Коментари - С 20% по-ниски пенсии ще отпуска НОИ през последните 3 месеца на 2021 г. | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Къде сте, бе?! Какво е това мълчаливо участие в продължаващия грабеж и унищожаване на бълг. народ?

Даде ми, взех му

Ни унищожават с тези мизерни, нищожни пенсии. Гадове, фашисти.

Някои вече нямат възможност да си прехвърлят вноските във НОИ защото има петгодишен срок до момента на пенсиониране преди който вноските трябва да бъдат прехвърляни и този срок вече е изтекъл за тях. Те не са разбрали, че могат да си прехвърлят вноските от частните фондове в НОИ защото правителството умишлено е криело за тази възможност загрижено за Фондовете, за което си признаха, ама за някои вече е късно и ще получават по-малка пенсия въпреки, че са внасяли през целия си живот повече пари в НОИ отколкото другите хора и няма начин в тяхните партиди да се събере сума, която да може да компенсира тези 20 процента.

с 20% да си купят свещи;дано им стигнат на Тиквунци.

Otdolu da napishete "Ako do togava ima ostanali zhivi pensioneri" ako virusa ne gi umori to pravitelstvoto shte gi umori ot glad!

Имаш да даваш нямаш да бземаш

Частните фондове не са това което са? Или НОИ не е това което е?. Или Мижи да те лажем? ?

Искрено се надявам да дадат още възможност да си прехвърля парите в НОИ

Кой ти пречи ?

Най- голямата държавна пирамида е НОИ. Ограбват народа но той винаги ще мълчи.

Частните пенсионни фондове не трябва да имат нищо общо с НОИ, който има възможност, заделя пари в тези фондове. Държавната пенсия се изчислява на базата на внесени пари в НОИ, пенсионните фондове са финансови институции където можеш да припечелил допълнителна сума от твоите пари инвестирани чрез фонда, но има и риск, за няколко дни, или дори за един ден, парите да изчезнат! Държавата няма право да задължава хората да влагат пари в пенсионни фондове! Ако в България има такъв закон, той трябва незабавно да се атакува в Страсбург!

Родените след 1960 год. плащат 80% на НОИ и 20% на така наречените "частни осигорителни фондове". Още от сега ги подготвят, че НОИ ще им плаща техните 80%, а 20-те процента да ги търсят от другите. Ако все още има нещо там.

Всички плащаме 100% към нои и допълнително ,,доброволно" .

Шило

Каква е тази простотия? Значи, събират 100 % от осигурителната вноска, ама ще дават с 20 по-малко? Че това си е държавен грабеж! То, мутрите навремето бяха по-коректни. Да си ходи баш мутрата, че да се нормализират нещата.

Защо 20% по-ниска пенсия ? Плащал съм на НОИ и си искам парите. Другото е"доброволна" вноска за пенсия !

Тези са големи прогнозисти. А инфлацията къде я слагат! А десетте милиарда за ковид-краденето! Я да кажат до кога ще носим бурки, че ми писна вече от подобни "прогнозисти".

плащал си на НОИ но по малко от другище получаваште. Прехвърли си парите от частните фондове в НОИ и ще си получаваш пълните пари

Все още не ми удържат с 20% по-ниска вноска към нои .Но ми удържат и към частните ,,доброволно" . Та плащам си на 100% но ще получавам по-малко - защото ?

Да се учреди и трети сълб на пенсионно осигуряване.Така броят на полчаващите по-високи "ПЕНСИИ" ще се увеличи ... ... ... малко

Най-стабилната конструкция в природата е на 4 крака. Така че да се направи и четвърти стълб.

Аз пари от частните фондове не се надявам да се дават, защото те отдавна са източени, затова си прехвърлих всичко в НОИ. Каквато и да е пенсията, поне ще е цяла.

Да, цената на "дяловете" падна доста, и явно още ще пада. Изглежда сме прецакани?

Естествено, някой да е очаквал нещо различно ?

Или не можеш да четеш ил спамиш по принцип.