Росица Велкова: Ако продължим да надуваме заплати и пенсии, ще увеличим и дълга

Дефицитът, който ще предложим - 6,6 на сто, се формира при запазване на всички действащи нормативни актове и политики, каза министърът на финансите

Обратно в новината

Коментари - Росица Велкова: Ако продължим да надуваме заплати и пенсии, ще увеличим и дълга | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато нямаш пари, увеличаваш само заплатите, за да не ти избягат работниците. Пенсиите ги замразяваш, както направи Дянков през 2009 година. Тогава пенсионерите не протестираха, а не се задаваха и избори.

То щот на гърците много им дреме,къв им е дългът.....ама калпазаните са с друг стандарт!!!

И какво като увеличим дълга? По-важно е да се изравним с европейските доходи

За всяко прасе има Коледа?-Но явно тебе са те изтървали няколко коледи за сметка на народа?-

Значи за безкрайната гербаджийска администрация има,за ДПС арските богати земеделци ,единствени усвояващи субсидии - има,за кражби по схеми и обръчи на Гербаджийско- депесарската мафия има,за прокурори и съдии има,за “ наши фирми” има.За тях никой не казва,че се взимат дългове,защото те всички са на хранилката на същата тази мафия и гласува дружно за нея! Обаче за бедните пенсионери и за бедните трудещи се - всяко мизерно увеличение водело до много разходи!

Тая бухча не е за там

Значи за безкрайната гербаджийска администрация има,за ДПС арските богати ,единствени усвояващи субсидии - има,за кражби по схеми и обръчи на Гербаджийско- депесарската мафия има,за прокурори и съдии има,за “ наши фирми” има и за тях никой не казва,че се взимат дългове,защото те всички са на хранилката на същата тази мафия,а за бедните пенсионери и за бедните трудещи се - всяко мизерно увеличение водело до много разходи!

Ето за тия крадци теглите дългове, след като източиха държавата и разпродадоха секторите от икономиката за по долар, сега им плащате пенсии БЕЗ ТАВАН...

Намалете си заплатите в парламента до минималната....и ще ви повЕрваме....

Защо нямате пари нали сте по 16 мандата управници и дупетата!?

Я ги вижте като станат дупетати и шиите им стават тройни например на тая свиня на снимката....И коремите им над коланите ще се пръснат...

Акаткуват!

е най-целесъобразно да умрем ...

налага се да оживеем, щото твоята заплата е достатъчна, ама ние да мрем ли

АМАААААА, БАМБИНО ,,,,, ,в едни и същи магазини пазаруваме - но теб цената на олиото и хляба НЕ ТЕ ВЪЛНУВАТ , и 3 и 6 лева да е олиото, ще го купиш и няма да се замисляш ,щотоооооо ти трябва. Останалите ще чакат промоцията !

Тази няма капацитет дори не за тази длъжност. Швейцарците да не са прост народ .Да ни стане модела като тяхния да го приложи е и всичко ще се оправи.А тази да се скрие някъде и да отиде да се образова че няма познания .

До кога ще ни манипулират с това - щу ни се увеличи дълга? Ами, да, ще се увеличи и какво от това? Ще живеем ли прилично - да, ще живеем и какъв ви е проблема многознайковци, тогава? Никакъв! Нито ще сме единствените, нито ще сме последните, а и това не е нещо страшно. На мен лично ми омръзна да ме държат в стабилна бедност.

Ще плащаме повече лихви. А лихвите тепърва ще се вдигат.

Пак ни надудулиха да плащаме газ на четворни американски цени от посредници "Ай Си Джи Би" (ICGB) и "Линден Енерджи"(Linden Energy LLC) . От корупцията спасение няма. Мафията е окупирала върха и спасение няма. Това за което обвиниха Кирил Петков сега го правят другите. Явно са се споразумели да делят комисионната, става въпрос за милиарди.

Важното е да имаме дълг в банките на ФЕД. Тогава за тях ще текат лихвичките и ние ще сме добри кокошки.

Не на монета еуро, да не се постига до такава грешка

Свиня некоя...

Тая свинкя парите и стигат, ни доста хора гладуват и мизерстват ма!

Ти някога гладна била ли си? Не ти личи много...

Намаляване на субсидията на съдебната система от сегашния милиард на 350 млн лева незабавно ще осигури за бюджета 650 млн лева! При демографския срив съдебната система е свръхраздута-вече е от 15 000 -5000 магистрати и 10 000 служители-че това е повече от армията! Огромни заплати за съдената система, компенсирани с несметни привилегии. Само парите за дрехи са 3000 лв, редовно се дават бонуси над заплат ите, а заплатата въ Върховния съд вече гони 8000 лв, за сравнение-професор от БАН е с 1200 лв . Никъде по света прокурор не получава повече от професор! Свръхраздутата и отрупана с привилегии съдебна система е причина да не сме в Шенген-каза го посланик Ван кестерен, и даването на 1 милиард лева за съдебната система е первезрия. 350млн лева субсидия са достатъчни-ще се намалят заплатите, ще се извършат съкращения, ще се премахнат привилегиите. Например-при пенсиониране на прокурор от Главна прокуратура му се плащат 140 000 лв-20 заплати кеш. На плебса -при пенсиониране рядко се плащат повече от 8-10 000 в-6 заплати. Ако нотариата стане държавен-съдебната система дори може сама да се финансира , от приходите от нотарилани такси!

защо само съдебната система,къде забрави всички останали държавни агенции и учреждения....или ти си кротуваш също някъде на държавна службичка и само плюваш по съдебната система?!Военните също вземат 20 заплати при пенсия,МВР също...да не би да са се преуморили от работа...особено в армията!!! Аман от пишман разбирачи и дървени философи!

Пари в държавата има, ето как да се осигурят 2 милиарда лева без усилия: -ЗАКРИВАНЕ НА частния нотариат. Около един МИЛИАРД лева от такси се подаряват на няколкостотин частника, а ако нотариата е държавен-тези пари ще са за бюджета. Защо държавата подарява нотариалните такси на частника, а не събира този милиард лева за бюджета? -Въвеждане на 70 процента отчисления от таксите , събирани от ЧСИ-тата-това би осигурило поне 600 млн лева годишно за бюджета -Намаляване на субсидията на съдебната система-от сегашните 1 милиард ,до около 350 млн лв. Това може да стане, като се въведе лична осигурителна вноска, като се намалят сегашните заплати от 7000 лв, до не повече от професорската заплата-тя е около 1500 лв, и спиране на 20 те заплати-около 140 000 лв кеш, при пенсиониране или доброволно напускане, извършване на съкращения-станахме държавата номер едно по брой прокурори на глава от населението,, уволнение на всички помощници-а помощник в съдебната система се става на база роднинство или приятелство с прокурори и съдии. ПОСОЧЕНИТЕ МЕРКИ БЕЗ УСИЛИЯ ЩЕ ОСИГУРЯТ ВЕДНАГА 2 МИЛИАРДА МЛЕВА ЗА БЮДЖЕТА!

Как ще махат съдбните помощници, бе? Кой тогава ще пише решренията?

Ей свиньо противна, виж се на кво приличаш, чумата да те тръшне като те гледам си поне 150 кг.

еми, намерете си некой да ви работи за безпари тогава................

НЕПРЕКЪСНАТОТО теглене на ДЪРЖАВНИ ЗАЕМИ от ВЛАСТИМАЩИТЕ, за да си ОСУИГОРЯВАТ СПОКОЙСТВИЕ и ОТЧИТАТ ЗАСЛУГИ чрез НЕПРЕКАСНАТОТО ВДИГАНЕ на Заплатите на Държавните СЛУЖИТЕЛИ и РАЗДВАНЕТО на Какви ли не ДОТАЦИИ и т.п. на Определени ТЕХНИ КРЪГОВЕ и за НЕЕФЕКТИВНИ Производства е ПОРЕДНОТО СЪЗНАТЕЛНО и ЦИНИЧНО ЗАРОБВАНЕ и УНИЩОЖАВАНЕ на България и СЛЕДВАЩИТЕ ни ПОКОЛЕНИЯ от ВЛАСИМЩИТЕ! ПИР по Времена на ДИВ КОМЕРСАЛИЗАМ и "ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ" ЕДУЩИНИ!!! Време е за ПОРЕДНИЯ НАРОЕН Съд за да се СПАСИ Българския НАРОД от тая ЕДУШКА и ПРОДАЖНА Паплач!!!

Я надуй Росица кавала!

Страхотна реплика от управляващите, нека най-нуждаещите да се оправят сами. Каква държава , какви избиратели и какъв драматичен развой на нещата. Всичко това е следствие от народния избор, сега ще се изселят още хора от България понеже няма как да си плащат сметките в собствената държава. Благодарим на управляващите за искрения отговор, сега знаем колко много им пука за населението на малка България

Има си и позитив в тази тактика на анти социална политика , ще имаме повече местни туристи и накрая само най-богатите ще живеят в България. Ще се движат по широки пътища и ще живеят на чист въздух. Тази анти социална тактика е в сила от прекалено дълго време и ефекта е видим, малките населени места обезлюдяват , производството се съсредоточава в Турция и Румъния понеже предлагат много по добри условия , а нашия управляващ елит винаги намира сериозно оправдание защо ние сме на дъното и продължаваме да копаем надолу. Май май трябва да си наемем външни хора да управляват държавата , ние така или иначе гласуваме за който плаща

По принцип е права, че в един момент може фа има проблем с ликвидността, но относно заплатите н народните избраници, министри и други защо не се помисли към замразяване на заплатите им или дири намаляването им? Защото не е едни и също дали ще получаваш на месец 2000 или 6000лв,?

Като има проблем с ликвидността да спрат привилегиите на съдебната система-опасна за правовия ред престъпна организация. При пенсиониране на прокурор с 7000 лв -получава 140 000 лв-20 заплати, при пенсиониране на професор от БАН-получава-около 7 000 лв-6 заплати по 1200 лв. Субсидията на съдебните банди е вече 1 милиард лева. А че в съдебната система има тежък бандитизъм се видя от снлучая осемте джуджета.

наднорменото тегло на тая не й пречи да бъде гадна!

Тази охранена министърка, ако получаваше МРЗ, едва ли щеше да говори така?! Темите заплати се повишават два пъти в годината и да поне 10 пъти по-високи от нашите! Днес прочетох, че в Албания, министерските заплати, не са пипани от 9 години! Това е морала на нашите управници!

Дефакто дълга представлява печатене на пари. Пари от въздуха. А парите от въздуха ограбват точно бачкатора - ползват труда му като го лъжат че му дават нещо, което реално не струва нищо. Честито за заплатаджиите. А пенсионните системи скоро приключват и се връщаме в средните векове - ако си направил деца или ако си инвестирал в трудоспособна възраст (но не в продънен пенсионен фонд) ще ядеш на стари години, ако не - мреш.

Само цените ще имат право да се надуват!

намалете си заплатите в държавната администрация.

Страните в Еврозоната намаляват Заплатите на Партийци и Министри , на Висшата Държавна Администрация . Страните от Еврозоната Увеличават Пенсии и Заплати - справка в Нета .

Оф , айде малко да се осъзнаем, повече пари в хората по голямо харчене по голям растеж , дори да се вземе заем , лесно връщане , голям растеж малка лихва и т.н.

Не е така. Повече пари не означава повече харчене. За приход от 1000 може разхода да е 500, а при приход от 2000 и пак да се правят разходи за 500, а останалото за спестявания.

Тая лелка като гледам как е плюскала, предлагам нейната заплата да бъде замразена завинаги и задължително да е на минимална пенсия, та да спре да плюска. Сития на гладния не вярва.

Защо вдигнахте максималните пенсии на 3600лв, а а минималните заплати са 600лв, ... шест пъти по-малко??? За какво са му на един пенсионер, който не плаща осигуровки, тези пари, а този който работи - да плаща и за свръх-високите пенсии???

1. Пенсионерите са плащали цял живот, работещите сега плащат за бъдещите си пенсии. 2. Сравняваш най високата пенсия с най ниската заплата. 3. Преоподавател в университет с пенсия 400 лева, а те са много, е унизително и за теб като българин, ако можеш да го осъзнаеш. А най високата пенсия 3600лв, да я напрявят на 400лв, да ги видим кои са.

"А най високата пенсия 3600лв, да я напрявят на 400лв, да ги видим кои са." - примерно: Румен Гечев, Левон Хампарцумян и др. такива

НЕВЯРНО: Тези с 3600 ЛВ пенсии са съдии, прокурори, милиционери-хора, който през живота си не са платили една стотинка осигуровки. Най-високите пенсии са за тези, които никога не са се осигурявали , а всичко им е наготово. Дори инсталирането като прокурор или милиционер е въпрос на връзки, и после-цял живот наготово. тоест най-високи пенсии са за номеклатурата. Вдигането на максивмалната пенсия е перверзия! Ниските пенсии са за тези, които 45 г сами си внасят осигуровките.

Ще увеличим и мързела което е по-опасно

Ауууу, ама като гледам как са надути заплатите и пенсиите.... лелееееее, направо ужас.

Тогава да започнат да отдуват заплатите на чиновниците по министерствата и най-вече на министрите !!! Нещо за заплатите в съдебната система няма ли кажат, че онези сфинксове гледат звездите и пишат каквото им дойде за заплати !!!

Май никой не прочете статията. Само заглавието. Здраве да е. Почва "Орвил" и е по-интересно от вас. А и не си струва.

Да го увеличават ! Един живот се живее ! После ще го опростят като се натрупа като Гърците ! В САЩ които имат най-голям дълг да не би да са зле ?!?!

Разбирай - на ръба сме!

пенсии и заплати кой надува ве? духайте момчета, да стане на парчета...

Търсят си белята и ще я намерят. Когато висшите чиновници твърдят, че няма пари за народа, означава че те не си вършат работата, за която са назначени от народа и трябва или веднага да бъдат сменени за несправяне, или заплатите им да бъдат намалени под средната до минималната докато започнат да работят за тези, които са ги назначили. Управниците трябва да огладнеят, за да разберат как се живее в инфлация с мизерни доходи. Интересно какво искат да предизвикат - да спрем да плащаме данъци, да преминем на натурална размяна на стоки и услуги, за да не получават никакво ДДС и заплати, или може би революция и гилотина.

Ако спрете корупцията и кражбите може и да не се налаг да се увеличи дълга. Най големите пробойни в бюджета никога не са били пенсиите и заплатите и не е нужно аз да го напомням. Бюджета от нас само се пълни, а се харчи от вас.

6.6% бюджетен дефицит не е ли твърде много при препоръчан от ЕС максимум 3%?

Тия измислени 3% бюджетен дефицит се отнасят само за колониите, чието население трябва да освободи територии. Могат дори да ги направят 1%. За метрополиите ограничения няма.