Путин: Русия може да увеличи газовите доставки, когато Германия одобри "Северен поток 2"

Европейските газови пазари сега изпитват недостиг на 70 милиарда кубични метра газ, каза руският президент

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нещо напоследък не се чува откъм ЕС рИване за санкции и колко е лоша Русия.

Яка шизофрения и идиотизьм гони ЕС. Когато Русия иска да тьргува, строи газопровод и да продава- това е зависимост от един доставчик, недемократично и е геостратегическо орьжие. Трябва да пазарим "демократичен" шистов газ откьдето си поискаме. Това добре, но когато обаче тия другите партньори сьщо така пазарно и демократично не ти доставят газ и си гледат далаверата с доставки в Азия, е виновна отново Русия и почват да пискат, че Русия не дава газ и това, че не дава си е пак живо геостратегическо орьжие.

Путин си пълни джоба с парите на Еврогейския съюз. Петорни цени на газа. Не одобряват СП 2 ,цените ще бъдат петорни. Може и по 10. Който прави проект Три морета ще яде дървото.

А, американците как са с джоба? Може, би те раздават газта без пари? Или им дойде дюшеш огромната цена. Кой е най на далавера? Свали си русофските очила и мисли с тая кратна.

Значи ГАЗ искат , ама газопроводи НЕ искат ! То и аз искам жена която да спи в моето легло , ама да я храня НЕ искам ...

И ние така """Българите да правят бизнес в Америка без визи". Това поиска премиерът Бойко Борисов по време на дискусия: "Регионални предизвикателства в светлината на геостратегическите процеси", организирана от Американската търговска камара. "Не може да сме заедно само когато обядваме. Трябва да сме заедно и в проблемите. Ние сме едно, ние сме приятели, аз иначе нямаше така да ви говоря. Признали сме Хизбула за терористична организация. Спрели сме три големи руски проекта. Спрели сме руски самолети над морето. Това, ако не е партньорство, какво е?", заключи Борисов.""" Колко мило звучат думите на Борисов.Вместо през България да минат 4 -тЪрби с общ капацитет от64 милЯрда м3, и които да излизат на българският бряг при Шкорпиловци , компресорната станция е при Паша дере.Сега единичната тръба пак стига до Паша дере и след това следва трасето на не състоялият се ЮП.Колко забавно.

лош Путин, вместо да носи газта с кофи на ръце, иска да я доставя с тръба !

Европа: "Искаме още повече газ. Още, още газ!" Русия: "Ми добре, одобрявайте новите тръби и я пускаме." Европа: "Не, но вие сте гадни изнудвачи. Давйте още газ!" --------------------- Всякаква прилика с шизофрения или неква други сериозни психични заболявания е случайна.

Изнудвач.

Ние ще ви доставим втечнен газ ... ама друг път .

Германия може да одобри дамо един гъзопровод и това е този гъзопровод, който е по мярка и влиза в гъза на Путин!

Като качват тока и газс на борсата за да играят спекулантите сега ще Правят сфирки на Путин. А прецддента Зеленски ще гледа тъжно и ще си спомня за тфанзитните такси и евтиния газ

Никога хамсията не обядва със скумрията!!!!! Който търси ПЛАЩА!!!!!! Кеф цена НЯМА!!!!!!

......Злобното дЖуджи путя се опитва да рекетира Европа, само че богатите имат пари и ще си намерят енергоносители е може и по скъпи но ще ги имат, а късият изрод като остави азиатската кочина без пари блядовете ще го обесят на сред Червеният площад, колкото до русофилистиците изроди дето слагат минуси, защото са безмозъчни същества да се омитат от Родината ни и да ходят на майната си в смрадливата кочината мужикистан!

Да си купят дърва за огрев

От Коми ?

Що бе дъголюбецо - нали уж пазарна икономика ?

а ти що си толкова злобен, да не би Путин лично да те е отаковал ?

Малиии, много си тъп!

Не бива да се правят сравнения и мога да кажа че празни равтове има навсякъде но България има всичко и ще има всичко и ще стане оазис в света защото тук има свободия и простащина и корупция и всеки е свикнал с това и няма правосъдие и е купон а европейците са лицемери и затов а България става номер едно а и може да се отиде веднага на лекар а не да се чака както е в Канада и САЩ .

Научи български бе, чукундур селски

Да го Духа Европа !!! Путин И предложи Съюз и Сътрудничество Ама Германия без войска се подчинява На Господаря си САЩ !!!

Наполеон от Кремълския бункер се мъчи да прескочи ЕС закона за ЕС ЕНЕРГИЕН ПАКЕТ#3......който забранява една тръба да се използва повече от 50% от един доставчик. ЕС никога няма да разреши Путя да използва 100% СП1 и СП2 и така да изнудва политически ЕС. Европа чака КАТАРСКИЯ и ИЗРАЕЛСКИ ГАЗ.

Гейропата ще види израелски и катарски газ през крив макарон!

Да, но точно затова се и води войната в Сирия - за Русия е на живот и смърт да не могат да се прокарат газопроводи до Средиземноморското крайбрежие - не напразна Русия държи базите по крайбрежието на Сирия. Войната беше разпалена, водена и поддържана точно с тази цел - да няма газопроводи към Европа. А ако някой каже, че Русия не използва горивата като оръжие, мога само да му съчувствам - той е неизлечим.

И в Германия рафтовете в магазините се изпразват ... Както в Англия

Лъжеш. Напазарувах днес, а утре повече че идват почивни дни...

Къде, в Столипиново ли ?

Глупости, всичко си е наред с магазините в Германия. Ти гледай в родното Сусурлево как е. За белия свят нямаш акъл.

пък една храна в Германия, само боклуци.

Путин е с класи над западните плъшоци

ДА ИМА СИ ДВОРЕЦ. НАКРАДНАЛ Е ЗА 100 ПОКОЛЕНИЯ НАПРЕД

Така е нахални - лично ти му водиш счетоводството и знаеш .

Не знам Путин какво е, но прекрасно зная руския мужик какво не е ! Путин може и да е добре, но руснаците са в положението на жителите на голяма част от Африка - богат диктатор и ужасно беден народ.

Американците предупредиха баба ви Меркел, че тощ пАток е политически и ще падне една поредица от изнугвания, ама кой да чуе...

Цените ще стават много високи, но любовта ви е сляпа си си заслужавате студената зима и опашките за храна...

Тема, в която се говори за пРoсuя и за лuлuПитин, в коментарите задължително гъмжи от руски плъхове .... опссс трoлoвe

Третият енергиен пакет на Брюксел отиде на кино. В ЕС се чудят как да се измъкнат от ситуацията, в която сами се насадиха. Мис Нюланд правилно каза - Fuck the EU

споко, цените пак ще се нормализират. това е временен ефект от кризата. арабите ще почнат да изнасят повече петрол и путин и раша пак ще са вътрешно.

Мис Нюланд правилно каза ...

Те и американците , пак ще започнат да карат газ в ес ...ама друг път .

Скоро САЩ ще ти навре газопровода "Северен поток 2", където трябва, и ще рахатясаш ....

Стратегическа победа на руския Президент. Условичта за доставки на газ поставя Москва, а не Брюксел, или Ващингтон

Путин каза, че САЩ са намалили доставките за Европа с 9 млрд., а Русия са увеличили доставките с 11 млрд. А Северен поток 2 е небходим за да се доставят допълнително недостигащите 70 млрд.

Правилно, браво на Путин.

goose

Да си дойдем на думата :) Не ни ли пуснете газопровода - няма да ви доставяме и по другия :)

А Боко ХЪБ-аджията к'о мисли?!

На Боко хъбаджията, мястото му е в затвора.

Помните ли го едномандатното недуразумение, я да си го припомним какви ни ги рисуваше 2013 та година! "Бългapия имa нoв "гoлям шлeм" в eнepгeтиĸaтa. Toвa ĸaзa пpeзидeнтът Poceн Πлeвнeлиeв пo вpeмe нa вpъчвaнeтo нa пopeднитe 16 cпopaзyмeния зa caниpaнe нa 31 oбщecтвeни cгpaди c пapи oт Meждyнapoдeн фoнд "Koзлoдyй". "Toвa ca eнepгийнaтa eфeĸтивнocт, eнepгийнaтa либepaлизaция и eнepгийнaтa дивepcифиĸaция", oбяcни пpeзидeнтът. Да го докарат с белезници да дава обяснение! Taĸa нa мяcтoтo нa "cтapия" гoлям шлeм oт 2008 г., ĸoйтo вĸлючвaшe AEЦ "Бeлeнe", пeтpoлoпpoвoдa "Бypгac-Aлeĸcaндpyпoлиc" и гaзoпpoвoдa "Южeн пoтoĸ", ceгa cтpaнaтa ни имa 3 нoви ocнoвни пpиopитeтa. "Cпecтeнaтa eнepгия e нaй-eвтинaтa eнepгия", ĸaтeгopичeн бeшe Πлeвнeлиeв. Чpeз инвecтиция oт 1 млpд. eвpo зa пoдoбpявaнe нa eнepгийнaтa eфeĸтивнocт щe бъдaт cпecтeни 10 млpд. eвpo oт paзxoди зa eнepгия и 2000 мeгaвaтa мoщнocти, нeoбxoдими зa ocигypявaнeтo нa тaзи eнepгия, oбяcни пpeзидeнтът. И дoпълни, чe тeзи 10 млpд. eвpo ca инвecтициятa в AEЦ "Бeлeнe", ĸoятo тpябвaшe дa бъдe имeннo 2000 мeгaвaтa. Πлeвнeлиeв дoпълни, чe peaлизaциятa нa нaциoнaлнaтa пpoгpaмa зa eнepгийнa eфeĸтивнocт щe нaпpaви пpoeĸтa зa Bтopa aтoмнa aбcoлютнo нeнyжeн, a бългapитe щe живeят в мнoгo пo-yютни и ĸaчecтвeни cгpaди. Ocвeн тoвa тoй пpипoмни, чe в мoмeнтa имaмe близo 13 xил. мeгaвaтa гeнepиpaщи мoщнocти, a изпoлзвaмe eдвa мeждy 2000 и 4000 oт тяx. Зa peaлизaциятa нa плaнa щe пoмoгнe yвeличaвaнeтo нa eвpocyбcидиитe зa caниpaнe нa блoĸoвe oт 50% нa 75% oт нeoбxoдимитe cpeдcтвa, дoпълни Πлeвнeлиeв. https://www.economic.bg/bg/a/view/Bulgariya-ima-nov-golyam-shlem-v-energetikata-19114

Сърцето на мушмурока бие незаконно според прабългарските закони. Който спре това беззаконие ще бъде поущрен лично от мен с парична награда от 5000 лв в брой . Казах

Зора е да се прецакат братята украинци. От такива братя врагове не знам на кой му трябват.

От кога пък укрите ти станаха братя? Чемодан, вокзал и айде у Киев като са ти толкова мили!

Да си припомним какви ни ги разправяше тулупа преди 7 - 8 години.. "Най-евтината енергия е спестената енергия, заяви Борисов. Като удължим експлоатацията на 5 и 6 реактор на "Козлодуй", като преместим този от АЕЦ "Белене" в съществуващата ни централа, плюс енергията от възобновяеми източници в следващите 60 години България ще може да си позволи да изнася ток. "Пет пъти е разликата, а с тези спестени средства ще се правят пречиствателни станции, ще бъдат ко-финансирани проекти, ще се изграждат жп линии, които са най-чистият транспорт и ще се строят магистрали, при които разходите и вредните емисии намаляват", допълни премиерът." И какво направи? Открадна 10 милиарда тоя гнусар мръсен!

Тая електроцентрала някой нали трябва да ти я построи. Ако беше толкова лесно отивай и строй. Белене не беше мръднал 20 години като всяка година половин милиард лапаха консултантите. Когато един проект тези които са го правили преди 20 години са или пенсионирани или на 3 метра под земята е по добре да се направи нов проект с план, който да се спазва с финансиране и експерти ... не от Русия, а европейски консорциум ... щото като пак зависиш от някой си да ти "прочете черната кутия" и този някой може да ти спре тока си просто един крепостен селянин. С подарена свобода от някой си, който може да си я вземе като спреш да си му симпатичен.

Абе някои още помним каква беше сделката за Белене: "Да разбира се, ще строим "Белене", как няма да го строим?", заяви премиерът Бойко Борисов пред Би Ти Ви. "Имаме две условия - 51% държавно участие и да не даваме ние пари", заяви премиерът. На въпрос съгласен ли е цената на централата да е 6,3 млрд. евро, както настояват от "Росатом", Борисов отговори: "А като не даваш пари, какво те интересува каква е цената? И имаш 51%?". Попитан има ли европейски инвеститор или само от руската страна са склонни да инвестират, премиерът отговори, че в момента има два такива - финландски и френски. "

Имаше еврофондове за саниране. Тия дето си санираха кооперациите и плащат 90% по малко те не са на твоето мнение. Отделно с АЕЦ Белене имаш просто едно неефективно държавно предприяти. Цените на тока са общоевропейски. От 5-те реактора на АЕЦ козлодуй държавата има само 500 милиона дивиденти. Ако имаше едно Белене щеше да имаш още 500 милиона. Разходите за ток са много повече само за месец.

"Цената на газа ще падне, когато пуснат "Северен поток 2"." Това го каза не кой да е, а Иван Иванов, КЕВР. :)))

Ей за това ви е цялата зелена сделка. Да спре Европа да купува енергоносители от държави които не харесва. Като спреш да ползваш газ и петрол, изведнъж няма нужда да правиш цветни революции по Арабският свят и да създаваш такива като Навални, щот вече няма смисъл да го правиш.

Ама нали щяха да ни залеят с втечнен американски газ? Де го? Ползваме китайски компютри и телефони с американски операционни системи, вярно е! Ама като спре тока, ни компютри, ни компоти ще има. Руснаците винаги държат запада за т..те и те затова реват на умряло.

да не забравяме че Путин е по добър в тази игра отколкото всички пудели в ЕС начело с Плевнелиев и Бибитко

Многополюсният свят вече е факт . Това е руската глоба за Запада заради намесата му в Руския свят

Дебил. Колко руски стоки ползваш??

Дебил е баща ти , да го набия на майка ти ! Материалистично тъпо минетчийско консуматорче! Ща смачкам !

Ами ток ползвам от руския АЕЦ, топло от топлофикация на руски газ, колата върви на бензин от руски нефт.. иначе другото е китайско.

Що? А ти колко американски ползваш? Искаш ли да се хванем на бас че ползваш повече руски и такива от гадният комустически китай от колкото америакнски?!

Бедната Русия! Суровинен придатък на развитите икономически западни държави. Жалко за клетия руски народ теглейки робския хомот!

Националния предател, независим шофьор на самолети със зависимо вице част от висшия партиен съвет на БКП е причината за цялата смърт по територията на страната. Под негово управление през последната година сме свидетели на невиждан скок на цените и невиждано досега крадене под егидата на реваншизъм, некомпетентност и мързел. По всичко личи че Виденовата и Лукановата Зими не са ни послужили за урок. Млади Фенове на Расшетников, Слаби и Черепа - Правете буркани с картофи защото иде ГУМЕНАТА зима и може и да няма какво да ядете! И не забравяйте да гласувате пак за тях!

Не всяка смърт е лоша, джендърли, не се кахъри! Повечето потомствени предатели и нагаждачески мишоци. Повече кислород в Бг без тях след всичките евро бали изгорен боклук . Животът винаги е следвал логика и племето винаги си е заслужавало ръководителите ! Ай чао

Е, па на теб ти отекоха мъдете от кахъри за мужиците, ли?