17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е СЕГА СЕ ОАКА ПОЛОЖЕНИЕТО !!! СПРАТ ЛИ НЕФТОХИМА––И 10лв ЩЕ СТИГНЕ ЛИТЪРА !! ПРИ НАЛИЧИЕ НА МУНЧОВЦИ И КОКОРЧОВЦИ Е ТАКА. И ОРЪЖИЕ ЩЕЛИ ДА ПРАЩАТ?? ПОНЕЖЕ СМЕ ЦЪФНАЛИ ТА ВЪРЗАЛИ !!

Нарушавало базови принципи на свобоните парази.... Баси наглите. Те нахлуват в съседна държава, колят, бесят, безчинстват, обаче на тях никой няма право да им нарушава свободните принципи...

Ее да оставиха Африка латАмерика и бедните страни в мизерия сега е наш ред ЕС ах този луд луд Запад. САЩ

Тоя филм вече сме го гледали при комунизма. Един долар по държавния курс беше Един лев. Само че никъде не можеше да се купи за толкова, а се купуваше на улицата за 3 лева. Сега ще е същото, официален курс 60 долара, неофициален - 180. И спекулата ще цъфти. Скапан ЕС, скапани лидери, които ни набутаха в чужда война.

Скапана Русия скапана фашистка кремълска клика , искат да вкарат света във война

Ще трябва Русия по бързо да унищожи остатъка от Украйна и разни надрусани от Украйна да спрат да се обаждат. На Русия ще ѝ пръднат на кура Фон Лайнен и Склерозиралия Джо....

Е, айде де. На 28 феруари щяхте парад в Киев да правите... Дайте малко по експедитивно и да се свършва, а? Иначе вас ще ви свършат. Нямате ресурс колкото Г-7. Тоя път ги няма САЩ да ви наливат ленд-лиз...

Точно обратното ще е за Европа - ниски цени, тъй като Русия спекулативно вдигаше цената на световните борси с цел да цоца Европа и да си финансира тероризма. Сега няма как да го прави и за това рИве на умрело. Скоро и наистина.

Аз не искам да плащам сметките на Украйна ама кой ме пита. Пълни тъпоумници.

Споко. Ти плащаш руски сметки. Цялата тая глупост я почнаха руснаците.

Има информация, че руснаците са си купили над 100 танкера. Ще мъкнат към Индия, Китай, Турция и който друг не е включен в този "таван" на цените. Европа продължава да реже клона на който седи, а американците отстрани я пооощтряват и се кефят на макс.

През цялата си история Европа е процъфтявала единствено благодарение на експлоатацията на ресурсите на останалият свят. Сега искат да се откъснат от зависимостта си от Русия и по точно така им нареждат С Китай нещата са подобни. От Америка отдавна вече не пътуват корабите със злато към Европа. Е, от както ще живее тази разглезена Европа.. ще трябва работи здраво за насъщният и да си спомня с умиление за доброто старо време

Късмет викаш! Или другите са били по-благородни, та не са го правили! А дали не е било въпрос на можене, та са пътували корабите със злато от Америка към Европа? А дали това можене не е дошло на базата на здрава работа?

Може и да си прав но за сега спечелихме убийствена инфлация, космически цени, студ, тотално обедняване и колониално робство и слуги на запада.!!!

Защо говориш наизуст? Лично ти обеднял ли си, на студено ли си или повтаряш писания на анализатори. Твоите познати не ходят ли по няколко пъти на почивка, на екскурзии?

Парите се обезцениха с поне 50 % за последната година! Всички обедняхме. Не само в България. В цяла Европа и В САЩ също.

Русия държи Европа за топките. Колкото повече продължава войната, торкова повече ще се усеща... а САЩ ще ни гледат сеира и ще налива масло в огъня

Русия загуби, а Европа спечели от санкциите за газа, това е безспорно! Русия загуби най-платежоспособния си клиент. До края на 2024 година Европа ще потребява нула процента руски газ и ще бъде изцяло независима! Освен това европейската икономика ще стане по-малко енергоемка и ще търси алтернативни енергоизточници! Това са три ползи за европейската икономика, които не биха се случили за такъв кратък период! Не казвам, че това няма да коства усилия, човекът е склонен да я кара по най-малкото съпротивление, така че да му е най-удобно! Европейците сега по принуда излизат от зоната си на комфорт, което обаче е полезно за тяхното бъдеще! Европейците и покрай кризата с маските и респираторите по време на пандемията откриха, че по същия начин са зависими и от Китай за много производства!

You speak to soon, mate :)

Абе ти нормален ли си бе?

Тошка, да разбирам ли, че с нещо от мен написаното не си съгласен? Ами кажи си, не се стеснявай!

Той не е ненормален-той е дебил минимум..............

За руснаците не знам но със сигорност за нас българите и на укрите ще ни спре кранчето. В петък видях четери систерни с гориво и с украинска регистрация да карат към румънската граница при с Кардам.

Досега всички икономически мерки на ЕС срещу Русия, доведоха до резултати, противоположните на желаните. Няма основание да се смята, че сега няма стане същото.

защо пък това да го очаква русия? а психопати от юдео-масонската скотоложа. всеки нормален човек, който не ебан в гъза под знамето на юдейската хунта на лгбт олбрайт го очаква. от експертите на шайката на еврейските лузър психопати е доказано, че с тракане на кастанети и ви ззраел им е топло, но още по топло ще им стане не от ваксините а от ядрената гъба над изсраел. което е добро за Фараона, е добро и за израелтяните от содома и гомора, все неверници. искат ви се аргументи и ще ги имате, третополовия лузърняк. че сте третополов лузърняк Бог с нас

Значи когато преди 2 месеца Русия предложи ОПЕК+ да намали производството на петрол, това е свободен пазар, а когато Г7 не желае да купува прескъп петрол това не е свободен пазар.. хммм... интересна логика. Интересно е наистина да разберем кой ще купува руски петрол и на каква цена, защото който и да го купува трябва да е доста ама доста не-умен, че да плаща повече от $60

Китай и Индия купуват петрол и газ от Русия с дългосрочни договори по фиксирани цени!

Явно не разбираш много от тия неща а? Когато производител умишлено намаля производството си за да задържи висока цената на продукцията е точно пазарен принцип за съжаление. Когато се налага таван на цена на стока е точно обратно.

си глупав като тараба. Когато шепа производители намаляват производството си с цел манипулирнето на пазара се нарича картел и е забранена търговска практика. Когато пазарът предприеме мерки към конкретен производител, това не мнаипулира пазара , а уврежда конкретния производител.

Те на 20$ продаваха преди няколко години и пак бяха на печалба, ама фалираха американските находища тогава, така че Русия няма как да я съборите с нищо.

_stankow

Себестойност на добива на нефт по страни за 2017 г. Долари за барел. САЩ, шистов $20 САЩ, Мексикански залив $25 Норвегия (Северно море) $17 Канада (битуминозни шисти) $16 Русия (нови месторождения $16 Нигерия $11 Мексико $9 Венецуела (битуминозни шисти) $9 Алжир $8 Либия $7 Русия (действащи проекти) $6 Казахстан $6 Иран $5 Саудитска Арабия $4

Твоят съветски съюз оцеля именно заради американците, които му изпратиха хиляди тонове оръжие продоволствие и техника, за да може да спре и след това да може да победи нацистите. Преди да дойде тази помощ червената армия можеше само и единствено да отстъпва. Твоята русия съществува благодарение на същия тоя запад-когато съветският съюз фалира и се разпадна, именно запада милиарди в твоята русия за да не започне в нея гражданска война и за да не се избиете помежду си с ядрено оръжие. Колкото и платени коментара да напишеш-това са доказани неоспорими факти, записани в историята и не можеш да ги промениш с платената си пропаганда.

Хапчетата си вземай...единственото, което запада направи след разпада беше да продаде всичкото оръжие от държавите от ссср на държави от 3тия свят (има филм за това, а също и да граби и да има контрол над ресурсите им.

Другарко тъпа, що не прочетеш нещо по въпроса за тоя прословут лендлииз от ВСВ и да видиш как са реално нещата, вместо да повтаряш нечи тъпотии?

Съботен виц

Само че вие ще се налага да го продавате на безценица, на който се съгласи да го купи. Защото китай например в момента ви плаща на 1/10 от цената, на която ви плащаше европа. И скоро ще искат и отстъпки от цената.

1/10 ?ти си луд бе, прибирай се в стаята на леглото си....Не случиха на Козяк с тролове - най-малоумните си избират.

Да,да ще бъде унищожена Русия,руската икономика ще се срине,ракетите на руснаците ще свършат,ще върнат Крим и още много ще,ще,ще,ще.Фактите обаче друго говорят, а славните мръсни и въшлясъли укри дълги години ще бродят като цигани по света и ще разнасят спин и други зарази и престъпления характерни за тях,

Икономиката на СССР нещо? Или имаме лесен отговор, Горбачов е предател! Иначе никой не е очаквал ракетите да свършат за половин година!

Украйна, която вече няма икономика коментира руската! Защо? Какво постигнахте, освен собствената си гибел?!

Изумиха света, това постигна Украйна, като успя да спре руското настъпление и да постигне паритет на бойното поле. Трупа капацитет, за да освободи окупираните територии. А икономиката на Украйна ще възкръсне по подобие на тази на Западна Германия, даже по-интензивно, защото във възстановяването ще участва целия свят, буквално!

Събуди се бе човек!

Я си задай въпроса какво щеше да постигне Украйна ако не бяха милиардите от фащ и ес? С какво изумиха? Че много бързо уползотвориха оръжието и парите на фащ и Европа?

е па ще видим чия икономика ще колабира...тук в ингилизия вече се говори че от март цената на киловат част ще стане 0.6 паунда ...т.е. средностатистическо семейство само сметката му за ток ще е около 300 паунда на месец Русия няма да продава петрол на ЕС т.е дизел бензин мазут всичко скача в ЕС кочинката от там цените на храните и услугите скачат...евродебилската централна банка започва да печата хартийки и инфлацията се изстрелва... арабите вече казаха че няма да увеличават добива... а защо няма таван на цената на американската газ а на петрола купуван от арабите? Русия ще си продава петрола в Азия...елементарно

Европа беше срината със земята и стана икономически гигант след това. Американците преживяха голямата депресия и станаха най-голямата военна и икономическа сила в целия свят. Съветският съюз се разпадна и русия си остана кочина. Я кажи другарю кои са прекрасните руски стоки, дето се продават в целия свят? Освен рускините.

Ми да ти кажа - изкопаемите горива и метали са стоката която се продава по целия свят. Благодарение на тях Европа стана гигант. Я ми кажи какво стана с " гиганта" през последните 12 месеца? Спря достъпа му до евтините " недемократични" руски стоки и .......? Краката на гиганта се оказаха глинени. Няма производство, стока, продукт, сектор който да не е пред провал. Я иди си купи нова кола да видиш какво ще ти кажат? "Гиганта " стои на тъмно и студено. "Лидерите" на "гиганта" обясняват как можело и на 17 градуса, и със студени душове да се живее. ЭВеликия военен гигант е с най-големия дълг в света. Стотици трилиони. Практически невъзможни за връщане. 145% от бвп. Знаеш ли какво значи това?

С това решение нищо не се променя. Досега имаше забрана за купуване на руски петрол за страните от ЕС. Сега тази забрана пада, но Русия заявява, че няма да им продава. И в двата случая руски петрол няма да се потребява в страните от ЕС!

Както бе унищожена и рублата ....

рублата от 6 месеца е на една и съща цена...дори е на по добра позиция отпреди една година

300 рубли за долар на черно? Другарю за интересувай се какво означава не конвертируема валута каквато е рублата.

А и като си луд, дай и 1000 за долар. Всичко можеш да си купиш с рубли без айфон. Апропо, знаеш ли, как се стрижат овце - като пуснеш нов модел айфон.

Предизвикването на срив било на икономиката, било на финансовата система не е еднократен акт, това е процес!

Не знам, колко велик финансов експефт си, но Блумберг твърди, че за тази гоьина руската рубла е най-силната валута. Но какво пък разбира Блумберг от тия работи?

Твърденията са безплатни! На мен ако ми плащаха за твърденията, вече да съм милионер!

Брей! Ти да видиш! И Блумерг ли е подкупил Путин? Тоя става все по-велик бе? Не остана някой дето да не е на хранилка при него.

Редица рафинерии просто не са оборудвани да работят с друг нефт освен с руски. Ако спрат да го използват или прекратяват работа или използват друг и аварират непоправимо. Изборът е техен!

Явно са решили да унищожат Европа по бързо отколкото със заселването на тарамбуки

Четеш и не разбираш! Иде реч за Русия, не за Европа!

От санкциите срещу газа кой загуби повече ЕС или Русия?

Не мога да разбера защо Европа се интересува от цената на руския газ? Да не би да получават такъв? България защо не получава?

а, петрол

От пети декември руски петрол ще получават само Унгария, Чехия, Словакия и България в продължение на две години!

Я обяснете защо в изобилната на приреден газ Русия, сметките за газ на хората и бизнеса са се вдигнали с 10-15%? Официални данни от руските медии. Скоро и бензинът и дизелът ще им скочат, защото от някъде трябва парите за войната да се съдерат.

В България с колко се вдигнаха? А в ЕС? А в Нанобритания? А в САЩ? Виждаш сламката в чуждото око, не виждаш гредата в своето.

Ти да видиш! Цели 17% а? А знаеш ли какво значи това всъщност? Реално колко е? Да ти кажа ли? В долари да ти е по-лесно? Цената за домакинствата на природния газ е 0.009 $ за kWh. За бизнеса е 0.09$ kWh Разбираш ли какво съм ти написал? Разбираш ли бе? Един скапан цент. Знаеш ли колко и в Европа? 10 пъти повече. Тъпанар.

А Украйна е на ръба на хуманитарна катастрофа

Ти да видиш напролет какво ще стане - холера, тиф, чУма.. Без вода и ток е така.

Радва ли те това и правиш ли курбан ?

А рашистите така си живеят.

Проблема си е техен

Аре бе !! Мечтите на зеления. Русия тихомълком си направи 105 танкера , за превоз на нефт. И затвори Северния морски път за чужди кораби. И сега ще си ходи до Индия, Китай или където си поиска.

И ти толкова щастлив всякъш снимаш активи . Басси мишеловът си , чак жалък мишкар

Как бе дупе се правят 150 танкера за половин година, като преди това не си правил вообще? С ножица, картон, боички?

Не се правят. Купуват се. https://money.bg/economics/shte-uspee-li-rusiya-da-prevozva-petrola-si-samo-sas-sobstveni-tankeri-sled-nalagane-na-embargoto.html Гламар.

Къртим съветски паметници безплатно.

Който махне паметник на Суворов, после ще издига паметник на Суровикин.

Аз лично съборих в моето село , един сърп и чук И някви като Брежнев целуващи се по устата войници , джендъри

А пРассия капут :)))

Каква е цената на барел доставен по море за Лукойл-Бургас ? Някой знае ли ?

Той Лукойл сам на себе си продава нефта, така че би трябвало да му е все едно.

Не е все едно. Цената на суровия петрол се калкулира в цената на готовия продукт който плащаш и Ти. Длъжни са да смятат засега на 59,90, а догодина и на 49,99, например....

Аз и целият цивилизован и културен свят на планетата земя очакваме Путин и неговите генерали да бъдат ликвиирани,или обесени и руският народ даживее във добри бзаимотоношения със Украйна!

Идеята за масова глобализация и създаването на единен Рай на земята са немислими, неизмерими и неосиществими поради две много прости причини. 1. САЩ/НАТО искат да има войни - по лесно е да създаваш дразги, отколкото благополучие - справка Библията 2. Контрол над човеците - за спавка историята

Шило

Колко е била прозорлива ППК: "Па, оди пеша,бе, оди пеша!"

Крайно време е. Аман от задръствания.

една твоя съседка каза че те видяла как тичаш по стълбите на блока облечен само с прашките на сестра ти , която те гонела с голям розов вибратор..... лигльо

Шило

Керче, или Кирчо, как си по акт за раждане не знам, ама да те питам- в твоята гей дружинка, само за прашки и вибратори ли си говорите?

Едно време Рейгън унищожи Сесесере, а сега Байдън ще ги съсипе и унижи отново. Това е съдбата на Коччината - бита унижавана и подритвана, а съдбата на редовата мурзилка, да мизерства и да бъде мачкана от диктатори. съдбата на сателитите на Джамахирията я виждаме в Беларус... Благодарение на легендарния политик и супербългарин Иван Костов, България е на страната на победителите и като част от съюза на доброто, е съучастник в унищожението на Педеруската Педерация. Двойния ни поробител и настоящ икономически васал трябва да си плати !!! Морала и победата са с нас !!!

С какво се друсаш

с майка ти :- ) нещо по темата имаш ли да кажеш глупчо :- )

нещастната подлога, регистрирала се официално и си сложила снимка с украинка и черен мечтите са безплатни

Чули сте рекламата в прайм тайма по"Хоризонт"!? Голям майтап Уили!!

Тия каквото и да кажат става обратното.Още по инерция си мислят ,че някой им вярва.

Да го дуат бедните

Шило

ОПЕК не увелиава добива, руснаците спират да продават на ЕС, търсенето си остава, количеството намалява. Наистина, какво става с цените?

Американския петрол от Ирак таван няма!

Трай коньо, цената на петрола трайно е надолу! Количеството на петрола в световен мащаб не се свива, а потреблението се свива, най-вече заради застоя на китайската икономика! ОПЕК не увеличава добива, но не го и намалява. Никой друг също не намалява добива!

Вода гази жаден ходи! И как някакъв ценови таван ще спре уискито пардон петрола?

Кой е казал,че ще го спира.Просто решаваш,че ще пиеш уиски според джоба си.Има уиски от 60лв,има и от 50лв.

европейските парлами пак се нахендриха на руския мечешки,хем русия ги оножда хем педалите краварски им го набиват как си сакат,ама така е като акушерки и тем подобна сволоч е начело на брукселските зелки непоръбени,а па и ние се нахендрихме у тоя съюз и оня натовския заради мераците на едни пропаднали подкупени чифути и комунисти

Путаран за преговори взел да се увърта мастията. Украйна вече хич не му е проблема.

Шило

Че, те си говорят за преговори отдавна, бре! Ама без в тях да фигурират Крим, Херсон, Запорожието и Донбас.

Акушерки даскали фатмаци, то и у нас така борци пожарникари..

Търговията ще си върви, вратички много, санкциите се заобикалят и ще продължат да се заобикалят.

Ние дърпаме конците. С католиците се справихме отдавна, но православието се оказа костелив орех, без вас българите въртиопашки.

Карай бе, земята нали е плоска и живеем под холограма.

"земята" наистина е плоска, а Земята определено не е.

Русия да спре безумицата, която започна и да се опита да стане нормална държава най-накрая.

Нормална държава от ненормалници. Как да стане тази работа.

В Нидерландия вече хранят децата в училищата с насекоми - нашите джендъри навити ли са на това?

Пич, ставате смешни с тия кремълски фейкове.

Преведи, чети и се ужаси. https://ria.ru/20221203/plennye-1836080388.html?utmsource=smi2agr&utmmedium=banner&utmcampaign=rianpartners

Тия с .ru не ги чета. Пълна порнография.

В Турция газта е на цена четири пъти по-ниска от България - Турция е член на НАТО нали така? Защо жълтопаветниците са толкова тъпи същества?

е спорен и непредсказуем - и/ не тези по долу/ са ,че 2023 влизаме в дефлация дори и в същото време Китай отваря,а Щатите ще почнат да пълнят освободените от Байдън държ резерви.Търсене ще има и предлагането едва ли ще е на 60 долара.