Коментари - Рестото само в евро след влизане в еврозоната | Бизнес.dir.bg
назад

Рестото само в евро след влизане в еврозоната

Целта е левовете да бъдат изтеглени от обращение

Обратно в новината

Коментари - Рестото само в евро след влизане в еврозоната | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Референдума кога

Ако еврото е по-добро за нас, щяха да уважат референдума.

Много руски чобани са се наели да пишат против еврото. Съвсем неоправдано. Нека си вземат рублите и да ходят да ги харчат в Мухонасранск.

Недеите да си клати те краката преди да се качите на магатето

Предстои ни да наблюдаваме рядкото явление как МАСОВО баби, дядовци, тъщи и тъстове ще започнат да даряват МИЛИОНИ на младите... Да заплачеш от умиление! :)

А може ли също капейки?

Нямаме толкова чамов материал за кАпейки, ДПС-то го изсече ...

Да потретя, защото дирци обичат да трият > Ще избием всички предатели като бясни псета - където ги сбараме.

Крали Марко е предател

Това е само прякор, а ти си идиот, ако си мислиш, че ще накривиш на някой шапката.

Очаквам като стане това по новините да казват само колко са набитите по касите в магазините... Как си го представят, че касиерите ще смятат колко ресто трябва да върнат от лева в центове? На какъв КУРс ще го смятат? клиента дали ще осъзнае що лелката му дава 30 цента вместо 60 стотинки ресто?

Не се коси, никой няма да разчита на доброто смятане на касиерките. Касовите апарати се ъпгрейдват да го смятат и изписват сами. Интересно ми е, обаче, с колко чекмеджета за банкноти и монето трябва да бъдат :)

дрогаре. Край на сивата икономика, бурканбанк и далаверки. Ако сакате стабилните рубла и юани, марш на изток!

"Край на сивата икономика, бурканбанк и далаверки." Глупости. Преминаването към еврото по никакъв начин няма да повлияе на сивата икономика или на корупцията.

не, но другите работи ще ги усетите. Затова ритате.

"другите работи ще ги усетите" Кои са тези други работи? На това, което си изброил по-горе преминаването към еврото няма да се отрази по никакъв начин. Евентуално ако собствениците на бурканбака са глупави може конвертацията от левове към евро да им струва 10-на процента, а ако са умни ще минат и с по-малки загуби. И толкова по въпроса за "другите работи, които ще си усетим". А за сивата икономика и далаверките конкретната валута няма абсолютно никакво значение, вчера сивата икономика работепе с левове от утре ще работи с евро.

Тя сивата икономика отдавна е минала на Евро, Б.Б. левове ли държи в нощното шкафче, пуделчето пачки с левове ли разнасяше? То това е най-голямата демагогия - богатите вече са загърбили лева, а в същото време плашат народа с еврото.

Естествено, че България се засилва да влиза в Еврозоната в момента, в който еврото започна трайно да отслабва срещу долара заради глупостите на ЕЦБ.

Евро-то отслабва заради изборите във Франция и упадъка в Германия, а не поради ЕЦБ!

От еврото се страхуват тези, с нерегламентирани доходи с пари у тях. Че няма как да ги оправдаят. И бедните, с ниско образование и поради това ,с ниски доходи.

Абсолютно... имам пприятел който вече гризе нокти как да изкара на светло едни 600-700к... Верно, че се е блъскал за тях, но една стинка данък не е платил, нито осигуровки.

Любопитно ми откъде акъл да заработи 700К като явно му се опира такъв дребен проблем да ги изсветли. Все пак говорим за К, а не за М.

Смешен.

Здравей, идиот!

Левът е вързан за еврото още откакто има Евро и това е единствената причина да имаме стабилна валута. Който не помни 1997-ма да провери. Въвеждане на еврото ще ускори развитието на Българската икономика и ще направи страната ни по привлекателна за инвестиции и туризъм. Гърците отдавна са с Евро и да си признаем по добре стопанисват от нас. И накрая, Евро означава повече прозрачност и по малко далаверки. А при нас последните години взе да става почти като в Европа въпреки бай ганьовци те има успешни и читави хора.

Пълен глупак си байно.

трол

Единствената причина да имаме стабилна валута спрямо еврото е валутния борд с изискванията му за поне 100% покритие на физически емитираните левове с евро (става дума за банкнотите и монетите, не за цифрите в компютър по разни бази данни). Махнат ли борда, курса лев-евро ще падне веднага до 5 към 1. Ако сме късметлии ще се задържи там. По-вероятно е да се срине до 8 към 1.

предпочитам в рубли и юани...

Аз пък предпочитам левове.

(да направим класация по най-предпочитано): 1 . Левове 2 . Рубли и юани ... ... н . Индийски тупии н+1 . Евро

Единствената полза е за политиците - вместо да превалутират рушветите от лева в евро, така подкупите ще ги вземат направо в евро!

Как се казва нещо, ако влезеш в него, няма опция за излизане (еврозоната). Отговор: КАПАН

Ние влязох влязохме заедно с Румъния в еврогейския съюз. Те, за разлика от нас, дръпнаха напред, и икономически и всякак си. Защо румънците НЕ ИСКАТ И ДА ЧУЯТ за ерозона? Не е ли редно, те, като по-напреднали ПЪРВИ да приемат еврото, па после ние, АКО ГИ ДОГОНИМ?

Как ще ги стигнем....румънците! Ха ха ха

И кога си мислите, че ще приемете еврото? Нещо май партньорите ни не искат и да чуват за това!

Горд съм,че още отсега на евробанкнотите е изписано на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК - ЕВРО! Не на македонски или руски! Казвам се Иван Петров и няма голямо значение дали ще се казвам Петър Иванов, та така и със замяната на лева с евро!

Тя икономиката ни цъфнала и вързала, та сега остана да решат най-важния въпрос - дали рестото да е в евро или в лева... и ако няма евро, тогава може и в лева. Сложни, трудно проблеми решават демократичните ни икономисти и финансисти. Но пък онзи ден Световната банка ни обяви за "богати". Обаче знаете ли кои други граждани обявиха за богати? Руснаците. Голям майтап. "Индипендънт" писаха, че това било защото войната движела руската икономика? Аз нищо не разбирам - нали Русия беше бензиностанция с ракети, нали сега са им наложени санкции, нали вече не им останаха танкове, ракети и снаряди, как така това "движи икономиката"? Отговорът е разбира се съвсем прост - нито руснаците, нито ние сме станали по-богати, даже напротив. Просто "изчисленията" на Световната банка не вземат под внимание ужасяващата инфлация. За която разбира се, е виновен пак... Путин. Довечера като минете през кварталното магазинче и платите двойно повече в сравнение с това, което сте плащали за същите продукти преди 3 години, да знаете, че Путин е виновен.

Дано не го приемат това евро!!!

Много са ми смешни с този закон за еврото- скоро няма да влезем, ама те напъват за закон, все едно утре влизаме. Жалкари.

1. Не сме в еврозоната; 2. Дори без референдум може да не влезем в еврозоната до 2043г. Въпреки че сигурно ще ни пробутат политически; 3. От къде накъде харчат ресурси и нашите пари и за пропаганда по медиите на еврото? Трябва да бъдат съдени; 4. Кой ще съди тези от КС за противоконституционното решение за референдума? Че парламента не можело да промени нищо. Как да не може. Решава например излизане от ЕС и готово; 5. Защо така и не посочиха на какво противоречи референдума за еврото? Ето в този договор, този член, тази алинея. И как гласуваха в парламента незаконно срещу референдума, без да знаят на какво противоречало? 6. Защо лъжат кога се влиза в еврозоната? Влиза се при решение на хора. И най-нормалното е и да сме ние българите. Може да ни наложат и вето сигурно. Дали добре сме излъгали критерии и така нататък. Не се влиза "при" - ей ама ние сме били влезнали в еврозоната - това не е компютър да следи и е технически невъзможно. А за след и 100 годни след, е след и нищо не противоречи; 7. Защо ги е страх от демокрацията и народната воля? 8. Тези в парламента на кого служат? Не е ли на народа на България? Освен тоталната загуба на суверенитет. На кого са парите - вече не наши. Как се взимат повече само на заеми. Кой прибира лихви от такива. 100% ще има инфлация. Как например преди в Германия паркинг от 1 марка (1 лв) става 1 евро (1.95583 лв). Да не си мислите, че например билет за градски транспорт от 1.60лв, ще стане 82 евроцента? Ще стане примерно 1 евро или над 20% увеличение. Ще има натрупване на увеличения и за производство на продукти. В Германия имаха калкулатори преобразуващи евро-марка, да виждат хората с колко ги лъжат. Всеки който твърди, че няма да има инфлация, умишлено лъже и е за съд! Най-малкото не може да го знае!

"Левовете в марки сменям аз...."

Няма нужда. От 1999 г. 1 лев е равен на 1 марка.

ТЕ СЛАГАТ ТИГАНА НА ОГЪНА

А нито риба, нито олио, нито нищо...

Скоро няма да е. Дай Боже никога. Не искам да плащам дълговте на Гърция,Италия и Испания и да храня мигранти!

скоро ще плащаме в Евро, ще си вземаме заплатите в евро, ще ходим по целият свят със парите от заплата и ще си живеем.

Със заплата от 380 евро знаеш ли до къде ще стигнеш?

Абе не разбрахте ли, че ние евро няма да приемем?! Бавни ли сте, тъпи ли сте, какви сте?

стой и гледай.

Абе искам да знам кой ги измисля тия глупости... те на повечето места нямат стотинки да върнат точно, пък какво остава за евроцентове. И си спомням за един момент от филма "Оркестър без име": "Значи аз сега трябва да ти върна един лев... ама аз нямам един лев... ти имаш ли един лев... а, да..."

Стига с тая еврозона и евро. С Боко, Шиши и жълтопаветниците критериите ще ги покрием в следващите 20 години.

Голям зор да ни набутат еврото. Всички държави БЕЗ тази валута в момента са икономически стабилни и имат по-висока покупателна способност от тези които наскоро са го въвели. Особено за икономики подобни на нашата (и доста по-силни) тип Гърция и Хърватия, въвеждането на еврото доведе до нечувана инфлация и криза в годините след приемането. Огромни икономики като полската, които са в пъти по-добро състояние от нашата отказват категорично да го приемат, а Англия директно се махнаха като активен член на ЕС. Държавни с невероятно висок стандарт като Исландия, Норвегия и Швейцария дори не обсъждат премахване на валутите си, но видиш ли, тук е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО нужно......

В евро - едва ли, но поне в долари рубли или юани ...

Честито. Българите имаха няколко възможности на парламентарните избори да изберат партии против еврото. Това не стана болшенството избра с действие и бездействие, че иска еврото.

Така ще е ……ама най рано 2026 и то с късмет !