Руската рубла удари 8-месечно дъно

Щатският долар поскъпна с 1.16% до 72.25 рубли на международните пазари

Обратно в новината

Коментари - Руската рубла удари 8-месечно дъно | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Я да видим сега "специалистите" путинофили как ще обяснят колко е хубаво това за руснаците... Ама няма никой на линия, явно чакат да им спуснат "опорките"...

Реалният курс е над 120 рубли за долар,но държавата го държи изкуствено.Същото е в Китай,държавата определя курса на юана,разликата е че икономиката на Китай е най-малко 9 пъти по-голяма от тази на Русия.

Удри бате, като Сармат свинекомплекс!

Много добре се справят руснаците. Скъпата рубла им тормозеше бюджета а сега вървят към целеви стойности.

Набиулина ще оправи нещата, много я бива в тези неща жената, банкер на място!

Истината е, че в момента руската рубла има два пъти по-висока стойност, отколкото при започването на антифашистката военна операция!

Напротив, и Китай и Русия се стремят да натискат валутите си надолу за да улесняват експорта. САЩ постоянно нападат, че юана бил подценен. Рублата в частност поскпъна много защото нефта и газа поскъпнаха в пъти а руснаците не си хабят твърдата валута за айфон, айсиктир и прочие близалки.

да, ама имат газ! И бензин...

Много точен коментар. Те дори имат решение на темата още от лятото - как да се справят със скъпата рубла. Само че тези неща трудно могат да бъдат разбрани от козяшките тролове. Не им стигат нито познания, нито мисловен капацитет.

Да, като истината, ама наобратно.

Да си ги пийват със здраве!

Se taia

Рублата не поскъпва заради цената на нефтопродуктите, но няма как да ти го обясня. Има си учебници по макроикономика. В момента икономиката на Русия върви плавно надолу и не се знае кога ще спре. Дори топ банкерката им го каза преди няколко дена. Може би тази опорка с нефта и газа вече не е валидна за троловете...

Бункерният двупръсточел КГБ макак погреба рашисткият кенеф! КЕФ! 1917 година - ленИН разруши Руската империя! 1992 година Горбачов разруши СсСр! 2022 година - КГБ макака путИН разруши Руската федерация! ХИ ХИ ХИ

Все пак е валута на 2022 от всички икономически списания. Минусите които ти тряскат селянджърите доказват колко сме информирани.

На 1 Януари 2022 1 Евро = 85.0338 Рубли Днес 1 EUR = 76.7612 RUB Отделно Руската централна банка отдавна се опитва да направи рублата по-евтина, по думите на Небиулина, курс межу 80-90 рубли за Евро е оптимален. В тази връзка какво се квичи и се радвате? В Русия има капиталов контрол и хората си контролират процесите, не е като Кочистан, хаос и безредие. И я да проверим колко дълг имат Русия сравнено със САЩ или Япония(1 EUR = 140.49 JPY Dec 22, 2022)? Ами почти нямат дълг. Това са фактите и те са в ползва на Руснаците.

раССия вече няма дълг, щото ФАЛИРА! ХИ ХИ ХИ

Едва ли ще фалира, но може да спре да си плаща дълговете, което май като дефиниция е същото. Те са свикнали и на немотия и на студ, та може да издържат на всичко. Въпросът е дали им се плаща всяка цена?

Средния курс на рублата е 80, значи е поскъпнала наскоро. Когато пазара се определя едностранно, може да се очакват ответни мерки.

До автора на статията - да го духаш тапанар ти си дъното на журналистиката

А защо като толкова добре си контролират процесите през десетина години махат n на брой нули от валутата си и започват наново?

Рублата скоро ще е единствената валута на земята. Купувайте докато има.

Явно си разжалван майоре, по-скоро си тъп фатмак, толкова ти е капацитета.

Путинофил показва възпитанието си в обществен форум.

не можеш да обиждаш на Путин или, че някой харесва Велики политици , но аз мога да те обидя като ти кажа как лижеш гъза на Американците и си неможеш и не знаещ - неграмотен исторически чобанин

Павле, редно е първо да научиш българският език, и тогава да наричаш другите НЕМОЖЕЩИ и НЕЗНАЕЩИ! Клоун!

Е нали курса и е непазарен, или това е само като поскъпва. И нали нас не ни засяга, защо се притеснявате, вместо това гледайте нашата инфлация и цените, а те не са в рубли. Дано ви харесва последното, на мен не.

С други думи,значи е по евтино да си избършеш гъзъ с руска рубла,отколкото с тоалетна хартия. Значи това прави руската рубла най евтината тоалетна хартия. Изводът: под ръководството на Путин,Русия удря най дълбокото дъно. Но пък имат ракети. Е кво пък?Като няма друго...и ракетите стават за ядене....както лосиони за вана за пиене Муаааааааааа

Абе тя рублата е желязна валута, ама аз предпочитам да ми плащат в евро или долари за да ръся глупости.

и британския паунд се срива, но явно това не е важно

Да добавя, че ЕС е в страхотен дисбаланс в търговията си с Русия, като руския експорт многократно надвишава импорта...

Тази парична единица съществува ли ощи ?

верваш ли им ?

Още може

Да се самозапалят

Е с оптималната си стойност. По ниска не е изгодна.

Рублата е може би най-стабилната валута в момента...

украинската как е? Може би има и по-евтина, да се бършеш, ако се бършеш въобще...

Да ,и слънцето изгрява от запад.