Руски експерт: България има шанс да получи втората тръба на "Турски поток"

Не очаквайте обаче отстъпка в цената на природния газ и големи приходи от транзит, предупреди Игор Юшков

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

вторара тръба се строи! от Варна се товарят тръби!! газта ще отиде от Турция в Италия!!! не случайно италианци купиха гръчката газопреносна!!!!

Да очакваш печалба от търговия с руснаците, ако си българин, щото някои наистина печелят, е равносилно на чакане от умрял на писмо...

Да очакваш печалба от търговия с руснаците, ако си българин, щото някои наистина печелят, е равносилно на чакане от умрял на писмо...

Защо ли ми се струва, че сега Бокича ще зареже и хъб, и всичко и люто ще забълва змии и гущери както против "вредния Български поток" на Радев, така и против "българската втора тръба на Турския поток"? И против самия Радев най-вече ...

Има шанс, но вече заслужава ли я след толкова простотии "срещу" ?

Теоритично е възможно но едва ли ще стане. Вървят преговори част от транзита през Украина да остане след 2019, каква по-добра възможност от това та пуснат оттам транзита към такива като България и Румъния. Ще си плащат за транзита директно а Украина (демек на американският собственник на Нафтогаз). Така и вълка сит и тъпаците на.е.бани.

За разлика от отказания от нас Южен Поток ползите ще минимални. Транзита към Турция е изгубен завинаги, към Гърция навярно също.

Защото,когато имахме възможност, да получим това, което получиха турците, ние се правехме на велики. Имахме за президент, един който се правеше на мъж, а в същото време се нагъзваше на Запада. Сега се сетихме, че колкото и да се диверсифицират доставките на газ, те пак ще тръгват от Русия. Даже и една тръба не заслужаваме.

не се питай защо, защото от запад само лошо и ограбване до дупка - за това.

Типично дебилно сервилно пораженческо мислене - не лапнахме навремето безропотно подадения ни заголен х.й, та сега не заслужаваме да ни го подадат пак Абе дебил - няма безплатен обяд от руснаците - колко време щяхме да изплащаме самоучастието си дори и третия енергиен пакет на ЕС да позволяваше да започне строежа? Поне 15 години нямаше да видим и цент само за да изплатим инвестицията, при това при осигурен пазар на 100% капацитет на транзита. А пазар не беше договорен и от цялата работа щяхме само ние и сърбите да сме консуматори на приблизително 20% сумарно и за двете страни от подавания товар... Ама на Позитано тези неща не ви ги разясняват, защото не може да се роптае срещу комисионните...за справка Р. Овч., наричан ощше галено "Шлемчо" и понастоящем играещ си на енергиен съветник на Радев (без да е изненада за никого - та така нареччения ни президент не се отрече от партийната си принадлежност и продължава пряко да си изпълнява заръките на БСП-то)!

"Но българите не трябва да очакват отстъпки от цената на природния газ, нито сериозни приходи от транзита му." Ето тук е заровено кучето. Демек дайте си земята да прекараме една тръба през нея, но не очаквайте нищо насреща. Е защо за турците може отстъпки, а за нас нищо!?

Тука го заровиха западняците, новите "партньори" на народа ни, които спряха Южен поток! Тогава таксите за пренос щяха д абъдат колосални, а и нямаше да има ни турски, ни гръцки патоци. и понеже тогавашния президент и правителство предадоха интересите на народа ни, сега за чий им е на руснаците да пускат тръба през БГ? За чий? Западът ни ОКАСТРИ ЗДРАВО отвсекъде - кеф ти 4 блока на АЕЦА - затворени кепенци, кеф ти газ в шелфа - тоже точка, на ти сега и Южен пАток. Боклуци сме и боклуци ще останем - ръководители на страната де.

искаме тая газ да е само за нас, както и евтиния ток от Козлодуй. Нека соросоидите да ползват и плащат най скъпия ток от американските марици. За целта в личните карти да се впише политическата ориентация.

ПО-ЛЕСНО Е ДА ВИ БИЕМ ШУТА НАПРАВО КЪМ ИЗВОРА НА ГАЗТА ДА СЕ ОТОПЛЯВАТЕ НА ДЪРВА КАТО МЕСТНИТЕ МУЖИЦИ,ДОКАТО ПУТЛЕР И ОБКРЪЖЕНИЕТО МУ ИЗНАСЯТ ГАЗТА КЪМ ЕВРОПА.ХАХАХА

То 'щото ние сме един "огромен" пазар, та руснаците ще се засилят да правят газопровод само за нас! Даже ще прекарат тръба директно от находището до твоя апартамент - вЕрвай си!

АКО НИ СЕ ПОМОЛЯТ ВАТНЯЦИТЕ МОЖЕ И ДА ГИ ПУСНЕМ ДА МИНАТ ОТ ТУК;)

ХАЙДЕ БЕЗРОДНИЦИ ПРЕБРОЙТЕ СЕ С МИНУСИТЕ;)

Да си набутат тръбата отзад

Това е правилното решение. Така би трябвало да диктуват пазарната икономика и сигурността на доставките. Всичките други дрънканици за "американска втечнена газ" и подобни измишльотини са глупави и антипазарни практики .

Те защото и китайците така мислят, та започнаха да внасят втечнен природен газ от Щатите, вместо от обичаната ти Россия...

По-ниска цена и печалба от преноса щеше да има, ако Тиквун беше българин, а не лакей на "началниците". Сега ще има газ от Турция на "пазарни" цени, разбирай с 20-30% нагоре. Но ние сме богати, не виждам проблема. Работещ АЕЦ осакатихме, втори почти изграден зарязахме... та една газ няма да плащаме по-скъпо.

ПОРЕДНИЯТ БЕЗМОЗЪЧНИК СЕ ИЗТРОПА:ЩЯХМЕ ДА УЧАСТВАМЕ НАРАВНО В СТРОЕЖА И ЩЯХМЕ ДА ПОЧНЕМ ДА ПЕЧЕЛИМ ОТ ТРАНЗИТ ЕВЕНТУАЛНО СЛЕД 15НА ГОДИНИ.

Преведено тази новина звучи така: Радев се наведе пред руснаците в дълбок сервилен поклон и предаде молбата на БСП да заработка на обещаните отколе комисионни, а в отговор му подвърлиха трохи от масата с имперско презрение...