Коментари - Работодатели и синдикати са против пълното облагане на гражданските договори | Бизнес.dir.bg
назад

Работодатели и синдикати са против пълното облагане на гражданските договори

Те предупредиха, че има риск за преминаване към сивия сектор, което ще нанесе още по-големи щети на приходите от осигурителната и данъчната системи

Обратно в новината
| Редактор : Аделина Томова

Коментари - Работодатели и синдикати са против пълното облагане на гражданските договори | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

при гражданския договор плащането на осигуровки е решение на човека. ако тпй иска да се възползва от здравни и т.н. ще плати, ако не плати няма да се възползва. отделно си плаща данък върху сумата от 10% и не ощетява с нищо държавата. тези 25% разходи са нормално да се признаят при положение, че ти инвестираш всичко нужно за да си свършиш работата....

Аман от тарикати и изключения..

Ето как е в Англия. Изкарваш под минимална заплата и автоматично, не дължиш данък на изкараната сума и не дължиш здравни осигуровки. Приемат, че си достатъчно беден, ако не изкарваш достатъчно. Данък доход е прогресивен и плащаш повече ако изкарваш повече. В България е обратно, дерат бедните за да има социална политика за богатите. Управляващите не струвате!

Но едва ли е пълно с "бедни мутри", които регистрират минимален доход и карат кола за 200к. Пред всяка панелка има поне по 3 такива

Да не си платиш данъците е престъпление и влизаш в затвора. Но също така да нямаш пари за да си платиш данъците води до личен фалит и ще ви помага финансов помощник за 5 години. Та на тези мутри, за които говориш, тук ще му продадат колата за 200к ще се разплатят с държавата а и с други кредитори, и 5 години ще му казват как да си харчи парите. Алтернативата му е затвор. В затвора може да е тарикат колкото си иска. Дупето си е негово

Значи затова че си тъп, смотан и мързелив и взимаш под минималната, аз трябва да ти поемам и разходите за здраве! Да не си ми син , бе?

В Англия държавата даже може да ти върне от данъците, ако накрая на годината се окажеш под границата на бедността. У нас е - от умрял писмо да чакаш.

Уж говорим за плащане на осигуровки. Осигуровките би трябвало да са нещо, за което имаш партида и натрупани средства. Я да видим дали т. нар. здравни осигуровки са наистина осигуровки. Ако някой плаща 30 лв на месец здравни и друг плаща 300 лв на месец здравни, дали има разлика във здравното обслужване? Ами НЯМА!!! Значи здравните осигуровки за всъщност данъъъъък.

Системата е солидарна. Като аз внасям данъци на 15 000 заплата а някой внася на 2000 различни публични блага ли ни се осигуряват? Не.

25% признати разходи. Моля? Егати държавата сме. Всеки се гаври с тази държава. Най вертно това струва поне 100 милиона на година на държавата ни. За сръвнение в Германия можеш да признаеш 650€ за цялата година. Няма такива проценти, всичко с фактури се признава. В България ти птизнават 25% това е данъчен оазис.

Не 650 евро на година , тъпако а на месец. Те са необлагаеми. На година ще дойдат 7 300.

Що не те еба в малумника, аз 10 години подавам данъчна декларация в Германия. Някакъв идиот ще ми обяснява, че били на месец. Еби се в гъза лайнар,

Тъпчо, тези 25% признати разходи са защото ти извършваш работата със свои материали и за своя сметка. Отделно един застрахователен агент дето цял ден е по улиците има много повече разходи от разни търтеи на държавна хранилка. Т.е. вариантите са три - на човека му върви работата и той си прави фирма. Две - на човека не му върви работата и той спира да я върши. Три - човека започва да работи на черно. Пита се в задачата, като сумираме едно, две и три дали няма да се окаже накрая,че приходите в измислените държавни фондове са по-малко от сега? Даже и при вариант 1 може да са по-малко приходите, защото един добър счетоводител лесно ще ти докара печалбата до нула с разни инвестиции и амортизации.

И как ще си взимат болнични тези на граждански договор или обезщетения за безработица /като е нает да свърши конкретна работа/? Или после ще има че източват с тях осигурителната система?

Както ще получи обезщетение за безработица, като му свърши договора. Целта не е да може да получи нещо, а просто повече да даде.

Носиш си рисковете за безработица. А за здравни осигуровки, плащаш някакви 25-30 лева месечно и получаваш права. Което е поредната простащина спрямо онези, които плащат вноска за здравно осигуряване върху максималния осигурителен доход. Изобщо, свинщина подир свинщина с облагането на труда в тая чумава държава. В Конституцията ти е записано, че правото на труд е гарантирано от държавата и че тя създава условия за това, ама после с голямата лопата — айде вдигаме ти МРЗ (демек, става незаконно да работиш за по-малко пари, независимо от твоето състояние и възможности), а сега и на тези, дето вадят по някой лев допълнително, като бачкат на парче на второ място, им бъркат в джоба да крадат за здравеопазване (което не осигуряват) и за пенсии (каквито никой на възраст под 50 години никога няма да получи).

Не се научиха, ей! Главата на ББ падна заради това, че започна да притиска прекалено дребния и средния бизнес с излишни тежести. В същото време едрия бизнес си развяваше коня както иска. Тия сега искат да направят същото и със свободните професии. Явно парите резко са свършили, ама не е това начина да пълниш касичката.