Променят мярката "60/40" за юни и юли: Каква ще е подкрепата за бизнеса

Фирмите ще трябва да доказват спад на приходите над 30 процента, обясни президентът на КНСБ

Обратно в новината

Коментари - Променят мярката "60/40" за юни и юли: Каква ще е подкрепата за бизнеса | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Една правилна мярка имаше и това спряха. БРАВО на служебното правителство. Толкова некадърност от доста време не се е появявала. Давайте спирайте още. Скоро няма да има какво да спирате.

Комундетата затягат коланите. Парите свършват. Джобовете са понапълнени вече. За всички има ром и пури на корем.

Извинете, за каква криза и беднотия говорите като хотелите са пълни! Опитахме се да направим резервация за през седмицата...уви, всичко пълно! Горкият беден, български народ! Лицемери, лъжци и мрънкячи! Помощи за биснеса ли, намалено ДДС, а цените им са скочили до небето, шопска салата за по 10лв. Жалка работа! Ей така се прави политика с лъжи и манипулации политиците лъжат народа, народът лъже политиците! Трагикомедия!

Така трябва да се говори! Това е правилното говорене! Президента така говори, следователно всички трябва да говорят така! Няма никакво значение, че за 10 години БВП нарастна от 55 на 102 млрд лева. На народа трябва непрекъснатоа да му се обяснява че е беден, и виновни за това са ГЕРБ. Народа е стадо и както се видя на предишните избори повярва на човек, който през живота си не е създал семейство, не е създал дете, но страшно реве, че имало демографска криза. Борисов е виновен - той не ни прави деца! Жалък народ!

Като заговорихме за бизнес, тия дни не видях в основните медии да е отразена информацията от английския туроператорски бранш. А имено официалното писмо до България, с което казват, че отказват всички резервации на британски туристи по БГ Черноморието до 31.07. Причината е, че няма яснота в мерките, в безопасността, няма ясно в правилата, по които ще се влиза в България..... "Страхотна новина" !! Говорителя на служебния кабинет на Радев не е ли чул тази информация?!?

Дойдоха комунистите и вече пари няма. Има ли учудени?

Май, май, ако не се мотаха с Плана за възстановяване - вече можеше да има някой лев - целево за бизнеса....

Ефектът от този мярка се изразява така: Виден рестораньор в града много активен по време на ковид карантината свед като прибра парите по този програма си продаде старото BMW и си купи ново (4-5 годишно ) Служителите пак се осгуряват на някакъв мезерен минимум. Нищо не се е променило. На следвящата криза пак ще е най-опред !!! :-)

Този от ляво е голямо говно.

Тоя от дясно също е голямо, ама за сметка на това е рядко.

кво стана, бацета? Пароякът ли свърши? Нали щяхте да върнете откраднатото от Борисов и да цъфтим и да връжем?

Предишното сл. правителство ме направи мултимилионер/далаверата Божурище/, а сегашното милтимилиардер.

Хронологията: политическа криза - невъзможност да се състави правителство, институционална криза - когато подмениш управлението на всички държавни институции те не работят поне четири месеца! В резултат на това - икономическа криза, ръст на цените(в мътна вода се ловят големи риби), пълен колапс в социалната сфера, и на всичкото отгоре в условия на макар и затихваща пандемия! Ето с това се сдоби българския избирател, гласувал за формации финансирани от откровени бандити и икономически престъпници, чиято цел е да избягнат от справедливостта на закона - кой в Сърбия, кой в Дубай, кой в ЮАР. Добре, че след като видяха кого инсталираха на власт новите "протестърски" формации воглаве с президента - все хора на подгонените от закона "бизнесмени" - САЩ ги удариха с голямата бухалка - "Магнитски"! И понеже червен Кольо дава преднина на ИТН 3% пред ГЕРБ (на изборите през 2014 година същият даваше изравняване на шансовете на БСП и ГЕРБ, а ГЕРБ спечели изборите з 30% пред БСП -14%) следователно Герб водят с поне 5% и правителство пак няма да има, моят съвет е да се готвите за голямо "свиване на коланите". Вече сме го изживяли веднъж - при Жан, надявам се пак да оцелеем - въпросът е с цената ка колко нули от стойността на лева?

здраво далаверата и пълнят торбите, а бизнеса да го духа! Пари нема действайте,Шики бом, Шики бом бом....

Ко тун нящо ва!?!

Пламен Димитров /КНСБ/ ще преговаря с жена си Мария Димитрова /НАП - нач. отдел/ за помощите!?

Да искаш да управляваш фалирала пълна със заеми държава е все едно да се натискаш за капитан на потъващ кораб в чиито трюмове има още малко останало за крадене. Всички политици в затвора.

Само един въпрос - коя е жената на въпросния президент на КНСБ Пламен Димитров?! Нямам други въпроси.

допълнителен въпрос - къде работи дъщерята ?

тея мерки, освен да нахранят големите компании като казина и един селски футболен отбор, друго не постигнаха, маса фалити, маса народ се преквалифицира, аз познавам пон 6-7 такива работещи в туризма и ресторантьорството, една сервитьорка даже отиде на по-ниско платена работа, само и само да получава пари и да не гладува, пълен фарс, а вирусът и с мерки и без мерки не спря да се разпространява както си иска, това са фактите, просто като затовриха за 2 месеца сега декември и януари ефектът беше, че февруари 2-3 седмици бяха по -ниски положителните тестове, след това март пак същото, за 2 седмици леко понижение, стояхме гладни 2 месеца стотици хиляди души и семейства

Парите са по нощните шкафчета и в офшорките

Промяната в дизайна на мярката - как мило звучи орязването на помощите!

“И в няколко дена тайно и полека народът обедня от няколко навлека!”

" синдикален " мошенник какво прави там не е ясно .

А нас бе говеда долни? Девалвирахте ни 100 пъти, окрадохте спестяванията ни, взехте заводите за без пари и сега пак искате.А и бизнесите ви все търговиика, която с нищо не помага на икономиката. Мамето ви ненаситно крадливо, поне си плащайте данъците и осигурявайте хората. Да ама и това не искате да правите. Всички в урановите мини и после в Ада.

Браво.

Имаме служебно правителство пари няма. Нито една фирма не си я получила парите независимо че са представили документи покрили са всякакви критерии и все има ли срок в който трябва да си получат парите.

Фирмата, в която рабтя ги преведоха.

Млък ма мършо. Те парите за 2 месеца изчезнаха нали.