия сектор ще се вдигне над 10 на сто в САЩ и да бъде голямо едноцифрено число в Европа, смята агенцията

Обратно в новината

Коментари - S&P предупреди за високи наказателни лихви по заеми и затегнато кредитиране | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е, най-накрая.

Кое e първо- яйцето или кокошката, в случая коя е причината и кое оправданието;)

Тези фактори вероятно ще доведат до скок на неплажоспособността с вероятност лихвата по необслужвани кредити на компаниите в нефинансовия сектор да се вдигне над 10 на сто в САЩ и да бъде голямо едноцифрено число в Европа през идните 12 месеца, прогнозира S&P Global. ПРОСТО НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ЛОГИКАТА,ХЕМ ИЗПАДНАЛ В НЕПЛАТЕЖОСПОСОБНОСТ,ХЕМ ЩЕ МУ УВЕЛИЧИШ НАКАЗАТЕЛНИТЕ ЛИХВИ ПО НЕОБСЛУЖЕНИТЕ КРЕДИТИ.

Скоро и полека започват да излизат на повърхността истинските причини за това "необичайно" положение. Свръх задлъжнялостта на развития свят нямаше как да продължава повече така и се търсеше повод за "рестарт". До сега мислех, че се готви голяма война, но може би това е за предпочитане. Ако това успокои свръх задлъжнелите и им нулира задълженията, може пък света да избегне голямата война, в каквато неминуемо щеше да има огромен брой жертви, реални жертви, умрели хора.

Война - няма да има или поне такава с ядрени оръжия. Положи се началото на един друг вид Световна Война - бактериологичната такава, според мен, с тоя Корона вирус.