Рублата рязко спадна след непланираното намаляване на основния лихвен процент до 11%

През последните два дни руската валута поевтиня с 15% спрямо еврото и с 16% спрямо долара

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Рашка има нужда от валутен цорд и обвързване с ЕВрото.

а какво е това рубла??

Рублата ще се сгромоляса в мига в който ЕС престане да купува каквото и да е от пРосия. Зад рублата не стои нищо, това е една куха и лишена от смисъл "парична единица".

за Рублен Радев и пудела му, рубладжията Янев. Плащанията за тяхната активна дейност в рубли в полза на Москва стоят все още неразпечатани в контейнери в складовете на Илиянци.

аз знам и един дето строеше потоци дето ще бъде вгорчен ако някога се върне към бостана хи хи

За да се върже бюджетът курсът трябва да бъде 70-71 рубли за долар или повече. Всичко друго е измислици.

Нищо и няма на рублата. Само леко ръби, когато я ползваш по предназначение. Не можаха ли малко по-мекичка да я направят и с поне с 2 пласта.

Ако разрешат свободната продажба на евро и долари и махнат ограниченията за преводи на валута в чужди банки за седмица рублата ще си дойде на реалните нива.

Което е 300 рубли за долар засега

интересно що руското БНБ си троши така краката да обезцени рублата? да не очакват някакви "експлозии" на валутните пазари?

Като начало руските примати а започнат да си бършат задниците с рубли, както ние хората ползваме тоалетна хартия. Нека да ни имитират, за да може да се доближат поне малко до нас нормалните хора.

Какво толкова сте се загрижили за руснаците и курса на рублата? Имате бизнес в Русия, акции и спестявания в руски фирми, просто не разбирам ? В България нали можеш да си купиш долари, евро и юани?

Някои тука изкарват копейки, пестят, с кански мъки трупат рубли, а после им се налага да обменят рубли за пари, за да си напазаруват храна в Лидъл и Кауфланд. И изведнаж най-изненадващо курса на рублата ги прецаква.

В България няма банка, която да ти обмени рубли в момента.

и що да не си купим сега евтин газ с евтини рубли. Подкрепяли сме пут.кин. ми той така или иначе намазва, важно е как сме ние.

И къде точно се намира въпросната евтина газ от Русия? Моля разяснение, отчитайки фактите, а именно в САЩ цената на мегават е около 26 евро, в Европа в момента пак за мегават около 100 евро, а евтината газ от Газпром е на цена 71 евро. Така че, дори с транспорта до тук, на газ купена от САЩ идва по-евтино от руската.

И затова, Германия, Гърция и Италия, като по-глупави от нас си плащат за руския газ и нехаят за евтиния от САЩ... ти да видиш.

Нефтохима работи с руски петрол. Струва ли ти се евтин дизела или бензина?

абе тия за валута, която не е конвертируема взели да говорят. Абе вие луди ли сте. То и през комунизма беше я долар 3 лева, ама като отидеш в банката да искаш долари ти казваха, абе на тебе не ти трябват долари. Я по-добре си вземи рубли :) не че нещо, ама сме го играли това.......и не завърши добре...... после почнахме да печатаме и 97ма знаете какво стана.

Десет долара са много пари Вчера двама мургави събратя чистиха мазите и са искали от домоуправителя по десет долара всеки Казали че им трябвали спешно щели да ги даряват на (познайте на кой)

доста козяшки са се развихрили,значи нещо се е случило,при това не в тяхна полза:))Скоро ще разберем;)Слава...как беше,Кокаина,хуйкраина,абе което си изберете;)

Появи се първият рубладжия за днес. Дрънкат ли още копейки в канчето ти, а товаришч? Хабер да пратиш на Мутрафонова за това.

Въри духай на путя

Хайде русороби, сменяйте еврото и доларите за рубли. Сега е момента да забогатеете. Така казва пудинг

да храните бункера, а той със трейдинг прави нагоре-надоле "два хикса" в долари от 80 отиде на 160...продаде скъпият долар на овцете и на вас, дето му купувате в рубли газчицата и сага вече - имайки в торбата купрени евтини долари - помпа ... не е истина как "умният" ес продължава да храни бункера, че и му плаща двойно за една и съща услуга, през курсовите разлики ... и аз да съм на джуджето - ше стигна пак до берлин - цените на газ и нефт - "по две", рубла*долар се клати +/- 100% - пей сърце ! "уин-уин"

А руските медии пишат че одобрението за Путин е 82 % . Ако така лъжат и за рублата значи реалния курс е към 200-250 рубли за евро.

В Бродилово са направили Хвърковата чета и издирват Костя Копейкин Фанат ли го ши го тричат и ще го дават директно по БНТ

високият курс се отразява зле на износа

нямат износ

Шило да каже! всеки ден е в форума на заплата и знае курса на рублата...кажи си :*)

известен още като Сцхило ;)

From ruble to rubble... Хубава работа, ама руска.

Путин и Кремъл бързат да сключат мирно споразумение,че нещата вървят зле за Русия... всяка седмица е критична за руските Агресори,нямат нови попълнения и техника....вадят от 1965г танкове и взимат 50 годишни за фронта в Украйна.

късно е либе за китка.Запада отиде на капут.И пропагандата вече не помага а започна да изтрезнява.

Сега. Имам познат който живее в Москва. Оня ден се чухме и ми каза, че в момента банките там твърда валута НЕ ПРОДАВАТ. На черно 1 долар върви за 150-200 рубли (тройно от официалния курс). Хората си кътат рублите, но ги е страх, че рублата ще пропадне отново и Путин ще им открадне валутата от банките, защото в момента могат да изтеглят само $10,000 до септември. Пълен ад е, типично по руски.

и аз имам подобна информация, ама на русоробите нема какво да им обясняваш, те знаят всичко!

Русия ще гръмне 24 часа след , като Путин е казал,че нещата са ОК

Е и? ... И в Щатите не продават Рубли! ... Нали знаеш, че след като "Западналите" си платят за газта в Евро/Рубли, и двете валути остават в Русия?

Не виждам защо на някой в Щатите или коя да е западна държава му трябват рубли. Освен ако няма намерение на пътува за Русия. В момента ако имаш долари, евра или паундове и ги обмениш в Русия срещу рубли, ставаш милионер моментално.

Западните валути като долар и евро се крепят на Честна дума, зависими икономики и самолетоносачи, да не споменавам брит. лира, че ще се смея. При рублата, плащаш в рубли - ползваш, не плащаш - чакаш по-високи цени и пак плащаш.

хахахахахахааха Ти ще да си някой завършил икономика с отличие в Москва.

Скоро рашките ще връщат и валутните магазини наречени в България "Кореком". Ако в България дойде време за избори и "Възраждане", "БСП" и тази партия на Янев спечелят мнозинство и сформират правителство, просто се евакуирайте, пак ще ни занулят.

Какво става с вашия Натовец Янев, да не взе да драска със зъбки и да му пресъхна плюнката, че сте го натирили УЖ?

Какво ще ми занулят, кредита към банката ли?

Мамка му, руснак да си тия времена. Всеки руснак - милионер!!!

И ние бяхма милионери, кеафа го няма.

От руската Централна банки казват какъв е курса на рублата без да се купуува и продава свободно Аве кът при кумунизма Сигурно ако свободно се купува и продава валута курса ще е 180 рубли за 1 долар

Аве с две думи НАТЪПКАНА ВЪЛНА

Това е официалият курс, който няма нищо общо с реалният. Руснаците въведоха някаква пародия на Валутен съвет и за това е такъв курса. Руски финансисти обявиха, че реалният курс е около 200 рубли за долар към момента. Този курс е нещо като по времето на комунизма 1долар е равен на 69 копейки, но не можеш да си купиш долари, на черният пазар е 5 рубли. Просто някакъв курс, фалшив като всичко руско.

И върши повече работа :)

tonk11

Може и да е така. Значи, че Пейсера и ДСК се пребават постоянно с техния курс който е около 70 рубли за 1 евро. Хак да им е.

след месец има реален шанс Русия да фалира и даде началото на разпад на РФ. Русия е на ръба в Украйна. строят се 30 нови терминали за газ в ЕС. Огромни подкупи за подкрепа в Германия, Франция, Италия, България...

че пак си спал на течение:)))Стотинките,които взимаш,няма да ти стигнат и за един Волтарен гел:))))

Скоро джуджето Вова ще затвори границите и ще въведе и изходни визи и всичко ще си дойде на мястото, както в СССР... слава на КПСС ! мухахахахахахахахах :)

Schilо

Тук сме няколко с това потребителско име и ни е много весело на всички.

Аз си мислех, че сте няколко в една глава :)

Какво смешно име и смешна валута хаха става само за печките в тайгата хаха

Schilо

Има тук един неграмотник, който се прави на мене. Скоро ще си получи баницата от админа!!

I'm so happy 'cause today I found my friends in my head :)

Здравей,Шило...на работа ли?

От 24 февруари рублата няма свободно конвертируем курс Долари и евро и друга конвертируема валута не могат да се купят Русия БНБ също от тази дата нито купува нито продава рубли

Продавам рубли.

Купувам по курс 10 000 рубли=1лев. Така ще спестя от тоалетна хартия :)

Домбазлии си намериха това, което търсеха. Има ли значение дали си в Русия или Украйна, когато домът ти е разрушен, а на градът ти му трябват двадесет години за да се възстанови ? Започвай да градиш животът си от начало на петдесет години - примерно. Как става това? Да си стискат рублите и да викат "победа". Само това им остава. Чичо Сам скоро няма да свали санкциите. Американците копнееха за това сто години.

Боклук

Боли ли

Прав си ! Голям боклук излезе Путин. Сбъдна всички мечти на Америка.

Тук пишещите соросроби се държат така, все едно България имаме излишъци от храна и енергия. Дрънкат простотии по команда. Лекета, мизерията тропа на вратата. И никво тролене няма да я спре. А Русия има излишъци от енергия и храна. Познайте кой ще свива дупенцето на есен. Мечтаният Зелен преход и Водороден рай е още мечтан. Тепърва ще почват да правят имплементация на азотни торове произведени с вятърна енергия. Ми успех. На есен всички ще са на пътеката към Кремъл, и ще плащат като попове. Иначе, както фараонът Шваб каза: Очакват се агресивни бунтове. И дори промит плосък мозък като неговия е наясно, че хората на запад ще отреагират бурно на свалянето на стандарта си. А руснаците вярват в Русия, и са склонни не само да гладуват за нея, а и да умират. Запада не остави никакво съмнение, че иска пълно унищожение на всичко Руско, което дори да е мечта на банда онанисти е нереалистично и създава сериозен прецедент. Дори Хитлер не се е осмелявал да игнорира Руската култура. А една насрана масонска държавка на има няма 200 години тероризира света и си прави каквото си иска. Свърши се тая. Гответе се за зануляването.

Тъпанар, има в тубата канали на руснаци, които редовно правят видеа за състоянието на живота. Гледай няколко за да добиеш истинска представа, а не през розовите очила на Кремъл.

Абе соросорк тъп. За тва му звънят на оня в Кремъл, че си бало мамата няма ядене за света. Къш.

Малоумен маргинал, заминавай за сибир да се кланяш там

Не ни пука за Сорос, нито за Путин. А ти си русороб, това понятие е измислено преди соросроб.

Ми предозирахте с платените тролски лайна. Преди година, никой не ви слагаше понятия. Хората даже ви четяха просотиите. От както шефовете ви се насраха с лъжи а вие мажете след тях, дойде тоя израз. И е точно на място; СОРОСРОБИ сте.

Русия и народът ѝ нямат нищо общо с путлер. Скоро ще го изнесат с краката напред, щото на неговите авери хич, ама хич не им харесва да не могат да си харчат спокойно откраднатите парици в "гадния" запад. Само гледайте.

Що ни занимаване с тия диваци! Където има култ към личност няма цивилизация!!!

Боли ма шнура за рублата.

Schilо

В Москва вече има голям дефицит от много стоки и цените растат постоянно заради огромната инфлация. Безработицата в особенно в големите градове скочи в няколко пъти. Милиони хора остават без работа заради сакцийте и изтеглените бизнеси, а Путин увеличи само пенсии и бюджетни заплати. Разбрах, че всички млади търсят начин да емигрират. Няма никаква перспектива повече за тях. Само в армията или полицията.

санкциЙте ... толкова сте елементарни, като елементарни частици! ... Шилото е грамотен!

Schilо

Toчно така! Бой с камъни по ментето. Удри!

Schilо

Не така. По-внимателно

Чета правилните медии, нашите и евроатлантическите, и какво установявам -санкциите са направо безпрецедентни -рублата се мандахерца нагоре надолу, но пък се оказвало,че русия печелела рекордно здраво от продажби на ресурси -русия била под такъв ограничителен режим, че щели да имат продоволствена криза но пък имала възможност да помогне с храни срещу световния глад, ако и премахнат ограничения да изнася -всички демокрации са единни срещу русия но пък само 21 страни помагали със санкции и оръжие, а по света са 163 държави -западът снабдява с все повече и по-добри оръжия украина -украинците били страхотни войници и избивали стотици руснаци на ден -руснаците губели войната но пък руската армия завладява град след град,бавно ,но ги завладява и укропите искали все повече оръжие, а пленените укропи ставали десетки хиляди. Те пък събирали трупове за да ги разменят. Какво става?

в Четвъртия райх:))

С такива Икономисти в България, нищо чудно че сме Бананова република без банани! ... Всичко е планирано от преди месец ... от тогава следя за намеренията им ... първо намалиха прага на 50% планирано, свалиха лихвата планирано на 11% ... планирано спряха твърде бързото поскъпване ... изтриха 10%, не 15% и тренда вече спря на 65 рубли за долар ... Повече ме притесняват дигитално "напечатаните" 3 трилиона долара от Байдън, който вече изтри 1,5% от БВП-то! ... А най-много ме втриса от воденичния камък Евро, закачен на врата на ЛЕВчето, което вече изтри 25% от стойността си, реалната! Реалната паритетна стойност е 23-26 за долар у дома ... засега, защото Рублата ще се крепи на все по-поскъпващи ресурси, а долара се крепи/виси на все по-гръмки обещания, инфлацията в САЩ напира, а предстои ВДИГАНЕ на лихвата там ... 2008 ще ни се стори като пикник! А даже не съм Икономист!

Ще се пънеш да пишеш, като нищо не разбираш от финанси. Сади си пипера и го полива редовно!

Що ти се хъртна филингса бе Икономистче? ... Плати ли си вноската за тИлИфончИтУ?

Мога да ти топна чушката за разкош, ама съм гнуслив и ме е страх от Маймунска Шарка!

Защото световния жандарм Щатите ги принуждават да им купуват облигации от техния дълг Свободен пазар...ха ха ха Демокрация...ха ха ха Златните резерви на страните от ЕС са в Америка Българските също Обезпечение на левове......ха ха ха

Няма нищо, ще ядем ракети и ще пием газ :)

Нещастник въшлиф

Всички те виждаме какъв си, рашистко тролско боклуче, не е нужно сам да се описваш какъв си!

Ще им спрем Руското Жито ли? ... Ку-Ку ... Май си ги загубил някъде по пътя от Козяк ... Върни се да си ги намериш, и двете мозъчни клетки ще ти трябват ... Ще забравиш да дишаш и да дрискаш, и ще те уволнят посмъртно!

На копейкин ще му доставят рублите с тирове на стойност една тоалетна хартия

Нито скъпата, нито евтина рубла е добре за икономиката на Русия . Преди два месеца тя се обменяше срещу 135 рубли за долар и предричаха да се срине до над 200 рубли за долар ! Тя пък взе, че поскъпна и миналата седмица се обменяше за под 60 рубли за долар ! Скъпата рубла обаче ограничава износа и затова Руската централна банка се опитва да я обезцени !

Oh nooooooooooo, we are sooooo poor and miserable

Диларите в рублим сменям аз Водка за да пия в този час Рубличките стават - левовете НЕ Аз ще се напия с рублички поне ……

Оххх на дядя ваняяяяя.....къде съе рашиистиии.Ще гладуваме май май......има да осмуквате на кадира къдравелкоците хахахахах..

Хахаха, опитай се да си купиш в масква долари... Не само, че няма, а и си приготви 300+ ръблени хартишки. Официалният курс си е чиста проба пропаганда!