Коментари - Ресторантьорите поискаха оставката на министър Динкова, обявила им открита война | business.dir.bg
назад

Ресторантьорите поискаха оставката на министър Динкова, обявила им открита война

От бранша твърдят, че според актуално изследване на Евростат България е с най-евтините хотели и ресторанти в ЕС

Обратно в новината
| Редактор : Надежда Христова

Коментари - Ресторантьорите поискаха оставката на министър Динкова, обявила им открита война | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6

Коментари

Еми много са нагли ресторантьорите! Първо, оня с пържолите сам се изложи, ма те щели да го съдят! За какво? Че се е изложил сам? Второ, да си съдиш клиентите е малоумие, вместо да си оправяш проблемите (Не, проблема не е в скъпата пържола, а в това че персонала И собственика не са комуникирали правилно положението. И тънкия момент че не смеят да сложат в менюто - пържола - 500 лева, щото никой няма да се излъже. ЕЙ ВСИЧКИ СМЕ БЪЛГАРИ, ПОМНЕТЕ) А министърката им каза къде са им проблемите и как да ги решават - и те - оставка. Алооооо... За гредата и сламката в очите нали сте чували? АЛЧНИ ко5даци

Слугинажът с претенции иска оставка на достоен човек! Наведете се и целувайте краката на тези които ви хранят!!!

а тази година Албания задмина България по посещаемост !!!!!!

то и миналата я е била задминала! Кой ти идва у БГ на туризъм? Румънци, турци и гърци за по 2-3 дни, като румънците с палатките си. Руснаци, белоруси, украинци и молдовци вече не идват, който българин се обърка да дойде го прогонват със сметки, бой и съд...

нашите ресторантьори са надминали Иисус ,с един хляб-заплатите на персонала плащат ,с един рибай стек наема и данъците за годината !!!!

Христос ряпа да яде!!

Важното е ракийцата да врви! Министърката ако не мое да обърне две ракии на обед , да си оди....не разбира от туризъм

Тая министърка на туризма да внимава в картинката, че Ричи Алибабаевич ми мяза на евреин и като едно нищо ще я обвини в антисемитизъм.

Към въпросния ресторант. Пържолите им не били скъпи, но персонала се осигурява на едни 780 лв. Мин заплата. Да им плаша и да осигурява персонала, така че да им стига за ядат пържоли всеки ден

За ДДСто трябва да искат оставката на Асеня от ПП прайда... Малко са се объркали

Чакайте бе, За министърката трябва да изчакате 100те дни, да минат, Малко де се изкефи! Сега ще ходят на посещение в Гърция, сезон е!

вместо ресторантьорите да търсят грешките в самите себе си, я търсят в клиентите. Имаше клип, който показваше как в англия същите пържоли излизат около 150-160 паунда, по думите на българин там, даже показа и менюто и обясни, а тук 500 лева. После защо нямало клиенти. Аз лично всячески избягвам да сядам по зааведения, защото цените са космически, 5 лева за бира, не мерси, за 5 лева ще си взема две двулитровки или 5 кенчета от супермаркета.

Там са свикнали да едат убаво месо, тук има риск и транспортни разходи.... А ракийцата у Англия що е 5 пъти по-скъпа....

"...според актуално изследване на Евростат България е с най-евтините хотели и ресторанти в ЕС." Страхотен аргумент! Така е, съгласен съм! А замисляте ли се защо? Нека ви отговоря: 1.Евтини продукти. Такива са, защото качеството им е меко казано съмнително. 2.Евтин персонал. Полуграмотни хора, нямащи понятие как да се отнасят към тези, от които им зависи заплащането. 3.Занемарена инфраструктура. Разбирай масово недобре почистени помещения, изпочупен инвентар... И пълна убеденост, че щом веднъж са вложени пари за оборудване, вече е кощунство да се дават още за поддръжката, или, не дай Боже, подмяната му. Всички помним големуя рев по време на пандемията и как захапахте държавната цица, под формата на намалени, направо липсващи данъци, коеъо беше в сила дълго след фактическия край на ограниченията. Не се правете на много хитри, защото в България всички са такива! Мнението на министъра е споделено от огромен процент от клиентите ви. Огледайте се, вижте как е при комшиите, да не говорим по-на запад в Европа, пък тогава тръгвайте с рогата напред срещу тези, от които ви зависи хляба.

Кръчмите правят кинти от напитки, особено вода. А не от папкане другари и другарки....

,,,,,,,,,,,, вода в супата ,,,,в пържолите ...и кадето се сетиш ;-)))

И после хемороиди....

Няма да се дехидратираме, така де

колко да си нагъл ...да работиш на 500% надценка и да плачеш за 9%ДДС......

Човек отива в кръчмата да пие и за кеф на душата, не да еде. Еле па палачинки...мекици немат.. В тия дестинации алкохолът не става, пийнието им е алтаво. Нема ракийца...нема купон...музиката е хаос Царат е гол

Чудя им се на наглостта и нахалството. Има добри ресторанти, в които се сервира качествена, добре приготвена и вкусна храна, обслужването е на ниво и всичко е прекрасно. Но това са единици в цялата страна! В по-голямата си част заведенията, наричащи се ресторанти, са по-скоро долнопробни кръчми, каквито няма на Балканите, да не говорим за Европа. Непочистени зали, маси, прибори; неграмотен персонал, без понятие за лична хигиена; храна, заради която хапчетата за стомашни проблеми са най-продаваните у нас. Хотелите няма да ги коментирам, защото там с всяка година звездите и цените се увеличават, а нивото стремглаво пада. Затова вместо да искате оставки и да съдите хората за това, че показват какво дъно сте, по-добре се погрижите за реномето си като стигнете нивото на европейските хотели и ресторанти - нека качеството отговаря на цената. А не в сладкарница (защото въпросното варненско заведение прилича на сладкарница, а не на ресторант), редом до кюфтетата и кебапчета с неясен произход на месото, гарнитура - лютеница и боб от консерва, да искат 35 лв./ 100 гр. за говежди рибай стек. Много ми се иска да разбера произхода и качеството на това месо. Надявам се този път институциите да си свършат работата и да ви поставят на мястото ви! Време е да се научите как се работи!

Народните представители, къде и какво папкат? Заведенията около Народното събрание са родили повече закони от пленарна зала. Може и Конституцийка да се пръкне....

До ресторантьорите и хотелиерите! Момчета и момичета, вярно е, че хората назначени на минитсерски, заместник министерски и какви ли още не подобни длъжности нищо не става от тях. Това е факт! Но опорочаването на тези два бизнеса и изцяло Ваше! Няма на кого на се сърдите и да прехвърляте вината! Мен, като най-ревностен защитник на всичко родно, ме изгубихте този сезон. И сле д направената равносметка, ме губите и за следващите! Яжте си в ресторантите, пиите си в заведенията и си спете в хотелите!

Ресторантьора Алибегов, знае ли как се готвят яйца на очи.

Тази, че не става за тая работа, не става. Не знам как се е навила. Трябва ни Министерство на пропагандата и рекламата. Ние сме си супер дестинация! Авиокомпании ли да спонсорират, винарни ли да дотират, да го мислят и измислят. Но сме супер и това е, нема Гърция, Турция, Хърватска, пожарии, евакуации и т.н.

Им помагахме от бюджета и ядоха кифтета не реваха,сега ни го връщат с астрономични цени. Повече никакви помощи. И да качват ддс-то им на 20% . От намаленото всичко отива в сивите им джобове. И да се провери реални ли са залатите на които плащат осигуровки с тайни служители. Битката им с клиетите е обречена предварително!

ㅤ

Гошо бойкотира ресторанти, пицарии, барове, заведения за хранене от началото на пЛандемията насам. Гошо си прави барбекюта на семейни и приятелски излети сред природата. Гошо не го интересуват маниите за свръхпечалби на лакомите ресторантьори. Гошо е умен. Бъди като Гошо!

А питал ли е Гошовица какво мисли по въпроса, хахаха

Преди три дена си пих кафето в Милано, вчера в София ...... два пъти по-скъпо е ..... ама не в Милано, а в София !

Това е защото взимаме два пъти по- големи заплати от Италианците! :)))

Филмът "Кит" много често ни го сервират в заведенията по морето. Имам предвид, че теглото на рибата се мерело преди да се приготви. Сега то е ясно, че така и трябва и, че при печене се губи тегло, ама ...... няма как да е била 500-600 грама , а след това да е станала 150.

Свива се:) Ама от персонала:))

Браво на министърката! Не знам от къде я намериха, но това е правилния човек. С едно изказване и показа, че познава бранша, че вижда грешките и може да се справи. Ама лапачите веднага оставката й искат. Защото на тях така им е добре. И ще продължим да си даваме парите в Гърция и Турция, защото тук услугата не струва, а и е скъпа.

Време е наглия примат ричард да бъде прибран от Софийския зоопарк и тези организации да бъдат ръководени от хора, които са наясно какво е обслужването в Гърция, Турция, че и Румъния. Само тогава туризма ни ще тръгне в позитивна посока.

В Балчик ме натровиха ония ден мама им нагла.

При цена от 15 лв за палачинка и 8 лв за фрапе няма нужда да се говори за министерска сменя и уронване на имиджа. За справка в Италия цената се 1.5 Е в Гърция 2 Е за сипания нямам данни Поздрави Ня всички хотелиери и ресторантьори с най- ниските цени от евростат

Една дребна поправка - снощи се върнах от Гърция, бяло фрапе на плажно заведение е 4-4.50 евро, към него върви безплатна малка бутилка с минерална вода. Но!... Обслужването във всяко заведение, където седнахме - и на плажа, и вечерите ни в тавернички, беше просто блестящо. На втората вечер повторихме заведението, че останахме доволни, а и близко беше до хотела ни - веднага пристигна комплимент от заведението по една малка порция сладолед. Салатите - огромни порции от невероятно вкусни зеленчуци, бяха по 6-7 евро, 1 семейна пица е 8-9 евро. Морски дарове не сме яли, не сме фенове и не зная цените им. Непрекъснато ти носят нови кофички с лед, водата винаги е от тях, сервитьорите постоянно се навъртат да наблюдават нуждаеш ли се от тях, питат те всичко ли е ОК. Ами... к'во да кажа - да си ползват Лайноморието със здраве! :)

Обичаш обикновеният живот в мащаби, евала....

Не ти ли е вредно да ядеш палачинки, вече? А винцето как е, колко струва? Ракийца? Бургаската мускатова как върви?

Явно по-мразени от властта са т.нар. "ресторантьори". А тези дори не им стига мозъчната дейност дори, за да си зададат въпрос "Защо", а какво остава за нещо повече. Определено странни неща и казуси обединяват българите днес и разпада ни, като нация е фрапиращ. Сега да видим дали ще отделят и съберат средства или пък ще накарат персонала си да се вдигне на "спонтанен" протест срещу проверките на държавни институции в бранша.

Моля информирайте ни за имената на само 10-те ресторанта във Варна с такова високо качествено готвене, обслужлане и сметки! За да не рискуваме да бъдем обрани бити и съдени, защото сме влезли по погрешка вътре!

Време е държавата да обяви война на сивият сектор, в който са И ресторантьорите. Като почнат да плащат всичко дължимо на хазната плюс 20% ДДС ще се сетят, че всичко ЗАПОЧВА и СВЪРШВА с клиентите. Ненаяла се проста сган.

В България търговците не плащат ДДС , всичко се заплаща от крайния клиент все едно е потребителска такса. Истинското ДДС се заплаща Пт търговеца, но при нас не е така и никога не е било

Хем скъпо, хем некачествено. За обслужването не ми се и говори.

Няма да се учудя и да перат пари на мафията тези ресторанти при тези цени. Поне се вижда, че ПП работят. Гробарите ги създадоха тези ресторанти, че и сумата пари им наляха. Да им връщат ДДСто

Е седерастки - на Тим

Те на клиентите си са обявили война, та на един министър ли няма?!

Затова в Гърция. Може и да е скъпо, ама ти вадят душата с отношение. Тук , че си им клиент ще те линчуват. Научете се в бранша как да обслужвате клиенти, лузъри с лузъри. Тогава искайте оставки. 500% надценка щом не ви стига хранене гларусите с мърша от непродадени пържоли. Или могат да станат на кюфтенца 2 лв бройката. Що да иде зян

Супер нагли ресторантьори. Техният бизнес е почти в сивия сектор, плащат минимални заплати и предлагат нула качество на високи цени. Бойкот на тъпите им заведения и да мрат там

Аз англичаните не ги харесвам, но човек трябва от всеки да взима най-доброто и да е учи. В случая имам предвид начина по който Тачър преди година размаза там наглите миньорски синдикати. Но това става когато държавата наистина си е на място .....

Туризмът ни е от помияри за помияри.

Истината е, че в малки насели места в провинцията съм попадал на качествени заведения с много добра храна и на учудващо ниски цени. Лошото е, че човек рядко минава от там и няма как да ходиш по=често. Тук в София почти няма такива, но дори и да решиш да платиш повече няма да получиш това дето търсиш. Някакви порции в минималистичен стил , ако искаш да се нахраниш сигурно трябва да си поръчаш поне три, и често с много съмнително качество. Тук не говорим за някакви изгъзици, а за една стандартна храна, която лесно може да съпоставиш като качество, количество и цена.

Прав си! Селчовците уж ресторантьори са най-много тук!

Тръгнали сега да свалят и министерката! Така е, като няма държава!

Те престъпващите отвъд закона от край време са се сдружавали, да не ги избесят един по един - били то хайдуци, партизани, сдружения всякакви!!

А за това че продават безбожно скъпо ... В бътчъра до мен - Блек Ангъс прайм риб (това е парчето на едро от което се реже индивидуалния рибай преди да се сготви) за 7 паунда е $129. Или по $4.10 за 100 грама. 7.20лв/100г Същото месо от органик и хранено с трева само животно пак Блек Ангъс е $199 за 7lb. Или по $6.30 за 100 грама. 11.07лв/100г

Ако искат и на петорна цена ще го продават. Това е пазарна икономика, все пак. Като нямат клиенти на тези високи цени, ще ги намалят ... или ще фалират.

поръчал си уж порцията им, а получил 14 порции на сметката?? Така лесно няма да фалират! Добре, че имаше още един да му помогне с плащането. че и бой щеше да яде и цялото му семейство сигурно!!

Нарочно ще отида да ям и ще платя с карта, после ще се обадя на банката и ще оспоря плащането за измама - поръчал съм 1 брой от 35 лева, а те като напишат х броя в касовия бон ще го духат, и парите ще си взема обратно и те ще платят 25% глоба допълнително.

Изписа ни са толкова много страници и коментарии че се губи темата . Защо просто не напишете името и мястото на ресторанта и ще видите че след 2-3 дни без оборот стека ще стане по евтин от обикновена пържола . Това е пътя на клиента да се справи с нелоялните търговци и производители . Просто не купувайте стоки и не посещавайте заведенията !

Има го в клипчето, а и местните го познават - ресторанта е тимаджийска мутренска гъзарска дупка, на откраднатия от тим плаж. Казва се Мазу и е на Рапонги (друга тимаджийска мутренска дупка).

Какъв е тоя "рибай стек" изобщо, че едните селчовци ни го приготвяли по 55 начина, а другите селчовци да си го поръчват по кило и половина??? Пък и на + цената на златото! Като го хапнеш безсмъртен ли ставаш или пълниш гащите??

За този прочут "рибай стек" чух от дира и го видях на снимка пак у дира. Никога няма да си го поръчам! Но по-интересното е по колко им е 100гр от златното картофче на рестпрантьорите?? И те по-100 грам био, био ли ви идват?? Смачканата чушка в чинията на човека, колко ли му е таксувана..???

Това е специален стеик от кравите дето ги намериха удавени в морето

Нагли, затова и клиентите ще ви обявят война. Целия бранш да излезе на светло. Там е най-голямото окриване на оборот. Такива клиенти дето искат да ги съдят всъщност ги издъжаха с данъците си 2 години. За благодарност му продават пържола за 159 лв. В лидл суровата е е 20тина лв. И щели да го съдят дръзнал да каже че му се вижда скъпо.

Когато ти издадат касова бележка майстори, зъболекари и т.н., тогава ще казваш, че в кръчмите всичко е нелегално. Бизнесът в огромната си част вече е на 90% легален.

"Двете организации информират още, че според актуално изследване на Евростат България е с най-евтините хотели и ресторанти в ЕС." Не забравяйте, че българите сме вече навсякъде по света! Съотношението цена заплата ви е под нулата, бе ахмаци!!!

Сдружения били? Сдружения от крадци, лъжци и мошеници сигурно! Метла !

Ще кажа едно: КЛИЕНТА ВИНАГИ ИМА ПРАВО! Но в България родния бизнес е един ТОЛУП !

мафиотски!

Не стига че одрали кожата на човека а ся ще го и съдят за лоша реклама е на това му казвам наглост! Вместо да се опита да спечели клиенти българския ресторантьор той наглее до дупка! За това хората ходят в Гърция заради наглоста на ресторантьорите! Взима рибай стека по 100 лв. Килиграма и после го продава по 350 лв. На килиграм и даже не го пише като грамаш а го пише в порции е по голяма простотия не съм виждал! Да не говорим че с кво ще ми докаже че грамажа на порцията е точно толкова че не е по малко и да ме лъже от грамажа? 100 грама отгоре при пържола от 35 лв. За 100 грама хич не са малко пари да си затвориш очите ами ако ме цака с 200 грама по малко? Като са решли да продават на грамаж пред очите ми искам да теглят месото! Наглоста на българските ресторантьори край няма!

Повечето заведения получават всеки рибай стек в индивидуална опаковка с вписан грамаж и от коя държава конкретно.Обичайно вноса е в такъв вид. В това заведение различно ли е,не мисля.

Нашите ресторантьори излезе, че го получават на по 1400гр?

"Клиента винаги има право " пишеше някъде,но сте го забравили.Сега решили " война" , я се огледайте и поразровете в хладилниците си дали сте това за което се смятате.Нападат защото не им чиста работата и не искат да се рови и разчува.

Правилното е да има специализирани заведения само за стекове,като стекхаусите в чужбина и там всеки майстор да се вихри както намери за добре,но на висота.И който желае да си плюска каквито иска пържоли,не само рибай.А то в крайморско заведение на плажа и то нищо особено надули цените и спекулират с неясни менюта.

А,бе какво искате от човека,направи ви реклама ,че предлагате вероятно рибай стек" хамерикански"въпреки, че различните държави в Америка го продават и изнасят на различна цена,напр от Уругвай е доста по евтин.Сега всяка кифла ще иска да я водят в такива "елитни" кръчми да яде по половин кг рибай стек за да помпа мускули ,да пуска селфита с пържоли,а вие да може предлагате друго.Каква е тази сметка 5 бройки .по 35 лв в касовия бон ,а не 100 г. х 35 лв. или колкото тежи реално.Бройката е порция самостоятелна..Заблуждаващо ли е,заблуждаващо е!Клиента уж не разбирал ,а много добре разбра,че пише бройки ,а не грамаж,докато сервитьорката му обяснява че е на грамаж.И после няколко пъти повтори, че може да има грешка.Е ,и си плати!Значи пред НАП - бройки,а в менюто на грамаж.Ако беше на грамаж ,трябваше всяка пържола да е с различен и крайна цена също различна.Не може колкото излезе,защото не сте месарница.И в чужбина не е така.Обикновено всяка рибай стек е в отделна опаковка с написан грамаж на етикета.Но чак да не може да се разфасова на малки парчета,е моля!

Излиза че съм милионер, че оз през ден хапвам стекове от черен ангус и чак сега разбирам че на седмица мога да спестя 2000 лева суха пара само ако мина на аспержи и спръ това месо.

ти специално трябва да си похапваш черна вожа - от на черен негър умрелия хуй кожа.

Алибег Алибегович - шеф на мутропитеците и зидаро-мазачо-готвачите в БГ-мутрокочината-колония.