Руската централна банка предупреди за риск от девалвация при опити да се управлява рублата

По-рано министърът на финансите Антон Силуанов спомена за възможност за провеждане на валутна интервенция чрез приходите от суровинния сектор

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Забавно ми е как хора които фундаментално не разбират как работят нещата пишат коментари. В момента ситуацията с русия е следната. Европа купува газ защото няма иначе откъде да вземе газ. Плаща с напечатани хартийки евро или долари. И в Газпромбанк ги обменят в напечатани хартийки рубли. У Газпромбанк остават долари и евро които Газпромбанк иска да продаде. Обаче няма на кого и затова цената пада. Няма на кого защото обикновено валута биха купили фирми вносителки за да платят с нея внос. Обаче внос няма защото никой не продава на русия. Тоест русия се пълни с долари и евро които русия не може да използва за нищо. И затова цената на долара в рубли е толкова ниска. Реално това е хартийка. Какъв обаче е ефектът за икономиката? Като поседят така годинка без внос, в един момент една по една ще затворят почти всички фабрики. Частите и компонентите ще свършат и машините ще спрат. И икономиката на русия ще стане износ на суровини и производство на нищо. Който досега е работил в производството ще остане безработен.

Що, тия дето са писали статията да не би да разбират :)

Реално всички днес са по евтини, пак са със старите панелки, или с картонените полудървени американски къщи за 10 000 долара, но сега се продават за 600 000.... нямате повече, но за това пък по трудно може да си позволите това което предните поколения са притежавали, измама идва от прогреса, и мънисттата на прохреса телефони, плоски екрани, компактни играчки, но реално имате по малко обществен достъп до гори, до паркове и по малко достъп до качествена храна и качествено здравеопазване, но имате инфлациона заплата, която ви гуделичка егото, особено ако сте IT специалист или подобен труженик на прогреса....

Нещо каза ли?

Напълно нормално е рублата да поскъпва. Запада се тресе от инфлация (обезценка на парите им). Ако в Русия няма инфлация, то рублата трябва да си вдига курса спрямо другите. Оставете ги западняците, ще им уврът главите скоро.

Поскъпва рублата и още как. Става сутрин императора пише на едно листче какъв да е курса днес и дерзай... Я да я пуснат да се търгува, та да и се види истинската цена? Що не я търгуват, а? Като едно време - лев - долар. А на черно - 5 лева долара. А като се разпадна зрелият социализъм - 3000 лева долара. Да не сме ги преживели тези времена, че да им вярваме, ама а де... на тези глупости кълват само блядки и слугите им.

Ебати колко си тъп! Ти си от хората които си мислят че заплатите се определят с постановаление в държавен вестник. Нали глупако? Па 'земи и прочети статията преди да сереш простотии и може малко да ти се изясни..

Идеално се справят! Направо отлично. Дори аз дето съм на тяхна страна не очаквах че така добре са се подготвили. Но като се замислиш пък, защо не? Запада ги държи под някакъв вид санкции вече от 100 години! Ако имате познати в Русия, питайте ги как живеят. Почти нищо не се чувства, освен ако не тръгнеш да си купуваш БМВ или Мерцедес. Но и за това са му намерили цаката вече...така както и Запада намери начин да купува руска газ и петрол през 3-ти държави. А за мъжете има и допълнителен бонус.....ако седнете в центъра на Москва за кафе, какви жени минават не е истина! Не само като качество, но и като бройка в качеството :-) Много не са на почивка по чужбина както обикновено в този период и е нещо невероятно в това горещо за Москва време :-) Истински агнели ;-) Все едно си в рая...

...намали бояршника!

Много ме разсмя, баце! :))

Още 1-2 седмици и кравари и еврогейове ще се редят пред руската народна банка за рубли, за да ги обменят срещу тотално обезценени долари и евра. Уж санкции ама рублата вече е много кратно по-скапа от долара, еврото и лирата стерлинг. Путин пак ги вкара в капан и им разказа играта.

Ти май не прочете статията. Не винаги силната валута е плюс.

Дали е по-скАпа, но със сигурност е по-скапана

Хич не действат санкциите, ама хич.

Хич не действат така както им се иска на тези които ги наложиха. Ама хич!