Русия разреши подаването на газ към Германия за срок от 90 дни

Указът беше публикуван в сряда на руския официален интернет портал за правна информация и подписан от руския премиер Михаил Мишустин

Обратно в новината

Коментари - Русия разреши подаването на газ към Германия за срок от 90 дни | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хитри са Швабите плащат яко в рубли че ако чакат хамерикански лодки ще закрият страната

Баси "гадните" Руснаци, искат пари за газта ... Абсолютли аутрейжъс, а какво стана с братската любов, забиха ни страпон в гърба/ГЗа? ... Ха-ха-ха!

Руснаците така ни го завряха мощно до сливиците...... Това е братските дружба - нож в гърба. Ама не малък нож а цяла сабя.....

Последно не разбрах, харесва ли ти или си мазохист?

Баси съюза е това , дето сме в него

За кучета и котки може....

Кирчо, слугинче просто, ще обясниш ли на целокупния български народ, какво става с единната енергийна политика на ЕС, как цяла Европа ще купува газ по една цена и как ЕС ще диктува условията?

Германия може, Булгаристан не. Даже укрите ползват руска газ и си прибират парите за пренос. Само идЕота Кирче се държи като комсомолски секретар.

Тази схема е, за а може Газпром-Германия да доставя втечнен газ за Полша и Прибалтика. Далавера ...

Любопитна новина .Някой може ли да ми каже - къде в Германия ще се приеме втечнения газ и ще се преработи ?

Имаха проекти за терминали за втечнен газ,но когато имаш на разположение тръба с евтин газ,ще строиш ли терминали за много по-скъп?:)Последно смятаха да наемат плаващи,но с оглед развитието на ситуацията и това май няма да се случи.Германците може да са ограничени,но не са тъпи!Дори и най-захлупените им политици значт,че правителствата идват и си отиват,но държавата(и в частност икономиката) остава...

Важното е, че ние скъсахме с руската газ. Някой да вижда нещо фатално? Пак си имаме газ, но по- евтина. Остава да съборим Моча и Альоша.

Скъл си ти - задника на херО мустАкА от близане .

И отново благодарение на политиците ни сме на грешната страна.....

Хайде сега фон Дер Лайно да даде личен пример и да се вкара в затвора за нарушаване на санкциите.

Да бъде така добра, но както Нинова ще се извърти и ще продължи да битува и ръси простотии :))

Да приведа на туркулюбцити вярващити ф "евакуацията" на гъзовсталцити! Швабити са Предплатили за руската газ на Русия в рубли за три месеца!!!

Това са путьови номера за да се скарат европейците. Да видим.

Още ли гледаш, но не виждаш? ... Чакаш нещо, май?

Е няма страшно, ние вече преминахме на в пъти по евтин газ! Толкова евтин че ще внасяме от три дестинации(две от единият и другият край на планетата) и ще ни струва по-малкто от колкото да взимаме от руската тръба. Е според Кирчо ще бъде евтино, но тепърва ще видим това! "Германия, най-големият клиент на Русия в Европа" Какво? Не може да бъде! А аз мислех че само България е зависима от руският газ след като официално само на нас беше спрян!? Въпреки че гърците се радваха на техният 60% дял след като открито заявиха как плащат в рубли и нямат проблем. Но нека да игнорираме това и да се правим, че единствено България се нуждае от газ.

Големите пари в руския бюджет идват от Германия. Нашите пари за газ там бяха никакви, затова руснаците ни използват за опитно зайче. Тестват реакции на определени действия. Не съм чел никаде че Гърция ще плаща в рубли. Засега...

Именно Урсула рева как гърците трябва да положат усилия за да не са зависими от руският газ. Опитно зайче? От близо месец руснаците спряха газът ако не се плаща в рубли и някак си само ние останахме без газ. Пък и немците и другите не са потвърдили, че са се отказали и са преманали на други източници както ние направихме. Пък и не знам от къде идват големите пари, но едва ли е от Германия след като Русия изцяло за своя сметка направи "северен поток 2" и преди да го пусне в експлоатация вече си избили парите от него.

Пенчо бре чети пенчо не чете Той си троли

Трудно и ще прочетеш, като ти гледам капацитета.

Разделяй и владей.

Що бе, уж добре се обединиха против Русия, ама хладилника накрая победи! ... Простичко е, като Киро!

Кво ли не става, когато стомахът е празен! Глад! Не пращаш газ не получаваш немски свински пържоли! Само с гречка и ряпа не се живее!

Весело весело си търгуват. Ния първо ще попитаме съюзо дали може.

Русия ни предаде.......

И кво, Еврейски съюз? Или както гласи старта стадна поговорка - Сека коза за свой крак.....

Как е да усетите че идолите Ви в Москва Ви забиха нож в гърба? Как е като виждате как руснаците се мазнят на германци и гръци които пращат оръжия в Украйна

Русия предаде Българите и ни забо ножа в гърба Не спират газа на никой друг дори на гърците. Това е другари предателство в Москва...... Така искаха са харижат Благоевград и Пирин на Тити..... Руснаците са най-гадните предатели

Ближеш ли, ближеш ли? Ние спряхме да плащаме и подлогите още питат Брюксел, ние може ли, не може ли...опс питат Козяк, не Брюксел.

Ми такива като теб ни докараха до това положение. Разни мърши взимат решенията.

С години плащахме газ по скъпо от германците, сега руснаците ни наказаха за да плашат другите.Путкинските тролове защитават анти българската политика на Русия.Нефта пак е руски и Мутрафонова каза че няма проблем да купуваме газ, така че имаме избор.

Германия получи 90 дневно отлагане на икономическата си катастрофа. Русия с право не беше така добра към най навити те Дупедавци на САЩ... Полша и ПростоКиро Петкова България. Русия е наш голям брат и ще ни прости и това поредно прегрешение към Семейството!

Както на всички е ясно на Русия България не и е важна. Забига ни ножа в гърба. Дори на византийците не спряха газта пък византийците дори доставят пушки директно на Украйна. Е това е как брата брата нож забива в гърба. Предатели другари.

Ей боклук

Газ от Русия,само ние не го правим.Ние затова сме бедни,защото сме тъпи.Не е виновен Киро,а ние ,защото го избрахме.Много е трудно да се свали законно избраното правителство.Комунистите няма да пуснат властта,защото им е за последно.

Правителството няма нищо общо. Просто Русия ни забиха ножа в гърба подобно на Украйна Руснаците са предатели.

Гледайте от 20 часа "Денят с Веселин Дремджиев" по ТВ 1

Краварски подлоги гледай си правилната за вас програма Ние знаем какво да гледамее

телевизионни вицове с водещи агенти на ДС е смях в залата.Парите от фондация "розови гащички за БГ" секнаха.

Германицте имат газ, мас и оцет за 3 месеца (временно) понеже за 3 месеца са предплатили в рубли (разрешено им е оф от големия бледолик брат) ! Също е положението и с Гърция ! И с останалите ! Ние правим изключение, за нас няма, щото сме по НАТО и от НАТо-то ... т.е. бледоликят голем брат не е разрешил на киртака и кокорчо ... Само, че няма да го напишат защо Русия отпуска газта ... Има само един начин да я отпусне - превод в рубли към банката на Газпром (друг вариант няма), понеже всички други авоари и сметки са блокирани и не могат да теглят от там ... За неразбралите - аз съм от Съпротивата и мразя да повтарям !

Русия подава газ на всеки, който си плаща по обявената схема, а тя е елементарна и не включва плащане с рубли, а само превалутиране на договорената цена в евро или долари по открита огледална сметка във валута в руската Газпромбанк. Т.е. купувачът ако трябва да плати 1,0 млн. евро си ги плаща, а Газпромбанк ги обръща по курса за деня в рубли в другата сметка и си ги събира, с което плащането приключва. Ако обаче Газпром определи цената примерно на 60,0 млн.рубли (за някакъв обем) и поиска купувачът да плати в евро или долари по курса за деня, то това вече е нарушение на договора (тук разбира се трябва да се отчете флуктуацията на курса, движението, обезцвнката и т.н.). България и Полша отказаха да открият сметки в Газпромбанк и с това практически се отказаха от руски газ. Германия е постигнала договореност да попълни своите резерви и не спира икономиката си зависима от руски природен газ, вероятно с условие да не дава тежко въоръжение на Украйна, да се въздържа от намеса в конфликта, като същевременно Русия проектира и изгражда новите си геостратегически икономически връзки с Китай, Индия, Иран, Бразилия и т.н..... наглед конфликт на национална основа и руска инвазия официално обявена за защитя на Крим, ДНР и ЛНР си е чисто война с икономически цели, преразпределяне на икономически сфери на влияние, слагане на ръка на богатите ресурси на южна Украйна и вероятно, ако не се прекрати т.н. военна операция с достигане границите на области Луганска и Донецк (републиките са към момента в по-тесни граници), опит за превземане на Одеска област и Одеса, с което Украйна приключва... А указът на Зеленски отно статута на полските граждани е повод да се размишлява и всъщносъ национално предателство за украинците, но те са заслепени в омразата си към Русия... А ние... е ние сме просто едни васали на Брюксел и Вашингтон за съжаление. Де жа ву ( както беше с Москва).

така се спира и реверса на газ от Германия към Полша.Сега германците ще имат възможност да запълнят известен обем в хранилищата,а поляците ще бъдат наистина независими от руския газ:)))И когато след 90 дни започне подготовката за отоплителния сезон(да не забравяме,че и двете страни са на 1000км. северно от България),Германия ще има газ в хранилищата,дори и да не е напълно достатъчно количеството,а поляците ще разчитат на текущи доставки на "демократичен" газ в неясни количества и цени:))))

Про100 Киро виж как се прави лайнояд малоумен

Да приведа на туркулюбцити вярващити ф "евакуацията" на гъзовсталцити! Швабити са Предплатили за руската газ на Русия в рубли за три месеца!!!

Що купуват от омразната Русия а не от съюзника САЩ като България? Нали е по евтино ;-)

Щото още не са си изградили инфраструктурата за втечнен газ. Ще си говорим догодина ( когато Германия вече е пуснала 6 терминала) откъде купува газ.

Германия имаше проект за 3 терминала,които така и си останаха-в проект.Преди 1 година бях на една гола поляна във Вилемсхафен,където трябваше да е най-големият терминал за втечнен газ;)Така че по-полека с глупостите;)Разбирам,че трябва да изкарвате стотинки,но поне нека бъде с мярка,а не с явни тъпотии...

Германия и Италия плащат руския газ в ЕВРО! Руснаците си ги прехвърлят в рубли по какъвто си искат курс, и за тяхна сметка! ПОНЯЛИ? Германия подписа договор със САЩ за доставка на АМЕРИКАНСКИ ГАЗ! ПОНЯЛИ?

Ми то и ние можехме да купуваме по същата схема. Ама нали сме послушковци, правим каквото ни наредят големите братя. Преди едни, сега други, някога в бъдещето може и на китайците да се надупим, както са тръгнали нещата:)

От нас искаха РУБЛИ!

Това по тв ли ти казаха? От всички искаха едно и също - втора сметка в рубли, в която да си превеждат конвертираните евро и долари, с които купувачът плаща. За по-бавно мислещите като нас го разясниха специално в сдъвкан вид след няколко дни. Ако наш Кирчо и тогава не го е разбрал, това говори зле само за него. Е, и за нас, като видим сметките.

Тролски Офицялно Ек разреши на Германия и Италия да купува газ със рубли Сомо павел олито не разрал То празна кратуна как да разбере като не чете

Така де , "братушките" спират газта само на "братушките" , щото са "братя" ! Дори Гърция , много по-малък потребител на газ от Германия няма проблем да плаща в евро !

Логично, такива "братя" като теб, обявиха война на Русия през 2та световна. Сега пак ги дразниме, после що така стана...

Не лъжи! България не е обявявала война на СССР, а само на САЩ и Великобритания. По-скоро е обратното, СССР ни обявява война и нахлува с окупационни войски.

Ей тъпанар, На 1 март 1941 година във Виена министър-председателят Богдан Филов подписва присъединяването на България към Тристранния пакт,

Нормално след като ек разреши на германия да плаща във рурли както искаха руснаците

Само където никога не е разрещавала подобно нещо троле нещастен ! Поинтересувай се другия път преди да фейкнеш !

Ко каза? Всички освен нас, Полша и Финландия плащат в рубли. Демек откриват сметка в газпромбанк, както поиска Путин и като вкараш Евро там ти го обръщат в рубли и плащаш за това процент. Заради това и рублата скочи прекалено много даже.

Тролски Офицялно Ек разреши на Германия и Италия да купува газ със рубли Сомо павел олито не разрал То празна кратуна как да разбере като не чете

90 дни и ей го лятото минало, а после??

После газ колкото искаш на по-ниски цени.

Киро ще ги уреди със ефтин газ Нали обеща да става разпределител

България не е задунайска губерния на Русия и българите не са братя на руснаците.

Ай тоз не е българин От нашти сигани е братчеда

Презентираш ли се рашко манге ?

Шило е руснак по душа, не е българин той се гордее с това и патриотизъм за такива е любов към Русия. Такива трябва да заминат от България.

обикновено се дава разрешение след молба, така че е ясно какво се е случило.

Хахахха. Пускай им по малко колкото да удължава агонията. Като им умре индустрията на много умните немци ще им остане да сервират вурстчета и бира.

Ха-ха Русия ще обеднее.

Хората си правят политиката и си захлебват , а мизерните държавици отвово на опашката на глупостта - наредени и чакат да пристигнат предплатените танкери някога…

Вчера имах една стотинка и си купих 100 рубри!

Зимата можеш да се топлиш с нея;) леле колко сте зле не е истина

Влизаш в бизнеса, сега със стоте рубли си купи два долара...

Явно много огладняха рашистите за 3 месеца на санкции. Ще клякат все повече уж както бяха "самодостатъчно", но без евро ще си умрат от глад! Путлер има такова таковата направо!

Шило

Що да са огладнели? Немците са на зор. Щот газа не е само за газовата ламБа на баба ти. Да не би да получават доставки от друго място?

Руснаците са на зор.

Как можеш да се наричяш анализатор като си толко зле? 2 и 2 не знаеш кво прави… иваш ли идея какво можеш да си купиш от китай?

Рубли рубли, ама всеки къта евра, дорар и и левчета. Никой не къта рубли!

И като накъта еврата с 20 % инфлация кво стана? Зимата ще ти стигнат ли да си платиш шистовото парно?

немците Панически търсят да си купуват рубли!

Ех тая любов към рублата! Колко рубладжии имат сметки в рубли - нула!

Тая твоя втора сметка да не би да е открита от Германия бе нещастник? Да не би държавите да плащат според смешния путински курс на рублата? Германия и не само заплаща газа на цената посочена В договора и го заплаща в евро. И смешния курс на рублата не пее в хора А след това самата Русия си го обръща в рубли. И тая сметка е руска а не германска. Поредната ти лъжа от многото.

Шило

По-долу съм ти отговорил истерико. Да, превежда евро, щот такава им е валутата, ама първо минава през обмен, комисионна, рубли и чак тогава получава. А курса на рублата се определя от борсата. Познай, кво става накрая.

Шило

И още нещо- тези финансови операции се осъществяват в руска банка, след откриване на две сметки от купувача. Едната във валута, другата- в рубли. А, чети малко повече, защо се прави! И си обясни, защо рублата поскъпна толкова много за няма и два месеца

ей сега ще си излетят 4ри месеца и е отново Есен-Зима! Тогава Германия ще Прави Валутен Резерв от Рубли, с Тирове ще купуват и возят Рубли в ЕЦБ-то!

И кво стана сега. Швабите ще имат газ, а ние ще гледаме в една точка и ще чакаме да ни потупат по рамото.

искала да си ПредПлати, не за 3 месеца, а за 12, но не намерили от къде са си купят толкова Рубли!