Румъния пак ни изпревари: ще прави пари от вятъра в Черно море

Подобни намерения са записани в проекта за нова енергийна стратегия на България

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

PEYTSCH

Глупости на мамалига...За да печели от тоя който клати клоните (вятъра) следва рендита да е над 30%. Поддръжката на роторите и тяхната подмяна струва много. Затова тарикати предлагат рециклирани ротори и...ясно ако сте си сменяли генератора на колата с такъв...

Pravqt pari samo zalenite kukumqvki

Ако се появи такъъв проект в България ще ревете,че пак се лобира в частен интерес. Проектът в Румъния не го прави държавата, а частна фирма. При такъв проект в България и ще почнете-че загрозява морето,,че разваля туризма, че пречи на чайките , че пречи на риболова,че пречи на морските вълни, че след като заграбиха крайбрежието, сега заграбват и морето. Извод: ако не се направи такъв проект-сте недоволни-вж коментарите. Ако се направи такъв проект-пак ще сте недоволни-вж коментарите при статиите за ветропарковете на суша. Няма угодия.

Това е на пътя на чайките и гларусите. Не е допустимо да се прави.

Румъния ОТ вятъра ,ние НА вятъра...

В Румъния нема руски кавали а в България е пълно

А тук просто ще духат и веят натам в името на добросъседството. Друго не остана. Защото токът от въздушни турбини у нас е най-скъпият и просто се убива всякаква инициатива на хората, само ги залъгват с екологични приказки и съвети.

Въобще знаеш ли какво си написал?!

Им ли държава, която да не е изпреварила България, след като последната е последна в класациите?

:)))))) Като тръгнем напред и се появват точно такива статии защо това никога н есе прави в чужбина,защото интелктуалците ни са в стил Иво Христов българомразци, насаждат позитивизам за всичко друго.... само не и за нас ... това една много плитка статия защо да трябва да настигаме Румънците по ветрогенератори и то в черно море защо, толкова се радвам от години че няма и толкова егрозно като отидеш към калиакра да гледаш разни ветрогенератори, що Гърците не правят по техните курорти? Порсти интелктуалци , водят след себе си злобни човечета.......Феновете на Иво Христов скимтят от удоволствие ,че някой казал че България изоставала

грозно е да има такива ветро генератори в черно море, пречеше ви бетонна сега подкрешете и тези ветро генератори за да ви смъкнат ризата на гърба..........

Няма страшно, те румънските русофили ще го блокират този проект. Какво? Нямали си русофили?!?...

Вятърът който ще правят нашите Ф16 ще върти румънските турбини!

аа не ,ако плащаме на някой и за перките токът ще стане 1лев киловата

Ние пък хвърляме пари на вятъра... с милиарди. Ходи ни стигни, Румънио!

Ние изпреварихме Румънците ние го ДУХАМЕ тоя вятър с който ще си задвижат централите.

ЗАЩО СИ МИСЛИМ, ЧЕ НЯКОЙ СЕ СЪСТЕЗАВА С НАС? ЗА СЛИВА НЕ НИ БРОЯТ! НИТО МАКЕТАТА, НИТО РЯЗАНИТЕ, НИТО МАМАЛИГАРИТЕ, НИТО ВИЗАНТИЙЦИТЕ И СЪРБЕТАТА. АКО МОЖЕХА ОЩЕ УТРЕ ЩЕ НИ РАЗКОСТЯТ И РАЗПРЕДЕЛЯТ.

Всички ще ни изпреварят, ние бягаме назад с тези мутри и плиткоумен народ който ги търпи.

Ти си изпреварен още от раждането.

Ти герберски тулуп ли си бе байко?

Да не се радват толкова, защото всички ветропаркове у нас, няма да могат да си избият инвестицията, след като им намалиха изкупната цена.

Тия па, колко ще изкарат от вятъра ? Ебати поръковата статия. И от къде кинти за тия глупости, нали ги дадохме за Ф16, бе.

500 мвт за 500 млн.евро евала,а като няма вятър от какво ще правят ток от кравешки ллайна ли хайде стега глупости дайте по-сереозно.Няма и няма да има скоро евтина алтернатива на въглищата ,останалото е прах и мъгла в очите на електората да кимат с глава и дя ръкопляскат като им направят тока троен цените двойни а конкуренцията и икономиката кръгла 0 Венсеремус другари .

АЕЦ се казва и е измислена още миналия век. САЩ и Франция най добре са се ориентирали, а Китайчетата здраво наваксват!

" В интерес на истината е, че подобни намерения са записани в проекта за нова енергийна стратегия." Суджука и енергийна стратегия!!!!

Колкото по-малко русофили и руски шпиони в една държава - толкова по-добре живее народа й ! А ние тук бси имаме руски Резидент !

Алллааааххх здраи да ти даа брадко сюнет. Чалма ноа щи купим.

така се получаяа когато правителството си върши работата колкото и да е странно! Но когато мислиш само как да откраднеш и да не те хванат и как да скриеш откраднатото без да го изгубиш или да ти го откраднот това отнема цялото ти време.

Лобистка статия! Поредният "консултант", драпащ за някоя троха, подхвърлена от ЕС-данъкоплатеца за написването на проектче. Нека първо румънците построят вЕИ-тата, да докажат, че са печеливши и тогава да коментират някои, кой, от кого и от какво изостава.

Точно така! А не само, да усвоят средствата. Освен това Дир-ника пак лъже-оригиналното заглавие не е като представеното тук!

Румъния скоро ще се превърне в богатия север ен съсед на България.... Основната причина е че са западно ориентирани, а не като нас да гледат на североизток и югоизток...

отдавна се епревърнала и се отдалечава от нас по стандарт!

А един карпатски мармот завива шоколад в станиол, докато дойде МВФ. Което е въпрос на време!

Лошото е, че каквото и да пишат при тези огромни кражби в нашата държава нищо няма да се направи- краде се прекалено много, а за да се направи нещо хубаво крадците трябва да кажат: стига, дайте да направим нещо хубаво.... ами това не само на мен ми звучи като тъп виц! И затова всиките ни съседи ще се развиват по-добре от нас, а нашите крадци ще викат- много си е хубаво у нас.... е да ама и ние ходим по света и виждаме как се развиват нещата, така че разликата между нас и света става все по-голяма!

Забележете: румънците строят на вътре в морето,където не се пречи,не се заемат земи селскостопански или от натура 2000,не са на пътя на птиците и т.н. Нашите тарикати строят където е по-на далавера-в паркове,резервати...Ама пита се кой им разрешава...?

Румъния си няма Тиква.

Румънците са и католици. Езика им на латинска база. Имат петрол, дачия и много други. В завод на запад където румънец се хване на работа след година има най малко още 5 покрай него. А ние си правим мръсно.

дедо ти! В румънските църкви още има надписи на старобъгарски!

ъъъъъъъъъ й това с католицити нещу са сбърка!

Защото Говньо се крадеше повече от демократично! Защото БГА "Балкан" имаше едни 15 млн долара- измислени, задължения, а се продаде за 150 хил. долара и купувача апна от небето с посредничеството на Костов некъде към 300 / ТРИСТА/ млн долара. Чат ли си за кво става дума?

Абе другари, щом при комунизма сме имали промишленост, защо фалирахме? Защо фалирахме всички та трябваше да идва хуманитарна помощ от запад? Що всичко беше сиво и попаднало и се редяхме за сиви таралясници с години? Егати заводите Егати икономиката

Румъния,която има по-малък излаз на море от нас отдавна печели милиарди от него като строи нови пристанища и терминали,но как да го обясниш на банкянски и други подобни селяни,че морето не е само евтини хотели,заведения,платноходки и т.н през лятото.

прочети за чаушеско ! два -три пъти го почети !!

Тези гръмнаха комунягите навреме. Преди да успеят да им изнесат парите от държавата, както стана 90-та година при нас. Пък и си нямаха Костов да им разпродаде заводите за скрап, та си имат и промишленост.

просто в Румъния няма толкова много тъпанари като теб !

Нашите заводи произвежда говна, както и румънските, които бяха дори по-зле. Добре, че си имахме Костов.

Нали псевдо еколози са сложили Черно море в натура и не може да се прави там почти нищо .А вятърни централи ги разрешават отрепки където не знаят от къде духа вятъра.

Вятърната енергия е скъпа и ненадеждна. За нас е значително по - добре да си гледаме атомната централа и да разширим мощностите и. С това ще сложим румънците в малкият ни джоб.

Ненадеждна- да, до около 30% от инсталираната мощност на годишна база е за нашите ширини. Скъпа- не е- 1млн евро on shore и 1.3млн offshore за MW инсталирана мощност- приложена тази цена за атомен реактор от 1000мвт = 1.3млрд евро до ключ, т.е. за 2та чайника в Белене аналоговата инсталирана мощност във вятър ще струва 2.5млрд евро. Ако добавим и 30% производителност от инсталираната мощност се получават 7.5млрд евро. Бонуса на вятърната е, че се пуска за 1-2 години- АЕЦ-а за 10 години. АЕЦа ще струва поне 10млрд евро.

на куя си написла исъм сигурен,че реактор си виждал смао на снимка. бай ти Тошо "неграмотния" от Правец пускаше блок за 3 г. Само на банкянския идиот не му стигат от 10 до15 г. за един реактор

С вятър и слънце не може да се прави енергетика защото са ненадеждни източници, но могат да се правят доста пари. Атоимната ел. централа е по - скъпа в краткосрочен план. В дългосрочен план е значително по - евтина.

Това е бъдещето, но в България ще среща съпротивата на руското лоби. Гледайте как са впрегнали трола Ото Скорцени да нарича това кражба а истинската кражба е при АЕЦ.

Докато имаме прости кърджалийски.... в управлението, министър-предсдатели седящи на пънчета и сричащи нещо си и така нататък все в този тон; най-вече докато имаме поддържници на тази простотия, винаги ще сме на опашката. Ясно е като бял ден, ама трябва да имаш поне малко мислещо пипе, за да го разбереш.

Българските комуняги отдавна се ориентираха, инсталираха 300 МВ перки и вече 15г. смучат парички от матрияла през сметките за ток. Румънските комунисти чак сега са се усетили че могат да бъркат в джобовете на румънските скотове. Българските комунисти когато е за кражба винаги са били начело. В това отношение румънските крадци могат само да им дишат прахът. Авторът на статията е глупаво говедо. Особено по отношение на заглавието. Румънските комуняги били изпреварили по отношение на кражбите българските комунисти. Това НИКОГА няма да стане.

Ти за Бойко Борисов ли говориш? Щото мнооого е закъснял.

Докато има крадливи БСП тулупи ще е така. А, и не виждам нито една причина, Румъния да не ни изпревари във всичко.

Мисля че не е новина, отдавна хората с поне малко акъл са разбрали, че в региона ни ние сме най-долните. Опровергайте ме.

Христо Бисеров отдавна си построи вятърните паркове. Дори го съдиха за тях и му пръднаха на дядовия. Почетният председател на ДПС г-н Ахмед Доган също си има соларни паркове и вятърни турбини. Румънците едва сега се сетили че могат да крадат пари чрез вятъра. Смешници. В това отношение ДПС мога само да им бъдат учители.

Българските комунисти и ДПС още преди 15г. се усетиха и построиха ветрогенераторите и соларните паркове. И вече 15г. успешно изпразват джобовете на простия матриял. А г-н Ахмед Доган освен ветрогенератори и солари успешно си присвои и ТЕЦ Варна. Румънците едва сега се усетили да крадат чрез вятъра и слънцето. Смешници.

Има едни смешнии.... ония между Дунава и Родопите, дето били втори по интелигентност, а пък винаги последни по всичко.

Румъния не зависи от русия няма русифилистици

На тебе и за простотията ти е виновна Русия. Нещастник такъв.

Българските комуняги отдавна се ориентираха, инсталираха 300 МВ перки и вече 15г. смучат парички от матрияла през сметките за ток. Румънските комунисти чак сега са се усетили че могат да бъркат в джобовете на румънските скотове. Българските комунисти когато е за кражба винаги са били начело. В това отношение румънските крадци могат само да им дишат прахът. Авторът на статията е глупаво говедо. Особено по отношение на заглавието. Румънските комуняги били изпреварили по отношение на кражбите българските комунисти. Това НИКОГА няма да стане.

Румъния много отдавна се отдели от русноците а наще предатели русофили продължават да работят против България.

Кога ще ги стигнем румънците? Боко Тиквата твърдеше, че сме пред тях. Пенсиите на румънците са по високи, не само пенсиите , а и доходите на хората.

Българските комуняги отдавна се ориентираха, инсталираха 300 МВ перки и вече 15г. смучат парички от матрияла през сметките за ток. Румънските комунисти чак сега са се усетили че могат да бъркат в джобовете на румънските скотове. Българските комунисти когато е за кражба винаги са били начело. В това отношение румънските крадци могат само да им дишат прахът. Авторът на статията е глупаво говедо. Особено по отношение на заглавието. Румънските комуняги били изпреварили по отношение на кражбите българските комунисти. Това НИКОГА няма да стане.

Българските комунисти и ДПС още преди 15г. се усетиха и построиха ветрогенераторите и соларните паркове. И вече 15г. успешно изпразват джобовете на простия матриял. А г-н Ахмед Доган освен ветрогенератори и солари успешно си присвои и ТЕЦ Варна. Румънците едва сега се усетили да крадат чрез вятъра и слънцето. Смешници.

а ние до сега сме дали 4 милиарда долара в гьола белене....и нищо! хората ще печелят от вятъра, а ние хвърляме пари на вятъра. ...щото българите са богати.

само скачаш от тема на тема и тролиш и хейтиш! Щерю смотан!

тебе не тели интересува как се краде около Белене и кой плаща или и ти си към крадците ...Прокуратурата трябва да порови там...

по писнията ти си личи. аре чупландос!

Българските комуняги отдавна се ориентираха, инсталираха 300 МВ перки и вече 15г. смучат парички от матрияла през сметките за ток. Румънските комунисти чак сега са се усетили че могат да бъркат в джобовете на румънските скотове. Българските комунисти когато е за кражба винаги са били начело. В това отношение румънските крадци могат само да им дишат прахът. Авторът на статията е глупаво говедо. Особено по отношение на заглавието. Румънските комуняги били изпреварили по отношение на кражбите българските комунисти. Това НИКОГА няма да стане.

с обща мощност до 500 мвт. ще струва приблизително 596 млн. евро = 1 MW = 1 mln E 5,3 милиарда долара ще струва строителството на 7 блок на АЕЦ

Да, но само когато има вятър. А АЕЦ произвежда 24 часа в денонощие 11 месеца в годината.

Това са глупости. Важното е Чекмеджето да е пълно

те хората имат милиарди ти говориш за чекмеджета, на Нинова що е празно чекмеджето щото е некъдърна фалира Техно импекс и БСП фалира, а зад БСП бяха няколко поколения Българи..... все едно фалира държава

на синът си в САЩ е платила за семестриални такси 240 000 долара.

Нали не даваха заради прелитащите птици2

"Румъния отново ни е изпреварила" Докато Герб управлява, все ще дишаме прахта на Румъния. А някога бяха далеч зад нас. Герб, Оставка и Затвор.

що бе ние изпреварихме Румъния по брой затворени блокове на АЕЦ ПРЕДИ герБ И БРОЙ ЗАТРИТИ ПРЕДПРИЯТИЯ ПРЕДИ герб

Българските комуняги отдавна се ориентираха, инсталираха 300 МВ перки и вече 15г. смучат парички от матрияла през сметките за ток. Румънските комунисти чак сега са се усетили че могат да бъркат в джобовете на румънските скотове. Българските комунисти когато е за кражба винаги са били начело. В това отношение румънските крадци могат само да им дишат прахът. Авторът на статията е глупаво говедо. Особено по отношение на заглавието. Румънските комуняги били изпреварили по отношение на кражбите българските комунисти. Това НИКОГА няма да стане.

ОСТАВКА НЯМА!!! НЯМА И ДА ИМА!!! И ТЪПИЯ ПРОТЕСТ УМРЕ!!! И МУНЧО НАСРАН СЕ ОЗЪРТА СТРАХЛИВО ЗА ГЕШЕВ!!! А ТИ ДГД НА ГЕШЕВ!!! СЕГА И ЗАВИНАГИ!!! .!.

"Румъния пак ни изпревари: ще прави пари от вятъра..." Българските комунисти и ДПС още преди 15г. се усетиха и построиха ветрогенераторите и соларните паркове. И вече 15г. успешно изпразват джобовете на простия матриял. А г-н Ахмед Доган освен ветрогенератори и солари успешно си присвои и ТЕЦ Варна. Румънците едва сега се усетили да крадат чрез вятъра и слънцето. Смешници. Авторът на статията е глупаво говедо.

не си спомням с колко процента бяхаме надвишили изискванията, но беше няколко пъти в повече, при подобно развитие в Германия и Румъния промениха законите и субсидии за мощностите над нормата не се плащаха

Ама как да си спомниш като никога не си го знаел? Материята ти е тъмна, хлъзгава и непозната. Сигурно и мощност от енергия не различаваш.

можеш сам да провериш това беше най голямото шушукане мжеду полтиците,че най печеливш ще е бизнеса със зелена енергия далеч преди да имаме такава, и затова изпреварихме много от страните по инсталирани мощности за отрицателно време , една Германияима изгода защото си произвежда и ветро генератори и други компоненти в България имаше изгода защото полтиците имаха масивни инвестиици в този бизнес

реално проблема в един АЕЦ е ,че много от полтиците ни имат зелени моюностти които цоцат от народа ни зелени мощности над изискваната норма в ЕС, една Германия също има но мощностите над предвиденото не ползват субсидии .... таак беше и в Румъния

анти ядрено лоби пак се активира, чудно ли е защо така се развиха нещата при Станишев ? явно му е било платено да прецака ядрените проекти, как се прави това ми като се правиш на защитник и оп....

"Пари от вятъра"? Тюх, отиде ни лафът - "вятър работа"!

тук полтиците ни са обединени и цоцат обединено от субсидиите които Българитеим плащат за зелена енергия, така че всичко може да чуеш ....най големия им страх е АЕЦ