Русия обяви, че е пренасочила целия си петрол към "приятелски" държави

Москва обаче отбеляза, че добивите ще спадат въпреки пазараната преориентация към страни от Азия, Африка, Латинска Америка и Близкия изток

Обратно в новината

Коментари - Русия обяви, че е пренасочила целия си петрол към "приятелски" държави | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЕС ,иска американски скъпи лайна ...Купени от Рф ,и продадени скъпо от посредници ..Това е ЕС и .Да дъхат супата .Аз искам едри газ у бензин ,дизел месо яйца сирене и домати..

Как се прави бизнес с държава която дели клиентите на приятелски и неприятелски? Прави се само ако си ги хванал за топките, като Китай и Индия. Другите трябва да са готови за рязко прекъсване ако Русия ги обяви за неприятели. Пример България.

Но пък оставаше да ни имат за приятелска страна, след като отказахме (Кирчо и Кокорчо) да им плащаме газа и изгониха всичките им служители по консулствата. Няма такава държава, която не би реагирала в отговор.

Няма спад на продажбите, но.......добивите на газ и петрол през 2023 г. ще спадат поради липсата на купувачи от Европа, допълни Шулгинов. Тия на балъци ли ни правят, това не мога да разбера или това е поредната опорка на Кремъл. Значи всичко е цветя и рози, но ................. май не е баш така.

Да продават в Бурунди и Еритрея и на папуасите! Кат Русия няма втора Тъй престъпна на света, Тя е връщане в коптора Тя е нашта тъпота. Като не щеш Просия,що щеш с Русия? Е,то по престъпления,човеконенавистна диктатура и вероломни нападения верно няма втора,дядо Славейков...Или не,май има-другата като нея с такива тежки престъпления спрямо мира и човечеството,за които няма давност,се е наричала...Хитлерова Германия преди около 80г. Робското безправие в страната,където през 21 век процъфтява Робовладелски Строй,това е РФ-Робовладелство и Фашизъм

Това пренасочване е за сметка на предишни доставчици с дъмпинг на цените. Кучета ги яли предишните участъци. Дали одобряват руската маневра.

Ами на сила ли да им продават бре ..... баси логиката .... нали не иска Европа руско .... еми им акой да го иска

1. Баба Митрофановна да бъде отпратена към Масква 2. РуZското пасольство да се Zакрие 3. Промяна на датата на националния праZник 4. Приемане на Zакон Zа чуждестранните агенти финансирани от Кремъл 5. На 3-ти март да има Zадължително ритуално изпикаване върху РуZското знаме. По желание може и изсиране 6. Импийчмънт на льотчика "миролюбец" 7. Демонтиране на моча и рутуално иZмочване върху отломките 8. Ритуално онождане на дирнишки модератори триещи евроатлантически коментари 9. Zабрана на анти-българските партии БСП, ДПС, ВъZраждане 10. Лишаване от българско гражданство и беZплатен чемодан и билет до Масква Zа всяка предателска продажна копейка 11. Руснак ли е? Веднага на дръвника и с теслата !

От написаното само едно ми направи впечатление. "Чуждестранните агенти финансирани от Кремъл". Излиза, че всички други чуждестранни агенти за тебе са добре дошли? Явно вече си изул гащите, но защо реши, че всички са безгръбначни като тебе?

Да не вземе да пренасочи и целия износ на уран и никел, че лошо ни се пише.

когато се борави с проценти може всякакви простоти да се твърдят. Реалността обаче е друга: 1. Руслямска държава продава петрола с голяма "скидка" (отстъпка) от 30 до 40%. 2. При цена от 75 долара на петрола Фейкдерацията продава на под 50 долара на Индия и на другите "приятелски държави" 3. Приходите от петрол за миналата година са за около 100 милиарда долара, докато през 2021 г. приходите са за над 300 млрд долара 4. България е на трето място, със 7 милиона тона, в света по внос на петрол от Империята на злото след дерогацията получена от ЕС. След Индия и Китай. 5. Тавана на цената на петрола на орките е 60 долара, докато Индия купува на под 50. 6. Бюджeтнитe пpиxoди зa януар-февруари 2023 г мeceцa възлизaт нa 3,16 тpилиoнa pyбли, ĸoeтo e c 25% пo-мaлĸo oт oбeмa нa пpиxoдитe зa cъщия пepиoд нa 2022 г. или спада на БВП е около 35%, т.к. приходите от петрол формират 7. Taĸa, пocтъплeниятa oт дaнъĸa въpxy пeчaлбaтa ca пaднaли в cpaвнeниe cъc cъщия пepиoд нa минaлaтa гoдинa пoчти 7 пъти, дo 22 милиapдa pyбли (пpeз янyapи-фeвpyapи 2022 г. тe ca 149 милиapдa pyбли) 8. Госрасходы в 2020 году составили 39,5% ВВП за и доходы бюджета 2023 г. 25,54 трлн рублей. или преведено на български и изчистено от руслямските лъжи 25,54 трилиона рубли са 40% от БВП и като умножим съответно 25.542.5 получаваме реалния БВП на Руслямска държава в рубли. 63.85 трилиона рубли. Това обърнато в долари при днешен курс от 76.56 рубли за долар прави 834 милиарда долара Това е положението: БВП на Империята на злото е 834 милиарда долара за 2022 г."

Да уточня за 2020 г. БВП на Фейкедрацията е бил около 1,5 трилиона долара сега е около 830 милиарда или спад от около 45%. Затова и данните в Руслямска държаваса засекретени и не се дават, само се спускат някакви числа и свободно измислени и нагодени проценти, но пропускат, че има данни за 2020 години и годините отпреди това, където са дадени приходите в бюджета като процент от БВП. А той е 40% от БВП.

И още ще пада,споко,те нямат технологиите нужни за нормалното функциониране на нефто-газовата промишленост,всичко се вършеше от западни специалисти

Глупак, защо ми цитираш данни за 2020, като ги обръщаш по днешния курс и правиш извод за БВП днес? Ти за балъци ли ни смяташ?

Не ме интересува анализ за състоянието на държава, в която не живея. По-добре направи анализ на състоянието на ЕС и особено на България след поскъшването на всички енергийни източници в последните 2 гоини. Но не ти се прави, защото ресултатите са катастрофални за нас.

ДА СДАДЕШ НА КОНКУРЕНТИТЕ НАЙ- БОГАТИЯ ПАЗАР В СВЕТА! Е ТВА СЕ ВИКА РУСНАК- ГЛУПАК- ДУРАК- АХМАК - БАЛАК!

Да се пренасочват към Азия - там им е мястото! И да учат китайски... А в каква валута ви плащат, смотльовци? Едва ли в рубли...

Не знаом как е в Русия, но в Немско цените са по-високи на всичко, откакто почна войната. ЕС се простреля в крака си със санкциите срещу Русия. Факт, който хладилникът ми потвърждава 130 %.

Войната викаш лошо нещо!

кво предлагаш? и се скрий,ч е дебнат атентатора за бомбените заплахи, да не изгорриш..

Голямата инфлация ( основната прична) е печатането на пари по време на Ковида. Тогава беше кеф( без за тия които умряха) , в къщи и ти плащат, но сега "берем" плодовете

Препоръчвам ти да се изнесеш към Русия. Там всичко е розово..евтино,красиво. Какво правиш в Германия. Бегай в Москва. И ще спреш да се оплакваш.

Още един регулировчик ....

Износът към страните от третия свят е много важен. Само че още при соца, целта беше износът по второ направление, т.е. за конвертируема валута! Русия е увеличила износа си за Индия 22 пъти, само че едно е да изнасяш за Индия, друго е за Германия!

Времето на Путин изтича!

Третият свят е много различен сега, минаха повече от 30 години от соца, в друг свят живеем вече. На Русия са достатъчни само Индия и Китай като клиенти за енергийните й ресурси. ''Второто направление'' да се ''самозадоволява'' ако използвам още един израз от онова време.

Набалбукахме се със скъпа Газ по заръка, сега никой не я ще, а няма място за евтината газ ... Идиотизма е доживотен, Факти!

Индия втечнява Руска Газ и я продава на Европа ... Кой каквото сам си направи, никой не може да му го направи ... Ха-ха-ха!

И как става така може ли, най-тъпите да ни го обясните? Руслямска държава кара с тръби газ до Индия и те там го втечняват? Ей това са всички руслямски опорки - максимално малоумни

Цената на газа се срина! Една от причините е, че секна директната връзка на руския газ до европейския пазар. Руснаците продават на Индия и Китай на дъмпингови цени и това срутва борсовата цена!

Приятелски ,неориятелски...смешно,типично по руски.Това е добре,да си отиват от Украйна и всяка коза на свой крак,т.е. едяка жаба в нейния си гьол.Ама тр не искат,искат Светът да се съобразява с тех.

Да, вярно е! Затова и свърши войната на Русия в Сирия. Просто вече там не е необходимо да се води война. Запада вече така и така не купува от Русия , Катар спокойно могат да си построят газопровод до брега на Средиземно море за ЕС. Затова 7 години руснаците трепаха сирийци уж че са ИД и разрушаваха градовете - никой не строи газопровод там, където вилнее война. Това е единствената причина, поради която руснаците държаха удобната част за излаз на газопровод в Сирия.

САЩ не почнаха ли да трепат преди руснаците там ? И продължават, завзели са земи и си ги пазят ... прилича ми на една друга мнооого оревана война :) Ама щом са САЩ те демократично, някак си крадат и убиват, е малко лицемерно ама вие не виждате от капаците.

Войната в Сирия свърши, защото Русия и Асад унищожиха амреиканските проксита-джихадисти.

Дотук добре. Само дето не коментират на какви по-ниски цени продават!

_stankow

Също така не се коментира тези, сред които и ние, на какви цени купуваме, след успешното "заместване" ...

Както виждаш цената на дизела спада постоянно, сега е от нива преди ковида( най-високите бяха към 2.70). Определено има тенденция за намаляване( при това не само уралския ами другите сортове)

Индийците ще почнат да се къпят с бензин

И кои са тези приятелски държави? С.Кория, Иран, Сирия, Китай...? Коя още?Може би Сомалия? И? Егати приятелите.

То даже Иран не са им и приятел , просто имат някакви общи интереси в момента и толкоз, иначе грам не могат да търпят руснаци иранците...да не говорим че нищо чудно да имат и повече петрол и газ от Русия ... С. Корея и Тимбукту - и с тях и без тях - все тази ...

Китай, Индия, цяла Латинска Америка и цяла Африка. Малко ли е?

Продажбите остават стабилни , но производството спада ... тоест или си противоречи сам или всичко спада със стабилен темп "по план" ...

как е рубляци, въжето се затяга,а? Тепърва ще ядете бахура...

Ти това ли прочете? Или пробваш с разкази в картинки, защото ако вземеш, че прочетеш пише точно обратното!

Баш това си пише ... щом самите руснаци признават че производството спада и продават почти всичко с 30-35% по-ниска цена - какво по-голямо признание че "всичко е наред" ?!? И това са краткосрочните ефекти , дългосрочните тепърва ще има да ги усещат ...

Запада е разочарован че не успяха да гътнат Русия икономически, а Русия е разочарована че Киев се съпротивлява повече от колкото си мислеха. Това е войната...НИЩО в една война не върви както си го мислел. Точно като в живота :-)

Интересно в каква валута ще се разплащат ...

В каква - в юани и в рупии , при положение че в случая клиентът държи козовете (еле пък Китай по чиято милост имат все още някаква промишленост) - дали ще иска да се разплаща в собствената си валута или в чужда дето има тапетна стойност ?!?

Sm3hurk0

В каквато и да е валута ще се разплащат, важо е да не са долари ! :))) Петродолара е с подкопани основи и ще падне ..

В Русия не са и чакали такъв дюшеш. Продаваш по малко, печелиш повече. А горивата не са стока дето залежава. Да му мислят тия, дето купуват руски петрол на пиндоски цени. Но балъци с демократизиран мозък винаги е имало.

да се чудиш защо досега са се прецаквали толкова великите шахматисти в кремля и не са открили необятният индийски пазар ...

Не се сещаха за Индия, защото им беше по-лесно да продават на запад, имаше изградена инфраструктура, дългосрочни договори, търсене, контакти. И освен това руснаците се заблуждаваха, че ще бъдат приети на запад като равноправни, в един мирен и демократичен свят на взаимната полза, свободният пазар и ътн. приказки за малки деца, с които ги приспиваха 30 г. Накрая стана ясно, че западът не спира да разширява НАТО, разботва планове за разчленяване на Русия, не спира да организира цветни революции в руския заден двор (Украйна, Беларус, Казахстан) и се стигна до открита война засега само на украинска територия. В тези условия е нормално Русия да се преориентира. Тя ще загуби приходи, западна Европа ще загуби достъп до евтини ресурси и конкурентноспособност и в крайна сметка също приходи.

Произвеждаш малко защото не можеш повече ... и печелиш двойно по-малко защото продаваш с огромна отстъпка и само на 2ма клиента, които са те хванали за топките и за момента не са стиснали грам, а само подръпват от време на време , за да напомнят откъде идват парите ... Страшен дюшаш ...

Приятелските страни са елитни платежоспособни държави като Еритрея, Сирия, Северна Корея и др. Те ще се отплащат на тъпото руско джудже със скъпоструващи материали - пясък, knowhow как да не се употребява храна колкото се може по-продължително време и така нататък. По този начин великата руска империя ще се разрасне необозримо в следващите 2000 години.

Така е! Нека да им е гадно на руснаците, че са си продали всичкия нефт! Нека им е гадно и на приятелите, дето карат на евтин нефт, защото аз може да карам на 3лв. литъра, ама карам с демократичен и свободен нефт. Колата ми веднага усеща разликата, за разлика от заплатата ми.

Ако взимахте демократична заплата в евра , нямаше да пишете за заплата в рубли по форумите ... :) ... и да мислите колко струва бензинът ...

Може ли да отгатна какво работиш, за кого работиш и за какви евра говориш? Само бъди пич и признай ако съм прав (дори и ако не съм). Така, в най добрият случай си програмист който работи на ишлемне за около $20/час. Вършиш полу-качествена работа която твоят шеф би получил в пълно каество ако беше платил $200/час каквито са цените у неговата държава. Но 10 пъти по евино за 50% от качеството е добра сделка..па и може да има некой който да те наглежда и да ти коментира кода та да се научиш. Вторият вариант е да си работяга по Германия или подобно...точно какво няма как да знаем, но със сигурност не е престижна професия - адвокат, банкер и прочие. Получаваш няколко хиляди, пазаруваш евтино от Лидъл, идваш в България с колата за да спестиш от самолетни билети а ако е със самолет, обезателно нискотарифен! В България се отпускаш щото си у дома и се чувстваш паралия и си мислиш че западната заплата е пример за благодевствие и честна и справедлива гео политика. Как се справих?

Много зле. За миналата година българите са пътували в чужбина близо 8 милиона пъти повече отколкото цялата Руслямска държава. БВП е нарастнал на 150 милиарда долара докато в Руслямска държава БВП е спаднал под 1 трилион долара или около 6 пъти повече от малката България. Още 2-3 години и ще минем по БВП путлерастската Фейкдерация. Средната заплата в България 1900 лева или 1050 долара, а за тъпаците обърнато в рубли е близо 81 000 рубли. За сравнение средната "зарплата" в Империята на злото около 60 000 рубли благодарение на гробарските и контрактните приходи на орките. Сега за Българите работещи в чужбина. Българи има на ръководни постове от високо ниво във всяка една компания от Топ 500. В България за 2022 година са постъпили от българите работещи в чужбина по банков път 1,3 милиард евро. Определено адвокати българи в чужбина почти няма по простата причина, явно неизвестна на по простите, че законите за отделните държави са строго специфични.