Коментари - Ръст на цените на жилищата в последните месеци на 2023 година | Бизнес.dir.bg
назад

Ръст на цените на жилищата в последните месеци на 2023 година

Най-голямо увеличение е регистрирано в Стара Загора, Бургас и Варна, в Пловдив и София е отчетено слабо намаление

Обратно в новината
| Редактор : Радостина Димитрова

Коментари - Ръст на цените на жилищата в последните месеци на 2023 година | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мечтайте си ...

Ще видите вие покачване,но на лихвите и тогава веселбата ще е пълна.

Тези статии са платени от банките, строителите и агенциите за недвижими имоти! Гарантирано, проучено и доказано! Скоро ще видят те, кон боб яде ли и балон пърди ли!?

Но за сметка на това качеството продължава да пада :)

На тези цени само някой крал пари или бежанец им се връзва. Още повече, когато видих как изглежда построеното след 6-10 години - тотални олющени съборетини. Странно как и при демографски срив, увеличаващи се банкови лихви и задаваща се остра политическа и икономическа криза ще нарастват цени ... ще продават банките отнети жилища.

Те ще ги продават,но кой ще ги купи.

Забрави лихвите да се вдигнат. За новите ипотечни - със сигурност, но за съществуващите няма да стане. Дефлацията в еврозоната вече е факт. Този застой на цените в София е временен, цените ще вървят само нагоре. Кой купил преди да почне войната - купил, за останалите балъци ще има вече скъпи кредити и още по-скъпи жилища. В България цени никога на падат при дефлация.

Ка пък ги изчислявате,това да са картофи.Нито знаеш за колко да продадеш жилище,нито знаеш.за.колко да го купиш.Всичко е лъжа и измама.

които абясняват колко ще се повиши вноската на месяц Оно да га эва борчлията ако понимае с колко му се удължава матуритета ще трабва да се самобичува наи-меншье one hundred years С уважение ваш Левон ХамПръцУмян ентелектуалец по съдба

Само чакай да приемем Еврото и гледай как няма да се вдигнат.

Както казах - за новите ипотеки ще се вдигнат! Тези, които са сключени преди еврото, са по договор фиксирани към индексите на европейската борса, а не към индекса на БНБ, който вече ще бъде обвързан с еврото и вече той ще бъде лихвения показател за всички заеми. Така че кой купил на старите цени - купил. Останалите чакат "да се спука балона", ама както викаш - дочакаха еврото.

Има си себестойност, най-малкото цената за построяване + някой % печалба

Ние българите можем да си позволим 1 000 000 000 кредити. Споко разбирач :)

Ти да видиш - скок в Стара Загора, спад в София. Как така?

Изкуствено!!!

Очевидно, щом цените са стигнали такива нелепи равнища! Жилище по данъчна оценка 40 хил. лв. за да се продава на 148 хил. лв. пазарни цени - това е точно защото жилища не са спрели да се купуват (за София говоря и за стандартен имот 2 стаи и кухничка, а не баровски по топ локации или с над 150 кв. м. площ). Тъй че българите няма да спрат да купуват жилища (в София) - просто ще плащат повече, отколкото преди войната и еврото, както като цена на имота, така и като цена на кредита като обвържат лихвите с престоящия евроиндекс на БНБ. Тъй че да повторя - кой купил на старите цени, купил. Иде еврото с европейските лихви, пък и строителните материали вече са значително по-скъпи заради войната. Това няма да поевтинее само защото в България имало демографски срив. Да не говорим и какво става като излезем сега на "либерализирания" пазар за тока и всичкият ток, използван в строителството, рязко поскъпне.

Проблемът е, че в България при кризи го отнасят подизпълнителите на големите фирми с "помазаните" собственици, които никога не фалират, както и изкиствено поддържаните и безконтролни банки, отпускащи кредити за "помазаните" при едни условия, които са невъзможни за останалите. Има абсурдно много празни жилища в България и е редно Парламента да гласува много по-високи данъци, за всеки 2-ри и следващ имот.

Сега е момента за партамента!!! :)

Наближаващия неизбежен край на хилядите разпадащи се панелни блокове тепърва ще покачва търсенето и цената на новото строителство !!!

имат много имоти накупени дУпетатите и не искат да секат клона, на който седят!

Кви имоти, кви апартаменти, кви къщи, кви 5 лева и глупости на търкалета?! Съвсем скоро, много скоро, всичките тези тухли, керемиди, киреч и бетон няма да струват дори хартията на нотариалния акт! Бункери купувайте, щото натам са тръгнали нещата! Ситуацията въобще няма да мине мирно и тихо!

Мдааа, те строителите ползват битов ток за строежите, а не промишлен. Въобще прочете ли каква глупост си написал?