Румен Радев: България е в топ 3 на иновативните икономики в света

Нашите учени са сред водещите във важни сфери като математика, физика, химия, инженерство. Тези силни традиции позволиха да се постигне значителен растеж във високотехнологични сектори, заяви президентът

Обратно в новината

Коментари - Румен Радев: България е в топ 3 на иновативните икономики в света | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мунчо следва Гьобелс, една лъжа повторена сто пъти става истина. Едва ли има някой от световните лидери, който да го взема насериозно…

Обръща внимание на бръщолевенето на мунчо. Той говори едно навън, друго у нас и мисли трето, как да угоди повече на господаря си в кремъл.

Зеленски му удари шамар, ако го срещне

Отишъл в Америка да разведе Деса, да се срещне с президентката на Молдова и да яде инпие на ООН банкета

Да го арестуват като руски агент

Лакърдийте на мунчо са смехотворни, поредното ГПВ, гъз път да види пътуване с простакеса Деса. Как ще го издържиме още 3 години, до гуша ни дойде с омразата и глупотевините?

е изтрещял. Завалията се прави на Путин колко сме безаналогови. Да беше казал конкретно за поне една иновация? Иначе по брой академици, милиционери и зелени чорапи с лампази може и да сме на първо място.

Тоя пъпеш изби рибата. За пореден път.

След такава констатация, единственото, което ми идва наум, е да цитирам библията: Дори глупакът, когато мълчи се счита за мъдър - Пр. 17-28

В Галактиката...

Що е то деменция или гол патриотизъм?

България не е иновативна. Просто имахме много добра образователна база, наследена от комунизма, която ни помогна да станем водещ аутсорсинг център в източна Европа. В бг има много малко Р анд Си, предимно се пише код по поръчка. Радев сънува доста май. За съжаление със запада щото образование последните десетилетия и аутсорсинга ще спадне ..

В Топ 3 сме от групата България. Молдова, и Северна Македония. В тази Група само можем да смв в ТОП 3.

Тук си знаем каква икономика сме от опит, на чужденците, на които Хвъчилко обяснява не им трябва опит , стига им само да се качат от летището на български влак и ще добият по-точно представа от него.

Глупости, на последно място в ЕС сме по брой цитати в научни списания и патенти. Уиверситетите ни са фабрики за дипломи.

Даже изнасяме иновативни дипломи . Великотърновската велика болярска школа издаваше дипломи на италианци за магистри педагози с невижданата иновация, че не е нужно да знаеш даже езика на преподаване , но като си платиш получаваш велика болярска диплома и можеш да правиш иноватори и италианските ученици.

Няма МОН, няма министерства. Навсякъде са налазили калинки и хлебарки.

Като слушам политиците оставам с чувство,че говорят за някаква друга България в която всичко е по мед и масло. Аз пътувайки из моята България виждам съвсем други неща. Явно те така са се устройли,че е Рай!

добре живеят на гърба на останалите. Радев за пореден път показа каакъв лъжец е в този корпоративен сайт. Жалко за сайта- преди години бе обективен.

Трети в света по иновативна икономика, ма верно ли? Тва след кого сме САЩ, Швеция или ОК? Щопо според ДАВОС тия трите са на първо място във всички области по иновация от дигитализация до фармацефтика. О, чакай ти имаш предвид отзад напред ли? Шото в наща държава за най-простата работа трябва да се разходиш на поне 5 гишета - на едно питаш, на второ плащаш, на трето подаваш бумагите, на четвърто се разписваш на пето получаваш---:, бетер Джибути сме :)))

Иновативни сме със сигурност не съм чувал овчари да блокират Токио или Вашингтон

Този съвсем изтрещя. Децата да учат приказката царят е гол.

Виц на деня. България от 34 години няма икономика, Радев чак за иновативна говори. В топ 3 сме по смъртност, отрицателен прираст, застаряване, болести, престъпност, корупция, безработица, бедност, неграмотност и т.н. След "управлението" на псевдопартиите, които привидно са в смъртна схватка помежду си, а на практика си сътрудничат задкулисно, държавата прилича на къща, нападната от термити - тя просто се срива...

Грешка: от 34 години не ни лъжат, че имаме икономика.

номер едно сме по умно отглеждане на овце начело с моя главен смарт овчар Рожен КараПилонов

Корея, Япония, САЩ, Германия и Китай умряха от смях!

от кога това да се молим на тоя и ония за помощи и субсидии е "иновативна икономика"?

Какво пак не сте разбрали?! Да развиваш икономика без да имаш такава си е сериозна иновация!

и това е заради производството на пилони и разбира се заради случебното правителство от фуражки

Рашистът пак плещи глупости.

Чесно каано едва ли сме в топ 50 или в топ 100. В ЕС сме последни това е ясно, занчи сме извън топ 26, Оттам в Европа, Норвегия, Швейцария, ЮК, по света САЩ, Канада, Япония, Южна корея, Китай.,Тайван, Сингапур, Индия, Чили Уругвай, Бразилия, Южна Африка, Египет, Иран, Израел. Едва ли сме ТОП 50 както написах в началото.

Забравих Турция и Сърбия. На летището в Белград кацали ли сте. Модерна работа.. не като при нас..

Рублен какво го интересува България, той си гледа интересите на Русия.

що е то?!

Тавариш Рублен Газпромович Радев

Питайте го, ако България е третата по иновации кои са първите две държави? Путлеристан и Северна Корея, решително ще отговори Мунчо. Питайте го ако Турция нападне България и анексира Кърджали, защото смята, че е изконно турска територия. Ако проведе референдум под дулата на турските автомати и обяви Кърджали за турска територия. Питайте го Кърджали български или турски град ще бъде? Ще призове ли той като главнокомандващ българската армия да сведе оръжие и да не ползва международна помощ? Ще призове ли България да не настоява за такъв конфликт? Ще призове ли и двете страни за мир и никой друг да не се намесва? ПИТАЙТЕ ГО!

Паралел между отношенията на Русия-Украйна и България -Турция не могат се правят. Виж Българя- Македония по може.

Цитирайте го правилно. .България е в топ 3, отзат напред. Забравили сте отзат напред.

Мара Габриел говореше подобни простотии като еврокомисар. Сега тя говори други.

Не е верно! ТОП 1 сме!!! Цял свят ни се чуди как оцеляваме!

Радев обикновено се изказва балансирано и предпазливо но с тая глупост изби рибата?!? То икономика няма само аутсорсинга и субсидии а той даже трета по иновации я изкара

Би ли дал пример за балансирано и предпазливо изказване на Радев? Защото аз не се сещам.

И как да бъдем иновативна, зелена и високотехнологична икономика като Радев, Йотова, Нинова, Копейкин, Славчо и Сие. ни тикат в азиатската сфера на влияние и всячески искат да ни извадят от ЕС?

ЕС отива към дъното, само бунаци може да искат да стоят на потъващ кораб :)

Защото по негово време говорихте същите простотии за запада.

Ми, напускай. Няма нужда от баласт.

Марш в проспериращото СеСеСеРе, пардон - Рашистан.

трети сме след луганската и донецките републики ... предполагам ... в категорията на полусвободните вечноблагодарни губерни.

В тазкъв случай за какво се опитваш да ни вкараш в сибирската западнала икономика?

Друго опитва, но ти е къс акълът. ЕС в момента търсят тор да пуснат корени и да смучат. Кирчо им помага. Урсула жертва ресурсите на ЕС в полза на конвулсиращите САЩ.! Радев е за България и за силен ЕС, което не е целта на Урсула и Киро. Русия и Украйна са просто приведени в инструмент за схема, увреждаща ЕС. Усещаш ли нещата по-реални, ако са видени така? Или вярваш на телевизията? САЩ сд бори за доминацията си и сваля под себе си ЕС.

Какви ресурси какви 5 лв те гонят бе загубеняк? Нямат си друга работа американците баш пък за такива като тебе са се загрижили как да ги поробят.

Мунчо Кремълски как така е пропуснал да плюе днес по равителството и Академик Денков? Денков е един от топ учените на България. Постиженията не са му правене на коремно и не се е оженил за любовницата си секретарка. Роден е на 3 септември 1962 г. в Стара Загора. През 1980 г. завършва Националната природо-математическа гимназия в София. През 1987 г. се дипломира като магистър във Факултета по химия и фармация на Софийския университет „Климент Охридски“. През 1993 г. защитава докторска дисертация на тема „Междучастичкови взаимодействия и агрегиране в колоидни системи“,от 1997 г. е доцент, а от 2008 г. е професор по физикохимия в университета. От 2008 до 2015 г. е ръководител на катедра „Инженерна химия“ и директор на магистърска програма „Дисперсни системи в химичните технологии“ във Факултета по химия и фармация на Софийския университет. От 2007 г. е доктор на химическите науки с дисертация на тема „Течни филми в присъствие на колоидни частици – стабилност и образуване на подредени структури“. Специализира в Япония и в Упсалския университет в Швеция. Работи като водещ учен в изследователските институти на фирмите „Юнилевър“ (САЩ) и „Рон-Пуленк“ (Франция). Автор е на над 130 научни публикации и е ръководител на над 40 международни научни и научно-приложни проекти с външно финансиране. Участва в управляващите комитети на три европейски научни мрежи. Владее английски и руски език.

И тоз Мунчо е същия боклук и глупак като останалите политици - бръщолеви тъпотии на килограм - България била в топ 3 на най-иновативните икономики. Само да питам за един приятел - верно ли имаме по-иновативна икономика от Канада, Австралия, Япония, Южна Корея, Швейцария, Норвегия, Нидерландия, питам само за един приятел. ... Колко си тъп, Мунчо, чак вониш на руска водка ...

Простотията на зеления чорап е толкова мощна че няма как да я прикрива !!! Какъв топ 3 сънуваш бе фатмак???

На фатмича фармасонщината му е нулирала мозъка...каква иновативна икономика бе, вуйча??? Качвал ли си се на БДЖ, дрънкал ли си се из дупките в Студентски град, бил ли си в запустелия практически Бизнес парк, от който се изнесоха половината хора последната година?

Брейй, тук явно са се събрали да коментират все учили-недоучили, чието най-велико постижение е да управляват РК1КМ... Съдейки от "висотата" на своята некомпетентност си мислят, че всички са неудачници като тях! Аз лично познавам доста млади хора, чиито татковци не са политици и партийни бизнесмени, но положиха старание, образоваха се, а сега с много труд печелят и поддържат стандарт, за който ние преди 35 години можехме само да мечтаем! Но "уличните професори" предпочитат да тънат в своята мизерия, да висят по форумите и да плюят по поръчка за жълти стотинки, независимо кое посолство или партия им ги дава...

Е , това че някакъв процент млади хора са се изучили в учебни заведения със съмнително ниво на научна легитимност, а друга част са се изучии в учебни заведения в чужбина и плилагат за иновативното развитие на икономиките пак в чужбина, какво общо има със световните показатели за иновативна икономика и в частност мястото на България там.? То и в кения децата учат, но можеш ли да кажеш , че Кения е преди Швеция по показатели за иновация ? Шото точно това се опитва да ни обясни Радев, че ние сме изпреварили Швеция и Великобритания и сме веднага след САЩ да речем

Може би това да го разбираме отзад напред

Заглавието е подвеждащо. 35та сме от всички , но от групата на по-бедните втори.

ми не е подвеждащо заглавието .. мунчо е подвеждащ .. както винаги

"Той заяви, че приоритет на национално равнище е превръщането на България в иновативна, умна, зелена, дигитална и свързана страна." Соросоид, зеленист, веган??? Най-вероятно хасковска палачинка...

Тогава защо тротоарите в София са в това състояние???

Няма да ти трябва тротоар и ще бъдеш щастлив! Работим върху това да пътуваш и да се предвижваш само по определени маршрути и транспорт. Сега ще ограничим броя на колите, а тези с ДВГ ще ги обложим на огромен непосилен данък за бедни, щото вредят и пълнят града с излишни коли. Ще работиш и ще си купиш електро дрон. Тротоар няма да ползваш вече. Там ще сеем картофи за еко храна.

Руска опорка.... голям смешник излезна тоя !

Според мен сме в топ 30 на "банановите" икономики в света, но пред чужденците не може така да се говори... Сигурно е прав да се изказва така човека...

Банановите републики поне произвеждат нещо, и на това се гради икономиката им. Ние имаме малко туризъм и строителство за препиране на тъмни капитали.

И не знаеш какво се произвежда в България?

да се отдалечаваме от другите толкова напред технологично, ще достигнеме върха - а там празно

Само дето вече близо 20 години не можем да направим едно електронно правителство...