Коментари - Рекордно поскъпване на кашкавала и сиренето за една година по тържищата в страната | Бизнес.dir.bg
назад

Рекордно поскъпване на кашкавала и сиренето за една година по тържищата в страната

През отминалите пет работни дни (17-21 октомври) цевните на храните на едро са се повишили с 1.16% за седмица, а за една година са нараснали с 32.72 на сто

Обратно в новината
| Автор : Георги Вулов, 3е-news.net

Коментари - Рекордно поскъпване на кашкавала и сиренето за една година по тържищата в страната | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Боклуци нашите продукти са боклуци в турция сиренето е 5 лв за килограм кашкавала 10 лв и имат много по-добро качество от българските мошеници

Сиренето е около 10лв,а кашкавала около 15лв. Почти всяка седмица съм там

Каква безмислена статия. И колко народ взема пари да я напише? Ама да проверят на място с НАП защо цената хвърчи нагоре, как си отчитат разходите, какви коли карат, ползват ли соларни панели да си намалят консумацията на ток,( имаше безвъзмездно финансиране когато ползваш енергията за собствени нужди) това е истински полезна дейност. Т.е. журналистите плътно с проверяващите за са документират проверките инда няма пликове под масата

Къде го намерихте това кисело мляко за 1.28? Или умишлено търсите максимално евтиното, за да прикриете инфлацията? Кофичка кисело мляко е лев и петдесет в 99% от случаите, за над 3 % масленост. Не коментираме, че някои са и на 1.80.

Най-голяма е разликата от 8.70 лева при кравето сирене (от 7.30 лв./кг в Бургас до 16.00 лв./кг в София), при кашкавала "Витоша" разликата е 8.14 лева (от 12.85 лв./кг в Благоевград до 21.00 лв./кг в София)..... Някой може ли да обясни как се получават такива огромни разлики в цените на толкова много продукти между различните области. Не звучи реално при пазарна икономика.

На едното място намират най-евтиното, на другото - в квартален магазин, топ. Ето така.

Преди години ,като бях студент си спомням едно лято,че в Първенец на борсата 10 кила розови домати струваха 1 лев и производителите ги изхвърляха на пътя,защото никой на купуваше. В същото време в студентски град,най-лошото качество домати бяха 3,50 лева, а розовите 5 лв.

А сиренето и кашкавалът , макар и на двойни цени, са с изключително лошо качество. Сиренето мирише на сухо мляко и се рони като тебешир. Няма ли контрол за тези производители. Киселото мляко същата работа, наблъскано със сухо мляко и изкуствени мазнини и сгъстители. Затова в Западна Европа ядат гръцко мляко и няма никъде българско. Срамота.

Kak e, стана ли им гадно вече на руснаците?

и при тях не е по-различно вярвай ми. Изкуствено можеш да ги задържиш цените на това, което произвеждаш локално. Играли сме го 45 години.... ама в един момент се сгромолясва всичко и после се търси виновен. Е там намериха Горбачов тука Костов и те така ;)

Как 1 кг месо струва 6-7 лв , а сиренето и кашкавала 25-30 лв

Захарта в Германия е 89 цента, а брашното 45 цента... Кашкавал Витоша в Лидъл излиза 4.79 евро за 700 грама. Значи към 7 евро килото... Маслото, като е на промоция или марката на магазина е по 2.29 евро за 250 грама.

Кашкавал Витоша в Лидъл Германия е пълен боклук. Няма нищо общо с истинския кашкавал. А освен стоките които си изброил има много други които са значително по-скъпи от тези в България. какво да кажем за тях ?!

Не е захарта 89 цента,а евро и трийсет.За брашното сте прави,най евтиното подобие на кашкавал гауда е 6.20 евро килограма

ментетата винаги са по-евтини, пък бил те и германски...

Докато полуумъртвеното население на РБ трае скотски и си брои левчетата, но купува ще е така. "Закъсала" Гърция е и с по-високи доходи и с къде по-ниски цени на храните. Там, ако им приложат този геноцид властта ще си иде в едно с протестиращите, които няма да са мирни

е точно така ти кога послено беше в Гърция? Там положението е същото.

Забелязвам нещо в таблиците - цената на оранжерийните домати е над тази на бананите (дето се карат с кораби през атлантика). Това какво ви говори за родното производство?

Няма нищо истинско в БГ , всичко е палмово масло и сухо мляко

Ставайте фермери след като има далавера! Вместо да сте прецакани, вие ще прецаквате и ще се напълните с пари.

да благодарите на лойко че унищожи българските крави , кози , овце и прасета .... ако ви е къса паметта ...

Сирене над левовата равностойност на 4 евро, за кашкавал -6, няма да купя. Щом тези, които продават искат да си го държат, халал да им е. То и без друго, и на двойна цена да го продават, пак е фалшиво. Ако ги интересувам като клиент, казах си мизата.

Изкупната цена на млякото е 0,9 лв. След като е избил 50 грама масло и добавил 150 грама вода ти го продава на 2,50 лв в магазина + 2 лв за маслото (50 грама)

Само, че изкупната цена на млякото е 2 лева и нагоре в зависимост от региона. Нещо си заблуден с цените.

И защо тогава един младеж всяка сутрин идва в квартала, отваря багажника на колата и разпродава набързо стотина бутилки по 2 литра на цена 2,50 - шишето, не литъра. Сигурно е голям балама, че не си седи в обора и да да чака кога ще дойде навалицата, дето ще се трепе, кой да му го вземе първи по твоята цена.

Къде си видял изкупна цена два лева, продажба на дребно да,но изкупна друг път

Баце, кажи ми моля те в кой регион видя изкупна цена на млякото от 2 лева и нагоре.

Захарта 100%! Това ако не е спекула, здраве му кажи!

Bravo, rezultat Kato ne znaem s kogo da se hvanem... Ami s Kitai be , tapanari

Много отдавна не сме взимали сирене или кашкавал, понеже някои от нас по принцип не обичаме кой знае колко много точно сирене и кашкавал, но дори и прясно и кисело мляко, които хапваме в по-големи количества пак с толкова процента горе-долу са скочили, а това все пак са основни храни, а не лукс. А както на една моя особено близка, при това по-малка от мен, наскоро й откриха диабетище, заради което много от евтините храни са й забранени, отделно парите за още лекарства, стана просто ужас. :(

Чакайте само да кажа, чакайте само да кажа. Ситуацията е в много лоша ситуация. Борисов, Гешев, Гешев и Борисов са виновни.

Кирчо не е на власт и храните поскъпват 4та поредна седмица... интересно. Ама то като си тъп е за цял живот.

Поиска капитализъм и го получи Сега ще си трае и ще гладува

Поиска демокрация, но не уби предателите на народните интереси и не я получи

Това у нас не е нито демокрация, нито капитализъм, а най-обикновен посткомунистически дебилизъм, ако изобщо разбираш какво искам да кажа.

Колкото повече купуваме,толкова по-скъпо ще ни го продават.То поне да беше качествено по БДС,но не е.Пълно със сухо мляко и НЛО.С ножа трудно се реже-залепва.Имитиращ продукт за 5лв/кг се продава да 20 и нагоре.

До питащият за цената на млечни продукти на запад- нещо за субсидии в селското стопанство, чул ли си? Всъщност, и при нас започна някакво подобие на такова, но няма контрол върху производството. Всеки гледа да граби, а на запад се отчитат, къса и как са усвоили парите.

Ма как е възможно нали инфлацията е само 5-6%

Киро лъжата освободи пазара за монополистите, и резултата е явен . Какво искахте- промяна ли, ами получихте я! Някой ще провери ли с колко се увеличиха финансите на възпитаниците от Харвард ? Няма такива, защото гарван гарвану око не вади.

Не знам какво и къде е поскъпнало, ама снощи половин час не можем да си намерим свободна маса за вечеря в София. Явно хората изкарват пари…

Скоро лесно ше си намираш места нонкръчмите ще намалеят

БРАТЯ ЗА БОГА НЕ КУПУВАЙТЕ ! Хранят ни с ГМО ментета !

Кво ме интересува сирене, кашкавал, ток , газ…За Коледа съм в Сицилия, а от 15.01.2023 две седмици в Доминикана. Не е важно колко харчиш, а колко изкарваш… В София е пълно навсякъде с нови коли, пълни ресторанти, молове …

Така е пълно е и много се краде, поне докато има еврофондове и обществените поръчки се помпат, но и това ше свърши

Сиренево и кашкавала поскъпнаха , а Качество като за Прасета ! Не се лъжете братя не купувайте сирене и кашкавал защото ни пробутват Ментета !

При нас в Германия сиренето поскъпна с 130%. Беше по-добро и два пъти по-евтино от средното за България миналата година.

А инфлацията е само 15-16 % . А дали?

Възстановявате ли се, възстановявате ли се, драги българи? От какво - не е ясно, но има план. Общоевропейски. Колко пъти да скочи тока, колко пъти да скочат горивата, а вече останалото - свободен пазар, кеф ти купуваш, кеф ти не купуваш. Европейска работа.

Пазарна икономика. А увеличение на заплати, пенсии?! Не! Капитализъм, сър!

За 7-8 лв. не може да се покрие дори и млякото , което се влага в продукта , сирене на такава цена със сигурност не е истинско вече .

Не консумирам "млечни" продукти и не ме интересува, ако ще и сто лева да стане килото

Моля някой живеещ в западна държава, да каже колко евро струват там същите тези продукти. Нека просто да сравним. Още повече, че там цената на труда и изкупната цена на млякото със сигурност са много по-високи....

billa точка аt е същата била сравнявай

Понеже дирци го изтриха, да го повторя. Един приятел преди дни си тръгна обратно за чужбина. Беше тук за кратко по работа. Хвана се за главата от цените, които видя тук. Там кашкавалът бил два до три пъти по евтин. Както са много по-евтини и много други неща. Месото включително.

А ти сигурен ли си,че приятелят ти изобщо яде кашкавал или дай да си говорим глупости

Яде, щото си купуваше

В Гърция на 12 септември си купих сирене смес овче/козе за 9 евра килото. От един малък магазин на Кадандра - козе, по 8 евра.

манете сиренето и без него може ами тока ?

Още 1 г. да ви управлява Мунчо и ще забравите какво е сирене

Ограничаваме се в консумацията. Вместо 2кг ще купуваме по един, че и по-малко. Сега не е време за охолство. Слава Хохеин.

Високите цени на основните хранителни продукти имат само едно определение - СПЕКУЛА. Във всички съседни на БГ държави, цените на тези продукти са на нивата от 2021 - Турция, Македония, Сърбия, Румъния. Освен, че цените са по-ниски, тези продукти са с качество надвишаващо в пъти това което се предлага при нас. Затова не е чудно, че в почивните дни има огромни задръствания на границите с Турция и Сърбия, а в Струмица, Крива Паланка и Делчево е такава навалица от нашенци, че местните навсякъде мърморят "аман от тези българи, големи навлеци са".

Чак пък огромни задръствания. Айде да не се лъжем

Леля ви си купува всяка седмица по 10 л биволско мляко за 30 лева и се сдобива с кисело мляко за цяла седмица, 1 кг сирене и 400 грама кашкавал от мляко. И алчните мандраджии с палмовото масло ДГД.

Лельо, просто имаш наблизо ферма със биволи. Това не означава , че фермата ще е вечна. В големите градове на България няма ферми наблизо - до 20-30км. Предимството да живееш в малко градче са чистия въздух, сравнително чиста храна от ферма, градина, двор. Ако имаш дебели доходи - добре. Аз предпочитам със семейството да си живеем в тропиците .

Затова, лелиното преди 17 години продох цялото имане в София и се заселих на село. Като приключи фермата, леля ти ще се учи да гледа биволици. Кой ви бие по главите да бягате от селата и малките градчета, за да се тъпчете по панелките? И не съм стара пенсионерка, а на 45 години. Всеки ден си казвам, че това е най-доброто, което съм направила за себе си и за семейството ми. На село има работа за целия китайски народ.

Не са нормални цените на кашкавала и сиренето - трябва да са поне двойно. И за да си отговорите защо - който от вас гледа крави, нека вдигне ръка. Айде после да вдигнат и тези, дето се почесват по цял ден по канцелариите...

Що не напишат, че много неща поевтиняват, а? Само искат да настроят народа. Ето - яхтите са по-евтини от миналата година. И Бугати Вейрон е паднал, също и частните самолети. Дори и хайвера. Аман от мисирки! Хайде - и тази година всички пак ще ядем зеле с хайвер.

Ха ха. Имаше един виц, че най-добрата диета е с черен хайвер. Ядеш колкото искаш... докато ти свърши заплатата :-) Явно вече може да е и с кашкавал

Да Ви е сладко...

Ясно е, че в Българската търговия има олигополни кланове, които ни дерат яко кожата за да финансират началника си в Москва. Защото ако спрат да го правят ще им се наложи да се сбогуват с жалкия си животец.

Всички супермаркети са немски, ква Русия ?

Сега като започнете да плащате тока за Окрайна ще видите какво е истинско поскъпване! Много хора ще трябва да избират между да си платят тока или да ядат!!

Поскъпват защото млякото поскъпна. За килограм сирене, трябват около 5 литра мляко. За съжаление млякото поскъпна по веригата на прекупвачите. Производствената цена се вдигна заради цените на торовете и съответно фуражите. Но ако от кравефермата млякото излиза на левче, как в магазина е 2.50-3 лева?

я кажи ? Не торове -морове и путин-мутин !

Сигурно Данон са натиснати от много прекупвачи и взимат скъпо млякото. Или мандрите, дет ги лапна Пеевски ги дерат и тях.

Няма проблем, българите сме търпеливи народ, овце. Продължаваме да купуваме и си мълчим. А и за огромната част от населението манджата и ракията са най-важното нещо. Така както е било преди 50-100 и 150 години?

В България прави впечатление, че цените нямат значение. Магазините от големите вериги са винаги пълни и особено в последните години тяхната търговия върви с бясна сила. Магазините винаги пращят от купувачи. Дизела стана 3 лева и стотинки и никой не спира да кара още по бясно. А набиват в главите на българите , че били бедни. Бедни - друг път.

Няма нужда от таблици. И ние пазаруваме. Като няма газ и ток, какви крави и кокошки да гледат хората? То и сено няма, в тая суша ... Сега се сее житото, това не е пръст, това е пепел ! Земята е на камък, като орат хората, се виждат прашни облаци .

Яжте си го този кашкавал и това сирене от сухо мляко. Цените се надуват от хипермаркетите, надзора си брои рушвета. Все повече залежала стока има с подменен срок на годност. Нищо не купувам от там. Може са се поучим от гърците- вдига се цената на някой основен хранителен продукт - от профсъюзите обявяват тази стока да не се купува и действително гърците спират да купуват. След 1-2 седмици старата цената се връща. Всички хипермаркети в Гърция са извън градовете и се водят оказиони, дащото стоката там не е прясна.