Русия ограничава временно износа на горива

Ограничението е за компании, които произвеждат петролни продукти, целта е стабилизация на вътрешния пазар

Обратно в новината

Коментари - Русия ограничава временно износа на горива | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

PEYTSCH

Само по 20 литра на лада месечно с йупон....мдааа...

Затова го намаляват.

Русия пак си продава петрола само, че през агенти, като Индия, САЩ и т.н. и същия петрол идва в Европа но с "малка" разлика в цената от сложените комисионни ;)

Ненадминати глупаци и некадърници са руснаците! Вечно ненаситни, вечно другите им виновни, вечно мързеливи и пияни...

Май говориш за българите...

За всичко Путин ни е виновен!

Вътрешни цели.. Хо хо. 1. Путин намали износа, в ЕС за да не признаят че ги шиба през гащите, сами наложиха ембарго. 2. Цената на гориват скочи, ЕС наложи таван. Путин каза, че ще спре съвсем износа ако ЕС наложи таван. Като резултат, ЕС приложи изключение от ембарго на руските горива. Хо хо. 3. Срока изтича и Путин блокира износа, а ЕС да не остане пак с курвгзъ, отменя изключението от ембаргото. За да няма сърдити, а публиката да е доволна. Гответе се за 4+ лв за дизел и енергийни ваучери и квоти.

Е що купоните в Русия да са нещо добро, а при нас са лошо? :)))

Щото там на купоните пият и пушат, а тука купоните не важат за алкохол и цигари. Иначе, колко хора са на купон в Русия? А САЩ? А на CBDC, пардон дигитално евро/федкойн? Упс, федкойна нещо май го спряха.. що ли.

Русия пак си продава петрола само, че през агенти, като Индия, САЩ и т.н. и същия петрол идва в Европа но с "малка" разлика в цената от сложените комисионни ;)

Тогава защо пада стратегическия резерв на американците?

Чиба в Русия. Какво търсите в майка България, половин милион русняци?

Причината е много различна. Русия и СА намалиха добива на петрол, а Русия допълнително намали износа на горива и сега дори го ограничава допълнително. Цените на горивата в Зап Европа бавно се качват през последния месец. Инфлацията вместо да намалее ще се увеличи. Централните банки няамат голям избор освен да продължат да покачват лихвения процент, което пък от своя страна ограничава бизнеса. И бавно и постепенно Колективния Запад влиза в депресия. Икономическия фронт на войната е доста по-интересен от това, което става в Украйна. Така че интересната част тепърва предстои. Само обикновеният човек ще страда от цялата тази глупава Геополитическа игра за това, кой да управлява света.

Точно така. Борба на интерпретации. Без достоверно обяснение пред европейската публика, тя ще загуби доверие към пропагандата, а властта ще загуби контрол върху дневният ред. А именно - налагане на комунистически ваучери, т.е. CBDC.

Руските опорки, че купуваме горива през посредници ...??? :) ... а то, моля ви сЪ - недостиг!!! :)

Вида гази, жаден ходи. Руската милиционерскса некадърност удари дъното. Един от най големите производители на суров петрол и газ не може да задоволим собствените си нужди. Това може да се случи сами в Русия и Венецуела . Лидери управляват Путьо и путьовците около него и Мадуро инразнибдруги мадурковци. Нещата ще стават ощ по зле. Липсата на поддръжка и резервни части за вносните дъоръжениежтепърва ще създават проблеми. Второ, ембаргото ибсанйциите рано или късно ще съсипят руската икономика. Фалит и разпад по модела на СССР. Това ги чака. А Путьо и путьовците около него ще бъдат съдени като военнопрестъпници. Това им се полага.

Нефт - море, бензина с купони Болшевиките и държава от Сахара могат да докарат до там, че да внася пясък. Аааре нема нужда!

Всичко отива на фронта, на кого му дреме за простолюдието...

Опа....бензиностанцията с ракети свършила бензина за вътрешно ползване. Е нема такива дебили....безаналогови са, спор няма.

Цените в Западна Европа са добри и интереса за износ е голям. Бързи и големи печалби и при положение че нямало ограничения се стига до дефицит. Логично е.

Русия спира износа, който й е много важен за приходите по бюджета, защото има недостиг на вътрешния пазар. Нашите "специалисти", които разсъждават критично и безпристрастно. "Победааааа!!!!" п.п. Да обесят късия на червения полощад, тука пак ще викат "Победа!!!!". и "Той сега се подготвя да ликвидира предателите!". Изведнъж русофлите ще забравят, че не са вярвали на корспиративните теории, че Путин е имал двойници... :)))))))))))

Абе малоумник. Износа се спира, за да не се вдигат цените на вътрешния пазар, което удря земеделците. Но когато държавата защитава своите фермери, тук сороспиите ще се задавят в собствената си жлъч да плюят. А България какво прави за своите фермери? Нищо. Излъгаха ги онези с тракторите. Още не са се усетили. Но и това време ще дойде.

Искаш да кажеш, че мега великата ресурсна империя не може сама да произведе достатъчно нафта от собствения си петрол и се налага да спре износа, че да има нафта за вътешния пазар? Това е като другата петролна суперсила - Венецуела, дето бензина е с купони. Хахахаха анало-говнет.

От статията се разбира, че на запад и по целия свят има толкова изгладнели клиенти за бензин и дизел, че ако държавата не наложи ограничения в износа, руските търговци на горива ще изнесат всичко навън и вътре в Русия ще има дефицит. ''Бензиностанцията" не може да захранва целия свят. Този свят като е толкова автономен, гениален и развит да си произвежда горива и да не чака на Русия. Освен това става въпрос само за продукти - бензин и дизел, няма никакви ограничения за износ на суров петрол. Българският читател съвсем изпростя, пълно е с функционално неграмотни.

Бензина е 32 цента над 120 литра без купон е 50 цента.Проблема е че не винаги има .Някой по - възрастен помни че имахме режим на тока не защото нямаме а Тато го изнасяше за $.

Извинявайте трябва да уточня-говоря за Венецуела не за Русия но е подобно.

Няма бензин и нафта в Русия за това спират износа на петрол а не заради цените

Ограничените ограничавали....

Мухаххах хохохоохох...

Бах маааму , 1 рубла била 2стотинки ами де са тръгнали рашистите , пари за хляб няят тръгнали светът да превземат !

Х-ха, шматка недоучила-Русия е основен производител на зърно, и в Африка изнася-та точно хляб нямали! И не иска да превземе света, а да си прибере проядената от чумокрация Хохалия! И съм сигурен, че горивото и за това ще им трябва!

Ти в рубли ли пазаруваш, че се интересуваш от курса? На руснаците им е през онази работа какъв е курса. Хората си плащат в местни валути и изобщо не им пука хартийките на сащ и ЕС.

Ботоксовото джудже свърши парите ,а сега и бензина изфиряса ! Язък !!! Държава с много ресурси но управлявана като бананова република става бананова република !!!

Еми те удавиха Европа с бензин и дизел мн.ясно че ще спрат да изнасят за да нямат дефицит. Индия като спря износа на ориз и кво стана? Цените му х 2. А без ориз може да се живее. Тъй че горивата може да ударят и х 5.

Абе, руските фашисти още ли превземат Киев за три дни, тука един приятел пита докато си чеше м@дете, и за оня пластмасов кремълски изрод пита дали не е пуснал.

"Русия бавно впряга, но далече стига".......!?!?

Като си блато, освен по-голямо блато другаде няма да "стигнеш"

Киро ли поръча да напишете тая статия в защита на антибългарските мерки, които предприе тройната продажна коалиция

Сега бензина ще стане 6 лв.

ще стане ама в Русия

Горивата в говняшка гонят ,даже вече и минават един долар за литър... при 250 долара средна заплата, айде честито...

Е бензина в Русия. Средната заплата 1200 долара. В Москва 4-5000 долара

Рубли, драги, рубли.

Мечтите са безплатни.

Тъжен хейтър

Просто го изнасят като за световно през посредници към колониални дупки като Нидерландия, Белгия, Франция и Германия а в скоро време и България. Не случайно Русия измести Германия като БВП номер едно в Европа... ХаХа...

С 250 долара заплата на човека знаеш ли кога говняшка ще измести Германия по брутен вътрешен продукт. Ама ти слушай радио горит мацква ,щом тъй е казало,тъй ще да е...

БВП на глава от населението в Русия е по-голям от смрадливата ни колониална дупка "член: на ЕС.. Лапай...

Нещо си се объркал. БВП на русия1/6територия=БВП на Испания

Русия е по-голяма по обем икономика от Германия и малко по-голямо население. Територията няма значение малоумнико! Къде ви изси@%ат такива прошляци?

смех горивото ли им свърши на тия могучите..

То няма и на кой да продават. Европа не купува и литър руслямски нефт. Джуджето скоро ще прави водката безплатна, за да са пияни руслямските свине 24/7 и да не разбират в какъв кенеф вегетират.

От кого купува Европа петрол бе, клоун?

Хахахаха. Европа не вземала горива от Русия :D Пич... за първите 6 месеца на годината Германия е внесла от Индия горива за над 700млн долара. 40% от нефта който е в Индия идва от Русия. Връзваш ли 2 и 2? Ако не връзваш... Германия продължава да ползва руски нефт само че идва от друго място и на съвсем други цени от тези които имаха преди. Европа се преа сама, тотално и от всякъде.

Журналята пак не са разбрали 1Българската Държава не внася нито нефт нито горива 2Лукойл внася нефт за преработка в Рафинерията си 3Русия спира износа на горива но не и на нефт 4България забранява на Лукойл да внася и преработва руски нефт друг може

Също и на нефт. Но това беше завчера и не са го писали. Просто цената в чужбина е много по-висока от тази в Русия и компаниите им предпочитат да изнасят.

Великая безАНАЛоговая кочина.

Хехе иначе санкциите не действат.

За целта която имат, не действат

Русия цъфти и връзва викаш... :))) Жалко, че не са се сетили по-рано сами да си ги наложат тия санкции. :))))