Расте интересът към лукса: 37% от купувачите готови да платят от €150 000 до €1 млн. за имот

"Това са хора, които искат не просто да се сдобият с апартамент или къща от висок клас, но търсят и ликвидно вложение на средствата си" Затова и се увеличават инвестиционните сделки в сегмента

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

37 процента от 10 човека е около 4човека, ако питате останалите около 6 млн. в бг едва ли се интересуват от лукса на тези цени извънземени

Чудих се сама едно. Колко прост трябва да е човек, за да даде 1 милион евро за имот, след като има калабалък хора, които са го направили преди него, за да отдават под наем. Вместо да наеме един от тях, да си живее живота и да си харчи парите. Но предвид факта, че тази утопия се гради на информация, която е абсолютен фейк, спрях да се чудя.

Платена реклама от бранша. Скоро 1милион Евро за двустаен. Трябва да бием Лондон и Париж. Желязо скъпо, бетон скъп, нищо че няма канализация и път до имота, вземайте кредит и се не бойте. Инвестицията си струва, брокерите и строителите лапат. Всичко е лукс с петкамерна дограма и врачански камък. За паркомясто 50к евро на улицата и то стига за колело.

Нещо за пране на хари, произход на парите, данъци?. То тука по-богати от Швейцария.

Някакви платени пропаганди надушвам.

Ходих до магазина да купя домати и краставици, но размилсих, защото за същите пари може да се вземе добро жилище.

Днес има 2 статии на тема имоти, защо ли?

защото има голямо търсене на лукс имоти и интерес за покупки над 600к евро с доказани пари и платени данъци. Замогна се народът

Чета статията и се питам, какви ли хора работят в тая редакция? Изобщо контактуват ли си помежду си? Има ли някаква реална мисъл и изобщо замислят ли се над това, което пускат? Щото другата статия пак в този сайт е озаглавена "Поскъпването на жилищата в България: затишие пред буря".... Отделно, сещате ли изобщо, какво означава това, че 37% от купувачите на нови жилища са готови да дадат от 150 000 евро нагоре та до 1 милион евро? При положение, че знаем, колко са доходите на населението по сегменти и колко са парите в банките по проценти на вложителите?! Ами най-простичкото и най-близо до истината е тезата, че търсенето се свива, купувачите намаляват и се концентрират единствено до броя на богатите българи, а останалите вече изобщо и не могат да си мечтаят за купуване на жилище, камо ли пък "луксозно". Щото за повечето българи и двустайната панелка вече е "лукс"... Останалото са мокри сънища на брокери.

Лукс в фавелите на София и България като цяло????? Ахаххахахаааа......

Че то в Люлин 100 кв са вече 150 000€, Егати лукса!

Мечти на брокери които желаят 3 процента от 600к евро за великата си услуга да ти отключат вратата. Същите пари вземат и от продавача. Както се казва” Ние търсим балъци, който не е се обажда”

То хубаво, ама въобще не става ясно колко и кои са "купувачите". Ако са питали стотина избрани клиента на агенцията тия сметки може и да са верни. Но като цяло много ме съмнява това да е действителността. Мнозина искат луксозен имот, но едва ли цели 37% от потенциалните купувачи са заделили над 150 000 евро, за "до един милион" да не говорим. Това би означавало, че сме излезли бая напред в Европа по доходи, съответно спестявания, а това няма как да е вярно в момента, според мен.

Лукс, хахаха.

Джобовете отъняват, обаче интересът към лукса бил продължавал да расте.

Ето това е стандарт. Да си купиш луксозен имот с дребните суми дето се търкалят по чекмеджетата.