Рекорден ценови спад на петрола - минус 37 долара за барел

Според анализатори ситуацията се очаква да се подобри, прогнозата за юнската доставка е по-добра

Обратно в новината

Коментари - Рекорден ценови спад на петрола - минус 37 долара за барел | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Серьогите не ги мислим!!! Свиват производството и продават на вътрешния пазар с малка надценка! Да му мислим ние голтаците! Днес като заредим ще ни " плащат" , но от утре??? Две заплати няма да ни стигнат за да налеем 20 литра!!!!:)))

В голямата си част тези фючърси не са за сетълмент или се ролват или сетълментът е кеш. Ще има фалити на хедж фондове. Ще видим какво ще стане? Аз не спекулирам с петрол или злато.

Не им вярвайте на капиталистите!!!! Ще ви побъркат с глупости!!!!! Маркс е казал: всяка стока си има стойност според вложения в нея труд!!!! ВСИЧКО ДРУГО СА КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ ЕКВИЛИБРИСТИКИ И УЙДУРМИ!!?:)))))))

Ко? Ко каза?

Абе,шефа на ДКЕВР нема ли да изпелтечи нови цени на горивото.Нещо се покри в тинята.Когато цените се вдигаха беше по всички телевизии да "обяснява" поскъпването за клиентите...

сега цената на бензина като стане -(минус)2.28, като ида на бензиностанцията и налея 50 литра ще ми дадат 114 лева, ще си карам колата и ще има пари!

Съвсем скоро нефтът ще стане отново скъп, вече на цената на диамантите. Добивът на нефт ще става все по-сложен и енергоемък, а самият добит нефт (поради фалити на производители) ще става все по-малко. И колкото повече по света ще се разоряват нефтодобивни компании, толкова повече ще намаляват добивите и ще расте търсенето, респ. цената. Защото това вече ще бъде реална цена, а не фючърсна, и ще я искат пряко реални производители, а не белите якички по борсите, които хабер си нямат от производство, а само от врътки и мошеничества в борсовото казино. Тия дни лъсва цялата нищета на нефтодолара - борсовото ценопроизводство рухва по всичките правила на реалния конкурентен пазар, а доларът, който се печата от нищото, все повече ще се превръща в чист фантик. А така ще лъсва все повече илюзорността на масовото печатани пари за борсово-спекулативни цели - защото тези пари се интересуват от виртуална печалба, а не от реално развитие на производствения цикъл. Ще се наложи добивниците да добиват и строят инфраструктура със собствени средства и за своя сметка, а не за сметка на напечатани фантики. А това вече няма да е по силите на западните страни, и особено САЩ - колкото по-лесно им е било досега с паразитните пари, толкова по-трудно ще им бъде оттук нататък, когато реалните пари ще струват много, а няма да ги има повече на Запад. Така отминава световната слава!

Ако петролът изчезне като стока, и милиарди долари да напечаташ - няма да има файда. А той изчезна заради спекулантите по борсите и политпоръчковите игри на брокерите, използвани от дълбоката държава да правят мръсно на Русия. Американското тъпоумие не признава граници. Последиците от приемането на желаното за действително ще се окажат трагични за САЩ и западните икономики като цяло. Гробокопачите на Русия няма да се разминат само с една студена водица тоя път.

Американското тъпоумие ги държи вече 100 години на върха на хранителната веригта , така че вместо да демонстрираме чувства е по-добре да наблюдаваме търпеливо отстрани.

Хубав съвет. Трябваше да го давате по-често на "заелите върха на хранителната верига" - прекалено чувствено в духа на омразата я даваха напоследък спрямо Русия. А чувства, замъгляващи разума, водят към пропастта.

“Братушките” ни гърбят на 50-80$ на барел в България. Сигурно защото много ни обичат и се грижат за нас...... Може да благодарите на другарите от БСП и ония от руските клубове, които подсигуряват работата на Русия тук

но не и в мутренска България.

Комисията щяла да прави проверка за картел,толкова е комично,че чак не е за вярване това да върши държавен орган.Монополист на който са определили и най ниския акциз за да може да дере и изнася всичко навън при свръх печалби,какви проверки,тя държавата работи за монополиста.

Фючърсите за юни също не са цените на които се търгува тъй като прилагането на дъмпинг се изостря.Саудитите предлагат 10 долара отстъпка плюс включена доставка за количество.,Катар работят с 12 долара отстъпка.Реалните Юнски цени са около 10,12 долара за барел качество Брент.За долен клас като руския Уралс вероятно няма клиенти.Беларус го купува на 4 долара барел.С колко ни товарят тук,просто е срамно да се помисли.

Браво , да напълним нашите резервоари и да намалим цената на ГСМ !!

За нас това е без значение,монополиста ще ни дере кожата както си иска и при всички обстоятелства.който се е обвързал с русия е пълен иди.т

При тези цени на петрола на международните пазари цените по бензиностанциите у нас за литър трябва да бъдат: А-95 - 0.72 лв. Дизел - 0.68 лв.Газ - 0.31 лв. В момента те са двойно по високи.

Двойно не! тройно !

В Шумен-А-95-1,84лв.

ПУТЛЕР няма да позволи това у нас, ние трябва да издържаме този нещастник

На тъпаци като теб Путин ви е виновен даже за държавния акзиз. Отделно, че няма нито една руска верига, предлагаща горива на дребно. Отде ви изравят бе.

мечтите са хубава нещо,но хубавото,че поне това още не са ни забранили.

излиза, че като зареждам на бензиностанцията те ще ми плащат за това.......

Ще ти плащат два зад врата - акциз, ддс, производствена цена на това което зарежда, транспорт, това да не ти е безплатно? Аман от тарикатчета на дребно!

А след като тук се коментират отрицателни цени на петрола - да не би изграждането на инфраструктура за добив на петрол и експлоатацията и да са безплатни? По Вашата логика така ще излезе...

Руснаците имат резерв от 500 милиарда долара!

За да сме по-точни резервът им е даже 509 милиарда. Единственият дребен проблем е, че е в рубли. Техни са си...напечатали са си ги.

Не е в рубли :-)) Това е златно -валутния им резерв ! В рубли - над 10 трил. в резерва на правителството и сега го харчат за пандемията. Заплатите на лекарите бият тези на работещите в Сибир енергетици.

За държава като Русия не е много дори в долари. При положение, че общия им БВП е над 2 трлиона, ако цената на петрола се задържи още месец-два такава и е изчезнал.... За справка - само военния бюджет на САЩ е 700 млрд. $

Трябва да падне и електричеството,и газта .Нашите да не се ослушват и лавират за по високи цени.Искали увеличение енергийните дружества?!Намаление трябва да има!Господин Иванов да не се прави на улав.

Прогнозите за шокиращият срив в Брутният вътрешен продукт на САЩ варира от 40% според JP Morgan , ,до 50% срив според Федералният резерв на Сейнт Луис . Това значи Социален Взрив...Революция в САЩ,и последваща масова емиграция ,евакуация на милиони ...които успеят да избягат от идващият хаос ! Загиналият Капитализъм се оказва Прогнил до разпад ! Лозунгите от Соца се оказват...пророчество !

Ха дано! Чакаме повече от половин век да стане!

Тебе какво ти пука. Дори при такъв спад, САЩ пак ще са една от най-богатите държави. А ти ще си все същият злобен гащник, беден при комунизма, беден и про капитализма.

и кои по-точно лозунги са в кратуната ти!!!!??

Kadeto narodat - tam & nie!!!

Само коментирате, а като ви е... на финала докато зареждате?пак мрън мрън и аре пак на път .докато не се сетите че трЕбва да изметете онази паплач от жълтите павета,само ще коментирате.аре чао........

Паднал е нефта в САЩ, а не в Русия. Нормално е, тук да е малко по-скъп. Пак ни го продават по-евтино, отколкото в Германия примерно

Не е ли забавно - американските банки наливаха милиарди долари в техните измислени петролни компании и сега ще го духат не само петролните им компании, но и банките - мухахахахаха. А от другата страна Китай, който Тръмп се опитваше да прекара с търговската война - те на нетен вносител на петрол и ще намажат. Американските тъпири са на път да станат бананова република и да ходят на гурбет в Мехико

Чакай бе, какво ще намже китай? Фащ бяха най-големия пазар за китай и какво ше си прави продукцията ако се сринат хамериканците? Или викаш ще продава скъпо на русия или българия?

Ама свърши времето, когато Китай изнсяше продукция в САЩ за зелени хартийки. Много му дойдоха, няма кво да ги прави (разбираи не стават и за тоалетна хартия). Затова са тези събития в последно време - корони, цени, спадове... Играе се прее,и другарче в момента. Китай произвежда всичко, щатите рисуват зелени хартийки никому ненужни.

Да изясним ... Цената на Петрола е Отрицателна/Негативна/Минусови в САЩ и Канада ! Вече е да е Минус - 49 долара за барел !! Причината : Производството на 1 барел петрол в САЩ Струва 40-50 долара !!! В момента Световната цена за барел е +25 долара ! САЩският шистов нефт е Непродаваем! В момента ВСИЧКИ свободни резервоари,Хранилища...всичко в САЩ е Препълнено с Непродаваем Петрол тип Марс !! Вече са затворени повечето петролни кладенци и уволнени милиони работещи там. Но по големите компании още оцеляват и помпят петрол...който НЯМА къде да съхранят и той става Проблем и възможен Замърсител ! Затова цената на Американският петрол е минус 49 долара. Руснаците си продават на 25 при производствена цена от 7-8 долара .

За съжаление тия цифри не са верни и Руснаците, както и всички други губят пари. В момента саудитците се опитват да им крадат пазар. Руския бюджет е смятан при съвсем други цени в пъти по-високи и тъй като в Русия основният приход за хазната е износът на горива - сега и там има проблем. сериозен проблем. Единствено сериозните валутни резерви ги спасяват. Но дори и те не могат да издържат дълга ценова война. От тази седмица руснаците промениха цените, както саудитците искаха преди месец. Може би дават сигнал, че вече са готови за примирие? Ама това малко като игра на котка и мишка - следят кой ще направи първото движение и не е ясно какво ще последва

Петролната идустри е около 6% от икономиката на САЩ и над 60% в Русия - кое е по-прецакан, че не разбрах?

Отивам тази вечер в ОМВ, пълня 60 литра - до горе. Идва касиерката и ми дава 20 лева. Вика това ви е сметката.

Путин е гоем. Победи целия свят.

Не си прав,Путин и Русия губят от ниските цени на петрола,както и арабелите...!!!!

Не знам дали осъзнаваш, но си напълно прав

и как по-точно го е победил лилипутин??!!!

Ко ша прайм с цената на газта бе другари? А Патока турски как ша изплащаме?

Така че като гледате цената на горивата по бензиностанциите в БГ, знайте че те са некачествени и количеството което ви зареждат е по-малко ( ама после сравняваме цените с европейските). На цял резарвоар са ме удряли с няколко литра и то на бензиностанция на OMV !

За стари коли - мерцедеси това не е проблем, но за новите - нови дюзи струващи сумати пари..... Те си знаят.....

Количеството на зарежданото гориво в БГ не отговаря и е по-малко! За качеството да не говорим - там вече правят престъпления!

Оппа... Честито на арабите, на руснаците, на венесуела и на иран :-)

цената е спаднала до МИНУС 37,63 долара за барел демек купувам барел петрол и ми дават 37 долара

точно това означава

Ами хайде купува, да те видя как ще си го достави, като точно това означавало. Аман от профан-разбирачи, ръсещи акъл.

Много се радвам! Сега шефовете на Лукойл - Бургас и техните политически приятели ще могат да си купят нови яхти и Бентлита!

Е какво сега? Няма денги за тролове ли, другари?

Ниско качество на горивата плюс по-малко количество като зареждате! Вземете прозрачна туба и ще видите. За да върви колата както трябва - - с добавка колата извървява определено повече км и върви по-добре! Най-ниско е качеството при Марешки - но и най-евтини са горивата там!

А може би това е реалната цена на петрола?

Преди 100 години показах с материални факти наличието на "свободна енергия", обаче едни хора спряха еволюцията на Света. Сега тези същите хора, се борят със зъби и нокти за да бранят NWO. Но завалиите "властелини на света", зор виждат защото COVID 19 освен че е невидим, но и е селективен. А и те също са предизвестени, че следващият мутант на вируса ще е по-смъртоносен и още по-избирателен ... по ред невидими причини. Този процес нразбира се ще продължи на приливи и отливи до 2030-та година, когато ЛЮБОВТА КЪМ ВЛАСТТА СЕ ТРАНСФОРМИРА ВЪВ ВЛАСТ НА БОЖЕСТВЕНАТА ЛЮБОВ. [Филаделфийският експеримент е военноморски експеримент, за който се предполага, че е бил проведен във Филаделфия, Пенсилвания, САЩ около 28 октомври 1943 г. Експериментът е познат още като Проект Дъга. Предполага се, че американският военноморски охраняващ кораб USS Eldridge е бил направен невидим (или „забулен“) за вражеските устройства. Историята за експеримента е смятана за мистификация. Американският военноморски флот твърди, че такъв експеримент не съществува и детайлите по историята противоречат на добре познати факти за кораба, както и на законите на физиката. Историята отразява въображението на хората, подкрепящи конспиративната теория. ] Уикипедия

агенти на THE MATRIX. Не искат чист въздух и нормална здравословна храна.

Не знам на какви хапчета си ама едва ли са легални.

Република България това не се усеща!!! КОЙ прибира разликата/принадената стойност/вътъка?

Ами рафинерията от която купуват горивата повечето бензиностанции в България е Лукойл - руска! ЗАщо държавата гледа безобразието и не взима мерки е много интересно.....

Защото бойко така е казал. Той приема законите по телефона. Тай пенсионира и В.Танев, царство му небесно.

Цената не литър гориво е много малка, по-голямата цифра е акциза, който се прибира от управляващата глутница, затова и не закачат рафинерията.

Не плащаме само акциза? Валю мазния трябва да плаща по левче на литър на всеки който зарежда!

Освен това Луйойл не плаща почти нищо и като данък печалба, тъй като купуват нефта от дъщерна компания на Лукойл по цени да не остане печалба за облагане. За сметка на това пък всяко правителство приема наредби, които да пречат на конкурентен внос на бензин. Интересно защо ли е така?

И какво излазе - че Русия наистина е една голяма бензиностранция и като паднат цените оревават всичко..... Целта е не само да сте бензиностанция, но да правите компютри, смартфони, собствени коли - да ма надали....

Петро - долара изгоря. Да живее петро - Рублата !

Путин жъне успехите на мъдрата си политика. Победи САЩ без нито един изстрел.

Това татко ти ли го каза?

... Разбра ли, че е пбедил сащ?

... Даже снощи по комуникатора си говориха с бай доню в белия дом кой коя гимнастичка е изчукал в последно време. И заедно се подиграват на микрона, че се е оженил за прабаба си...

Патент 060606 от Март 26, 2020 издаден на Майкрософт - Система за Разплащане с Крипто-Валута на база телесна активност" - всякаква телесна активност като дали си жив, дали извършваш работа и т.н. се отчита. Така, че следваща стъпка - Чипиране с 666 челото на всеки и въвеждане на нова Световна Крипто-Валута!

Кой номер е патента ,че не го намирам....пак на шейната ни качи ...ха ха ха

In time се казва.

Та хвалят се руснаците че имали пари да издържат до цели 10 години при такива ниски цени на петрола!.....Те искат да са високи цените, тях не ги интересуват путинистите в България които реват за Путин и Русия...

Това е трета световна война! Срещу човечеството във името на шепа свръхбогати на които политическите елити са прислуги! Светът ,който познавахме никога повече няма да е същият. !Човеко-ненавистниците ще ни довършат!

Владикавказ се разбунтува срещу самоизолацията, наложена от Кремъл. Повече от 4000 жители на града нарушиха режима, въведен в Северна Осетия за борба с коронавируса. "Самоизолация", неработен месец... Трябва това да се нарече с истинското си име -карантина, за да може не само да има задължения не само за гражданите, а и за държавата, която междувпрочем е длъжна да възмезди гражданите заради загубите при извънредни обстоятелства ", заяви руският опозиционен лидер Алексей Навални , който настоява държавата да плати 120 614 рубли на всеки руснак и за редица облекчения за бизнеса. Но Путин не иска да плаща.... Хората във Владикавказ са сигурни, че болестта не е опасна и властите специално ги държат у дома, за да не пречат на тяхното управление. Сега те искат оставката на Вячеслав Битаров – глава на републиката, на площад „Свобода“ е създаден палатков лагер. Протестът е организиран от оперния певец Вадим Челдиев, който призовава за сваляне на властите на Северна Осетия, пише руският вестник “Московский Комсомолец, цитиран от "Фокус". По официални данни към 20 април във Владикавказ само 32 души са болни от коронавирус. Мнозина обаче не вярват в опасността от коронавирус, а някои дори в неговото съществуване. Челдиев принадлежи към така наречените коронадисиденти, но властите на Северна Осетия отдавна са основният обект на неговата критика. Той е техният постоянен противник и по този въпрос никакви компромиси не са му чужди. Лидерът на опозицията беше задържан в навечерието на митинга във Владикавказ. Освен това го арестуваха на 17 април, но не вкъщи, а в Санкт Петербург, откъдето го придружиха до вкъщи на 18-ти. Мъжът е обвинен в разпространение на фалшификати по отношение на коронавируса и нападение над полицая, който го придружава в Северна Осетия. Във Владикавказ събитията се развиха бързо. В уречения час в началото няколкостотин души опитаха да пробият полицейския кордон на главния площад на града, след това започнаха да прииждат все повече и повече хора и накрая вълната от хора помете силите за сигурност. На площада започнаха да се изграждат палатки, в които се настаниха жени. Известно време полицията се опитваше да убеди хората да се разпръснат, но всички увещания бяха напразни, а силите бяха очевидно неравностойни. Докато полицията чакаше подкрепления, при протестиращите дойде главата на Северна Осетия Вячеслав Битаров, който каза, че ако някой докаже нереалността на коронавируса, той незабавно ще отмени изолацията. В отговор на това четири хиляди души поискаха оставката му и референдум за преки избори на глава на републиката. Битаров покани хората да създадат преговорна група с правителството и напусна площада, като обеща, че всички задържани ще бъдат освободени. Щом главата на републиката изчезна, хората започнаха да бъдат заобиколени от служители по сигурността със специализирани средства - каски, щитове и шлемове.. Единственото нещо, което им липсваше, бяха медицинските маски. Гвардейците започнаха масови задържания. Хората се опитаха да хвърлят камъни срещу силите за сигурност. В същото време някои служители на Националната гвардия отказаха да се подчинят на заповедта и подкрепиха протестиращите , а хората скандираха „полицията е с нас!“.

"Русия обяви, че може да издържи 6-10 години на ниските цени на петрола. Цените на петрола отбелязаха най-големия спад от 1991 г. насам. Цената на барел руски петрол се обезцени с 30 процента и намаляла до 32 долара. Руското министерство на финансите публикува изявление във връзка с резкия спад в цените на петрола. Министерството отбелязва, че обемът на Националния фонд за благосъстоянието на Русия към от 1 март 2020 г. съставлява 10,1 трилиона рубли (около 138 милиарда долара). „Активите във фонда са на ниво, в което може да покрият дефицита в рамките на 6-10 години, при случай, че цените на петрола варират от 25 до 30 долара за барел“, се казва в изявлението, като се отбелязва, че ликвидните активи на фонда са на достатъчно ниво."

За това ли бързо изтичаха при абарите да се договорят за намаляне на добивите? Всъщност издържаха 1 месец след като арабелите казаха, че ще увеличат и ще дъмпинтуват цените....

Да. Руснаците печелят от тази цена на петрола, просто защото се подсигуриха с друга стока, която е много скъпа в момента, а именно житото. Русия стана износител номер едно на жито. Щатите са номер едно производител, но и много потребяват, докато руснаците изнасят много. И от това ще печелят. Затова и беше войната в Украйна. Защото и те са голям производител и ако и те изнасят, цената щеше да е по-ниска

Обичам Путин, Радев и Нинова. Благодарение на тези хора и с активната помощ на Барба Ганиос, имане най-низките цени на горивата в света.

Американските тролове да не се напрегат излишно. Локхиид Мартин имат готов реактор на студен ядрен синтез. Може пък там да е ключа от бараката. От тая точка нефта става излишен. Ще караме Тесли.

Ало, дежурния по вечеринка в офиса, земи утре прати този коментар на тиймлидерът ви. Ега па се замисли малце, ако има с какво. НЕуважаеми, виждате ли на къде отива форумът ви? Виждате ли колко запада това прекрасно за времето си място? Превръща се в една кочина неизрината, като цялата ни държава. Тук остават само неграмотни тролове с 300 думи в речника, усвоили копи/пейста. Жалко...

Рассия винаги побеждава.

…. само на думи ….. пРосия е вечният губещ …..

В случая победа за Русия означава по-високи цени на петрола - а за теб по-високи цени на бензиностанциите - а ходи викай сега за Русия идиот!

зареди бензин до Щатите, без пари е! Даже ще ти платят транспортните разходи!

ВВП после има ниско БВП ! ха ха ха

2020-04-20 23:47:16 дир (нерегистриран) Виждам че разбираш. Я обясни защо бензина е скъп и в Русия хем те са производител на суровината. ------- путя трябва да избие цената от някъде ... и къде - къде .. от блядовете си я избива !

Сега вече бих си купил хиляда барела.

Плати им транспорта, митата, складирай ги и си ти. И защо самно 1000 барела? Захлеби по-яко

И кво? ше ги вариш петрола на село като ракията ли?

Днес руските пyтиняpски бoклyци - най-големите бoклyци на планетата Земя ! Гнусно е да си руснак през последните 103 години …..

важно е, че са минали през дядо ти и баба ти. Няма празно. Тече из вените ти както турска, така и уйгурска кръв.