Радев иска план, анализ и оценка на рисковете от еврото

За българите би било полезно да се запознаят с опита на други европейски държави, преминали по същия път, смята Радев

Обратно в новината

Коментари - Радев иска план, анализ и оценка на рисковете от еврото | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а го харчи на поразия с Деса!

простак!

на всичко отгоре!

ЕЙ, ПРОСТ ВОЕНЕН БЕК, Я отговори тук: А бе, кажете ми вие, че я съм тъп и необразован, що Норвегия и Швейцария ни са в EС, ни в Еврозоната, а са N*1 в Европа по стандарт на живота ? Защо не влизат в Еврозоната Швеция, Дания, защо и UK си оставиха техната валута ?! Айде Вие ми обяснете, че я се чудим още...?

... бъдейки един прост шофьор на самолет, какво ще му разбете тъпата глава от такъв анализ?

Господ като раздавал акъла ,военните били на маневри...

Хе хе! На летчика и на комунистите парите са в рубли(руснаците им пълнят гушите да рушат държавата ни) ,та затова не искат в еврозоната. Ако дойде еврото ,милионите рубли в руски банки на комунистите намаляват 80 пъти. Лошо!

А бе, кажете ми вие, че я съм тъп и необразован, що Норвегия и Швейцария ни са в EС, ни в Еврозоната, а са N*1 в Европа по стандарт на живота ? Защо не влизат в Еврозоната Швеция, Дания, защо и UK си оставиха техната валута ?! Айде Вие ми обяснете, че я се чудим още...?

Той може да иска да отиде и до тоалетната.Защо трябва да ни информира за това? А и никой ,освен него,не се интересува от желанията му.

От кога фуражката започна да разбира от икономика? Може би от както назначи любовницата си във авиацията.

Я мислим, България като сенка на ВБ да понапуща тоз змиярник, той за еврозона мечтае!

Президента добре подхожда! Браво

А скандинавските страни, кога ще изпълнят критериите за влизане в еврозоната? Май нещо не мислят по този въпрос... Сигурно са по-глупави от ББ?

Докато стане време да влизаме в еврозоната, еврото и ЕС ще са починали от естествена смърт. Пак ще извадим късмет. А и една дълбока световна криза ще ни отдалечи още повече.

Не е необходимо г-н президентът да се прави на загрижен за хората. Знае се много добре - еврото е желано от чорбаджиите и е убиец за истинските /не вълча порода/ хора ! Попитайте чехи, гърци, италианци /!!!/, та даже и германци, за да се убедите сами.

Ако беше хубаво нещо еврото, Англия нямаше да си запази Паунда. А и по време на гръцката криза, нямаше да могат да изнудват Ципрас, ако Гърция си беше запазила драхмата. Та така...

Точно...Тогава работех там когато смениха драхмата и цените скочиха към 30% а драхмата е сменяха по трънски курс-преди с надница пълних кошница а с еврото на половина това ни чака ако дойде евро още по бедни.

Нали имаш екип ? Да направи такъв анализ. Твоята позьорщина и популизъм става в повече г-н Радев/Михо Михов № 2. Пунт и пластика. Човече влез час. Искаш нещо да промениш ? Изправи се срещу Цацаров. От там започни. Имаш ли топки ?

Ще стане така, както стана в Германия преди 16 г. - 2002, но ефектите ще се постигнат значително по-бързо. Преживях го точно в Германия. Преизчислиха заплати и цени в евро, но след 2 г. цените достигнаха цифровите изражения на цените в марки, заплатите не мръднаха. При нас това ще се достигне не за две години, а за 6 месеца до година, най-много. Заплатите се преизчисляват в евро, а цените ще запазят цифровите си изражение в левове, но това ще бъде еврото, т.е. цените ще скочат 2 пъти.

хехе :) нещо б българия да стане като в германия? СЪНУВАШ ЛИ? или МЕЧТАЕШ? Единственото нещо което ще стане, е че българия официално става зависима колония. Суверен нямаме от 1946, емитиране на собствена валута нямаме от 1997, но поне формално имахме БНБ (народна?! при това). Е, след влизане в еврото доброволно минаваме в робство. А германия не я мисли, тя определя емисиите на евро, а българия нама да определя нищо.

Отсавете тази тема за Еврозоната, това няма да стане..... ПО ВАЖНАТА ТЕМА е, че Румен Радев ще ходи на посещение в Москва. След визитата на Сидеров в Крим. Прекрасно. Като оставим на страна джендърите - Натовци 3 автобуса нечовеци, целия Български народ Обича Русия.....

Аааа...... не, това еврото ше ми направи пенцийката от поделението наполвина и ше ми земат жигулката, не не и не!!!!

Като чета постовете виждам, че е дежурна смяната на соросоидчетата. Дерзайте лумпенчета, че скоро гуруто ви ще хапне дръвцето и ще останете на сухо.

това "дерзайте" на майчин език ли е??

го е хванал наполеоновия синдром. Станал е много велик почти като Путин. Следващия месец ще ходи в Москва на инструктаж от руския цар, ще му попее и руския поп.

Все си мислех, че има някакъв шанс тоя да се поразмисли малко, но това е железен комунистическо-фатмашки мозък!!!Надежда всяка оставете!!! По-големи глупости не бях чел!!! Повече не ми се коментира!!! Това е унижение за народа!!!!

Истинските държави имат собствена валута - Швейцария, Великобритания,Швеция, Норвегия ... и т.н. ... дори Унгария много държи на форинта си, изплати си до цент държавния си дълг ... От какъв зор ще се отказваме от българския лев?

Значи Германия дето е най-силната икономика в света няма икономика,а фалирали държави и такива с икономика в падеж са истински държави според теб?Да истински държави са но с комуноидно-популистки правителства,нещо от което не можем да се отървем вече 30г.Аз предпочитам да имаме истинска икономика вместо истинска държава и да получавам това което съм заработил вместо да чакам правителството да ми определя доходите!

Ясно, точно го казаха от ГЕРБ. Литва, Латвия и Естония са били на същия хал. 50% от доходите на западняците са имали, както сме ние в момента. Приели са ги и сега са по-добре. Ако, някой си мисли че ще стане, лягаме бедни и ставаме богати е най-големия оптимист на света и получава Нобелова награда. Няма как да стане, сега и веднага. Ще стане след нас.

шофьорът на самолет какви ли ще ги плещи, ако , примерно, меркел спретне изречението: искам план, анализ и оценка на рисковете за еврото, ако приемем българските русолюбци в шенген?

СПЕСТЯВАНИЯТА НИ СА МНОЖКО ТОВА ИСКАТ!

шарик, собствени валути, ако на пари дето никой не ги знае може да се каже валута, имат и виетнам, камбоджа, монголия, самоа, нигерия, науру,бенин, борунди,ванауту, и тнт.! това последното не е държава а съкращение!

Ку-ку. Какво да му коментираш?

Радев иска да е умен, ама какво да се прави. Сигурно ще го поканят следващия месец в Международния Валутен Фонд, за да разясни разликата между лева и еврото.

Никакво евро не искаме. Искаме рубли. Те се котират много във високо развитите държави, където много се цени предаността на човека - Венецуела, Куба, Зимбабве, Северна Корея, Ангола, Киргистан, Беларус, Узбекистан. Лично др. Радев ще уреди този въпрос с др. Путин следващия месец. Ще си имаме рубли и ще можем да се присъединим към тези високо развити държави с много висок стандарт на живота.

КЪВ БЕШЕ ТОЗИ, ЧЕ САМО ИСКА !!!! МОНТАФОНКАТА КОРНЕЛА И ТЯ ПОСТОЯННО НЕЩО ИСКА !! ДАЙТЕ НЕЩО БЕ ДЕБИЛИ, СТИГА ИСКАХТЕ !!

Ако беше за рублата, фатмака нямаше да пита. Ама нали трябва да изпълнява заповедите от Москва...

Искам да се разплащам и да ми плащат с парите на германците!

Радев пак се изказва без да е искал позволение от руското посолство. Утре Путьо ще му дръпне синджира и ще почне са скимти, че еврото не е за България.

Докато се направи анализа , Радев ще ходи в Масква да урежда преминаване към рублата. Ще си купуваме без проблеми калашници, атомни подводници и руска водка. За компютри и свестни автомобили забравете.

ТОВА е твоето мислене, защото си тъп, като на СЛОНА гъза

Впечатлени сме от изискания тон.

видим и слоновете.Рублите се котират много в Зимбабве.

Ако ние сме правова ДЪРЖАВА, Европейски манталитет, то БИ ТРЯБВАЛО 6 месеца да се разисква ОБЩЕСТВЕН дебат...А след това гражданите на България чрез референдум да кажат ИСКАМЕ, ИЛИ НЕ ИСКАМЕ Еврото да ни смени лева....

Референдум, като оня с трите милиона и половина гласували, дето го отсвириха, като кошче ли? Забрави. Едни и същи се възпроизвеждат. С различни имена.

Брей, че сме излезли напред! Унгарците са с форинти, Поляците- със злоти, Чехите- със крони, само ние ще сме в Евро. Заедно с Гърците, ама те са в Шенген. Не е ли по-редно да влезем първо в Шенген, пък после да си печатаме евро? Впрочем, кое ли ни е нормално, че и за валута да мислим...

С шишарки.

Шикалки се казва на някакви горски костилки или черупки, с които децата на село са си играли, както и с шишарки, по липса на смартфони. Поставих въпроса по-долу, защото никой не го коментира, а е основен. Ако ни подарят еврата ще е ок, но едва ли. Какво правят другите държави в такива случаи? Как се сдобиват с евра, с какво ги плащат за да ги имат?

Забравяш, че и в момента се вързани с еврото. Разликата ще бъде, че няма да плащаме за обмяна. Социалните и осигурителни фондове ще се пълнят в конвертируема стойност. А и за ужас на диваците и варварите ще се наложи да си плащат в евро по курортите ни.

Питам нещо, което не ми е ясно и ми е интересно да прочета отговори от знаещи. Приемаме, че утре влизаме в еврозоната. Тези евра, поне 30 млрд., а може и повече да трябват, с които ще обменим сегашния лев, с какво ще ги закупим, за да ги придобием? Злато имаме ли? Или ни се дават назаем. Левове не можем да продаваме, защото те от утре стават невалидни. Подобна масивна покупка или заем в евра по силите ни ли е?

Левът ще се конвертира към еврото по някакъв курс и ще се напечатат български евраци, които ще са с еднаква платежоспособност като всички останали. Но това не очаквам да стане в бизко бъдеще. Гърците излъгаха с фалшиви икономически показатели и сега се разпродават, за да се спасяват. ЕС натрупа достатъчно горчив опит покрай тях, за да ни вярва.

Да му го планува Деса ! Това е работа и отговорност на Правителството, а не на накави си странични ! .................................. решетниците могат да си минат на шишарки 1 евренце = 76,4018193 шишарки ←←←←☼→→→→ Нашият Европейски кораб - Плава ! Вятърът е издул платната му ! Нимфите го съпровождат отпред ! а ние - европейските богини, като звезди в небето огряваме пътят му със ♥ СВЕТЛИНА ОТ РАЯ ♥ ←←←←☼→→→→ Любов, Смирение и Благонравие между Човеците, а във Висинето - Мир ! ♦ semper ita est, loquitur ac si diceretur dea Rhea loquitur ♦ винаги е така, както говори богиня Рея а каквото каже богиня Бендида, става непременно ←←←←☼→→→→ тройна хеката Θεά Ῥέα

Аз мога да ви дам оценката. Тя е проста. Губим още един аспект от сувереноста си. От друга страна обаче, ние доказхме че не заслужаваме сувереност...не можем сами да се оправяваме. Така че за такива мършави народи като нашия, може би е по добре някой друг да ни управлява щото ние доказахме че сами не можем! Сувереноста е за сериозните народи а ние не сме такъв.

Мислиш ли, че това, че си си написал ника с парвописна грешка те прави по-умен?

....то да беше само ника....сувереноста.....

Ами историята го е показвала. Когато България е била управлявана от някой друг, винаги са следвали лоши неща за държавата. Или васал на някой или изчезване от картата на света. Така че суверинетета не трябва да се губи. Ако казваш, че ние не можем сами да се управляваме и не сме сериозен народ значи направо да се изтриваме като държава. Такава държава няма да просъществува дълго. Така че пораженчески мислиш. И язък ти за ника ако наистина мислиш че ние не можем сами. Изчезне ли и вярата, изчезнал е и народа. пп. за мен да станем членове на еврозоната и да сменим лева с еврото не е загуба на суверинитет. Цели 20 държави от 28 в ЕС ползват еврото. Всичките ли тия 20 държави са загубили суверинитета си?

Разбира се че никакво ерво не трябва да приемаме. Искат да им плащаме дълговете. Дано нашия президент Радев успее ги спре.

Господин Ханке ви е направил и анализ и оценка и план защо България не трябва дори и да припарва до еврозоната. Отказването от лева е насилствено отказване от СУВЕРЕНИТЕТА на България. Това е пследният суверенитет. Унгария и Чехия и Велика Британия...и .. знаят ДОБРЕ това.

За бедна България финансовия суверенитет е последна грижа. Просто икономиката ни е много слаба и не може да понесе това. Ще има облагодетелствани, разбира се, ком тужур:)

Има само един начин да се срине статуквото - Румен Радев да подаде оставка като президент, колкото и болезнено да е това за него, и да оглави партия за парламентарните избори. Малко ще се усложнят нещата поради ньложителните президентски изобри. Но нека ГЕРБ да спечели президентството и да си троши главата с него - то няма реални пълномощия да повлияе върху съдбата на тази изстрадала страна. Важна е изпълнителната власт.

Да въведем РУБЛАТА! Радев и Сидеров са ЗА!

Какъв е проблема? Преводната рубла имаше стойност на долар и се приемаше навсякъде по света.

Проблемът е миналото време....

Е типично комунистическа. А бе пич, поне си направи труда да поискаш и анализ какви са рисковете ако не приемем еврото. Така едно време действаха комунистите...в неговите думи просто се четв несъгласие...да някои не го приемат и не са зле, ....ние обаче сме най зле. Да беше някой шмекер да кажеш защитава обменните бюра, а той просто говори за евроинтеграция, а е против нея...обикновен социалиат.

За да ни набутате ЕВРОТО,трябва да изравните ниските пенсии със ЗАПАДНИТЕ,а не да гледате само себе си с огромни заплати,които сами си вдигате и бедните НЕ ПОМИСЛЯТЕ.Хайде сравнявайте и нашите ниски доходи,които умишлено поддържате в ГЕНОЦИД и стига ХВАЛБИ,удвоихте дълга след Т.Живков....

Ех мими мими имам 12 г трудов стаж при живков,работих добра работа с 300 лева заплата...в министерство. Свинското ако го има 5 и 40 колата беше мечта...лада, курорт в гърция не мечтаехме, дрехите бяха лукс, пенсиите на едната ми баба бяха 29 лева, а на другата49 лева. Дядовците ми са си отишли от хубавите условия на по 60 и 62 години...какво знаеш за тежкия живот днес. Едно време само да кажех че искам да работя в германия щото тук заплатите са ниски и съм сготвен мимозке!

Ми то по онова време имаше и други цени: сирене краве - 1.80 лв, овче - 2.50, кашкавал - м/у 2.50 и 3.60 лв,хляб - 0.48 лв (бял за 1 кг). Та като си разделиш "ниската" заплата от 300 лв ще видиш какво може да си купиш. Баща ми (светла му памет) изплащаше апартамент по 18 лв/месец при 180 лв заплата (или 10 %) от нея, пък ТИ сметни какви вноски и за колко години ще си изплатиш апартамента днес. Та като се оплаквате от тогавашните си "ниски" заплати и се хвалите със сегашните си "високи" такива - вижте по всяко от времената с коя колко от дадена стока можеш да си купиш. Щото заплатите бяха ниски, ама и цените също.

Аз искам еврото в България и то колкото се може по скоро да замени лева завинаги. Причините да сме в еврозоната са доста и няма да ги изреждам сега. Но най-важната трябва да сме в ядрото, иначе ще нни третират като страна от втора скорост ако не влезем в езрозоната. Аз като обикновен гражданин съм се информирал достатъчно по въпроса и знам и ползи и негативи.

Вива, браво, венсеремус ! А защо Чехия не го е приела и къде са те, къде сме ние ? За Англия няма да питам. Скандинавските страни ?

Страните от Вишеградската четворка дълго време са били част от Австрийската империя. Прага и Будапеща са две от трите й столици. С други думи тези държави в продължение на векове са споделяли обща съдба – по силата на историята и религията, със страни като Германия и Франция – моторите на ЕС. Това се отнася в известна степен и за Хърватия, като част от някогашната империя на Хабсбургите. България няма такива предимства, нашите партньори в ЕС и сега трудно свикват с нас, но бързо ще отвикнат, ако се стигне до „Европа на две скорости“. пп.-Противниците на влизането в еврозоната не отговарят на един много важен въпрос - с кого ще сме в по-бавната страна?

България ще може да води независима политика, ако е в еврозоната и в Шенген, защото тогава няма да бъде третирана като страна втора категория. Каква независима политика могат да водят второразрядните отбори?! А и за чуждестранните инвеститори ние може да представляваме ценност, само ако сме част от голям отбор. Самостоятелно, при сегашното положение на трудовите ресурси особено, едва ли. Но можем да представляваме интерес като слаба пионка в чужда игра, за което вече стана дума. Заради всичко това е задължително страната ни да бъде от А отбора. Ако не го направим, целият преход и усилията на три поколения, които понесоха жертви в името на европейското бъдеще на България, ще бъдат напразни.

ами заминавай, какво още чакаш ? там ще ти плащат в евро

Много глупости си написал по-долу.Изглеждаш млад и неоформен човек с промит мозък, неспособен да разсъждава автономно. Доброжелателен съвет - когато емигрираш в чужбина, не се подмазвай и не прави индулгенции, дръж се достойно. Иначе ще предизвикаш не доверие, а презрение и погнуса.

Радев няма търпение да дочака Нинова да каже нещо, че да го повтори. При това дословно.

И аз не искам еврото като официална валута в България. Както и още 6 млн българи не го искат

Хайде ако обичаш да не се изявяваш като говорител на 6 млн. българи. Понял?

Ти от Боко ли прихвана това неоправдано самочувствие да ни се пречкаш в краката с твоето Аз та Аз. А може би си самият Боко - великият, неповторимият?

А бе човека му казва кае как ще се направи, тъй де вече е правено, но шапкарчето нали се бара гявол щел тепърва там нещо да оценя тинтири минтири начи ши видим. Ма така де сега като му спретне един екип от специалисти и като им се опусне една сумичка за папкане и ши папкат начи и ша се уливат и ши госветнат начи фатмако ко е тва евро и има ли почва у нас. Ама нали си е тъп шапкар вместо да врътне една баница за папкане ,давам му идея що е тва биткоин и има ли почва у нас, щот тва еврото се изтърка бе. И що да не дигнем самальото по високо напрао го разработим до булкоин да дадем и ние нашио принос в разработванете на новата световна валута булкоин ги ударим в земята там разните джапани, рашки евро интеграли па виж и китайците мое да земат да се замислят.