Коментари - Руски петрол влиза в ЕС "под чужд флаг" | Бизнес.dir.bg
назад

Руски петрол влиза в ЕС "под чужд флаг"

Петролните танкери, които пътуват без определена крайна точка на пристигане, вече все по-често излизат от руските пристанища в открито море, пише в. "Франкфуртер рундшау"

Обратно в новината
| Редактор : Надежда Христова

Коментари - Руски петрол влиза в ЕС "под чужд флаг" | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да ви светна и аз - Турция ще продава газ от "Черно море" за 45 години напред ... Докато е Ердоган нека се опитат да измерят колко ще добива и колко ще препродава. Така се прави алъш вериш ...

Rusia naprivi rekorden Bruten Vatreshen Produkt za parvoto trimesechie, sankciite i se otraziavat dobre, pecheli poveche i rublata otide na 63 ot 140 za dolar

УВЕЛИЧЕНИЕ на санкциите към Русия; РЪСТ на РУСКИЯ износ към ЕС. ЕВРО икономика...

Добър ден :)

Руския петрол е навсякаде ганьопитеци.. ббаахаха

Пак ще си внасяте руски петрол и газ. Ще ви го продават западни фирми. Разликата ще е в цената, която почва от 30% нагоре. Кой атлантик още не го разбра това?

добрутро, дето се вика. заобикалянето на петролни санкции чрез миксове е от поне 20 години. кви бяха - сингапурски микс, латвийски микс, бабината му микс... през март сащ не налагаха санкции на гориво, в което дялът на "правилното" гориво е над 51%. сега не знам да са променили изискванията. значи големите компании мешат гориво, в което руското е (например) 49% и всичко е точно. това със заобикаляне на санкциите е отработено отдавна. големите играчи на пазара на горива хич не се затрудняват... и за гръцките танкери беше ясно още преди месец и повече. не е новина.

и ще влиза в ЕС,само глупаците на Европа доброволно се отказаха от евтиния газ и петрол.Сега пак ще го купуват,но през 2-ма 3-ма посредници и на цена с 30-40% по-скъпа! Променяме се,ококорени с Киротъп напред!

Ха добър ден купуват от Русия и продават на нас с 30% 40% разлика и това са санкции

Процентите са много повече. 20-30 долара е барела. На корпорациите им по-изгодно да го вземат от там., отколкото да го добиват.

Да ама го купуваме ние кой е на далавера

какви глупости пишете бе американски близачи. Цената на нефта е висока до небето и още ще се вдига. За първите три месеца Русия има 100% по-голяма печалба от миналата година. Няма никакъв проблем за Русия да продава с голяма отстъпка на приятелски настроените държави. За Полша, Б-ия и сигурно за още някой други желаещи газ няма да има. Днес спира руския ток за Финландия. Укрите пък за да отмъстят на ЕС спира единия газопровод през Окрайна. Това е хуй и за тях и за ЕС, най-вече Германия. Нека видят какви пичове са многоуважаемите и подържани от Сащ Хохли! Давайте им още пари, те ще ви спрат и другия клон на газопровода. Е тогава ще пуснете СП 2 за радост на руснаците. Давайте им още оръжия, тя воината ще стигне западната граница на укрите.

Европейците дават оръжия на украинците, за да не излезе войната от източните граници и да могат да възстановят териториална цялост на държавата си!

Колкото повече оръжия им дават, толкова повече ще ги бият руснаците. Нали си представяш че Окрайна не може да победи в никакъв случай Русия ...или си мечтаеш като инструкторите от нато?

Много анализатори се изказват неподготвени, че "санкциите не работят"! Само че не съм чул някой от тях да каже, какво очаква да се случи при работещи санкции? Руската икономика може би да се срине за година, две, руската държава да престане да съществува? Санкцията не е атомна бомба, не е и революционен инструмент, не е и магия. Дали те имат подобни очаквания и към възпитанието на децата си!

Няма как да работят санкциите, щото са непазарни. Комунизма се срина точно щото беше непазарен. Колкото и да си лаеш, не можеш да промениш икономическоте закони

той от къде да знае като е завършил унсс

Наистина ли всички умно-красиви сте толкова тъпи ? Наистина ли не разбирате каква огромна услуга правите на Русия с тези санкции ?

Работят си много добре в полза на руснаците

Какви са последствията от политиките на САЩ за лидерство в света? Успяха да скъсат икономическите връзки между Европа и Русия. Направиха ги врагове което стига до психически травми и лудост при европейците. И това е необратимо. Русия има ресурсите и възможностите да се реорганизира и възроди. Европа е обречена на спад в икономиката и жизнения стандарт. САЩ си изработиха изключително много врагове. Не е ясно и бъдещето на фалшивия американски долар. Държавен дълг който е огромен и при това продължава да расте.

много точен коментар. за какво им е на сащ силна, независима и мислеща европа- тогава няма да могат да я командват, както сега. сащ казва скачай и ес пита "колко високо? "

да продават на Европа руски нефтопродукти се осъществява

Мислиш много на дребно! Мечтата на американеца е да отделят Русия от европейските технологии и най-вече германските!

Германия отдавна няма технологии

САЩ са се хванали за Европа като удавник за сламка. А наш Кирчо със сменения чип, реши да удави българите преди всички останали.

Руснаците правят всякакви гимнастики за да стигнат до иначе вражеския европейски пазар. Нека се упражняват, нали са "световна сила". Да продължават и местните приласящи им русофилчета, друго не им остана.

И как точно правят всичко да стигнат до пазара ни, като точно те ни спряха газа ????

Питай костадинов, нинова, овчаров, доган и т.н. и ще разбереш как.

Един въпрос,Русия има ли инсталации за втечнен газ?не е точно по темата ,но се съмнявам че САЩ от там ще ни снабдяват и ще си прибират печалбите.

Не дей да мислиш чак толкова сложни схеми. Всъщност в момента продължаваме да получаваме газ ... руски ... Демократизират го Гърците срещу 30,- Евро на MWh. Но в по-дългосрочен план, точката на демократизация тръбния газ за Европа ще бъде заложена в Гърция. Може да му лепнат и етикет Азербайджански. Ще видиш само как Централна Азия ще се окаже изключително богата на газ.

Ако някой беше спрял Байдън от политиката и го беше завел на лечение в дом за пенсионери сега българския лев нямаше да се обезцени. Нямаше да има и война в Европа.

Лицемерните джендъри ни се надсмиват над булонкаджийството.

Без войни и грабежи, без доставките на интелект, без доставките на суровини, промишлена продукция, храни и енергоресурси, САЩ не може да съществува. Ще стане подобие на циганска махала от България.

Напълно нормално. Русия има природни ресурси, от които света се нуждае. Все пак е държавата в най-голяма територия и съответно като цяло най-много природни ресурси. Да питат хората по света, колко от тях са готови да имат недостиг (или по-високи цени) не нещата, които са консумирали, заради "светлото европейско бъдеще" на една малка територия в Украйна, с размера на софийска и пловдивска област взети заедно.

Очертава се в Европа хората да обеднеят! Това ако стане, отиваме в Китай, на ориза, там ще са парите!

Всички с поне малко мозък в главата разбират че ЕС ще обеднее здраво. Политическата шайка на ЕС , колкото и да е дебилна също разбира това в по-голямата си част. Разбира, че и не може да спре това, освен ако не прекрати санкциите. Но усилията им са насочени не в това обедняването на хората да не се случи, а да стане незабележимо, т. е. по-бавно. Иначе недоволството на хората ще ги помете. Но не вярвам да успеят дори в това.

САЩ станаха терористи и рекетьори на свободния пазар. САЩ са виновни за войните, глада и хаоса.

Кой кого нападна?

Не ми пука кой кого е нападал, никой не е нападал мен. Говорим за икономически реалности.

САЩ Ирак, ЛИБИЯ, АФГАНИСТАН, ВИЕТНАМ СЪРБИЯ.... да ти изброявам ли още бе невежа? Явно на 24.02.2022 си излязъл от нафталина

Кога сте видяли търговец сам да се набутва ? Винаги ще се пазари по-евтиното ....

Петролните танкери, които пътуват без определена крайна точка на пристигане, вече все по-често излизат от руските пристанища в открито море, пише в. "Франкфуртер рундшау" - а танкерите чии са ?!? Не голи пишат и защо ?!?

Путин като се види притиснат в ъгъла, сам ще наложи ембарго за износ и тези трикове ще престанат! Контрабандата може да е решение за малък кръг от хора, ама цяла цяла държава, не! Освен това не иде реч за Сомалия! Разводът на Русия с цивилизования свят е неизбежен!

"Омммммм!"

Ти си много тъп. Контрабандата е в полза на "цивилизованият свят" , няма да спре

Всички антипазарни действия като санкции, ембарго са обречени на пълен провал. Комунизма падна заради нарушаването на пазарните закони. Брюкселските зелки скоро ще го разберат. В това време Русия ще направи тройни печалби заради нашите глупаци.

Санкцията е пазарна мярка!

Глупости !!!! Пазар е да се договориш и купиш от най изгодното място !!! Санкциите са административен инструмент, не пазарен !!

Санкцията е не пазарна, а политическа и административна антипазарна мярка.

Ти си необразован

Трябва да се вземат мерки да се пресече тази практика. Ако ще е ембарго на фашисткия руски режим, да е реално.

Няма такова нещо като реално ембарго. Едни , повечето ще обеднеят , други малцина ще забогатеят нарушавайки го.

Не става, това е против пазарната икономика, следователно е обречено на провал

Все едно в квартала да имаш два магазина, един с нормални цени и един кореком цените по три. Клета Европа каза, за да съм независима, ще купувам само от корекома, но корекома е алчен и вдига още цените и Европа пищи, че и се разкатава фамилията, но това е цената на свободата.... каква свобода бе евро дебили, къде видяхте свобода..... и изобщо кой ще ви остави да бъдете свободни с тези корумпирани лидери педали и с общество заспало стадо овце...

Още не. Цената на свободата ще се види, когато евро- стоки произведени с тази цена на газа отидат на международния пазар. Тогава ще видим кой ще иска да ги купи, и кой от производителите ще фалира. Засега гейовете все още могат да друсат кючеци по прашки. След това, част от тях ще си станат обикновени бедни педераси, само тия дето са пряко в далаверата на вноса на полит-коректен петрол и газ ще продължат с кючека.

Ама за сметка на това, азиатците ще станат богати мъжкари, с ей толкова големи паламарки!!! Голям кеф!

Само дето корекома се зарежда от по-ниските цени от обикновения магазин и събира само печалбата, която отива през океана.

Че тая анджъклама с войната е съгласувана и е съвместно активно мероприятие срещу човечеството (също като пландемията) е видно с невъоръжено око. Ама има някои вярват, че Байдъновица е отишла самоотвержено в Киев, рискувайки да я тресне руска ракета.

Е, това вече е съвсем непоносимо за рашистите – България не само не падна на колене в предсмъртен гърч от удара на руското газово оръжие, но и е на път да замени спрения от Русия газ с американски. Сгъстен и в сгъстени срокове. “Киро” се оказа достатъчно “гъст” с американците. Постигна с тях онова, което гербавите грабители не пожелаха и не можаха да направят за 12 години. Нищо друго да не беше свършил досега “Киро” за натриването на руския вирнат нос и натирването на газовия му монопол, с този американски компенсаторен ход с коня на геополитическата дъска, заобикаляйки руския цар, успя да вбеси пешките на Путлер у нас. Рашистите газ пикаят. Мучат пред МОЧА, където вият на умряло още преди да сме им демонтирали “последния рубеж” на рашизма в българската столица. Пред замяната на руския монопол с американско спасително снабдяване обаче никакво мучене не им помага. Те могат да наричат колкото си искат съветската окупация “освобождение”, ама освобождаването ни от руския газов диктат просто няма как да оплюят с елементарната лъжа, че е вреден за нас, вкл. защото е по-евтин, както твърди омразният им “Киро”. “Къде е Киро на кирия”, че да се опитват да извъртат колко лошо нещо е американският газ в сравнение с по-скъпия, но пък недостъпен вече руски газов шантаж. Както и в случая с МОЧА, става дума предимно за символиката. За изваждането на руския газов нож, забит до кокала ни от много години, рашистите могат да ронят сълзи за руското гробище – те дори идиотския ход на Москва да накаже с пресъхване на газовата тръба най-слабата европейска държава посрещнаха с “така ни се пада”. Надяваха се Русия да навреди толкова болезнено на България, че да се по(в)твърди рашистката теза, че без матушката им сме обречени да мрем. Отново ще кажа: Вова рие, на гърба му пада.

Ама ти глупи, още дори не си помирисал краварския газ. Помириши го първо, виж реално колко ще ти струва и тогава се дрогирай с пожелателно мислене.

Хахахаха, ти вече ползваш евтин неруски газ? Ма май го пиеш бе простак

Току-що дойде новина: Украйна печели битката за Харков.

Да верно е. Орките побягнаха.

и тази новина е като новината за петрола......- т.е. значи печелят руснаците

Защо русия не изнася компютри? Защото няма залежи на компютри .

Троловете които слагат минус мислят обратното :)))))Сигурно и залежи на перални имат

Пералните си ги берат от украинските села.

Ще почнат да изнасят и в дамаджани и пластмасови бутилки...

На русофобите не им е приятно,но трябва да знаят,че с Русия са свързани докато са живи.Ще купуват Руски продукти и ще финансират Русия докато дишат.

Макдоналдси от яд.

и ние изнасяме оръжие за Украйна, под чужд флаг,нали?!

Тази статия е лишена от смисъл?! Защо? 1. Ембарго на руски петрол имали ? Отговор: В този момент няма! 2. За да има ембарго иска ли се съгласие от всички 27 членки на ЕС ? Отговор: Да , но такова няма След като няма съгласие от всички 27 членки то какво е решила за себе си Германия за петрола не е задължение към всички останали 26 членки на ЕС и така ембарго няма , това кой кораб от къде тръгва също няма значение както няма значение под какъв флаг доставя руски , марсиански или лунен петрол някъде след като има продавач , купувач и договор в който е отбелязана цена. За що им е тая статия ? Каква е ползата от нея след като всяка държава има право сама да решава съгласна ли е или не с някакво предложение на ЕС ? Иди разбери , важно е да има някаква информация ама какъв смисъл носи тя това е вече друга песен :)

Да де ама Шел, БП и т.н. либерални фирми ОБЯВИХА, че НЯМА да купуват руски петрол независимо дали има или няма ембарго ....

Евротарикатите ще се оправят, но загубеняци и баламурници като нас ще операт пешкира !

Попреразпределиха световните пари с коронавируса - налапаха се някакви мародери и еврокомисари с "комисионни", сега продължават с грабежа от джоба на нормалните хора с врътки в енергетиката. А лицемерието върви ръка за ръка с тия кървави пари (кървави заради руските и украински жертви и бъдещите фалирали семейства)

Еврогейовете повече от 50 години си гряха гъзовете и караха коли с руски нефт и газ. Сега изведнъж осъзнаха че са били поробени и решиха за два месеца да се отърват от това робство. Само че когато газа ти е влязъл в гъза се оказва че колкото повече мърдаш толкова повече ти влиза.

То в Русия щото гейве няма ;)

Ватенките стават все по жалки Никакъв продукт руски лично аз не съм ползвал от 1989г насам (като изключим “безплатноят” им петрол Не съм им опрял за москвичите или жигулитат, нито пък съм си мислил да ходя на почивка в Русия , нито пък за пияните им жени . Нищо им не ща и не ми и трябва и от мен нищо да не търсят

Скоро ще разбереш колко не си ползвал!

Нещо си се объркал всеки втори чип е произведен с руски суровини и може би това ще е черешката на тортата като няма чипове и технологична Европа ще се завърне към земеделие и ето ти зелена сделка.

Половината пластмаси и стомана са от техни суровини бе баламурник ....

Глейте сега ако хамериканците са толкова курназ колкото се смятат да вземат да преименуват всички индианци от Аляска на които фамилиите им завършват на ов, ова, ев, ски, ин.

А ти гледаш ли колко години ватенките нямат топки да си поискат Аляска ??? Педя човек кило ботокс не смее , щото там вече ще има червени копчета и лека вечер московки пигмеи

Голяма измама се върти в света. Първо си раздадоха 8 трилиона за ковида. Толкова отпусна МВФ. Ваксини, далавери, пунта Мара. Нагушиха се един път. Сега вдигат цените, гушат се втори път. Вече вдигат и лихвите и гушат се трети път. Отделно ако някой си мисли, че Шолц и Путин или Макрон и Путин се чуват само когато CNN и бТВ кажат, е абсолютен льольо. Или пък, че Байдън и Путин не са говорили от февруари. Трябва да си пълен наивник.

Басси чуекъ, субее чи мъ светнъ ;)

Европейските държави се правят на луди,че не знаят произхода на петрола.Самите те съвсем съзнателно нарушават санкциите,които уж наложиха.Едно е ясно : Без руски петрол НЕ СТАВА !

Бе явно в много европейски държави става Полека лека и ще скърбиш за руската газ ама това е положението , ватенките сами се наиграха , че и е необратимо

а откъде Урсаула и другите Господари имат пари за хуб ав живот? ами от посредниците, от санкциите! За това и гласуват санкциите!

евроатлантите са ви го наврели четвартитития заедно с потурнака в пърдака на вас ганьопитеците тъпоръбести.. ббаахаха

Добър вечер, свате…

пак ще купуваме газ, петрол, въглища, дърва и ядрено гориво от Русия, но чрез посредници, които вдигат цената в пъти за да ни вземат спестявания и да сме арбейтен до смърт, като в конц. лагер!

За това ли продава газ на Индия с почти 50% надолу? Вземаш едно, получаваш две! Моля, купете газ! Много моля! Много, много моля! Някой? Който и да е?...

Путин - Царят на търговията с петрол през задните врати! През парадния вход е забранено за комплескирани жуженца. И за какво се наклепа такъв?! Светът продължава да се върти и без Путин. Да си стои там, в сенките и зад ъглите. Никой не ще да го знае вече.

Абе, ти колко жалък и тъп бастун трябва да си… да не би той да ги кара на сила да купуват. Истината е, че не могат да заместят нито руския петрол, нито газта, ама такива дебили като теб тръбят простотии наляво и надясно. Дано поне да ви плащат, катили малоумни.

Чудно, как ФРГ е станал такъв финансов и индустриален мастодонт без ресурси от СССР. Никога ли не си се питал? Помниш ли, какви бяха в ГДР, защото всичко им беше свързано с Кремъл? Я, кажи пак сега за твоята опорка. Разтегни локума, постара се малко повече.

Плащат ни по няколко цента, ама инфлацията ги изяде...

хи-хи-хи ~~~○~~~ при наличие на рашка нефтизация ГЛОБА ОСЕМ ПЪТИ ЦЕНАТА НА ТОВАРА ПЛЮС ОТНЕМАНЕ НА ТАНКЕРА И ПЪЛНО ОТНЕМАНЕ ЗА КОРАБНА ДЕЙНОСТ и така... Ако някой си мисли уморително, че де-рашизацията е временно природно явление и че ще се размине, евентуалностно след безусловната капитулация на Вандалски Рашистан много се лъже. Игнорацията на Рашистанската Вандализация, ще продължи дълго. ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА ОЩЕ ОТ СЕГА СИ НАСТРОЙВАЙТЕ НАСТРОЙКИТЕ ЗА КУЛТУРНИ ТРЪБОНЕФТИ например сега една иранска тръбонефта влиза в Грузия. И от там през Черното моренце.. ----------------------------------- хи-хи-хи ~~~○~~~ Пълна Игноризация на Рашистката Путинация 1. тръбизация на нефтозацията от културни човешки места 2. танкеризация и цистернозация на нефтизацията 3. газизация от каспийски гази по нашите тръбогази рашистите на гъбки и шишарки докато се сетят за изчезването на неандерталците https://www.youtube.com/watch?v=vbttZVTSJRU ~~~○~~~ Безсмъртна хеката, нимфа нереида Панопея - Сиренцето лична свита на Свещена Богиня Рея - Малката Русалка, Изида и Ищар

Като малък си бил изтърван на глава, нали? Няколко пъти при това.

хи-хи-хи ~~~○~~~ Рашистанци, Обичате ли сиренце? Обаче не-мо-же ! давайте с гърча ~~~○~~~ Безсмъртна хеката, нимфа нереида Панопея - Сиренцето лична свита на Свещена Богиня Рея - Малката Русалка, Изида и Ищар

хи-хи-хи ~~~○~~~ викайте още ! хи-хи-хи

ищар та ибе в гъзар тебе малоумнрто безмозъчео Х сьщество.. ббаахаха

Тва кат тая дет бягала от един мераклия, та се запретеснила по едно време дали не тича много бързо..